یک حقیقت تلخ: ict و rtm هم فقط نقاشی روی چارت هستند!

دوستان در تاپیک جدید سعی کردم با زبان ساده بهتون توضیح بدم خوشحال میشم نظراتتون بشنوم :growing_heart:

درود دوست عزیز میتونم بدونم سبک شما چیه ؟

و بین پرایس اکشن کلاسیک و ICT کدوم انتخاب می‌کنی ؟

1 لایک کرده

درود دوست عزیز با اینکه یکی از ستاپ های بنده حداقل ریواردش دو به یک است و وین ریت بالای هم داره.

با فرض درست بودن فرمایشات شما برای ورود به معامله حتی اگه سکه هم بندازیم احتمال اینکه ۱۵ استاپ پشت سرهم بخوریم 0.00305 درصد هست.

پر سود و موفق باشید

با سلام خدمت شما دوست عزیز. سبک من نقدینگی محور و بر اساس حرکت چرخه های اصلی نقدینگی در زمان های مشخصی از بازار است که با استفاده از دیتا های lvl2 و llvl3 نواحی موردن نظر نقطه ورود و خروج و کنترل معاملم رو انجام میدم .فرمودین بین پرایس اکشن و ict کدوم رو پیشنهاد میدم ببینید دوست عزیزم شما باد این سبک های ابتدایی رو یاد داشته باشید باید پرایس اکشنو بلد باشید تا بتونید چارت رو بخونید و در کنارش مباحث ict هم خب مباحث نقدینگی محوره و به نظرم باید یاد داشته باشید حالا این که شما با همین سبک ها بخواین ترید کنید اون یک بحث دیگس اما جفتشو باید بلد باشید.سوالی داشتید بازم در خدمتم

3 لایک کرده

:collision: :collision: :collision: :collision: :collision: :collision: :collision: :collision: :collision: :collision: :collision:

درود
با خوندن مطالب این تاپیک و صحبت هایی که شده فکر میکنم سوالی که پرسیدین اشتباه هست.
سوال زمانی مطرح میشه که جویا و طالب پاسخی هم باشید در صورتی که گویا شما پاسخ رو از نظر خودتون دارید و صرفا به دنبال ارایه اون هستید!
پس با این نگاه تیتر تاپیک میتونست این باشه: دیتای لول 3 راهی برای دیدن آنچه که در سبک های دیگه دنبالش هستید!
بهتر نبود؟
حالا اگر برگردید و از خودتون بپرسید که آیا واقعا به دنبال پاسخ هستید سوال رو چی میپرسید؟
بذارید من جای شما بپرسم:
دوستان به نظرتون چطور میشه بدون ابزار و به صرف نگاه کردن به چارت به حقیقت نحوه حرکت قیمت رسید؟ آیا همچین چیزی امکان پذیره یا خیر؟
از نظر شخصیم بله امکان پذیر و تکرارپذیر و در نهایت قابلیت پیاده سازی داره. اما آیا این پاسخ یعنی اینجانب به وین ریت صد در صد و این موارد رسیدم؟ خیر. چرا؟ چون همه ما انسان هستیم و تا زمانی که به نحوه کارکرد خودمون آگاه نشیم نمیتونیم در مسیری که همه پارامترهای ما درگیر هست به بهترین نحو عمل کنیم! اما آیا این وجود اون حقیقت و نظم حاکم رو نقض میکنه؟ خیر! مثل اینکه پیش از رسیدن به خیلی از اثبات های علمی دانشمندان پاسخ فرضیه رو صرف به اینکه بهش نرسیدن منفی در نظر میگیرفتن و مسیر رو ادامه نمیدادن!
اما برگردیم به پاسخی که دادم، امکان پذیر و تکرار پذیر!
از نظر من هرسبکی که وجود داره و ما ازش آگاه هستیم یادگیریش صرفا تلاش برای قرارگیری در نظم شناخته شده سازنده اون سبک هست و از نظر من برای شناخت یک پدیده باید خودمون اون پدیده رو بررسی کنیم و اجزا و توالی نظم بین اون اجزا رو درک کنیم. با این فرض عملا صحبت در مورد هر سبکی چیزی جز وقت تلف کردن و قرارگیری در یک زندان فرضی بیش نیست! چرا که در بهترین حالت اون فرد سازنده، در تبدیل و انتقال درک خودش به دیگران ناقصه و همینطور دست به دست شدنش که دیگه به فاجعه ای تبدیل میشه که الان داریم میبینیم توی همه سبک ها!
پس برای رسیدن به پاسخ باید خودت پدیده که اینجا بازار هست رو بررسی کنی. باید ابتدا خودت رو از اراجیفی که مثلا یادگرفتی آزاد کنی و بعد سعی کنی خالی به چارت نگاه کنی. زمانی که به اینجا رسیدی تبریک میگم نقطه سر خط هستی و میتونی شفاف تر و بهتر و بدون کدری به چارت نگاه کنی و بتونی اجزایی رو با سیستم شناختی خودت ببینی و اون رو تبدیل کنی به یک سیستم که کار میکنه. تازه اینجا باید به پیاده سازی و وین ریت و …. نگاه کرد.
و بعد از همه اینا میرسیم به استفاده از ابزارهایی که در بهترین حالت نقش تاییدیه میتونه داشته باشه برای شما که خطا در پیاده سازیت رو کم کنه! مثل دیتای لول 3! پس قطعا این دیتا حقیقت یا واقعیت یا قطعیت مارکت نیست!!! صرفا یک عینکه که میتونه فقط یک جز از کل اجزای این پدیده رو کمی واضح تر نشون بده به شما، نه چیزی بیشتر!

4 لایک کرده

میشه درمورد دیتای لول ۳ توضیح بدید? تاحالا جایی بهش برنخوردم. اولین باره میشنوم

1 لایک کرده

درود بر شما دوست عزیز، ممنون که دیدگاه عمیقت رو به اشتراک گذاشتی. لذت بردم از خوندن متنی که مشخصه پشتش ساعت‌ها تفکر و نگاه به چارت بوده. با بخش زیادی از حرفات، مخصوصاً در مورد «زندانِ سبک‌ها» و نقص در انتقالِ درکِ سازندگان، کاملاً هم‌نظرم. اما اجازه بده از یه زاویه دیگه به موضوع نگاه کنیم:
اینکه می‌فرمایید بدون ابزار و فقط با نگاه به چارت میشه به حقیقت حرکت قیمت رسید، از نظر تئوری درسته چرا که همه‌ی اتفاقات در نهایت خودشون رو توی قیمت نشون میدن. اما سوال اینجاست: چقدر از این درک، شهودی هست و چقدرش دیتامحور؟ مشکل سبک‌هایی مثل ICT یا RTM دقیقاً همینه که تریدر رو وادار میکنن بر اساس برداشتِ شخصی از یک الگو ترید کنه. در واقع ما داریم با معلول قیمت)درگیر می‌شیم تا علت رو حدس بزنیم.
شما فرمودید دیتای لول ۳ فقط یک عینکه. من کاملا موافقم! اما تفاوت در اینجاست که سبک‌های رایج مثل نقاشی کردنِ منظره از روی توصیفاتِ دیگران هستن، در حالی که دیتای لول ۳ جریان سفارشات واقعی دیدنِ مستقیمِ موتورِ محرک این منظره‌ست. بله، این دیتا قطعیت نیست، چون در بازار مالی هیچ قطعیتی وجود نداره؛ اما این دیتا «نزدیک‌ترین لایه به حقیقتِ معامله» است. وقتی شما اردرهای مخفی Iceberg یا نقدینگی‌های واقعی رو می‌بینید، دیگه حدس نمی‌زنید که فلان جا قراره چه اتفاقی بیفته، بلکه دارید اراده‌ی پول هوشمند رو در لحظه لمس می‌کنید.
بسیار باهات موافقم که انسان و روانشناسی‌ش بزرگترین متغیر هستن. اما ابزاری مثل دیتای لول ۳ فراتر از یک تاییدیه ساده‌ست؛ این ابزار به ما کمک می‌کنه که عدم قطعیترو کمی محدودتر کنیم. تریدری که فقط به چارت نگاه می‌کنه، داره با سایهها می‌جنگه اما تریدری که دیتا رو می‌بینه، داره جابه‌جاییِ فیزیکیِ پول رو رصد می‌کنه.
فرمایش شما در مورد اینکه باید از اراجیف پاک شد و خالی به چارت نگاه کرد بسیار درسته. اما حقیقت بازار، ریاضیات و جریان نقدینگیه، نه صرفاً الگوهایی که ذهنِ الگویابِ ما روی چارت می‌سازه. دیتای لول2 و3 به من کمک می‌کنه که وقتی چارت رو نگاه می‌کنم، به جای اینکه بگم احساس می‌کنم اینجا قراره برگرده، بگم ببین، اینجا دارن نقدینگی رو تخلیه می‌کنن. هدف همه ما در نهایت بقا و سوددهی در این بازار بی‌رحمه و خوشحالم که این بحث فنی باز شد.

4 لایک کرده

ارادت
در وهله اول خوشحالم که ظرفیت صحبت دوطرفه وجود داره و میتونیم تبادل نظر کنیم بدون جبهه گیری یا متهم کردن هم! اکثرا در بازار مالی چون مستقیم به بقا مرتبط میشه بحث کردن در یک سطح بالا سخته و کمتر فضای این چنین باز میشه.
اما در مورد موضوعات باید عرض کم خدمتت که سوال فرمودید چقدر شهود و چقدر دیتا محور هست، سوال کلیدی و درستیه که کمتر کسی در کامیونیتی ایران اصلا بهش توجه داره! از اونجا که تجربه ای در الگوریتم ترید دارم میدونم که فاصله ی شهود تا آنچه که رقم میخوره براساس دیتا و همینطور محدودیت های دسترسی ما به دیتاهای درست، یک دره عمیقه که با ساعت ها زندگی کردن همراه چارت و سوال و طلب کردن ازش تونستم در حد زیادی این گپ رو پر کنم. صحبت از اجزایی کرده بودم که برای اینکه کارکردش رو ببینم و بسنجم از هرکدوم از اجزا هزاران ( بدون اغراق ) عکس و آرشیو درست کردم که بتونم به عنوان مستند این اجزا رو تبدیل به کد کنم. و زمانیکه به سمت کد میرید به طور کلی از شهود به منطق و واقعیت ناچارا کوچ میکنید.
در مورد دیتای لول 3، کاملا این جمله رو متوجه ام که میفرمایید بهتون کمک میکنه که بگید اینجا دارن تخلیه میکنن یعنی چی! این فقط ی جمله نیست، مشخصه که نتیجه یک درکی هست که به پاسخ برای شما تبدیل شده و احتمالا این برای شما به خوبی هم کار میکنه! و احتمالا خیلی خوب هم میتونید که پیاده سازیش کنید. درک میکنم اینکه میگید عدم قطعیت رو براتون کمتر میکنه اما چیزی که من ازش صحبت میکنم اینه که بدون دیدن این دیتا هم میشه مسیر شناختی حقیقت رو داشت. این مسیر شماست و باور کنید شاید حتی روزی ازش عبور کنید و جایگزین بهتری رو پیدا کنید چون خودم این بهترین ها رو تجربه کردم.
اجازه بدید عبارت نزدیک ترین لایه به حقیقت معامله رو رد کنم و شاید بشه برای لول 3 بگیم “ یکی از بهترین ابزارها برای تصویر کردن سفارشات بزرگ” در لحظه استفاده کرد که در حال حاضر و امروز تریدرهای خرد بهش دسترسی دارند.
در مورد سبک ها هم باید بگم کاملا ناقص هستن، دقت کنیم هرکسی در مارکت به نتیجه رسیده درک خودش رو به سیستم شخصی تبدیل کرده اما صرفا با یادگیری سبک و فلان استاد به نتیجه بلندمدت مطلوبی نرسیده!
در آخر هم درمورد مارکت چند کلمه کلیدی کافیه که همه چیز رو درک کرد:
قیمت/تیک چارت/فارغ از کندل/هزارتوی گمراه کننده/ مقیاس/ نشانه / وزن دهی /شناخت انتقال درست قیمت/ جای درست/ تکرار/
با همین چند کلمه مطمین باشید در پیاده سازی بدون دیدن لول 3 یک جا باهم پوزیشن داریم ;))

3 لایک کرده

ارادت :folded_hands: راستش هدف من از باز کردن این بحث‌ها دقیقا همینه که سطح نگاه کامیونیتی رو از درگیری با بدیهیات فراتر ببرم و به تریدرهایی که دنبال ریشه‌ی حرکت هستن، جهت بدم. اینکه می‌بینم وقت گذاشتی و مسیر علمی رو طی کردی ارزشمنده، اما بذار از یه لایه‌ی بالاتر که شاید توی آرشیوها و مدل‌سازی‌هات کمتر بهش پرداخته شده، موضوع رو برات باز کنم تا شفاف‌تر ببینی کجای کاریم
ببین عزیز من، اینکه می‌گی هزاران ساعت روی آرشیو و تیک‌چارت وقت گذاشتی تا به یک نظم تکرارپذیر برسی،(کاملا هم قابل ستایشه و خسته نباشید به شما میگم) اما در واقع داری فرآیند Data Mining رو روی دیتایِ تاخیری (قیمت) انجام می‌دی. شما داری سعی می‌کنی از روی خروجی نهاییِ موتورِ تطبیق معاملات Matching Engine، نیت بازیگرها رو حدس بزنی. اما نکته اینجاست که قیمت، فشرده‌ترین و بی‌هویت‌ترین نوع دیتاست. وقتی تو فقط قیمت رو می‌بینی، نمی‌دونی اون حرکت ناشی از یک Aggressive Order بوده یا حاصل Liquidity Gapدر حالی که توی دیتای لول ۳، ما دقیقاً داریم Imbalance بین اردرهای فعال و غیرفعال رو رصد می‌کنیم.
بحث من سر ابزار نیست، سر لایه اطلاعاتی است. چیزی که تو بهش می‌گی نظم حاکم، در واقع همون تقابل عرضه و تقاضاست که خودش رو به شکل الگو نشون میده. اما تریدر دیتامحور نمی‌خواد نشانه‌هارو دنبال کنه؛ اون می‌خواد ببینه کجا Absorption یا جذباتفاق افتاده و کجا اردرهای Icebergدارن جلو حرکت قیمت رو می‌گیرن. تو از وزن‌دهی و مقیاس حرف می‌زنی، اما این‌ها همگی پارامترهایی هستن که تو داری به چارت تحمیل می‌کنی تا به ذهنت نظم بدی، در حالی که نقدینگی موجود در Order Bookیک فکت ریاضیه، نه یک برداشت شخصی.
تفاوت بزرگ ما درLatency یا همون تاخیر در ادراکه. زمانی که تیک‌چارت شما یک نشانه از چرخش رو چاپ می‌کنه، نبردِ اصلی در لول ۲ و لول ۳ قبلاً تموم شده و برنده‌یِ نبرد مشخص شده. تو عملاً داری با تاییدیه وارد می‌شی، اما تاییدیه از معلول! دیتای لول ۳ به من اجازه می‌ده که در لحظه‌ی برخوردِ سفارشات، قدرت ضربه رو اندازه بگیرم، نه اینکه صبر کنم تا ببینم قیمت چقدر جابه‌جا می‌شه.
در نهایت، اینکه فرمودین ممکنه در یک نقطه پوزیشن داشته باشیم درسته اما تفاوت در اینجاست شما با اتکا به حافظه‌ی تصویری و شهودِ کدنویسی شده وارد می‌شید و دائم باید نگران این باشی که آیا این بار هم مثل اون هزارتا عکسی که گرفتی عمل می‌کنه یا نه؟ ولی من با دیدن تخلیه‌ی نقدینگی و Stop Runهای واقعی، با اطمینان آماری مستقیم وارد می‌شم. ترید یک بیزینس بر پایه‌ اطلاعاته؛ هر چی اطلاعاتت دست‌اول‌تر و به لایه‌یِ اجرایِ معاملات نزدیک‌تر باشه، لبه‌ی معاملاتیت تیزتره :growing_heart: خوشحال میشم بازم نظرتونو بگین دوست عزیزیم.

1 لایک کرده

در تصدیق فرمایشات دو کاربر اخیر

در بحث ترید با الگوهای لول 1 نباید اولین نفر فروشنده یا خریدار بود

چرا که اغلب به دلیل تشابه در نقاط ریورس که حاصل از رصد دیتای قدیمی و مکتوب سازی آنها هست متحمل دراداون و یا استاپ می‌شویم و با گذشت زمان به این نتیجه می‌رسیم که در این نوع معاملات بهتر است کمی با تاخیر و با تاییدیه های بیشتر وارد شویم مثل ستاپ 2022 مایکل یا ورود در fvg ها و یا ورود در ساختارهای نقدینگی rtm یا mpl ,… که هرچه شهود و بک تست و تکرار تمرین زیاد باشد نتایج بهتر خواهد بود، و توصیه صاحبان این سبک ها هم تاکید بر این جمله است که اولین نفر نفروشید یا نخرید اجازه بدهید الگوهای مختص اون سبک تشکیل شود که گاها باعث جا ماندن از ریورس هم میشویم

اما در استفاده از والیوم در لول های 2 یا 3 ما قابلیت ورود در دیپ ترین نقاط مارکت برای خرید یا در بالاترین نقطه برای فروش هستیم چون نوع ورود حجم اگرسیو به مارکت و تاثیر ان بر قیمت و نوع تقابل پسیو ها با ان را می‌توانیم رصد کنیم و این الگو نیست که شبیه حالات گذشته مارکت باشد پس اگر مفاهیم به درستی دریافت شود به اندازه لول یک نیاز به شهود و بک تست و … نخواهد داشت

درسته شاید زمان بیشتری جهت درک سیستم مصرف شود اما این دیتا بنیادین هست نه شهودی

2 لایک کرده

آخه وقتی همش بخوایم نگاه به حجم کنیم تو دیتای لول دووسه، دیگه وقتی نمیمونه روی چارت خودمون بخوایم کار کنیم. برام عجیبه

1 لایک کرده

عجیب فقط وقتیه حجم لول‌۲ و لول‌۳ رو جدا از چارت ببینیم. قرار نیست از یکی به‌خاطر دیگری بگذریم؛ اینا مکمل‌ان، نه رقیب!مشکل از نگاه‌کردن زیاد نیست، از جدا دیدنشه. لول‌۲ و ۳ قرار نیست جای چارت رو بگیرن.اگر لول‌۲ و ۳ باعث بشه از چارت جا بمونی، یعنی درست استفاده‌شون نمی‌کنی. این دیتا برای خیره شدن نیست؛ برای تأیید، فیلتر و تشخیص کیفیت حرکته. چارت مسیر رو نشون می‌ده، عمق و دیتای بازاره که می‌گه پشت این مسیر واقعا پول هست یا نه

3 لایک کرده

سوال از من پرسیده نشد ولی طبق تجربه واقعا سبک مهم نیست از هر سبکی میبینی یه جماعت اقلیتی سود ده هستن و بقیه نه صرفا باید استراتژی خودتو بسازی

یکی nds کار میکنه یکی چهارتا خط میکشه یکی با فقط فیبوناچی

چه جالب زیبا بود

چه جالب زیبا بود:face_blowing_a_kiss::face_blowing_a_kiss::face_blowing_a_kiss::face_blowing_a_kiss:

2 لایک کرده

دوست من ، همه چارت بدون اینکه ما هم چیزی بهش اضافه کنیم مثل نقاشی میمونه ، همه سبک ها بهانه هستن . من همه را کار کردم ، بعد از مدتی که گذشت با یکی دو سبک ارتباط بیشتری میگیری ، و مستلزم زمانه . سالها . اگر فکر میکنی سبکی به تنهایی جواب بهتری میده ، هنوز باید تجربه کنی . بیشتر باید بی طرف نظاره گر باشی . منم چارتم را نقاشی از کلاسیک ، خط روند و اندیکاتور مووینگ البته بیشتر اندیکاتور در حالت خاموش هست . بعد باید به روش شخصی خودت تحلیل کنی . سبک و روش هیچ دو نفری مانند هم نیست ، نمیتونی بدون مپینگ و نقاشی و تکست و فلش کشیدن در چارت ، حواست را جمع کنی و تمام رفتار قیمت را حفظ کنی . پس همه نشانه گذاری ها لازمه . باید چندین سبک خوب را بدونی و مسلط باشی و فروشنده و خریدارها و استاپ هاشون را درک کنی و بعد با سبک خودت تصمیم بگیری

موفق باشید

2 لایک کرده

خیلی از اردرها با ربات ها گذاشته میشن و در یک لحظه حذف میشن

گاهی اوقات هم یک اوردر خوب و پرحجم هم میتونه پر بشه و قیمت ازش عبور کنه

پس دیدن و ندیدن اوردر فلو هم خیلی کاربردی نیست

2 لایک کرده

سبک MBO رو از چه منبعی میتونم اموزش ببینم؟

1 لایک کرده

سلام اتفاقا خود مارکت تو منتورشیپ ۲۰۱۶ گفته که اینا که روی چارت بعنوان اردربلاک رسم‌میکنیم نقاشی روی چارت هست و یسری تاییدیه ها از نمودار دلار و اوراق قرضه و تمایلات فصلی موقع رسیدن به اردربلاک میگرفت و بااین حال بیشتر از ۴ درصد ازسرمایه اش رو درگیر نمیکنه با حدضرر بهینه شده در تایم پایین و تریدهاش روزانه هست و بلندمدت کار نمیکنه

1 لایک کرده