میدونم الآن خیلیها گارد میگیرن ولی بیاید یک بار برای همیشه روراست باشیم. همهجا پر شده از «نقدینگی» به سبک ICT یا «گره» به سبک RTM. اما سؤالی که هیچکس جواب نمیده اینه:
شما چطوری نقدینگی رو جایی که نمیبینید، تشخیص میدید؟
دوستان، مایکل ICT و سبکهای مشابه دارن به شما آموزش میدن که نقدینگی احتمالاً پشت فلان سوینگ یا توی فلان FVG هست. اما اینها همهاش حدسه! شما دارید روی یک چارتِ خالی دنبال نقدینگی میگردید. مثل اینه که توی تاریکی مطلق بخواید دنبال یک گربه سیاه بگردید که اصلاً اونجا نیست!
به رفقای ICT کار: شما میگید «جوداس سوئینگ» یا «دستکاری معاملهگران بزرگ»؛ ولی تا حالا شده از خودتون بپرسید اون دستکاری رو «کجا» میتونید به صورت عدد و رقم ببینید؟
به رفقای RTM کار: شما دنبال Quasimodo و فلان گره معاملاتی میگردید، ولی نمیدونید اون گره اصلاً تو خالیه یا پر از سفارش!
واقعیت اینه Liquidity یک شکل هندسی روی چارت نیست! نقدینگی یعنی تعداد سفارشاتِ واقعی در یک قیمت مشخص.
در دیتای و LVL2 MBO Level 3 من نقدینگی رو «حدس» نمیزنم، من نقدینگی رو «میبینم». من میبینم که فلان بانک دقیقاً روی چه قیمتی اوردر ۳۰۰ لاتی گذاشته و کی اون رو کنسل میکنه.
تریدر ICT منتظره که قیمت به نقدینگی برسه، ولی من میبینم که نقدینگی داره به سمت قیمت حرکت میکنه یا اصتلاح تخصصی تر Spoofing.
تا وقتی ابزار دیدنِ جریان سفارشات Order Flow رو نداشته باشید، فرقی نمیکنه پرایس اکشن کلاسیک کار کنید یا ICT و RTM؛ در هر صورت دارید با چشم بسته و تکیه بر احتمالاتترید میکنید، نه واقعیات بازار.
هر کی ادعا داره با ICT میتونه نقدینگی واقعی رو قبل از حرکتِ مارکتمیکر تشخیص بده، بسمالله… بیاید بحث کنیم!
نه داداشم وین ریت 100% وجود نداره.وین ریت من زیر 50% حقیقتش وین ریت بالا زیاد ملاک نیست برای سود مستمر .شما وینریت بلا داری r/r کوچیک میگیری .وین ریت بالا نشونه ای از پرفکت بودن سیستم نیست .وین ریت پایین هم نشونه ای ضعف سیستم نیست .امید وارم تونسته باشم نظرمو درست گفته باشم
تشخیص سفارشات و جریان نقدینگی های dp برای همینه دوست عزیز ولی شما از این موضوع خبر نداشتی چون احتمالا اکثر دوره هایی که راجب rtm دیدی چرت پرت بوده دلیلشم فک کنم برای بار 4 ام باشه که دارم میگم توی این کامینیوتی، دلیلش اینه که مطالب rtm خیلی پراکندس و هر کسی ی چیزی گفته، ینی واقن واقن هر کی ی چیزی تفت داده… افراد خیلی خیلی کمی هستن که میان واقعیت و چیزی که واقن هست رو راجب سبک میگن، خلاصه اگه واقن مشتاق هستید و واقن این نقد رو میپذیرید و ادمی هستید که نقد پذیر هستید که خودتون رو بهتر کنید پیشنهاد میکنم دوره های اقای یاشار محمدی )RTM( رو ببینید (دوره رایگان هم دارن که شما همون رایگان رو ببینید متوجه جریان نقدینگی توی گره میشید نیازی به پیشرفته نیست) اما اگه مثل بعضی دوستان افراطی هستید و فقط حرف خودتون رو قبول دارین که موفق باشید.
دمت گرم که با دلسوزی پیشنهاد دادی، من اتفاقاً از نقد استقبال میکنم چون هیچ تعصبی روی هیچ سبکی ندارم و تنها هدفم سود مستمر و کار با دیتای واقعیه. من با مفهوم DP یا Decision Point و گرهها کاملاً آشنام. حرف من اینه توی RTM ما فرض میکنیم که در فلان گره، نقدینگی وجود داره چون قیمت قبلاً بهش واکنش نشون داده. اما این فقط یه احتماله.
توی دیتای 2. Level 3، من دیگه نیازی به فرض ندارم! من میبینم که توی اون گره، آیا واقعاً اردرِخریدی نشسته یا اون اردرها همین الآن دارن حذف میشن
سبکهایی مثل RTM حتی با بهترین تدریسهادارن از روی معلول که همون حرکت قیمته، علت رو حدس میزنن. این کار مثل اینه که ردپای یه شیر رو توی جنگل ببینی و بگی احتمالاً شیر از اینجا رد شده، ولی دیتای لول ۳ مثل اینه که با دوربین دید در شب داری خود شیر رو میبینی که کدوم طرف کمین کرده. وقتی داری خودِ شیر رو میبینی، دیگه چه نیازی داری که بشینی ساعتها ردپاش رو تحلیل کنی؟
من اصلاً افراطی نیستم، اتفاقاً چون دنبال حقیقت بازار بودم از پرایساکشن کلاسیک به ICT و بعد به RTM وبعدش سبک های پرایس اکشن پیشرفته و سبک های پراپ دسک ها رسیدم و در نهایت فهمیدم همهی این سبکها دارن یک فیل رو در تاریکی لمس میکنن. دیتای لول ۳ همون چراغیه که تاریکی رو از بین میبره و واقعیت پشت پرده رو نشون میده. باور کن وقتی یک بار قدرت جریان سفارشات (Order Flow) رو ببینی، دیگه هیچوقت نمیتونی به چارتِ خالی برگردی. ارادت داریم!
بله اینا مشخصه ولی وقتی سبک شما بهترینه و شما اوردر بانک ها رو میدونید کجا قرار دارند و بیشترین حجم و سفارشات کجا قرار دادن پس باید وین ریت صددرصد داشته باشی.
منی که ict کار میکنم مایکل میگه الگوریتمی وجود داره که بخشی از اون رو فهمیده و یه جاهایی هم نمیدونه چه خبره پس ما طبق دانسته ها پیش میریم و مهم اینه که مجموع سودها از ضررها بیشتر باشه.در ضمن در ict نقدینگی یک شکل هندسی نیست.یک مفهومه،یک منطقه و fvg ها هم مناطق نقدینگی نیستن مایکل هیچ کجا چنین حرفی نزده
سبک ict منطق حرکات رو میگه.مثلا po3 یعنی اینکه شما رفتی تایم پایینتر و منطقی نگاه میکنی ببینی این کندلی که در حال تشکیل شدن است آیا یک کندل صعودی خواهد بود یا نزولی و…
چی بگم والا مشتی من چون از دیتا های لول 3 چیزی نمیدونم نظر خاصی راجبش نمیدم ولی بنظرم هر کسی با ی سبکی راحت تره و ارتباط برقرار میکنه و بنظرم دیدی با هر چی بهتر حال کردی و تونستی بهتر تریدش کنی و چشت بهتر دیدش باید رو همون کار کنی، منتهی من سبکای زیادی رفتم حتی اندیکاتور ها الگو های هارمونیک چمیدونم اکشنه کلاسیک، یا لنس بگز و… خلاصه ب rtm رسیدم و با چند تا ستاپش خوشم اومد و همونا رو کار میکنمم به چیز دیگه ای هم کار ندارم و بنظرم اصلش هم همینه که اگه دیدی با چیزی راحت تر ترید میکنی باید با همون کار کنی.
وینریت ۱۰۰ درصد یه شوخیِ مارکتیه!برتری لول ۳ به وینریت ۱۰۰ درصد نیست، به دقت در لحظه یا اصتلاحا Precisionهست.مایکل ICT میگه یه الگوریتم IPDA وجود داره که بازار رو کنترل میکنه. حرف من اینه اگه الگوریتمی هم باشه، ردپای این الگوریتم توی اردربوک و سفارشات واقعی ریخته میشه. من به جای اینکه بشینم حدس بزنم الگوریتم الآن تو کدوم مرحله از PO3 هست (تجمع، تله یا توزیع)، دقیقاً نگاه میکنم ببینم توی مرحله Accumulation واقعاً دارن حجم جمع میکنند یا این فقط یه اصلاحِ سادهست؟
گفتی نقدینگی در ICT یک مفهوم یا منطقهست. دقیقاً مشکل همینجاست! وقتی نقدینگی برات مفهوم باشه، مجبوری استاپت رو بزرگتر بگیری یا منتظر تاییدیه بمونی. اما وقتی نقدینگی برات عدد باشه مثلاً ببینی در قیمت ۱.۰۸۵۰ دقیقاً ۲۵۰۰ لات اردرِ لیمیت نشسته، دیگه مفهوم نیست، واقعیتِ محضه. تو میبینی که قیمت مثل آهنربا داره به اون سمت کشیده میشه.
اینکه میگی ICT منطق حرکت رو میگه، درسته؛ اما این منطق رو از روی تاریخچه قیمت برمیداره. لول ۳ منطق رو در «حالِ حاضر» بهت نشون میده. مثلاً در همون منطقهی PO3، من میبینم که آیا نقدینگی داره به صورت واقعی جذب Absorptionمیشه یا نه.
ولی به نظر من زمانی که استاپ میخوریم تو این سبک ها واقعا جوابی براش نداریم.یا با بحث روانشناسی یا با بحث مدیریت سرمایه یا در نهایت با جمله استاپ استراتژی خودمون گول میزنیم و اساتید همه این موضوع رو میدونن.ببیند تو کشور ما خیلی محدوه این مطالب چون هم یادگیری پیچیده داره هم شامل هزینه میشه و این برای پکیچ فروش ها یا استاد هایی که تازه وارد عرصه شدن و میخوان فروش داشته باشه نمیتونن این مطالب رو اراعه بدن پس راحت ترین راه ممکنه تردیگ ویو و متا ترید.
داداش وقتی مشکلو میگی باید چارشم بگی وگرن همون علامت سوالو ایجاد کردی و بدون پاسخ گذاشتی. حالا که نظرت اینه (شایدم درست باشه) راهنمایی کن این دیتای لول 2 و 3 این چیزا که میگی چه منابعی دارن و چطوری باید یاد گرفت و ازشون استفاده کرد اینجوری خیلی بیشتر میتونه مفید باشه برای بقیه دمت گرم
منظورم منطقه نبود منظورم منطق یا لاجیک بود.اگر وین ریت صددرصد نداریم پس هم شما هم من داریم طبق احتمالات ترید میکنیم اما مهم اینه که این احتمال بالا باشه تا بتونیم سودده باشیم
و یه سوال هم ازت دارم. فرض کن من وینریت 50 دارم با ار 2 3 یا هرچی و دارم با احتمالات ترید میکنم ولی مستمر بهم جواب میده
شما هم داری با دیدن نقدینگی واقعی ترید میکنی و وین 50 داری و همون ار به ار
خب الان فرق بین ما چیه؟ یعنی چه اهمیتی داره که اسمش احتمال باشه یا هرچی؟ اصن بنظرت مهمه؟
راست میگی داداشم نقد خالی فایده نداره و باید راه چاره رو هم گفت. اگر میخوای وارد دنیای دیتای واقعی بشی، کل مسیر رو توی این چند قدم برات خلاصه میکنم:
اول از همه باید بدونی متاتریدر و تریدینگویو این دیتا رو ندارن. باید از پلتفرمهای تخصصی مثل بوکمپ یا نینجا تریدر یا اتس برای کریپتو استفاده کنی که مخصوص نمایش لایههای پنهان بازار هستن.
دوم اینکه این دیتا رایگان نیست چون مستقیم از بورسهای جهانی مثل شیکاگو میاد. برای داشتنش باید اشتراک دیتای ارائهدهندههایی مثل سیکیوجی رو تهیه کنی تا اعداد واقعی رو لحظهای روی چارتت ببینی.
برای یادگیری هم پیشنهاد میکنم توی یوتیوب دنبال مفاهیم اردر فلو یا جریان سفارشات بگردی.فیوچرز بهترین جا برای دیدن تریدهای واقعی با این سبک هستن. انشالله اینترنت ها پایدار بشه یا همین جا اگر بشه حتما مطالبی رو اراعه میکنم خدمت شما دوستان عزیزم ولی به نظرم اول باید مقداری گفتو گو کنم با همه افراد تا بتونم طوری اراعه بدم که همه بتونن نفع ببرن.
تفاوت اصلی اینه که ترید با احتمالات روی معلول و الگوهای قیمتی سواره ولی لول سه روی علت اصلی یعنی نقدینگی و جریان سفارشات تمرکز داره که باعث کنترل بیشتر روی سود و ضرر و درک عمیق چرایی حرکات بازار میشه. و اینم بگم معاملات زیر R/R 5 همشون ریتیل هستن. باید دنبال R/R بزرگ باشید
خب الان باز یه سوال پیش میاد شما گفتی پرایس دیدم ار تی ام دیدم ایسیتی دیدم و..
خب سوال اینه الان این دیتای لول 2 و 3 رو روی سیستم تکنیکالی خاصی پیاده میکنی یعنی مثلا استراتزی خاصی تکنیکالی بر پایه سبک های ار تی ام ایسیتی یا ازین قبیل داری و از دیتایها برای بدست اوردن سطوح واقعی و جعلی استفاده میکنی یا اینکه کلا این سبکای تکنیکالی رو گذاشتی کنار و برای استفاده ازین دیتا از سبک خاصی از تکنیکال استفاده مکنی یا اصن نیاز به تکنیکال نداره اینم بگو ممنون
داداشم منم استرتژی دارم که این استراتژی رو چارتم پیاده میکنم و با استفاده از dta lvl2.3 اونو به بالا ترین حد تراز بودن رسوندم.ببینید این سیستم ها همشون خودشون به تنهایی استراتژی دارن و میشه روشون ترید کرد که من اصلا پیشنهادش نمیکنم چون اونم مثل همین سیستم های خرد ممکنه عمل کنید ببینید من عقیدم بر اینه تمامی سبک های بازار شامل یه نقدینگی بزرگ محصوب میشه من با استراتژی خودم که بر پایه چندین چرخه معاملاتی دسته بندی میشه یعنی هر زمان یکی از اون حالت های سیستم شخصیمو استفاده میکنم .میتونم حرکت های اصلی بازار رو که 90% افراد نمیدونن چرا اتفاق افتاد رو توش معامله خودم رو با کمک دیتا های اصلی هم ورود و هم کنترل کنم.من سبکم رو با تجربه و مطالعه بهش رسیدم .خدای نکرده تعریف از خود نباشه تمامی سبک های موجود که به عنوان سبک تو دنیا شناخته میشن من یاد گرفتم تا تونستم به این چکیده ها برسم .حقیقت من زیاد از استراتژی خودم حرفی نمیزنم بیشتر نظرم اینه بتونم افراد رو با سبک های جدید و به روز و دیدگاه های درست و منطقی ترید اشنا کنم.امید وارم تونسته باشم کمک کرده باشم اگر سوال داری در خدمتم بازم داداشم
خیلی هم عالی . خب پیجی یا کانالی داری نمونه تحلیل ها و تریداتم باشه توش ببینیم چه شکلیه.؟ فعلا که البته نت قطعه. چون دیدم رو پروفایلت نوشتی منتورینگ و امزوش حرفه ای گفتم شاید کانالی یا پیجی داری که تدریس میکنی