به ۲۰ معامله آخرت نگاه کن و ببین چند تا معامله رو دقیقا طبق استراتژیت انجام دادی و چند تا رو از روی ترس و طمع انجام دادی؟
کلا اورترید ترس تریدر هست، ترسی که ناشی از بی اعتماد بودن به استراتژی تریدر هست.
ابتدا باید استراتژی مکتوب و کاملا مشخص و ساده و امتحان شده ای داشته باشید بدون این بقیه کارها بیخوده.
بعدش تمرکزتون رو روی اجرای استراتژی بذارید نه روی پول درآوردن. این خیلی مهم هست. وظیفه ی تریدر اجرای دقیق استراتژی امتحان شده اش هست به طور مداوم چه سود بشه چه زیان.
وقتی وارد معامله میشید از خودتون نپرسید که آیا این سود میشه یا ضرر چون این خودش یه تله میشه براتون چون با این سوال که آیا این معامله من سود میشه یا ضرر یه محیط ناامن روانی برای خودتون به وجود میارید و از نظر احساسی خودتون رو وابسته ی اون معامله میکنید!
و در اون محیط ناامن روانی دنبال امنیت میگردید و بازی احتمالات رو به یک بازی دو به دو یعنی سود یا ضرر تبدیل میکنید در ذهنتون. شما باید ضرر بخورید ولی ضرری که قبلا در بک تست و فوروارد تست دیدید و سنجیدید و در یک بازه زمانی مشخص تعداد بردهای شما از ضررهاتون طبق استراتژی بیشتر خواهد بود پس فقط باید روی اجرای دقیق و مداوم استراتژی تون متمرکز بشید. روزی یک معامله اگر بک تست گرفتی به همون باید پایبند باشی. مثلا من روزی یک معامله میزنم (اگر ورود بده قیمت) چه سود چه ضرر محاله دیگه بهترین موقعیت رو هم ببینم بزنم اضافه بر یکی. هر گس روشی که دقیقا و شفاف تدوین امتحان کرده رو باید رعایت کنه.
تریدر یک معامله رو معامله نمیکنه تریدر مجموعه ای از معاملات رو معامله میکنه این طوری نگاه کنید به موضوع.
این موارد رو هم برای پرهیز از اورترید تریدرها باید عمیقا درک کنید:
۱- هر چیزی در ترید ممکنه اتفاق بیفته. امکان داره همه چیزت درست باشه و درست ترید کنی ولی باز ضرر کنی بازار چیزی به ما بدهکار نیست.
۲-برتری تریدر از این نیست که حتما بدونه بعدش در چارت چی میشه.نه. برتری تریدر مربوط به درست بودن نظراتش نیست بلکه مربوط به این هست که استراتژیش رو دقیقا و مداوم درست اجرا کنه تا قانون احتمالات در بازه زمانی مورد نظر به نفعش عمل کنه.
۳- یادتون باشه بردها و باختها در ترید به طور تصادفی توزیع میشن! در بک تست و فوروارد تست باید بدونید که بیشترین تعداد باخت و بردتون چند تاست. تا تاب سود یا ضرر پشت سر هم رو داشته باشید.
۴- استراتژی تو مال هر استاد دنیای ترید که باشه در بهترین حالت یک احتمال بالاتر هست و نه یک تضمین برای سودده شدن!
۵- هر لحظه در بازار ترید، یک لحظه ی منحصر به فرد هست، قرار نیست چون من دیروز در نزدک سود کردم امروز هم سود کنم این شکست نیست این معامله ست. باید قلبا بتونید باور کنید که ضررهاتون(در صورت داشتن استراتژی دقیق و امتحان شده) داده هایی هستند در چشم اندازی بزرگتر در این صورت دیگه چیزی برای ترسیدن وجود نخواهد داشت.
در مثل مناقشه نیست این مثال رو میزنم: صاحبان کازینوها وقتی که یک قمارباز پول زیادی از کازینوی اونها میبره، به دست و پا نمی افتن و جلسه تشکیل نمیدن که چی کار کنیم؟ بدبخت شدیم… چرا؟ چون اون کازینودارها یک یا چند دست رو نمیبینن اونا هزار تا دست بعدی رو میبینن و مطمئن هستن که از لحاظ ریاضی برد کازینودارها از برد قمار بازها خیلی بیشتر خواهد بود ولی در طول زمان. اونها میدونن که فقط باید حضور داشته باشن و مزیت خودشون رو مداوم اجرا کنند.
متاسفانه اکثر تریدرها مثل کازینودارها فکر میکنن ولی در عمل مثل قماربازها روی یک یا چند برد و باخت متمرکز میشن که این هم البته علتش برمیگرده به نوع کارکرد قسمت احساسی مغز انسان.
امیدوارم براتون مفید باشه.