چه طور توی روان شناسی ترید بهتر بشم ؟

ممنون میشم چیزی های که توی روان شناسی ترید کمکتون کرد رو باهم به اشتراک بزارید اینکه چه طوری روی حس ترس طمع شک و استرس …. غلبه میکنید

دمتون گرم :folded_hands:

1 لایک کرده
  1. کتاب دروغ هایی که به خود می‌گوییم
  2. ژورنال نویسی احساسی: مثلا شروع روز چه حسی داشتید (1/10 نمره بدین) احساس قبل از ترید و پوزیشن - احساس بعد از ترید و پوزیشن اتمام روز چه حسی داشتید (1/10 نمره بدین)
  3. قبول کردن اشتباهات و یک اشتباه یک اشتباه سعی کن حلش کنی! همه هم زمان سخته! یکی رو انتخاب کن و سعی کن فقط اونو اون هفته انجام ندی
  4. معمولا خیلی از ترید ها بخاطر عجول بودن اشتباه میشه! به خودت این عادتو بده که ستاپ ببینی ولی نگیری. من هنوز خیلی وقتا این کارو میکنم تا به خودم ثابت کنم من تصمیم گیرنده توی ترید هستم نه احساسات هیجانیم
4 لایک کرده

ژورنال نویسی، ورزش هم کمک میکنه

1 لایک کرده

یه تحقیقی کرده بودن درباره مغز اینکه اگر یه حالت منفی براش اتفاق بیفته باید حداقل دو تا چهار حالت مثبت براش اتفاق بیفته تا اثر اون منفیه خنثی بشه.یعنی اگر شما یک روز بد داشه باشی باید حداقل دو تا چهار روز خوب داشته باشی.

این حالت برای معامله گری هم هست.یعنی تاثیر یه استاپ به اندازه چندتا تیپی میشه.و اینقدر که ممکنه شما از استاپ تحت تاثیر قرار بگیری از تارگت نمیگیری .حتی در زندگی زناشویی هم به جای تمرکز در خوشحال کردن یکدیگر باید از عواملی که باعث جر و بحث و … میشه اجتناب کرد و تاثیر این دومی چندین برابر اولیست.

حالا شما در اینجا هم باید دقیقا با نکته بینی و ظرافت خاصی این رو اجرا کنی .برای هر کس متفاوته و نمیشه یه نسخه خاص گفت چرا که شخصیت هر کس متفاوته.

مثلا من خودم زمانی که بخام با ذهنم تصمیم بگیرم دچار اضطراب میشم.بخاطر همین برای دوری کردن از این تا جایی که ممکنه سعی میکنم مسولیت معامله رو گردن نگیرم.و همه چی رو گردن استراتژی میندازم.و آرامش خاصی رو پیدا کردم.

همین عامل باعث شد تا مجبور بشم تمام پارامترهای دخیل در سیستم رو با جزعیات تمام در بیارم که هنگام معامله راحت باشم.هر چقدر بار روانی رو از ذهن کم کنی موفق تری

2 لایک کرده

ما انسانیم،

و یه انسان نسبت به مسائل واکنش نشون میده،تصمیم درست میگیره گاهی،گاهی اشتباه میکنه،گاهی طمع میکنه و گاهی جلوی ضرر رو نمیگیره.

چیز عجیبی نیست.من شخصا با دوستانی که میگن مثل ربات ترید کن و … مخالفم.زیادی کلیشه ای هست.

تنها چیزی که بهت کمک میکنه گسترش دانش و کسب تجربه بیشتر و حد ضرر درست انتخاب کردنه.

3 لایک کرده

مرجع اصلی روانشناسی شناختی:

Thinking,fast and slow از دنیل کانمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد

نویسنده کتاب روانشناس هستش،کتاب رو ده بار بخون و با هوش مصنوعی هضم و تمرینش کن بعدش نصف راه رو رفتی

2 لایک کرده

نسخه انگلیسی کتاب رو هم دارم اگه کسی خواست میفرستم براش، فقط باید لول زبانتون b2 به بالا باشه

یه توصیه هم از من به شما با منابع فارسی هیچوقت تریدر نمیشین، این روالی که تو ترید در ایران رایجه بیشتر شبیه قمار و وقت تلف کردنه، منابع انگلیسی و تریدر های حرفه ای جهانی میگن الان تو ۲۰۲۶ تکنیکال فقط ۱۰ درصد قضیه است،یه چیز کمکی، که البته تو ایران فک کنم تکنیکال ۹۰ درصد قضیه است

2 لایک کرده

روی هیچ حسی نمیشه غلبه کرد فقط میشه حال خودمونو موقع اون حس کنترل کنیم اونم فقط و فقط با گذر زمان ممکنه

2 لایک کرده

پیشنهاد خوبی بود دمت گرم.برم کتاب قوی سیاه رو هم ک قبلا خوندم با هوش مصنوعی دوباره برم جلو که مرور بشه.این کتاب رو هم انجام دادم.دمت گرم

1 لایک کرده

اول باید متوجه بشیم ذهن چجوری کار میکنه و احساس چطوری به وجود میان.
ده ها قبل فکر میکردیم ما انسان های منطقی هستیم که گاهی احساسی میشیم ولی الان میدونیم که ما ذاتا موجودات احساسی هستیم که گاهی میتونیم منطقی عمل کنیم .برای هرکاری که میکنیم یه سلسه مراتبی هست که باعث میشه حسی بوجود بیاد تا شما اون کارو انجام بدین.
باور > فکر > احساس > عمل
شما هرچقدر بجنگین که احساس خودتون تغییر بدین بی فایده س (مثلا تلاش کنین احساس طمع نداشته باشین هنگام ترید). احساس و عمل مثل چرخ های عقب ماشین درنظر بگیرین و باور و فکر رو چرخ های جلوی ماشین، شما باید اول باور و افکار خودتون رو درست کنین تا بتونین مانع از تریگر شدن احساسات مضرر بشین.
یکی از موارد مهم انتظارات و باورهای شما در خصوص مارکته، شما دو تریدر رو درنظر بگیرین. تریدر A با سابقه 10 سال و تریدر B با سابقه 2 سال. فرض بفرمایین هردوی این افراد استراتژی دارن که نتایج کاملا شبیه بهم دارن. ( مثلا وین ریت 50 درصد). تریدر A میدونه و باور داره که یه استراتژی با وین ریت 50 درصد احتمال داشتن6 ضررمتوالی بالای 70 درصده و تریدر B به همچین باوری نرسیده و انتظاراتش با فکت معامله گری و واقعیت بازار همخوانی نداره. حالا فرض کنین احساسات این دونفر بعد از 4 ضرر متوالی چقدر نسبت به هم دیگه متفاوت تره؟ قطعا هردو اذیت میشن ولی تریدر A میدونه این جزیی از بازاره و انتظارش رو داشته ولی تریدر B احتمالا میگه این سیستم کار نمیکنه و میره دنبال یه سیستم دیگه.
پس شما باید اول اون باور و انتظارات و افکارتون رو هم سو با ترید کنین و بصورت اتوماتیک همین مانع از تریگر شدن خیلی از احساسات مضرر میشه و برای باقی مانده مشکلات و بایس ها با توجه به شخصیت تون راه حل شخصی پیدا کنین و به دنبال ریشه و دلیل اون مشکل و حس و افکارتون باشین و ژورنال برای عمیق شدن این مورد ضروریه.
موفق باشین

1 لایک کرده

دمت گرم داداش طور دید و نگاهت برام الهام بخش بود

1 لایک کرده

ممنون داداش خیلی کمک کنده بود

دقیقا این و چند وقت دقیقا حس کردم

ممنون داداش دمت گرم

1 لایک کرده

داداش کتاب قوی و سیاه خوبه ؟

1 لایک کرده

هیچ چیزی نمیتونه روان شما رو قوت بده برای هدفتون

جز ستاپ درست و قطعی

شاید خیلی ها ایراد بگیرن ستاپ قطعی امکانپذیر نیست .

ولی هست .

شما ورود مطمئن داشته باشید و ایمان کافی به سبک کارتون و این عملا بازخورد مثبت خودشو نشون بده خودبخود روانتون در جهت درست قرار خواهد گرفت

پس اول دنبال آموختن چه از منابع موجود چه اکتسابی باشید که اطمینان خاطر همراه خود داشته باشد .

فقط دانش درست میتونه روان شما رو از آسیب بی مورد دور نگه داره .

3 لایک کرده

مارکت -ضرر- ثبت و انالیزضرر- اشتباه کردن- ثبت وآنالیز اشتباه- اونقدر اون اشتباه روانجام بدی تا بخودت بگی بسه دیگه بم اشتباهات بعدی رو تست کنم. این یکی بسه. و همه مراحل رو باید بری و ببینی. باید بی قانونی کنی تا به قانون برسی. باید ضرر بدی و ته دلت بسوزه تا بفهمی و روانت رشد کنه. هزار کتاب هم بخونی تا توی مارکت نیای و اشتباه نکنی و درس نگیری روانت رشد نمیکنه.

1 لایک کرده

عالیه و واقعا متفاوت،کمی خوانش کتاب سخت هست بخاطر مفاهیم خیلی خاص ک از هر زمینه عامه ای مث فلسفه و اقتصاد و و و استفاده میکنه، خواستی شروع کنی، گوگول و هوش مصنوعی باید دم دستت باشه چون هر صفحه نیاز داری بری گوگل در مورد ی کلمه یا مسئله سرچ کنی و خوبیش همینه ک مطالب جدید رو یادت میده چیزایی ک نمیدونستی ،کتاب های نسیم بخاطر سخت بودنش تو خوندن، یا عاشقش میدی یا حال نمینی برای خوندنش ،ولی تو خوب بودنش شکی نیست بخصوص اینکه نسیم خودش تریدر هم بوده و مطالبش ب درد این کار ک قطعا میخوووره،

1 لایک کرده