زن بودن و ترید کردن!

همه بازارها یعنی چی ؟

1 لایک کرده

خانم شما کجا احساس تبعیض کردی ؟ در این بازار تنها چیزی که نیست تبعیضه . هرکسی با هر سنی با هر جنسیتی هر کاری دوست داشته باشه میکنه . یادگیری مباحث مربوط به ترید هم که کلا یک مغز میخواد که در همه ما انسان ها موجوده .

1 لایک کرده

دیگر بازارهایی که میشه اس اون سبک بهره برد

یکی از دلایل موفقیت تو هر کاری “محکوم به موفق شدن” تو اون کار هست،و من احساس میکنم تو جامعه ی ایران یکی‌از دلایلی که مردان بیشتر از زنان تو این حرفه وارد میشن و یا به موفقیت میرسن(از نظر تعداد بیشتر نسبت به زنان) همین محکوم به موفقیته،چرا که مجبوره در آینده شکم زن و بچشو سیر کنه یا میدونه با این اوضاع اقتصادی اگر تو این کار موفق نشه احتمالا باید قید همه چیو بزنه،اما زنان در کنار اینکه برای اونها هم شرایط اقتصادی سخته کمتر این اجبار به موفقیت رو احساس میکنن.

و اینم بگم اتفاقا زن بودن الان تو دنیا برتری بیشتری داره،جنبش های فمنیستی و دیدگاهاشو اگر نگاه کنیم میبینیم حتی سیاستمدارها و قدرت ها بیشتر از این دیدگاه حمایت میکنن تا دیدگاه های مرد سالاری،چون دهه های قبلی مرد سالاری بیشتر رواج داشته الان برای ایجاد تعادل جنبش های مربوط به زنان پر رنگ تر شده و فعلا ایام بیشتر به کام شماست.

و اینکه خارج از تمام اینها من به زنان این سرزمین افتخار میکنم و شجاعت و آگاهیشون رو ستایش میکنم.

1 لایک کرده

شما کلا انگار ترس از موفقیت دارین

ماهیت هر بازار متفاوت هست.مثلا با روشی که فارکس میشه ترید کرد در بورس ایران نمیشه

حتی به نظرم چارت های بازار جهانی هم متفاوت هستن.مثل طلا و یورو یا دلار کانادا

در هر چارت باید دید چه روشی جواب میده.مثلا روی شاخص ها به نظرم استراتژی های اسپایک محور خوب باشه.توی یورو به نظرم استراتژی های رنج

باید بدونید کجا کار میکنید و عوامل تاثیرگذار روی اون چی هست.عادت به ادامه روند داره یا برای جمع آوری نقدینگی سطوح رو فیک میکنه

بعضی بازارها بعد از شکست برای پولبک به سطح برمیگردن و بعضی عادت به پولبک داخلی دارن

عالی بود ممنونم از درک و آگاهی بالات

1 لایک کرده

چه ربطی داره؟ مثلا متاتریدر معامله خانومهارو باز نمیکنه؟

تو جمع های مختلف تریدرها رو میگم

اتفاقا خانمها در بعضی جاها خیلی بهتر از آقایون در ترید عمل میکنن . خانمها معمولا خلاقتر و کنجکاوتر هستند آقایون ممکنه یه روش رو که یاد گرفتن تا اخرش همون رو بصورت تعصبی ادامه بدن اما باید بدونیم که خلاقیت هم یکی از ارکان این بازار هست (البته بعداز آموزشهای آکادمیک) ترکیب مفاهیم و ایده ها با هم و داشتن یه دید از بالا که همه اموخته ها رو بصورت یک مجموعه نگاه کنه یکی از کلیدهای موفقیت در ساخت استراتژی هست . بقول یکی از اساتیدم که میگفت:” سعی کن استراتژی رو مال خودت کنی” حتی اگه دیگری بوجودش اورده.

2 لایک کرده

آها پس یعنی از خود ترید نمیخای پوب در بیاری؟ متوجه نمیشم !! پس تو ترید تبعیض جنسیتی وجود نداره.

بله خلاقیت خانما همیشه زبانزد هست. خانم ها مالتی تسکینگ هستند. از طرفی دقت کنید خانم های ایرانی زیادی هستند که تو زمینه های مختلف موفقیت های زیادی بدست آوردند. چرا مث Ai جواب دادم :zany_face:

بنظرم اصلا اینطور نیست.جامعه ترید خانوم ها فقط از نظر تعداد کمتر هستن نسبت به آقایون اما از نظر تبعیض خیر چون ترید یک مهارته با قابلیت انعطاف پذیری بالا و هر شخصی با هر جنسیتی و هر جایگاهی رو بدون قضاوت میپذیره

من از هوش هوش مصنوعی لایت خواستم که یک بررسی همه جانبه در این مورد انجام بده در این موارد:

1. عملکرد مالی (بازده، ریسک، سود/زیان میانگین)
  2. رفتارهای معاملاتی (تعداد معاملات، مدت نگهداری موقعیت‌ها، تمایل به ریسک)
  3. جنبه‌های روان‌شناختی (اعتمادبه‌نفس، هیجان، استرس)
  4. تخصص و آموزش (سطح دانش مالی، تجربه)
  5. روش‌های معامله‌گری (تحلیل تکنیکال/فاندامنتال، خودکار، دستی)
  6. جایگاه در صنعت و رشد حرفه‌ای
  7. اثربخشی در مدیریت پرتفوها یا تیم‌ها
  8. نسبت‌های آماری مقایسه‌ای واقعی (براساس داده‌های بروکرها

نتیجه این هست:

:bar_chart: مقایسه جامع عملکرد، رفتار و ویژگی‌های تریدرهای زن و مرد

(در بازارهای جهانی و ایران، تفکیک‌شده برای سهام، فارکس، و رمزارز)

شاخص / ویژگی تریدرهای مرد جهانی تریدرهای زن جهانی تریدرهای مرد ایران تریدرهای زن ایران
میانگین بازده سالانه (فارکس) ‎+6.2%‎ ‎+7.1%‎ ‎+4.8%‎ ‎+6.5%‎
میانگین بازده سالانه (سهام) ‎+9.4%‎ ‎+10.1%‎ ‎+7.2%‎ ‎+8.3%‎
میانگین بازده سالانه (کریپتو) ‎+14.8%‎ ‎+13.2%‎ ‎+12.1%‎ ‎+11.5%‎
تعداد معاملات ماهانه (میانگین) ‎112‎ ‎74‎ ‎98‎ ‎61‎
میانگین مدت نگهداری پوزیشن‌ها ‎2.1 روز‎ ‎4.5 روز‎ ‎1.8 روز‎ ‎3.9 روز‎
سطح ریسک‌پذیری (در مقیاس ۱–۱۰) ‎8.0‎ ‎6.1‎ ‎7.7‎ ‎5.8‎
درصد استفاده از Stop-Loss ‎46%‎ ‎73%‎ ‎39%‎ ‎68%‎
درصد سودآوران در فارکس ‎22%‎ ‎27%‎ ‎18%‎ ‎23%‎
درصد سودآوران در سهام ‎48%‎ ‎51%‎ ‎37%‎ ‎43%‎
درصد سودآوران در کریپتو ‎19%‎ ‎16%‎ ‎15%‎ ‎14%‎
میانگین سن تریدرها ‎34.5 سال‎ ‎32.2 سال‎ ‎33.8 سال‎ ‎30.9 سال‎
میانگین تجربه معاملاتی ‎3.8 سال‎ ‎3.2 سال‎ ‎2.7 سال‎ ‎2.1 سال‎
وابستگی به تحلیل تکنیکال ‎77%‎ ‎62%‎ ‎84%‎ ‎69%‎
وابستگی به تحلیل بنیادی ‎41%‎ ‎59%‎ ‎33%‎ ‎52%‎
واکنش هیجانی به ضررها (احتمال Overtrade) ‎بالا (65%)‎ ‎پایین‌تر (41%)‎ ‎بسیار بالا (72%)‎ ‎47%‎
اعتماد به نفس معاملاتی خودارزیابی‌شده ‎۸٫۳ از ۱۰‎ ‎۶٫۹ از ۱۰‎ ‎۸٫۰ از ۱۰‎ ‎۶٫۷ از ۱۰‎
میانگین حجم پوزیشن (نسبت به سرمایه) ‎23%‎ ‎15%‎ ‎27%‎ ‎17%‎
درصد استفاده از حساب دمو در ابتدای فعالیت ‎25%‎ ‎43%‎ ‎17%‎ ‎37%‎
درصد تریدرهای فعال حرفه‌ای (درآمد ثابت از ترید) ‎12%‎ ‎8%‎ ‎9%‎ ‎6%‎

:chart_increasing: تحلیل کلی جهانی:

• زنان در بازارهای سهام و فارکس به طور میانگین بازدهی بهتری دارند چون ریسک کمتری می‌پذیرند و از Stop-Loss بیشتر استفاده می‌کنند.

• مردان در بازار کریپتو عملکرد بهتری داشتند؛ دلیل: پذیرش ریسک بالا و تمایل به ورود زودهنگام به روندها.

• زنان نسبت به مردان بیشتر از تحلیل بنیادی و منابع آموزشی رسمی استفاده می‌کنند.

• مردان معاملات را بیشتر بر اساس هیجان و اعتمادبه‌نفس بالا انجام می‌دهند.

:iran: تحلیل برای ایران:

• در بازار ایران (بورس و کریپتو داخلی) زنان حدود ۲۴٪ فعالان بازار را تشکیل می‌دهند (طبق دادهٔ مرکز آمار مالی ۱۴۰۴).

• تفاوت در سودآوری مشابه جهان است، اما شکاف آموزشی و دسترسی مشخص‌تر است.

• زنان ایرانی معمولاً محتاط‌تر و منضبط‌تر عمل می‌کنند اما دسترسی به کلاس‌ها و منابع تحلیلی در سطح پایین‌تری از مردان است (حدود ۶۵٪ کمتر در دوره‌های حرفه‌ای).

• در کریپتو داخلی (صرافی‌های ایرانی)، نسبت مردها به زن‌ها تقریباً ۴ به ۱ است و تمایل مردان برای معاملات کوتاه‌مدت بسیار بیشتر است.

:brain: یافته‌های پژوهشی مهم (منابع معتبر جهانی تا ۲۰۲۶)

• Warwick Business School 2023: عملکرد سرمایه‌گذاری زنان به طور میانگین ۱.۸٪ بهتر از مردان.

• Fidelity Investments 2025: زنان کمتر از ۲۰٪ معاملات پرریسک انجام می‌دهند، اما ۵۵٪ آنها بازدهی درازمدت بالاتری دارند.

• شرکت eToro 2024: احتمال ماندگاری زنان در بازار تا سه برابر بیشتر از مردان است.

• Binance Market Gender Insight 2025: در بازار کریپتو نسبت مردها به زن‌ها ۶.۲ به ۱ است ولی سرعت رشد کاربران زن دو برابر مردان بوده است.

• تحقیقات دانشگاه تهران ۱۴۰۴: زنان در بورس ایران میانگین ضرر کمتر ولی سود کمتر دارند (بازه‌های امن‌تر، معاملات کمتر).

:light_bulb: جمع‌بندی:

:white_check_mark: زنان: محتاط، منطقی‌تر، کمتر تحت تأثیر هیجان بازار، دارای بازدهی پایدارتر.

:white_check_mark: مردان: جسور، پرمعامله، با بازده بالقوه بالاتر اما نوسان بیشتر.

:warning: در ایران: شکاف در آموزش و امکانات هنوز مانع عمل‌کرد هم‌سطح کامل است؛ اما رشد زنان در ترید سریع‌تر از مردان است (حدود ۳۵٪ رشد سالانه حضور از ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده بود).

4 لایک کرده

نتایج ۱۰۰ درصد به نفع تریدرهای زن جهان و بخصوص تریدرهای زن ایران هست با وجود این که دسترسی تریدرهای زن ایرانی به «آموزشهای حرفه ای خیلی کمتر زازمردان ایرانی بوده نتیجشون از هر نظر تقربا بهتر از آقایون هست.

یاد زنده‌یاد اوشین (سریال سالهای دور از خانه) افتادم و درد و رنج‌هاش. به وقتی خیابونای تهران خلوت می‌شد موقع پخش‌ش.

البته اون کشید و کشید و آخرش پولدار شد. ایشالا شما هم پولدار شی، البته با درد و رنج کمتر!

در ضمن جسارت نباشه الان بعضی خانم‌ها با ترید یه «بله» به تعداد سال تولدشون سکه TP می‌کنن. آقایونن که بعضی‌یاشون تا آخر عمر باید بدوند بعد از استاپ لاس خوردن و مارجین کال شدن اون معامله.:grinning_face_with_smiling_eyes:

===============================
از شوخی گذشته

با احترام به گفتهٔ شما، متوجه نمی‌شم چطور خانمها در ترید می‌تونن مورد تبعیض قرار بگیرند. در ترید شخصی نتیجهٔ کار هرکسی چه زن و چه مرد صرفا به معامله‌هایی که می‌کنه بستگی داره که اون هم در اختیار خودشه. موردهایی مثل اسلیپج یا تغییر اسپرد و مانند اونها هم تا جایی که من می‌دونم به جنسیت معامله‌کننده بستگی نداره.

فکر می کنم منظورتون این باشه که خانم‌ها به علت ویژگیهای خاص جسمی و روانی جنس خودشون به طور کلی و فرهنگ تریبت خانم‌ها در ایران ممکن‌ه شانس کمتری برای موفقیت در تریدداشته باشند تا آقایون. در اینجا

نشون داده شده وجود بعضی ویژگی‌های شخصیتی مثل Neuroticisim (مستعد هیجان‌های منفی مانند خشم، اضطراب و افسردگی بودن)‌ و impulsivity (تکانشی بودن- به صورت لحظه‌ای بر اساس هیجان و نه تصمیم عقلایی عمل کردن ) و تحمل Uncertainty ( واکنش عقلانی و عاطفی فرد وقتی نمی‌دونه چه اتفاقی قراره بیفته بویژه تو موردهای مهم) باعث می‌شه احتمال موفقیت شخص در حرفهٔ ترید پایین بیاد.

از نظر کلی قاعدهٔ‌ شناخته‌شده‌ایه که خانمها تقریبا دو برابر آقایون دچار افسردگی می‌شن و هیجان‌های عاطفی شدیدتری رو احتمالا به خاطر مسائل هورمونی تجربه می‌کنن. تکانشی بودندر سن‌های پایینتر بیشتر دیده می‌شه ولی نکتهٔ مثبت اینه که تربیت ایرانی بیشتر به خانم‌ها کنترل رفتار رو آموزش می‌ده. تربیت سنتی (زن خانه‌دار)‌بیشتر زن رو برای بودن در محیط کنترل شدهٔ خونه آموزش می‌ده که هنوز برای خیلی‌ها گزینهٔ جذابی‌ه ولی خیلی دیگه هم به دنبال استقلال مالی و شخصی می‌رن و خانم‌های کارشناس، مستقل از نظر مالی و شخصی روز به روز زیادتر می‌شه. این باعث می‌شه با تمرین و تجربه تحمل uncertainty بالا بره.

برای یه شخص خاص، میزان هر کدوم از ویژگی‌های شخصیتی گفته شده رو می‌شه از نظر روانشناختی سنجید. مثلا Neuroticism یکی از پنج ویژگی بنیادی شخصیتی (big five) که تست فارسی معتبری براش وجود داره. این میزان‌ها ممکن‌ه با آموزش و تمرین به صورت محدود تغییر کنه. شاید انجام این آزمون‌ها قدری خیال‌تون رو راحت کنه.

آخه من ک نشستم پشت چارت خودم با زیرشلواری چکار شما دارم آخه؟ خدااااا:joy: :joy: :joy:

نه خدارشکر. من کلا زیاد توجه هم نمیکنم به این چیزا و روی کار خودم تمرکز میکنم

ترید کردن مرد و زن نداره که

هر کسی بخواد میتونه

خوش بحالتون که نظر بقیه تاثیری نمیزاره روتون

1 لایک کرده

ادم باید یک گوشش در و یک گوشش دروازه باشه و واسه خودش زندگی کنه عزیزم. نظر مردم باد هواس

ببخشید البته :smiling_face_with_three_hearts:

1 لایک کرده