به صورت جامع داداشم ما 5 تا سشن معاملاتی داریم .از بین این 5 تا سشن معاملاتیی ببینید به نظر من دور توکیو رو برای ترید طلا و جفت ارز اروپایی خط بکش طرفش نرو سشن های معاملاتی صبح مثل لندن اگر موقعیتس داره ترید کن اما یادت باشه ممکنه تغیر حهت داشته باش تو طلا یادت نره طلا اگر ترید میکنی نیویورک جهت اصلیشه داداشم
نگاه من واگرایی و کورلیشن چارت رو نمیگم
سوال":فیوچرز ها چارت های مکمل هم دیگه داره؟
مثلا چارت طلاش یا یورو
ایا چارت مثلا طلا به یورو هم داره؟ یا مثلا اگه نقره به دلار بشه ترید زد آیا چارت نقره به طلا هم داره؟
چون اگه این چارت های تحمیلی وجود نداشته باشه و چارت هاش مثل سهام جدا از هم باشه و هر چارت راه خودشو بره شاید دیدگاه شما نسبت به دیتا لول 3 اشتباه نباشه
امااگر کانترکت مینی یا نمیدونم فلان یک نماد روی چیز دیگه تغییر میزاره یا بقولا آربیتراژ تحمیلی چارت ها رو کنار هم قرار میده پس حرف من درسته
خیلی عجیب میشه اگر مثلا چارت طلا فیوچرز بتونه ازادنه عمل کنه اما در حین حال اینقدر شبیه به CFD ساختار بسازه
واقعا برام سواله
اگر این همه انرژی را به جای فارکس و نزدک در فیوچرز کریپتو و چرخه ها صرف میشد همه به خواسته هاشون میرسیدن.
کل قضیه بازار های مالی شکار سازنده هست جدا از هر سبکی که اومده بیرون و همین امسال یا سال بعد یک سبک جدید برای 2028-2032 طراحی میکنن که بعد Lit میاد بیرون و باعث درجا زدن میشه.
فقط باید مارکت میکر و اون نماد را شناخت و رفتار آن را درک کرد.
فقط باید ساده کرد مثل معادله نه اینکه با کلمات درشت بازی کرد کاری که پکیج فروش ها میکنند.
از نظر من حرفه ای ترین شخص به ساده ترین حالت در یک تایم مشخص روز مزد خودش رو میگیره.
احسنت شما کاملا موضوع رو روشن کردین.رفتار اون قیمت و دلیل حرکت که دلیل حرکت میشه رفتار الگویی اون نماد .
توی فیوچرز ما نماد مستقلی به اسم طلا به یورو نداریم، اما چیزی داریم به اسم Inter-commodity Spread. تریدرهای بزرگ برای اینکه ریسک دلار رو حذف کنن، میان دو تا قرارداد مختلف رو همزمان معامله میکنن.توی پلتفرمهای حرفهای مثل سیرا چارت یا نینجاتریدر، تو چارتِ تفاضلی یا نسبتی اینها رو میبینی. این چارتها دقیقاً مثل یک نماد واحد عمل میکنن و تمام الگوهای پرایساکشنی روشون صدق میکنه.
به نظر من نه ساده زیاد نه پیچیده زیاد تعادل خیلی مهمه.مثل چاشنی غذا متعادلش غذا رو با کیفیت و خوشمزه میکنه هم کمش بده هم زیادش .
حالا هرکسی روشی داره دیگه ولی گفته شما هم درسته هرچند من خودم فارکس و نزدک ترید نکردم و فقط کریپتو کار کردم.
اما کل شماتیک کلی این است
1ساخت یک ناحیه خوب برای معامله گران خرد
2جذابیت بخشیدن به آن برای ساختن trap
3ورود معامله گران خرد طبقRTM.ICT.PA.PAC.ALBROX
4خوشحالی آنها
5خوشحالی مارکت میکر
6زدن استاپ آنها و خوردن پول آنها
7ورود موسسات مالی و نهنگ ها که همان مارکت میکر هستن
وظیفه ما شناسایی این نقطه و ورود با آنهاست هر سبکی به جز این بیهوده است
تو کریپتوکارنسی دیتای لول ۲ و۳ میشه هیت مپ و داده های آنچین.درسته؟
بله درست میفرمایید
دیتا های lvl2 و 3 برای بازار کریپتو هم موجوده .
بله این دقیقا اون نگاه اصلی به مارکته احسنت.خیلی خوشحالم که اطلاعات جامعی از دید میکری دارین
ترید کردن بدون دیتای MBO مثل اینه که بخوای توی مه غلیظ با سرعت ۲۰۰ کیلومتر رانندگی کنی و فقط به چراغهای عقب ماشین جلویی نگاه کنی که همون چارت قیمته. اما با MBO انگار مهشکن داری و داری میبینی جاده رو کی داره میسازه!
این دیتا رو فقط فیدهای گرونقیمتی مثل Rithmic از قلب شیکاگو میدن و روی پلتفرمهای خاصی مثل Bookmap یا Sierra Chart قابل دیدنه.
اگه هنوز فکر میکنید با “ایدیاسال” و “متاتریدر” میشه نقدینگیِ واقعیِ نزدک رو دید، خوشحال میشم نظرتون رو بشنوم… ![]()
حیف که نت قطع بود بهترین ترید 2026 خودمو زده بودم ، امروز فول تارگت شد
RR 1:300
خیلی خوبه تونستین پوزیشن رو بگیرین.بله این مشکل اینترنت همه رو درگیر کرده.ببینید سبک های ریتیل ترید همشون جواب میدن اما نسبت معاملات سود ده با ضرر ده خیلی کم در نهایت سیستم تو ضرره.همه این سیستم ها تیکه ای از یک پازل بزرگ هستن
صحبتهای دوستان بسیار خوب بود، ولی مخلص کلام باید گفته شود:
دیدگاه یک تریدر حرفه ای اینه که دلیل بالا و پایین اومدن قیمتها رو بخوبی درک میکنند و همین باعث ثبات اونها میشه، بهرحال این بازار یک بازی کامپیوتری نیست، و پشت تمام حرکات قیمت افرادی هستند با علم وآگاهی و ابزارهای بسیار قویتر از آنچه ما ها داریم.
مثالی میزنم: یک معامله گر بازنشسته سویا بعد از بازنشستگی تصمیم به کار با سیستمهای کامپیوتری میگیرد و در این راه یک کارشناس تکنیکال استخدام میکنه، پس از چند هفته پیرمرد که از معاملگران قدرتمند بازار سویا هستش از جوان تکنیکال میپرسه قیمت چنده، جوان میگه:۷۷.۸۵، پیرمرد: نظرت رو بهم پیشنهاد بده
جوان: به نظر من قیمت به کف روز خودش رسیده و حالا وقتشه با یک خرید سود مناسب بدست بیاورید،
پیرمرد بعد از شنیدن رو به جوان کرد و: این حرف مزخرف هستش. و بعد تلفن خط مستقیم رو برداشت و به کارگزاری سفارش ۴۰۰ قرارداد فروش سویا رو داد.
اتفاقی که بعد از این افتاد سقوط بیشتر قیمت به ۷۷.۵۶ بود که پیرمرد دستور بستن سفارش فروش رو با سفارش خرید در این قیمت و با سود بالا داد.
در آخر کار پیرمرد رو کرد به جوان و گفت: دیدی قیمت سویا بیشتر از کف هم اومد پایین، جوان متحیر شده: بله آقا.
پیرمرد: پس اگر من تونستم قیمت رو با ۴۰۰ سفارش فروش پایین بیاورند دیگران هم میتوانند این کار رو انجام بدهند.
در کل بازار جای قطعیت و تکنیکال محض نیست.
نه بابا
هیچ تریدری خوبی دنباال سبک نیست
سود فقط سود
حتی با خط روند
همانطور که دوستمون گفت مارکت میکر کاری به سبک شما نداره، حالا شما بگو لول 3 یا لول 30
چقدر مثال قشنگی بود!
اون جوون داشت به گذشته نگاه میکرد، ولی پیرمرد با حجم واقعی آینده رو ساخت. حرف من همینه:
تکنیکال فقط حدس میزنه که قیمت باید برگرده.دیتای لول ۳: دقیقاً نشون میده فلان نهنگِ بازار کی گوشی رو برداشته و داره حجمِ سنگین وارد میکنه.
ما شاید مارکتمیکر نباشیم که بازار رو تکون بدیم، ولی با Order Flow میتونیم ردپای نقدینگی رو ببینیم و به جای غافلگیر شدن، باهاش همراه بشیم.
باهات موافقم که ته بازی، اونی برنده است که ته ماه بالانس حسابش مثبته، حالا میخواد با خط روند باشه یا با پرتاب سکه! اما یه نکتهی ظریف این وسط هست که تفاوت تریدر یکساله و دهساله رو مشخص میکنه: تکرارپذیری سوده.دقیقاً درست گفتی، مارکتمیکر اصلاً نمیدونه خط روند چیه. اون فقط دنبال نقدینگیه (Liquidity). لول ۳ به ما نشون میده مارکتمیکر کجا تله گذاشته. وقتی تو با خط روند سود میکنی، یعنی ناخودآگاه همجهت با نقدینگی شدی دمت هم گرم، اما وقتی استاپ میخوری و میگیچرا نشکست؟، جوابش فقط توی لول ۳ بود، جایی که اردرهای مخفی اجازه عبور به قیمت رو ندادن.با خط روند هم میشه سود کرد، همونطور که با چشم بسته هم میشه از خیابون رد شد و زنده موند! اما تریدر حرفهای دنبال اینه که بدونه چرا قیمت برگشت. لول ۳ به من میگه کی داره خالی میکنه و کی داره پر میکنه.سود اتفاقی با هر روشی ممکنه، اما اگه دنبال اینی که بدونی پشت اون کندلها چه خبره و چرا فلان حمایت معتبر خیلی شیک پودر شد، راهی جز دیدنِ جریان سفارشات Order Flow نداری.
ستاپ خوبی داری (مانیتور هات خوراک مولتی تایم فرم هستش ) البته خیلی شلوغ . تو کریپتو هر بلاک ها قیمتی رو خود صرافی برات فرام میکنه همون دیتا سطح دو که بهش میگن ! جریان ورد پول در گردش رو هم میتونی با دیتا لول سه ببینی؟ چون هر بروکری میزان نقدینگی خودش رو داره . چندتا ابزار برای متاتریدر معرفی کن خالو!)
توی کریپتومثل بایننس چیزی که میبینی Level 2Market By Price هست یعنی مجموع سفارشها تو هر قیمت. اما دیتای MBO که من ازش حرف میزنم، فقط توی صرافیهای متمرکز مثل CME بورس شیکاگوگیر میاد. اونجا ما تکتک شناسهی سفارشها رو میبینیم و میفهمیم کدوم نهنگ داره سفارشش رو جابهجا میکنه یا فریب میده یا اصتلاحا Spoofing.بروکرهای فارکس CFD هر کدوم دیتای خودشون رو دارن که بهش میگن تیکدیتا فقط نوسان قیمت. اما من اصلاً به دیتای بروکر نگاه نمیکنم! دیتایی که من میگیرم مستقیماً از CME میاد. یعنی همون چیزی که تمام بانکها و موسسات بزرگ دنیا دارن میبینن. این دیتاجهانی و متمرکز هست و دیگه فرقی نمیکنه تو کدوم بروکر باشی.ولی یه نصیحت برادرانه اگه واقعاً میخوای جریان سفارشات (Order Flow) رو حرفهای کار کنی، متاتریدر رو بذار کنار و برو سمت پلتفرمهایی مثل Bookmap Sierra Chart یا ATAS. متاتریدر برای لول ۳ مثل اینه که بخوای با عینک آفتابی توی شب رانندگی کنی!اما هستن ابزار هایی که به صورت محدود و قطعا اشتباه برات رو متا تریدر نمایش میدن