دوستانی که استراتزی مکتوب و دقیق و بک تست یا فوروارد تست دارن ولی مشکلات روانشناسی ترید مانعشون هست مطرح کنن از هم یاد می گیریم
Real world factor
این مانع منه
همه چی درسته و میدونم چیکار باید کرد ولی یهو ی اتفاق تو زندگی خارج چارت میفته ک کل حواسمو پرت میکنه
میشه گفت تمرکزم غیر واقعیه.
قبلا اینطوری نبودم. از 2024 ب بعد اینطوری شدم.
مدت زمان کوتاه میتونم تمرکز کنم ولی پیگیریمو ول میکنم و این تعداد زمان های کوتاه جمع نمیشه ک مدت بلند بشه و کوتاه میمونه
اگاه بودن ب جاهایی ک انرژی تو مصرف میکنی
اینو هنوز کامل ندارم.
با فرض این که شما یک استراتزی امتحان شده موفق دارید برنامه چک لیست زیر رو نیم ساعت قبل از معامله اجرا کنید قبل از اون یک و نسم ساعت قبل از معامله از شبکه هیا اجتماعی و هر محیط یا موضوعی که میتتونه به هر نحو استرس زا یا هیجان انگیز باشه رو ترک کنید.
چک لیست:
۱-خط بایه درونی من الان چطوره؟
۲- آیا از سود یا ضرر دیروز هنوز متاثرم؟ (اگه متاصری هنوز باید رفعش کنی و بعدش معامله کنی)
۳-سطح انر\یم از ۱۰ نمره چنده؟ (کمتر از ۷ نباید باشید)
۴-آیا ذهنم شفافه یا مبهم؟
۵- آیا آرومم یا مضطرب؟
۶- آیا کلا امروز اون مامله گری که باید باشم هستم یا نه؟
مرحله بعدش کالیبره کردن ذهنتون هست< این کارها رو انچام بدید در ادامه:
۱- دو دقیقه تنفس آر.م برای کم کردن کورتیزل بدن
۲- یک دقیقه تصویرسازی ذهنی برای اجرای بی نقص معامله. صبر. انضباط. احترام به قوانین و قبول کردن نتایج ترید بدون احساساتی شدم.
۳-یک دقیقفه تعهد و گفتن یک جمله مثل این جمله: من روی رعایت استارتزیم متمرکزم نه روی کسب سود.
در ادامه یک بار استراتزی معاملاتی تون رو دقیقا با جزپیاتش مرور کنید در حد یک دقیقه
وقتی سیستمتون رو روشن کردید چشمانتوت رو ببندید و از خودتون برسید: دیروز (در آخرین معامله م) چی دیدم؟ چه احساسی داشتم؟ چه تصمیمی گرفتم؟ چرا جواب داد؟ و یا چرا شکست خورد؟ بعدش برای اجام در این روز مهمترین نکته ای رو که تشخیص میدید بنویسید.
در ادامه با نزدیک شدن به زمان معاملات یک نگاه کلی به چارت داشته باشید و قالبهای مهم استارتزیتون رو در چارت مشخص کنید (مثلا حمایت مقاومتها یا عدم تعادلها و هر چی از این دست که باهاش کار میکنید)
در آستانه ی آغاز معامله سرا بایستید شانه ها رو به عقب بدید و سه بار نفس عمیق بکشید و به خودتون تاکید کنید که من امروز هم فقط روی اجرای درست و دقیق استراتزیم متمرکز میشم نه سود و ضرر.
یک مورد شخصی هم اضافه کنم که من قبل از ترید به عکس این کوهنورد استثنایی همیشه نگاه میکنم تا حواسم جمع باشه!
ی جمله بود میگفت، ذهن ادم باید مثل راه رفتن در یک دشت باشه، اروم و جمع و ححساب شده
اگر ذهن ادم لبه پرتگاه باشه میترسه ی قدم برداره چون میفته.
جالبه ک شما تو مورد اخر کوه نورد و لبه پرتگاه رو مثبت دیدید. این نشون میده دیدگاه ما خیلی مهمه. و لزومی نداره یک چیز ک یکی بد میدونه واقعا بد باشه و برای یکی دگ میتونه مثبت باشه.
ممنونم از جوابتون. چیزی ک من یاد گرفتم اینه ک باید نسبت ب افکارم اگاه تر باشم و حتی روند فکری و احساسیم هم حواسم باید جمع باشه درحد اینکه از خودم سوال بپرسم.
چک لیست جالبی بود.
من اکثر مشکلات رو تونستم در طول زمان حل کنم بجز این مورد که در زمان معامله استاپ رو دستکاری میکنم و زود فری میخورم یا با سود کم میبندم. در اصل دارم قوانین استراتژیم رو به هم میریزم و سودهامو کوچیک میکنم.
در این خصوص راهکاری اگر دارید ممنون میشم عنوان کنید.
منم اینطوری بودم
تا ب خودم جریمه گذاشتم
هربار ک استاپو دست بزنم بدون هیچ دلیلی ک تو استراتژی هست باید یک ساعت دیوار رو زل بزنم
مسخرس ولی خیلی درد ناکه
تمام کارایی ک میتونی بکنی تو ذهنت میاد ولی داری زل میزنی ب دیوار
حداقل برای من کار کرد
هیچ کاری نکردن میشه این فک کنم
دفعه بعد چک میکنی میبینی تو لیست نیست درنتیجه اگر دست بزنی باید دیوار زل برنی
استراتژیتون رو به صورت مکتوب و کاملا واضح و شفاف طوری که قابل هیچ تعبیر و تفسیری نباشه بنویسید و اون چک لیست رو هم رعایت کنید. ترید، کاری برخلاف غرایز تثبیت شده در انسان هست و عقل باستانی انسان که از او در مقابل خطرات دفاع کرده و میکنه در مقابل چارت باعث خرابکاری میشه لازم هست که هر تریدری مسیرهای عصبی خودش رو بازسازی کنه در موردی که شما مشکل دارید باید با تمرین سعی کنید دوپامین و حس رضایتی که مغزتون از سود در ترید رو میگیره از رعایت استارتژی در ترید بگیره چه نتیجه اش سود در اون معامله باشه و چه زیان. یک استراتژی آزموده شده، بسیار شفاف با پیچیدگی کم لازم هست و فقط تاکید بر پایبندی به اون استراتژی همین. شما باید از امروز در ترید نتیجه محور نباشید بلکه فرآیند محور بشید. در ضمن در چارتتون مقدار سود و زیان دلاری رو تبدیل به پوینت کنید تا غریزه ی نهادینه شده ی فرار از خظر یا ترس از دست دادن سود کمتر به چشمتون بخوره.
خیلی تمرین خوبیه کلا ما تریدرا به خاطر صبرمون هست که پول در میاریم. در ضمن چون ترس و طمع فرآیندهای ذهنی هستن فقط از طرق فکر نمیشه جلوی چارت از دستشون خلاص شد حتما یک حرکت فیزیکی رو باید جایگزین کرد مثل بلند شدن از جلوی چارت، رفتن به پیاده روی یا مثل شما زل زدن به دیوار
سلام . خیلی مهم مبحث روانشناسی من پایه هستم !) پادکست داشته باشیم !)
(بافر)
چیست؟
امنیت ذهن شخص تریدر
هرکس یجوری میتونه این بافر رو ایجاد کنه برای خویش
لکن کلی نگاه کرد بحث روانشناسی بهتر که فردی که میخواد وارد این حوضه بشه بهش گفته بشه !)
گیر کردن تو این فرضیه خیلی ممکن است گرون تموم بشه !) حرفه ای به این خفنی رو چالش برانگیز کنه ! واسه آدم .
شغل دوم بعد از سپری کردن چند سال ترید کردن ریل که انجام داده باشی. فرسوده نشده باشی . بهترین کار ممکن استش . که وارد مبحث روانشناسی در چارت گیر نکنی . )
بله در ترید، سابقه موثر هست ولی کافی نیست چون نحوه عملکرد مهمتر هست نه مدت زمان عملکرد. از طرف دیگه داشتن یک استراتژی کاملا تعریف شده ساده و بدون ابهام میتونه از گرفتار شدن تریدر در مسائل روانی ترید تا حد زیادی ولی نه کاملا جلوگیری کنه ولی حتی با داشتن استارتژی تعریف شده و امتحان شده و درست هم امکان این که در بازار ترید دور خودمون بچرخیم یا حتی در نهایت ضرر کنیم هست چرا؟ چون ترید احساساتی رو در انسان برمی انگیزه که عقل باستانی بقای انسان رو مسلط میکنه بر رفتار آدم و این موضوع باعث شکست در ترید میشه. از طریق مسائلی مثل طمع و ترس. بنابراین قدم اول این هست که روی اجرای دقیق و مکانیکی استراتژی امتحان پس داده ی خودمون متمرکز بشیم و نه روی تلاش برای سود کردن. تلاش و تمرکز ما باید روی اجرای دقیق و بدون کم و کاست استراتژی باشه و دوپامین و هیجانمون رو از اجرای درست استراتژیمون بگیریم و نه از سود کردن در ترید به مرورو و با تمرین باید سیمکشی مسیر عصبیتون رو از شادی از سود یا ناراحتی از ضرر به شادی و رضایت از اجرای دقیق استراتژی معملاتی باید تغیییر بدید. برای این کار تمرینات و روشهای مختلفی هست که بخشی از اون رو در یکی از پیامهای قبلیم در همینجا نوشتم میتونید مطالعه کنید و اگر مشکل خاصی داشتید میتونید مطرح کنید در ح تجربه و دانسته های خودم بهتون کمک می کنم
سلام عرض ادب و تبریک سال نو خدمت همه شما عزیزان…بنده با 6 سال تجربه معامله گری چکیده تجربه ی خودم رو در طی این سال ها میگم خدمتتون…
ابتدا با یک روش تکنیکال که یادگیری اون خیلی پیچیده نیست شروع کنید و آموزش ببینید…مثلا پرایس اکشن…
زمانی که آموزش تکنیکال شما به مرحله ی خوبی رسید، یکی از روش های ورودی رو که در این سبک ، یاد گرفتید رو تست کنید حداقل برای 500 مرتبه….
فرض مثال با همون سبک پرایس اکشن، زمانیکه قیمت با یک کندل اسپایک نسبتا خوب ، تریدینگ رنج رو بریک کرد، ما با همون کندل وارد معامله میشیم، برای ریوارد 1 یا 2…
این میشه توضیح شما برای ورود به هر معامله…الان شما نیاز دارید که این ستاپ رو تست کنید و احتمال نتیجه ی خیلی خوبی به دست نمیاد…اینجاست که باید فیلتر های معاملاتی رو باید اضافه کنید که از تعداد معاملات کم میکنه و کیفیت رو میبره بالا…مثلا یک فیلتر میتونه این باشه اگر کندل بریک ، شدو بلند داشت ورود نمیکنیم…
اینکار رو انجام بدین تا زمانی که بعد 500 معامله تست، وین ریت و ریسک به ریوارد متعادل رو پیدا کنید…ترجیحا با ریوارد 1 معامله کنید در غیر اینصورت ضرر های متوالی بعضا به 15 تا ام ممکنه برسع…
موضوع مهم بعدی اینه که شما باید تسلط پیدا کنید رو بحث احتمالات معامله گری و به زعم بنده نیازی به روانشناسی نیست…اگر بتونید مثل یک کارشناس آمار به معاملات نگاه کنید و معاملات رو به صورت متوالی در نظر بگیرید، و نه تک به تک ، با رعایت مدیریت سرمایه ، احتمالا در پایان هر ماه یا انتهای سال ، میتونید سود خوبی کسب کنید…
توصیه میکنم کتاب معامله گر کامل مارک داگلاس رو هم مطالعه بفرمایید…
معذرت میخوام اگه طولانی شد …خلاصه ای بود از تجربیات بنده…امیدوارم کمک کننده باشه…
با تشکر اشاره کردیم که ابتدا باید یک استراتژی امتحان شده و دقیقا تعریف شده و شفاف بدون قابلیت تفسیر و تعبیر داشته باشیم و بعد به تکمیل موضوع روانشناسی بپردازیم. اما استراتژی درست و امتحان شده قدمی محکم برای اعتماد به نفس هست ولی به تنهایی موجب سوددهی نمیشه در درازمدت و به همین خاطز هست که اکثر افراد در درازمدت بازنده هستن. چون موفقیت در ترید علاوه بر استراتژی درست به روانشناسی درست احتیاج داره و روانشناسی درست در ترید باز تعریف و بازسازی مسیرهای عصبی انسان هست. به طور طبیعی انسان از سود خوشحا و از ضرر ناراحت میشه اولین قدم این هست که چطور از اجرای دقیق استراتژی خوشحال بشیم چه سود باشه نتیجه چه ضرر برای این کار تمرینهایی وجود داره که بخشیش رو در پیامهای قبلی نوشتم
بعد از پنج سال سابقه در ترید وقتی دیدگاه های بچه ها رو میخونم متوجه میشم چقد سردرگرمی و دیتای اشتباه در حل روانشناسی زیاده نکته اول *در لایو مارکت به دنبال حل کردن مسله روانشناسی نباشید* دوستای گلم روانشناسی زمانی حل میشه که شما یک استراتژِی جامع بنویسید تاکیید میکنم استراتژی جامع و به جرعت میگم تمامی دوره ها کورس هارو دیدم اموزش اصولی استراتژی نویسی هیچکس نگفته و اگر هم گفتند خیلی خیلی سربسته بوده حتی اون استراتژی که اساتید معرفی میکنن و کار میکنن هم باز ما باید بریم به همون تناسب با روحیمون بکتست کنیم و دوباره بنویسیم اولین استراتژی که من نوشتم بکتست 3 سال بود که 6 ماه زمان برد و بعد از نوشتنش به یک ربات تبدیل شدم چون تمامی اتفاق های 3 سال تمرین کردم و فقط اون تمرین هارو در لایو مارکت اجرا میکنم(تکرار تکرار تکرار) بدون هیچ فکر کردنی و در هر ساختار مارکت(اسپایک کانال تریدینگ رنج)هرکدوم از این سه حالت رخ بده من براش یک سناریو خاص دارم و کاملا اماده ام و یک نکته دیگه برای بکتست روزهای تریدینگ رنج و کانال و اسپایک باید جدا کنید و این روزهارو پشت سر هم بکتست کنید نکات خیلی زیاده که نمیشه همه رو باز کرد امیدوارم متوجه عمق داستان شده باشید با تچکر خخخخ
بله در پیامهای قبلی هم گفتم که اول باید یک استراتژی امتحان شده و بسیار دقیق داشته باشیم و در مرحله بعد به جای دنبال سود بودن یا از ضرر ترسیدن روی اجرای مکانیکی و دقیق استراتژی متمرکز بشیم و مسیر عصبی خودمون رو بر اجرای درست استراتژی بنا کنیم و نه بر سود کردن این دو گام اساسی برای بهبود روانشناسی ترید هست که تمرینات خاصی هم داره
الان ک forexfactory.com قطعه
حقیقتا از کجا چک میشه کرد؟ فراز داره این اپشن رو؟
منم همین مشکل رو دارم و منبع وجودی این مشکل رو توی ویدیوهای کوتاه اینستا میبینم که به مرور زمان درست میشه سعی کن دیگه ویدیوی کوتاه نبینی و ویدیوی اموزشی ببین هربار سعی کن با دقت کامل تا جایی که میتونی ببین و زمانی که حواست پرت شد استپ بزن و استراحت کن دوباره ببین تا حواست پرت بشه باز استپ بزنی
داستان اینه ذهنمون به این عادت کرده که هر یک دقیقه یه احساس جدیدی از ویدیو بگیره و هر یک دقیقه دوپامین جدید دریافت کنه
توی نت ملی بنویس فارکس فکتوری فارسی ولی ساعتش احتمالا اشتباه باشه و سرچ کن در نت ملی توی سایت ذره بین (اگه کار کنه) و یا سایت گردو تقویم اقتصادی فارکس چند تا سایت فارسی هستن که فارکس فکتوری رو به فارسی مینویسن
مدیریت ریسک واقعی در مورد این نیست که بازار رو پیشبینی کنید بلکه این است که بپرسید وقتی احساسا ناامیدی و شکست کردم چه خواهم کرد؟ وقتی ۲ درصد ضرر کردم چه خواهم کرد و چه رفتاری خواهم داشت؟
خیلی لذت بردم از خوندن صحبت هاتون
تشکر از شما و همه دوستان