مشکل روانشناسی خودت در ترید رو بگو‌ 💬

اگر بخوای از مشکلات روانشناسی خودت در هنگام ترید یا قبل و بعدش بگی چی دوست داری بگی ؟ :thinking:

اور ترید
و عمل نکردن به پلن

پلن رو باید مکتوب کنی !

مثلاً بگی فقط روزی ۲ ضرر یا دو سود یا در کل ۳ معامله؛ بعدش معامله نمیکنم حتی اگه بهترین ستاپم شکل بگیره .(سیستم خاموش)

یک چک لیست داشته باشی قبل معامله تیک بزنی مثلاً قدرت داره ٫ در جهت ترنده و یا هر چیزی که نیازه برای استراتژیت .

این چک لیست یک مکث ایجاد می‌کنه تا احساسی رفتار نکنی .

تو باید بدونی که وقتی ضرر می‌کنی کورتیزول و وقتی سود میگیری دوپامین ترشح میشه ؛ در ضرر مغز میخواد انتقام بگیره در سود هم طمع و ۸۰ درصد اورترید ها از یک حس قوی میاد .

بهترین راه اینه که بعد هر کدوم (سود یا ضرر ) از پای چارت بلند بشی و پنج دقیقه دور بشی از فضا !

پلن رو هر روز با وسواس پیگیری کن و برای خودت مقدس کن .

نداشتن قرآن و تسبیح هنگام نزدیک شدن به استاپ

پلنو دارم .تمام نکات هم نوشتم داخلش
محکم اماده ست .و نتیجه شو پس داده . من پایند نیستم بهش
پلن چیزی دیگه میگه .من فومو میشم چیزی دیگه میزنم

ببین ی قانون گفتم بهت که بعد هر ترید از جان بلند شو دور شو از مارکت تا ۵ دقیقه . تست کن ببین جواب میگیری !

یکی از مشکلاتی که دارم اینه که پلنو مکتوب میکنم
اما موقع نشستن پایه چارت یادم میره اصلا پلنی داشتم
یا مثلا بطور غیرعمدی روتین قبل تریدمو انجام نمیدم

یکی از راه های درست کردن این مشکل تنبیه هست . مثلا برای اولین رعایت نکردی فردا معامله نکنی . دفعه دوم تکرار شد دو روز معامله نکنی . همینجوری جلو بری تا بتونی خودتو کنترل کنی . به نظرم بهترین تنبیه هم برای تریدرا معامله نکردنه

شاید مسخره بیاد ولی من واقعا دلتنگ اینم شب با خیال راحت بخابم و با سر و صدا طبقه بالا بیدار نشم. تو دوران جنگ .شبها برای من خیلی طبیعی بود . چون صدای بمب از صدای اینا کمتر بود

مشکلت «بی‌نظمی» نیست.
مشکلت قطع شدن بین حالت فکر کردن و حالت اجراست.
وقتی پای چارت می‌شینهی مغز میره تو حالت:

هیجان + فرصت + ترس از جا موندن
و اونجا پلن منطقی عملاً خاموش میشه.

راهکار :slight_smile:

:hollow_red_circle:قانون ورود فیزیکی (خیلی مهم)

هیچ تریدی بدون چک‌لیست اجازه اجرا نداره.

ولی نه ذهنی.

باید جلوی چشمت باشه. حتی کاغذ بچسبونی به مانیتور.

چک‌لیست خیلی کوتاه:

آیا این ستاپ منه؟

حد ضرر مشخصه؟

ریسک ثابته؟

دلیل ورود چیه؟

تا تیک نزنی → ورود ممنوع.

مغز هیجانی حوصله چک‌لیست نداره، دقیقاً به همین خاطر کار می‌کنه.

۲. روتین قبل ترید

مشکلش اینه که روتین برات «اختیاریه»

«اگر روتین انجام نشد → اون روز ترید کلاً کنسل.»

تمام.

بدون استثنا.

روتین هم ساده باشه:

۲ دقیقه نفس عمیق

خوندن پلن

نگاه نکردن به سود/ضرر قبلی

:red_circle:«اگر پلنم اجرا نشه، حتی سود هم برای من باخته.»

اینو هر روز به خودت بگو

حرفات رو کامل خوندم. چیزی که داری تجربه می‌کنی فقط مشکل ترید نیست، یه فشار چندلایه‌ست که همزمان داره بهت وارد میشه. این شرایط اصلاً محیط مناسبی برای تصمیم‌گیری مالی نیست، مخصوصاً ترید که خودش فشار بالایی داره.

اون حسی که میگی “باید جبران کنم و انتقام بگیرم” دقیقاً همون چیزیه که باعث میشه آدم تصمیم‌های اشتباه بگیره و بیشتر تو ضرر فرو بره. اینو بدون: الان مسئله تو سود گرفتن نیست، مسئله اینه که ذهنت از حالت بقا خارج بشه.

فعلاً باید ترید رو بذاری روی حالت حداقلی یا حتی موقتاً کنار. نه به خاطر ضعف، به خاطر اینکه شرایطت استاندارد نیست.

۳ تا کار مهم‌تر داری:

۱. خواب و بدنت

با این وضعیت خواب و خستگی، مغزت اصلاً توان تصمیم‌گیری درست نداره. اول باید یه حداقل ریکاوری برگردونی.

۲. فاصله از تصمیم‌های جبرانی

هر فکری که بوی “سریع جبران کردن” بده، فعلاً برای تو سمه. اینا تصمیم نیستن، واکنش‌ان.

۳. تخلیه ذهن

این فشارهایی که گفتی (خانواده، پول، گذشته) باید از سرت بیاد بیرون. بنویسشون، حرف بزن، ولی نبرشون پشت چارت.

ترید برای زمانیه که ذهنت حداقل ثبات داشته باشه، نه وقتی که دنبال نجات خودته.

فعلاً روی کنترل ذهن و برگشتن به حالت پایدار کار کن، نه روی سود گرفتن.

اگر این مرحله رو رد کنی، بعدش میشه منطقی وارد ترید شد. وگرنه هرچی جلو بری فقط فشار بیشتر میشه.

من مشکلم اینه ک سود زیاد میکنم بعدش تا ی ماه ترید نمیکنم ک سودرو پس ندم خیلی اذیتم میکنه دلم میخاد زار بزنم گریه کنم .و همینطور وقتی خیلی ضرر میکنم استاپو ور میدارم تا حسابو صفر کنم .یادش بخیر ی زمان این مشکلات بود دهنمونو سزویس کرد تا اکی شیم.

باز خوبه حلش کردی .

اما دوستانی که این مشکل رو دارم مشکل بزرگشون اینه که به استراتژی ای که با گرفتن یا درست کردن اعتماد کامل ندارن !

اعتماد به استراتژی مثل اعتماد به یک فرمانده جنگجو در وسط میدان هستش تنها یک شک باعث میشه اون کار خودشو ندونه بکنه و شکست بخورید .

برای ساختن اعتماد باید از استراتژی بکتست بگیرید و داخل اکسل هر روز رو ثبت بکنید ؛ قرار نیست هر روز سود بکنید ؛ برآیند ماه مهمه .

وقتی بکتست انجام بشه و برآیند ماه مثبت باشه تا خود آگاه اون اعتماد ساخته میشه . من رایگان برای دوستانی که مشکل دارن میتونم وقت بزارم مثل یک کنتور واقعی تا مشکلات رو حل کنن

این مشکل براحتی قابل حله - این مشکلات نشان از روان بسیار ناآرام خودت و خانواده ات داره
یه پیام خصوصی برات فرستادم

راه حل درست شدن قطعی چند تا از مشکلاتت رو می دونم ولی بستگی به خودت هم داره

علی جون داداش آفررین
کیف کردم از خوندن متن ت ، بوی پختگی و فهم میده
باریکلا

روانشناسی در ترید چقدر مهم است؟

چارت خیلی عجیبه وقتی میشینی پاش

به مواردی که خودت مکتوب ش کردی نمیتونی عمل کنی

اینجاست که میگن همه چی استراتژی نیست چون حتی بهترین ستاپ هم داشته باشی ولی تا نتونی بش عمل کنی دیگه فایده نداره

یه دوره خیلی عجیب بود، در مقابل باز کردن پوزیشن مقاومت میکردم یا گاهی پشت چارت خوابم میومد و همون موقع بهترین پوزیشنهارو مارکت میداد.

یه جا تصمیم گرفتم هر جا خوابم میومد یا در مقابل باز کردن پوزیشن مقاومت میکنم با حجم دو برابر با اولین ستاپی که دیدم پوزیشن باز کنم، نتیجه عالی شد :))))

ترس و از اونورش عمل نکردن به پلنی که پوستم کنده شده بهش رسیدم.
ترس از ورود خیلی بده، یعنی همه موارد رو میبینی، حتی همون لحظه تارگتت هم میبینی ولی می‌ترسی ورود بزنی و دقیقاً سناریویی که پیش بینی کردی اتفاق میوفته.