حل مشکلات روانشناسی ترید

سلام

بنظرم روانشناسی در بازارهای مالی مهم ترین عامل موفقیته یه مشکل روانشناسی داشتم با اینکه تجربه ۵ساله دارم ولی اون مشکل رو داشتم بار اولم بود پراپ فرم، چالش ۱۰۰۰۰دلار خریدم توی مرحله اول خب باید ۱۰درصد سود میکردم تا پاس بشه ولی صد روانی که داشتم اون۱۰درصد برای من غیرقابل باور بود یعنی باور نمی‌کردم میتونم به ۱۰درصد برسم اون طرز فکرم باعث شده بود مرحله اول که نامحدود بود ۷ماه طول بکشه تا پاس بکنم

نزدیک به۵بار بود تا مرز ۱۰درصد میرفتم چون برای من غیر قابل باور بود بتونم اون درصد رو تاچ کنم حساب برو میبرم توی ضرر یک بار فقط نیم درصد لازم داشتم تا پاس کنم چون هنوز باور نکرده بودم حساب رو ۳درصد پایین آوردم این ۵بار برای من اتفاق افتاد وقتی بالاخره پاسش کردم دیگه بقیه حساب های که خریدم توی ۱۰رو پاس میکردم

11 لایک کرده

ممنون از به اشتراک گذاری باور به تونستن عامل مهمی هست و لازمه ترید هست. برای من هم پیش اومده که چند دلار مونده به پاس پراپ دچار ضرر شد ه بودم بهترین راه پایبند موندن به استراتژی دقیقا تعریف شده و امتحان شده هست و ضمنا داشتن روشی جداگانه برای مدیریست ریسک در پراپ

6 لایک کرده

بله دقیقا من اصلا در مدیریت ریسک و استراتژی مشکلی نداشتم فقط مشکلم روانشناسی بود

5 لایک کرده

احتمالا با حساب بزرگی ترید میکنید و هنوز ذهنتون نمیتونه اون اعداد رو‌قبول کنه بهتره انقدر حسابتون رو‌کوچک‌کنید که تاثیری روی شما نزاره .و‌اینکه میتونی از ست اندفورگت هم استفاده کنید

6 لایک کرده

صادقانه بگم اصلا اون بزرگی حساب برام مهم نیست چون درصدی نگاه میکنم

4 لایک کرده

عوامل حواسپرتی پیدا کن-حذف شون کن

6 لایک کرده

برای مشکلات احساسی روانی ترید شاید بتونم کمکتون کنم یا ازتون یاد بگیرم مشکلات یا تجربیاتتون رو بنویسید راجع به روانشناسی ترید حرفای کلیشه ای زیاده تمرینای عملی کم هست

6 لایک کرده

روش ریکاوری بعد از ضرر بزرگ

۱- اگر هنوز انجام ندادی، ضرر رو متوقف کن

۲- علت اصلی این ضرر بزرگ رو پیدا کن نه علتهای غیر اصلی رو همه چیز رو بررسی کن تکنیکال و روانشناسی خودت رو

۳-اعتماد به نفست رو بازسازی کن در این نرحله ذهنت میخواد هر چه سریعتر ثابت کنه که تو لایق اون ضرر نبودی باید صبر کنی و به حرفش گوش نکنی وگرنه یه شکست بد دیگه میخوری قطعا. برای بازسازی اعتماد به نفست از حساب دمو استفاده کن. شروع کن یه مدت در دمو معامله بزن

۴- مدیریت ریسکت رو سخت گیرانه تر کن.

۵- کم کم با حجم پایین وارد دوباره وارد معامللات ریل بشو.

۳-

5 لایک کرده

نادر جان با احترام، کمی شعاری نیست صحیت ها؟ شما معلومه ادم دلسوزی هستی چون داری وقت میزاری ولی این جمله یکم حالت شعاری داره به زعم بنده…

شمام میگی علت ضرر رو پیدا کن …تریدر کسیه که با علم به احتمالات معامله میکنه ، غیر از این اسمش تریدر نیست…اگه کسی با اشراف به احتمالات معامله میکنه، ضرر کردن دلیل نمیخواد، چون اتفاق می افته ، بدون هیچ دلیل خاصی…ضرر بزرگ ام اگه انفاق بیفته دلیل اصلیش تریم در تابم اخبار یا بی حواسی نسبت به مدیریت سرمایه هستش…

اینکه شما میگی مدیریت سرمایه رو سخت گیرانه کن…

اول اینکه مکانیسمش رو توصیح ندادین ، حداقل در حد مثال…موضوع بعدی اینکه اگه شیوه ی معاملاتی فرد غلط باشع، با سخت گیرانه کردن مدیریت سرمایه ، فقط زمانش هدر میره..

یک فرد تازه کار ، در زمان ضرر های سنگین، جمله ( اعتماد به نفست رو بازیابی کن) یک شوخی بزرگه براش…اون لحظه احتمالا به یک دانش دارای پشتوانه نیاز داره که بتونه تا حدی احساساتش رو کنترل کنه و دست از معامله برداره!

من اینارو گفتم نه برای اینکه بگم شما اشتبا میگی، بلکه برا اینکه راهکار های عملیاتی و واقع بینانه رو نشر بدید که هدفمند باشه… ممنون

4 لایک کرده

روانشناسها میگویند

توی بازارهای پر ریسک و استرس زایی مثل فارکس فعالیت نکنید!

این طوری نه روانتون بهم میریزه نه نیازی به هزینه کردن برای مشاوره و روانکاو دارید!

5 لایک کرده

سلام ممنون. در متنم نوشته شده ضرر بزرگ یعنی ضرری که خارج از استراتژی هست. که یا ریشه در روانشناسی داره یا ناشی از اشتباه در اجرا یا تکنیکال هست حالا بررسی هر کدوم از اینها که گفتید بله لازم هست در این پست به چهارچوب کلی کاری که باید انجام بشه اشاره کردم هر کدومشون میتونه راحت یه مقاله بشه.

به طور خلاصه این پست من سرفصلهایی هست که یک تریدر بعد از یک ضرر بزرگ خارج از عرف باید پیگیری کنه.

جزئیات رو اگر دست داده به مرور در همین تایپیک مینویسم. ممنون

4 لایک کرده

روش رفع اورترید

کلا اورترید ترس تریدر هست، ترسی که ناشی از بی اعتماد بودن به استراتژی تریدر هست.

ابتدا باید استراتژی مکتوب و کاملا مشخص و ساده و امتحان شده ای داشته باشید بدون این بقیه کارها بیخوده.

بعدش تمرکزتون رو روی اجرای استراتژی بذارید نه روی پول درآوردن. این خیلی مهم هست. وظیفه ی تریدر اجرای دقیق استراتژی امتحان شده اش هست به طور مداوم چه سود بشه چه زیان.

وقتی وارد معامله میشید از خودتون نپرسید که آیا این سود میشه یا ضرر چون این خودش یه تله میشه براتون چون با این سوال که آیا این معامله من سود میشه یا ضرر یه محیط ناامن روانی برای خودتون به وجود میارید و از نظر احساسی خودتون رو وابسته ی اون معامله میکنید!

و در اون محیط ناامن روانی دنبال امنیت میگردید و بازی احتمالات رو به یک بازی دو به دو یعنی سود یا ضرر تبدیل میکنید در ذهنتون. شما باید ضرر بخورید ولی ضرری که قبلا در بک تست و فوروارد تست دیدید و سنجیدید و در یک بازه زمانی مشخص تعداد بردهای شما از ضررهاتون طبق استراتژی بیشتر خواهد بود پس فقط باید روی اجرای دقیق و مداوم استراتژی تون متمرکز بشید. روزی یک معامله اگر بک تست گرفتی به همون باید پایبند باشی. مثلا من روزی یک معامله میزنم (اگر ورود بده قیمت) چه سود چه ضرر محاله دیگه بهترین موقعیت رو هم ببینم بزنم اضافه بر یکی. هر گس روشی که دقیقا و شفاف تدوین امتحان کرده رو باید رعایت کنه.

تریدر یک معامله رو معامله نمیکنه تریدر مجموعه ای از معاملات رو معامله میکنه این طوری نگاه کنید به موضوع.

این موارد رو هم برای پرهیز از اورترید تریدرها باید عمیقا درک کنید:

۱- هر چیزی در ترید ممکنه اتفاق بیفته. امکان داره همه چیزت درست باشه و درست ترید کنی ولی باز ضرر کنی بازار چیزی به ما بدهکار نیست.

۲-برتری تریدر از این نیست که حتما بدونه بعدش در چارت چی میشه.نه. برتری تریدر مربوط به درست بودن نظراتش نیست بلکه مربوط به این هست که استراتژیش رو دقیقا و مداوم درست اجرا کنه تا قانون احتمالات در بازه زمانی مورد نظر به نفعش عمل کنه.

۳- یادتون باشه بردها و باختها در ترید به طور تصادفی توزیع میشن! در بک تست و فوروارد تست باید بدونید که بیشترین تعداد باخت و بردتون چند تاست. تا تاب سود یا ضرر پشت سر هم رو داشته باشید.

۴- استراتژی تو مال هر استاد دنیای ترید که باشه در بهترین حالت یک احتمال بالاتر هست و نه یک تضمین برای سودده شدن!

۵- هر لحظه در بازار ترید، یک لحظه ی منحصر به فرد هست، قرار نیست چون من دیروز در نزدک سود کردم امروز هم سود کنم این شکست نیست این معامله ست. باید قلبا بتونید باور کنید که ضررهاتون(در صورت داشتن استراتژی دقیق و امتحان شده) داده هایی هستند در چشم اندازی بزرگتر در این صورت دیگه چیزی برای ترسیدن وجود نخواهد داشت.

در مثل مناقشه نیست این مثال رو میزنم: صاحبان کازینوها وقتی که یک قمارباز پول زیادی از کازینوی اونها میبره، به دست و پا نمی افتن و جلسه تشکیل نمیدن که چی کار کنیم؟ بدبخت شدیم… چرا؟ چون اون کازینودارها یک یا چند دست رو نمیبینن اونا هزار تا دست بعدی رو میبینن و مطمئن هستن که از لحاظ ریاضی برد کازینودارها از برد قمار بازها خیلی بیشتر خواهد بود ولی در طول زمان. اونها میدونن که فقط باید حضور داشته باشن و مزیت خودشون رو مداوم اجرا کنند.

متاسفانه اکثر تریدرها مثل کازینودارها فکر میکنن ولی در عمل مثل قماربازها روی یک یا چند برد و باخت متمرکز میشن که این هم البته علتش برمیگرده به نوع کارکرد قسمت احساسی مغز انسان.

امیدوارم براتون مفید باشه.

6 لایک کرده

کدوم یک از دوستان روتین ترید دارید؟ یعنی کارهایی که قبل از ترید میکنید چیه؟ اگر برای کسی جالب بود بنویسه من هم روتین خودم رو اینجا دقیقا میگم برای من که خیلی مفید بوده

3 لایک کرده

قبلا شروع تایم معاملاتی پنج دقیقه عبارات تاکییدی مثبت میگم هروز هروز و گفتن عبارات تاکییدی مثبت در طول زمان وقتی خودت به خودت میگی وارد ضمیر ناخوادگاه میشه و جز یکی از ویژگی های اون شخص میشه

4 لایک کرده

ممنون از به اشتراک گذاریتون.

روتین روانشاسی خیلی کاربردی که میتونید شما و همه دوستان از اون استفاده کنن:

۱- تا یک و نیم ساعت قبل از معامله دیگه توی شبکه های اجتماعی نباشید تنش هیجان و استرس رو قطع کنید

۲-اگر امکانش رو داشتید ۱۰ دقیقه پیاده روی در فضای آزاد داشته باشید اگر که امکانش نبود هیچ

۳- نیم ساعت مونده به معامله پشت میزتون بشنید.

۴- ژورنالتون رو بردارید و این سوالات و جوابش رو بنویسید:

الف- حال کلی من امروز چطوره؟

ب- آیا از سود یا ضرر دیروز اثر احساسی در من هست؟ (نباید باشه)

پ-سطح انرژی من از ۱۰ چنده؟ (کمتر از ۸ نباید باشی)

ج-آیا ذهنم شفافه یا مضطرب؟

چ-آیا آرامم یا مضطرب؟

د-آیا امروز معامله گری که باید باشم، هستم؟

بعد از نوشتن جواب این سوالها نوبت به کالیبره کردن ذهنتون میرسه، که مراحلش اینه:

۱- دو دقیقه تنفس آرام و عمیق برای پایین اومدن سطح کورتیزول خون

۲-یک دقیقه تصویرسازی ذهنی و تصور اجرای بی نقص معامله، ووردهای تمیز،صبر، انضباط، احترام به قوانینت و پذیرفتن نتایج بدون احساستی شدن چه سود چه ضرر

۳-یک دقیقه تمرین تعهد و گفتن یک جمله برای اون روز معاملاتی مثال: من روی اجرای درست استراتژیم متمرکز میشم نه سود و ضرر

۴-قبل از هر تحلیلی در چارت استراتژی خودتون رو با این که فوت آب هستید مرور کنید از لحاظ روانی مهم هست.

۵- با باز کردن چارت اول دنبال معامله نگردید یه اسکن خنثی در مورد نقدینگی، مناطق کارآمد و ناکارآمدؤ عدم تادل و ساختار کلیدی بازار انجام بدید.

۶-هدف امروزتون رو بنویسید و اگر احساساتی مانع اون هستند اونها رو نامگذار ی کنید و بنویسید.

۷- بنویسید که دیروز در معامله تون چی دیدید؟ چرا موفق شدید؟ یا چرا شکست خوردید؟

۸-فعال سازی فیزیکی: درست قبل از شروع بازه ی زمانی معاملاتتون صاف بایستید شونه هاتون رو به عقب بدید یه نفس عمیق و کنترل شده بکشید و یک حالت آرام و صبورانه اتخاذ کنید.

۹- به خودتون بگید: من فقط برای اجرای دقیق استراتژیم اینجا هستم نه تعقیب سود و ضرر.

این بخشی از روتین معاملاتی هر روز من هست. امیدوارم برای شما مفید باشه

۹-بعد از تموم شدن معامله در ژورنالتون حتما این رو هم بنویسید که اگر فقط یه چیز امروز از بازار یاد گرفته باشم اون چیه؟

5 لایک کرده

چرا یک اشتباه رو در ترید بارها تکرار می کنیم و راه ترک این عادت چیه؟
مثلا شما تصمیم میگیرید حد ضرر رو دستکار ینکنید یکی دو بار رعایت میکنید ولی بعد دوباره این کار رو در ترید میکنید یا میکید سود رو زدوت از تارگت نمی بندم ولی بالاخره میبندید.
حالا راه ترک این عادتها چیه؟ کسانی که راه کار دارن خواستن بنویسن من هم راهکار خودم رو اینجا امروز می نویسم

4 لایک کرده

مهمترین علتش رویدادهای قبلی در زندگی ما هست که شخصیتمون و رفتارمون رو شکل داده. مقداریش هم به خاطر عملکرد نهادینه شده غریزی در مرکز احساسی مغزمون هست.
در مورد اثر گذشته ها در فرد:
مثلا شخصی که از کودکی در محیط پر هرج و مرج بزرگ شده باشه امکان داره در ترید از اهرم بیش از حد استفاده کنه چون از پچگی توی محیطی بوده که کارهای پرریسک زیاد و عادی بوده.
کسی که در ناخودآگاهش احساس میکنه که لایق ثروتمند شدن ه نیست یا کسی که حس میکنه ثروتمندا همگی با ظلم پول به دست آوردن در حقیقت در پس زمینه ذهنش بدافزاری ذهنی داره که مانع از موفقیتش میشه این باورها و احساسات بدون اطلاع ما در پس زمینه ذهنمون مثل یه بدافزار فعال میشن و همیشه ما رو در نهایت به سمت کارهایی در ترید میبرن که باعث ضرر و زیانمون میشه.
چاره این هست که سیمکشی ذهن خودمون رو عوض کنیم اما چطور؟

۱- اولش باید یک استراتژی امتحان شده، تا حد ممکن ساده و خیلی شفاف داشته باشید که قابل تفسیر نباشه تا امکان دخالت احساسات در اون صفر باشه یعنی در اجرای اون استرتژی نقطه ی مبهمی نباشه که احساساتتون بیاد از اون نقطه وارد بشه و کار رو خراب کنه.

۲- باید بعد از هر بار اشتباه در معامله دقیقا کالبدشکافی کنید که چرا اون اشتباه رو کردید، ژورنال نویسی به تنهایی کافی نیست باید ریشه اشتباهی رو که مرتب در ترید تکرار میکنید در اخلاق و روحیه و گذشته های خودتون پیدا کرده و نامگذاری کیند این طوری یه قدم بزرگ برای حل مشکل برداشتید.

مثلا شاید کسی که در کودکی وقتی موفق میشده مورد حسادت و اذیت بچه های دیگه قرار میگرفته در پس زمینه ذهنش ناخودآگاهش موفقیت رو مساوی با شروع آزار و اذیت میدونه و باعث میشه از قوانین تریدش تخطی بکنه. باید ریشه یابی کرد علت اشتباهات رو.

تا زمانی که در ترید قوانین رو نقض میکنید و الگوهای رفتاری خودتون رو شناسایی و نامگذاری نکردید هر چقدر هم استراتژی عوض کنید در نهایت ضرر ده خواهید بود. چون در چنین حالتی ناخودآگاهتون بدافزار داره.

مهم نیست که چقدر ترید بلدید، مهم این هست که چقدر خودتون رو میشناسید، بازار یه آینه ی بی رهحمه و نشونتون میده که در لحظات سخت شما چه جور آدمی هستید.

۳-سیم کشی مجدد ذهن تریدر: باید محرکهای پنهان اون اشتباهاتی که در رتید تکر ار میکنید رو پیدا کنید هر معامله ی بی ملاحظه ای پشتش یه داستان احتمالا قدیمی از گذشته های شما داره، باید کشفش کنی. یه احساس، یه باورْ یه ترس و ماموریت تو به عنوان تریدر اینه که این محرک پنهان رو از زیر خاک بیرون بکشی برای این کار وقتی که همون اشتباه تکراری رو باز در تریدت انجام دادی یا خواستی انجام بدی این کارها رو بکن:

الف- یک دقیقه صبر کن به موس دست نزن نفس عمق و شمرده بکش و تیو اون یک دقیقه نفس عمیق کشیدن از خودت بپرس: آیا الان حس طمع دارم؟ آیا الان حس ترس دارم؟ آیا میخوام از بازار انتقام بگیرم؟ آیا ناامیدم؟

بعد که حست رو تشخیص دادی به خودت بگو؛ یه معامله گر حرفه ای و منظم در چنین حالتی چی کار میکنه؟

با این سوال و جوابها با خودتون به شناسایی محرکهای رفتاری و بازسازی ذهنی خودتون دست پیدا میکنید به شرط این که ادامه بدید و تکرار کنید تا در ذهنتون جایگزین بشه

5 لایک کرده

موضوع خیلی مهمیه، چون اکثر تریدرها دقیقا همینجا گیر می‌کنن؛ نه استراتژی، نه تحلیل… اجرای پلن.

چند تا از رایج‌ترین مشکلات روانشناسی که حتی با پلن مکتوب هم دیده میشه:

• بعد از چند برد → اعتماد به نفس کاذب و افزایش حجم

• بعد از استاپ → انتقام از بازار (Revenge trading)

• دیدن حرکت بدون پوزیشن → فومو (FOMO)

• سود کم → بستن زودهنگام، ضرر → نگه داشتن بیش از حد

• پریدن از یک ستاپ به ستاپ دیگه خارج از پلن

راهکارهایی که واقعا جواب میدن (نه کلیشه‌ای):

1. محدودیت سخت روی تعداد ترید
مثلا روزی فقط 2 ترید مجاز
:backhand_index_pointing_right: باعث میشه جلوی اوورترید گرفته بشه

2. ریسک ثابت و کم (مثلا 0.5% تا 1%)
حتی اگر 5 تا استاپ پشت‌سرهم بخوری، هنوز ذهن‌ت آروم میمونه

3. قانون “بعد از استاپ، استراحت”
مثلا بعد از هر ضرر → حداقل 30 دقیقه فاصله از چارت
:backhand_index_pointing_right: جلوی revenge رو می‌گیره

4. ژورنال‌نویسی واقعی (نه نمایشی)
نه فقط اسکرین‌شات—بنویس:

• چرا وارد شدی؟

• حالت روحی چی بود؟

• آیا خارج از پلن بود؟

5. جدا کردن نتیجه از کیفیت اجرا
ممکنه ترید خوب، ضررده باشه
ممکنه ترید بد، سود بده
:backhand_index_pointing_right: فقط اجرای درست مهمه

یه جمله که خیلی‌ها رو نجات داده:

«مشکل من بازار نیست؛ مشکل من فاصله بین چیزی‌ه که می‌دونم و چیزی‌ه که انجام میدم.»

5 لایک کرده

راجع به جمله ی آخرت که نوشتی «مشکل من بازار نیست؛ مشکل من فاصله بین چیزی‌ه که می‌دونم و چیزی‌ه که انجام میدم.» یه چیزی اضافه کنم. بیشتر تریدرها فکر میکنن که با نیروی ارداه میتونن به پلن معاملاتی خودشون همیشه وفادار بمونن و سر همین اشتباه بارها کال مارجین میشن.

تریدر نمیتونه با نشون دادن اراده از پس تاثیر بیوشیمی کورتیزول که باعث اعمال احساسی میشه همیشه فرار کنه. ترشح کورتیزول در بدن میتونه ارده رو به صفر برسونه بنابراین لازمه که پلن معاملاتی تریدر قابل تفسیر و قابل انعطاف نباشه خیلی مشخص و خیلی بی اما و اگر باشه تا احساسات نتونه از یه منفذی وارد بشه و کنترل دهن تریدر رو به دست بگیره

نکته دوم برای اجرای همیشگی و دقیق استراتژی معاملاتی تریدر اینه که تریدر باید دوپامین خودش رو هک کنه یعنی چی؟ یعنی این که باید از اجرای درست پلنش لذتی رو که از به دست آوردن سود قبلا میبرد ببره. این مهمترین راه رهایی تریدر از تله های روانشناسی ترید هست. به عبارت دیگه اگر شما به عنوان تریدر تا الان میشه تعریف موفقیتت برداشتهای سود بوده باید تعریف موفقیت رو از این لحظه به بعد به اجرای دقیق استارتژی معاملاتی (آزموده شده) تغییر بدی.

و نکته ی سوم برای اجرای دقیق پلن و وسوسه نشدن برای خروج از قوانین استارتژی این هست که یه تریدر موفق باید چشم انداز بزرگ رو در نظر بگیره و نه یکی دو معامله رو، ضررهای کوچک رو باید دوست داشته باشیم و همیشه حواسمون باشه که ما در یک بازه ی احتمالاتی برنده هستیم به خاطر استراتژیمون پس حتی اگر چندین استاپ پشت سر هم ب نیز بخوریم نباید از قوانینمون خارج بشیم.

5 لایک کرده

بچه ها سلاااااام

بچه ها میگم چطوری ی پلن معاملاتی بنویسم

چ چیز های ک واجبنو بنویسم

میشه راهنمایی بکنید

5 لایک کرده