این موضوع خیلی مفصلی هست فعلا در آپارات چیزی که الان قابل دسترسی هست این ویدیوها بد نیست میتونی ازشون اگر خواستی استفاده کنی لینک قسمت اولش اینه:
سلام روز بخیر دوستان امروز دوشنبه ششم آوریل ۲۰۲۶ امیدوارم اگر که میتونید ترید کنید هفته ی پر سودی داشته باشید. شاید بتونیم به سوالات یا مشکلات روانشناسی دوستان جواب و راه حلی ارائه بدیم. سوال یا مشکلی در زمینه روانشناس یترید اگه دارید بگید در حد توان جواب میدم. موفق باشید.
فدات داداش دمت گرم
برای من هم بعضی ماهها این طوری میشه من ریسک به رویاردم در تئوری یک به دو هست استراتژیم با رنج از کار می افته بنابراین اومدم این تغییر رو در استراتژیم دادم وقتی به یک به یک میرسه نصف حجمم رو میبندم و ریسک فری میکنم و در تارگت ۲ معامله م بسته که شد ریسک به ریواردم میشه یک و نیم. این طوری خیلی سودده تر میشم. ببین آیا برای استراتژی تو هم همچین کاری ممکنه اگر انجامش بده خیلی وقتا حداقل یک به یک رو کسب میکنم وین ریت میانگین ۷۰ درصد فکر کنم برای تو هم کارساز باشه این روش
نادرخان جسارتا چندسال هست تو مارکت هستین؟ مشخص هست که علم خوبی به روانشناسی دارین
خواهش میکنم لطف دارید. من ۶ سال در بازار هستم.
مخلصیم
من هم 6 سالی میشه تو مارکتم و مدتی هست فول تایم ترید رو دنبال میکنم.
شماهم فول تایم هستین؟
جسارتا اینو میپرسم چون خودم رویکردم راجع به ترید و درآمدش جدی هست و حقیقتا دوس دارم با کسی آشنا بشم بتونیم به صورت متقابل برای هم نقش پرفورمنس کوچ رو ایفا کنیم. ترید به خودی خود خیلی مسیر منزوی هست و اگرم کسی پیدا بشه کم پیش میاد که وارد مسائل روانشناسی و … شده باشه.
درضمن بنده 29 ساله از کرج هستم.
خوشوقتم. من بازنشسته هستم و ترید تنها کار ی هست که انجام میدم.
در مورد مسائل روانشناسی حتما زا تجربیاتتون در اینجا استفاده میکنم هر موضوع روانشناسی که صلاحدیدتون بود مطرح کنید از تجربیاتتون استفاده می کنم
در ۱۰۰ تا معامله اخیرت چند بار قوانینت رو زیر پا گذاشتی این رو دقیق پیدا کن خودت مشخصا می فهمی که لازم هست استراتژی عوض کنی یا نه.
من شخصا دارم میگم برای داشتن روان سالم برای ترید خیل یخوبه که آدم از اول استراتژی مکانیکی بدون قابلیت تفسیر داشته باشه ولی باور کن اسونترین بخش ترید پیدا کردن استراتژی سودده هست.
سختترین کار در ترید، روانشناسیش هست چون مغز انسان برای بقا طراحی شده نه برای فضای احتمالات و این مغز ما در فضای احتمالات قوانین بقا رو اجرا میکنه و گند میزنه به معاملات مثلا وقتی در سود هستیم زود میبندیم و وقتی در ضرر هستیم صبر میکنیم ضرر بزرگتر میشه ولی میگیم شاید قیمت برگرده .
مشکل اکثر موراد مربوط به روانشناسیه
با این حال اگر دقیقا نمیدونی که ایرادت از استراتژی هست یا از مدیریت سرمایه غلط یا از روانشناسی، میتونم یه چارت اکسل بدم بهت با آموزشی که در آپارات یکی گذاشته تا اعداد تریدات رو وارد اون کنی و بفهمی که ایرادت دقیقا د ر کجاست.
کلا یادت باشه تغییر استراتژی آخرین گزینه ت باشه همیشه
خوشبختم! باشما موافقم که پیدا کردن سیستم راحتترین قسمت ماجراست و قسمت سخت ماجرا پایبندی به اون سیستمه و این نیازمند ذهن آگاهی و رفع کردن تک تک چاله چوله های ذهنی هست.
شخصا اعتقاد دارم بیشتر ارور های ما ریشه در نیاز داره و اگر بتونیم این نیاز رو از راهی خارج از ترید ارضا کنیم، کارمون توی ترید راحتتر میشه. نظر شما چیه؟
دمت گرم اگر لینک آپارات رو برای من هم اینحا بفرستی
بله وقتی تریدر نیاز به پول ترید داره بار روانیش سنگینه برای همین تاکید همه این هست که اول درآمد دیگه ای به غیر از ترید داشته باشید و در ضمن میگن که پولی که داخل ترید میارید پولی باشه که از دست دادنش ناراحتتون نکنه.
کلا قضیه روانشناسی ترید این هست که دونستن راه حل مشکلات روانشناسی ترید به خودی خود تاثیر چندانی نداره. چون قضیه لزوم سیمکشی مجدد ذهن انسان هست.
مغز انسان گفتم برای بقا ساخته شده و محیط ترید، محیط احتمالاته و عمل بر مبنای منطق بقا در محیز احتمالات مساوی هست با شکست.
مثلا چرا سود رو زود میبندیم و لی ضرر رو به امید برگشتن قیمت میذاریم باز بمونه و زیاد بشه چون مغز ما ضرر رو مساوی با مرگ میدونه روی قانون بقا واکنش نشون میده در حالی که طبق منطق احتمالات، ضرر لازمه ی کار ما تریدرهاست، چون بک و فوروراد تست گرفتیم ومطئنیم که در درازمدت این ضررها با سودهای بزرگتر پاک میشن.
مغز طبق قانون بقا بیکار نشستن رو برابر با گرسنگی میدونه، در حالی که ما در چارت که بر مبنای قانون احتمالات هست نیاز به صبر خیلی زیادی داریم تا درست وارد معامله بشیم.
پس نتیچه گیری اینه که ترید، برخلاف غرایز انسان طراحی شده وبرای موفقیت در ترید یه استراتژی امتحان شده و مکانیکی لازمه و کار بزرگتر، سیمکشی مجدد مغز انسان هست طوری که طبق منطق احتمالات بتونه تصمیم بگیره نه طبق منطق بقا.
ارسال کردم فایل ارسالی در انتظار تایید هست
فکر کنم قسمتای سوم یا چهارم این ویدیوها باشه آموزش پر کردن فایل اکسلش که در پیامهای قبلی فرستادم در انتظار تایید هست تا منتشر بشه.
خواهش میکنم. موفق باشید
بله دقیقا درست هست. مکانیزم Fight flight ذهنمون برای بقا ساخته شده و ترید دقیقا باعث میشه این مکانیزم دفاعی عرض 0.03 ثانیه فعال بشه و نیمکره منطقی ذهن رو غیرفعال میکنه.
نمیدونم کتاب و کار آقای Tendler دنبال کردین یا نه. یه سیستم ایی برای مشکلات روانشناسی داره و اینطوری هست که اول باید اون حس رو لیبل بزنیم روش ( ترس ، اعتماد بنفس ، خشم و…) بعد اون رو لول بندی کنیم و سعی کنیم ریشه این احساس پیدا کنیم. با توجه به سلسله مراتب یه عمل
اعتقاد > فکر > احساس > عمل
اینطوری میتونیم از ریشه مشکل حل کنیم ولی گاها واقعا کار مشکل تر از این حرفاست، مثلا وقتی به نیاز برمیگیرده مثل زمانی که ترید وسیله ایی برای نشون دادن با ارزش بودن شخص میشه. و کمالگرایی و امثالهم میتونه کار رو سختتر بکنه.
بله در درسهای افراد دیگه این موارد رو که فرمودید دیدم.
سه تا مسئله داریم که شد در این تایپیک جزئیاتشبه مرور می نویسم.
یکی این که کلا تضاد بین ذهن انسان عادی که بقا طلب هست با شرایط احتمالات که باید با تمرینات خاص و تکرار و تکرار سیم کشی عصبی خودش رو تغییر بده. مثال: مغز ما وقتی سود می کنیم دوپامین آزاد میکنه شدید حالا تریدر اگر بخواد تریدر بشه باید تمرینهایی انجام بده که دوپامین مغزش رو هک کنه یعنی این که تمرینهایی کنه که وقتی که قوانین پلنش رو کاملا درست اجرا میکنه مغزش دوپامین ازاد کنه تعئیض سیمکشی ذهن چنین کارهایی هست که کاملا عملی و محتاج تکرار و ممارست هست تا مسیرهای عصبی جدید که در رتید کار میکنه در ذهنمون تشکیل بشه
دومی دردها و زخمهای روحی گذشته فرد تریدر هست که باید با کاوش عمیق در گذشته هاش و اشتباهات تکراری که در ترید پیدا میکنه اونها رو پیدا کرده و نامگذاری کنه و اصلاح کنه
سومی تشخیص این هست که از لحاظ شخصیتی متعلق به کدوم آرکی تایپ هست که توضیحات مفصلی داره.
از لحاظ زمان حال هم یه تقسیم بندی هست که با استفاده زا اون میتونیم بفهمیم که بین مراحل ترید که اولش ترید قمارگونه و آخرش سرمایه گذار هست، در کدوم پله واقع شدیم.
بله درست هست فرمایشاتون.
دلیل تکرار حرفم این هست که طبق تجربم هر اروری که داریم به ی حس برمیگرده و هر حس دلیلش یک فکر و اعتقاد درونی هست. مثل همون مثالی که شما بالاتر گفتین که شخص اعتقاد داره پول نمیتونه راحت بدست بیاد و درنهایت باعث میشه خودتخریبی انجام بده.
بنابراین اولین قدم باید این باشه که افکار و اعتقادمون در راستا با واقعیت مارکت باشه، که این خیلی وقتا دشوار هست به خصوص برای تریدرهای تازه کار که تبلیغات که انجام میشه با واقعیت مارکت بسیار متفاوته. دلیل اهمیت واقعیت اینجاست که باعث ایجاد انتظارات میشه و فرمول احساسات براساس انتظارات و واقعیت هست. احساسات = انتظارات - واقعیت. هرچقدر این گپ بین انتظارات و واقعیت بزرگتر باشه احساساتی که تجربه میکنیم بزرگتر هست. بعد از درست کردن افکارمون درخصوص واقعیت تریدینگ میتونیم به ارور ها و سوگیری های دیگه بپردازیم.
بله تریدر موفق به خودشناسی عمل گرایانه نیاز داره