فقط معاملات و تحلیل xauusd

سلام خدمت همه دوستان

آخر هفته فارکسی خوبی داشته باشید.

امروز چون دوستان درگیر ترید و تحلیل نیستند خواستم مطلبی خارج از بحث تحلیل بنویسم اول تصمیم داشتم بحث فاندامنتال را عمیق تر بپردازیم ولی بعدا لحظه ای تصمیم گرفتم در مورد روانشناسی بنویسم.

متن زیر فی البداهه هست و قابل نقد….

6 لایک کرده

ریسک پذیر یا ریسک گریز

ما انسانها چرا گاهی اوقات ریسک گریز هستیم و گاهی اوقات ریسک پذیر

موضوعی که اگر در اوایل تجربه تریدم به آن آگاه میشدم مسیر موفقیت برایم کوتاه تر میشد لذا این مطالب را نه از جهت اظهار فضل بلکه به اشتراک گذاشتن تجربه ای ناچیز که اگر توانسته باشم حتی یک نفر را تحت تاثیر قرار دهم برایم خیلی خوشایند و مسرت بخش خواهد بود :

با یک مثال شروع میکنم :

(از آنجا که متن های بلند آپلود نمیشوند مجبورم کوتاه بنویسم این عذر را بر من ببخشید.)

7 لایک کرده

ریسک پذیر – ریسک گریز

حالت اول : بیایید فرض کنیم شما 20 میلیون تومان به بنده بدهکار هستید. آیا حاضر هستید شیر یا خط بندازیم اگر شما درست گفتید بدهی شما پاک میشود ولی اگر من درست گفته باشم 30 میلیون تومان میگیرم . جوابتان چیست؟؟؟

جواب: معمولا قبول میکنند که سکه بندازیم چون امید دارند که شاید شانس بیاورند و بدهیشان حذف شود. ( ریسک پذیری)

حالت دوم : حال فرض کنیم بنده میخواهم 20 میلیون تومان به شما هدیه بدهم. آیا قبول میکنید سکه بندازیم اگر شما درست گفتید بنده 30 میلیون تومان به شما میدهم و اگر من راست گفته باشم دیگر پولی به شما نمیدهم.

جواب: معمولا قبول نمیکنند سکه بندازند چون میترسند که شاید شانس نیاورند و آن 20 میلیون هم از دستشان برود.( ریسک گریزی)

حال بیایید مثال بالا را باهم بررسی کنیم:

حالت اول : در شرایط منفی ( بحث بدهی ) انسانها اغلب ریسک پذیر میشوند .

حالت دوم : در شرایط مثبت ( بحث سود ) انسانها اغلب ریسک گریز میشوند.

این همان حلقه گم شده راز سود دهی من و شاید خیلی از تریدرها میباشد :slight_smile:

برای معامله در ضرر روحیه ریسک پذیر پیدا میکنیم با امیداینکه معامله برگردد و ضرر ما از بین برود ( گاها وقتی معامله برمیگردد زود خارج میشیم و با اینکه مدتها در ضرر صبر کرده بودیم به محض اینکه به نقطه سر به سر میرسد معامله را ترک میکنیم و اجازه سود بیشتر احتمالی را نمیدهیم چون مدتها در حالت ترس بودیم)

برای معامله در سود روحیه ریسک گریز پیدا میکنیم تریدمان رفته تو سود با اولین پولبک یا نوسان حتی کندلی زود از معامله خارج میشویم و باز هم اجازه رشد سود را نمیدهیم.

چرا در ضرر اینهمه صبر میکنیم حتی شاید چندین پولبک خلاف ترید ما هم بزند ولی به امید برگشت در ضرر صبوری میکنیم.

و چرا در سود به محض اولین پولبک یا نوسان عادی بازار با ترس اینکه همین سود را هم از دست بدهیم از معامله خارج میشویم و ریسک گریز هستیم.

منظورم این است چرا ما انسانها در شرایط منفی ریسک پذیر و در شرایط مثبت ریسک گریز میشویم.

دقیقا بخاطر همین همیشه میگم تریدر دو سرمایه دارد دلار و روان

اینکه تو کتابها بحث مشکلات تریدر ها ( ترس و طمع و فلان و ….) زیاد جذابیتی برای من نداشت مطللب کلیشه ، تکراری و گاها غیر کاربردی در حد شعار هستند. میخوام با مثال هایی بیاییم و

خود انسانمان را خوب بشناسیم.

همیشه تاکید میکنم خروج بهینه بهتر از ورود بهینه هست.

تریدر باید ستاپ خروج از معامله در سود و خروج از معامله در ضرر باید داشته باشد.

(دوستان پلت فرم اجازه نوشتن بیشتر از 3 پاسخ را نداد. )

بیایید یکبار دیگر باهم الگوهای فکری و رفتاری که حتی گاها بشکل تاخودآگاه باعث میشوند اشتباهات گذشته را تکرار کنیم را مورد بررسی قرار دهیم و برای همیشه تکلیف خودمان را مشخص کنیم!!!

بیایید اینبار آگاهانه مسیر را انتخاب کنیم . قطعا قطعا مسیر سوددهی ترید از روانشناسی یا الگوهای فکری ما میگذرد.

( منتظر ادامه بحث روانشناسی ترید کاربردی باشید حتی میتوانیم تمرین ها و تکالیفی باهم تعریف کنیم)

13 لایک کرده

سلام توحیدجان

ممنون که به بحث بسیار درستی اشاره کردی..غول مرحله اخر رسیدن به سودمستمر همین روانشناسی هست

6 لایک کرده

آقا شما استاد ما هستید دارم درس پس میدم.آرزوی قلبیم سودده شدن همه تریدرهای سرزمینم هست.

شاید مفاهیم مبتدی به نظر برسند ولی مشکل عمده ای هست که گاها خودمون هم متوجه نیستیم.

همه دنبال جام طلا هستند دنبال استراتژی بی نقص که نقطه ای ورود بده ، نه دوستان همه چیز در این بازار احتمالات هست. هیچ استراتژی طلایی نداریم.

گشتیم نبود نگردید نیست …

ان شالله به کمک شما و دیگر دوستان ابعاد دیگر ترید غیر از تحلیل که در سوددهی مستمر موثر هستند را بشناسیم و عمل کنیم.

9 لایک کرده

بسیا رعالی و دقیقا

5 لایک کرده

خیلی عالی بود ، حرف نداشت ! حقیقتش بخاطر همین ماجرا تصمیم گرفتم برم تریدر بلند مدتی بشم ، اصلا تحمل ندارم پوزیشنم حتی کمی هم بره تو ضرر خخخخ البته آرمانگرا هم که بودم به قضیه اضافه شد ! ببینیم درر ادامه چه مشکلاتی داریم :joy:

6 لایک کرده

بنظرم احسان جان گاهی وقتها لازم هست از معامله زود خارج بشویم مثلا اسپایک شکار کردیم یا بر علیه اسپایک وارد شدیم صبر کردن در این معامله ها دیوانگی محض است و سود از دست میرود .

بعضی وقتها شما یک روند قوی را در ابتدای حرکت وارد شدید ممکن است قیمت حجم لازم را برای شروع مناسب هنوز ندارد و تحلیل شما درست بوده بعد استاپ ،قیمت به سمت تارگت میرود یا شما حرکتی را کرفتید که هیچ ضعف یا نشانه ای از برگشت نمیبینید در این معاملات هم صبر نکردن برای رشد کامل سود ایراد بزرگی هست.

حرف بنده این هست ( بر اساس آمار ) حتی بر اساس همین تاپیک همه از این که کی وارد ترید بشیم حرف میزنیم کسی نمیگه کی بهترین حالت خروج از معامله هست ، چه معامله در ضرر باشد که باید در بهینه ترین جا خارج شد و با یک نوسان استاپ شویم درحالیکه تحلیلمان درست بوده و چه معامله در سود که باید تا حد ممکن از سود داده شده نصیب خود را ببریم.

ستاپ خروج از معاملات

اگر پلن معاملاتی ستاپ خروج از معامله نداشته باشد ناقص است. ستاپ باید نقطه خروج بدهد.

7 لایک کرده

حرف خیلی درستی هست…

حالا توحیدجان چه راه حلی بنظرت بایدانجام بدیم…

خودت برای خروج چه ایتم هایی رو مدنظر داری یا پیشنهاد میدی در چه مواقعی(یا چه چیزی که دیدیم …) خارج بشیم؟؟؟؟

3 لایک کرده

بچه ها یک مثال دیگه :slight_smile:

دوستی به شما 500 دلار قرض داده بعد چند دقیقه بدلایلی از شما درخواست میکند 250 دلار آن را برگردانید یا یک جور دیگه بگم : شما در یک روز 500 دلار پیدا میکنید از قضای روزگار همان روز 250 دلار آن را گم میکنید.

برای لحظاتی فکر کنید چه حسی دارید ؟ شما خوشحال هستید یا ناراحت؟

اغلب احساس ناراحتی میکنند چون 250 دلار از دست داده اند ولی خوشحال نیستند شاید آن 250 دلار دیگر را بدست آوردند

حالا در ترید این مساله چگونه اتفاق میافتد و تبعات آن چه میشود؟

در یک معامله شما در 500 دلار سود بودید یک لحظه قیمت برمیگردد و شما در پرافیت عدد 250 دلار را میبینید و زود خارج میشوید. از اینجا به بعد چه داستانی اتفاق میافتد:

در یک معامله ای دیگر سود شما به عدد 500 دلار میرسد ناخودآگاه شما زود به خاطر می آورد قبلا مشابه این نصف سود را از دست دادید زود خروج میزنید در حالیکه این معامله قرار بود چند هزار دلار سود بدهد و شاهکار معامله هفتگی شما باشد .

اینجا ناخودآگاه فرق معامله ای که کاملا برگشت خورده و شاید خروج از معامله درست بوده باشد ولی صدمه اش سود کلانی که در یک معامله آتی منتظر شما بود را از شما میگیرد.

به نظرتون این اتفاقات آشنا نیست چند بار برا همممون اتفاق افتاده؟؟

6 لایک کرده

دوست دارم اول همه به این موضوع فکر کنیم اجازه بدیم مغز عملکرد خودش را زیر سوال ببرد ….

( مثل این نباشد که کسی به من گفت توحید سیگار ضرر دارد من هم گفتم راست میگی وبعد هر دومون باز هم سیگار میکشیم)

باید عملکرد مغز انسان را بشناسیم و اینکه چکونه میتواند چرایی یک موضوع را زیر سوال ببرد و ناخودآگاه تصمیم به تغییر بدهد.

قبل از اینکه ذهنتان را درگیر مساله کنم دوست دارم بگم موضوع خیلی خیلی ساده است .

سر نخ : نقطه خروج درست از دل استراتژی و پلن معاملاتی خود شخص بیرون می آید. همانطور که هر کدوم از ما بر اساس یک مدل تحلیلی وارد میشویم بایستی خروج از معامله ما هم بر اساس ستاپ و مدل خودمان باشد.

سعی کنیم همه درگیر موضوع بشیم و نظر بدیم میخوام:

مغز بایدچیستی موضوع را درک کند تا راه نیستی آن را بیابد.

دوستان نظر بدهند من هم بعدا نظر شخصی و قابل نقد خودم را ارایه خواهم داد.

( من با اجازه دوستان تایم خوابم شروع شده فردا میاییم جمع بندی میکنیم و ایده های دیگه ای هم هر کس داشت نقد میکنیم)

9 لایک کرده

سلام برادروقتت بخیر. من آموزشهاتون رو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی کنید و ممنونم ازتون بابت اینکه از معاملاتتون عکس میذارید بزرگوار

3 لایک کرده

درسته مهندس جان ، اتفاقا چون در پیوتهای هفتگی ورود و خروج میگیرم اکثرا دچار اسپایک زدگی میشم چون زمانهایی هست که قیمت میخواد تغییر روند اصلی ایجاد کنه اسپایکهای بدی میزنه ، اینجا را قشنگ گفتی و اونجایی که گفتید میاد استاپ میزنه حقیقتش یک مورد اشکال دیگه که دارم همینه که حد ضرر اصلا در سیستم من تعریف نشده که اقعا کار اشتباهی هست ولی خدا را شکر تا الان خدا بهم رحم کرده ! الان دارم خودمو با سیستم کلاسه شده ای که میگید مقایسه میکنم ، ستاپ ورود من اون سقف پیوت هفتگی بوده که ریزش شروع کرده و خروجم هم این کف پیوتش بوده که صعود میخواد شروع کنه { البته اینبار بخاطر اینکه در سقف کمی پایین تر از اردر سلم ریزش شروع کرد و در کف از بالاتر اردر بایم صعود شروع کرد نتونستم بهینه وارد پوزیشن بشم دیگه صبر میکنم در پیوت طلایی خودمو بهش میرسونم } ممنونم که وقت میذارید واین راهکارهای عملی خیلی کاردبردی هستن

4 لایک کرده

شانسی بودددددد :grin::grin::grin:

4 لایک کرده

ممنونم که اینقدر این بحث های با ارزش رو برای ما باز میکنید و در اختیارمان قرار میدید🙏

5 لایک کرده

ان دی اس سبکی است که ستاپ های ان از 1 ثانیه واضح و شفاف شروع میشه تا تایم بالا —

3 لایک کرده

هیچی شانسی نیست داداش ، هیچی شانسی نیست ت ت :wink:

4 لایک کرده

درود برادر عزیزم

من با وجود اینکه خیلی خیلی میتدی بودم ولی تو مدت کمی سود خیلی خیلی زیادی کردم بیشتر سرمایمو درگیر کردم و چندتا پوزیشن همزمان با کردم و داشتم به تی پی و استاپ فکر میکردم که جنگ شروع شد و اینترنت قطع شد :grin::grin:

4 لایک کرده

و ۹۰ درصد سرمایم رفت و جالب اینجاست تو این مدت که میتونم ترید کنم ۹۵ درصد ضررهام برا اینه که خیلی زود پوزیشنهامو میبندم واقعا برام مشکل شده ذهنم همش گولم میزنه میگه مارجینت کمه اگه برگرده چی منم میبندمش

4 لایک کرده

و فقط از من میاد که براتون دعای خیر کنم جناب ابری عزیز تشکر که وقت میزارید

5 لایک کرده