ریسک پذیر – ریسک گریز
حالت اول : بیایید فرض کنیم شما 20 میلیون تومان به بنده بدهکار هستید. آیا حاضر هستید شیر یا خط بندازیم اگر شما درست گفتید بدهی شما پاک میشود ولی اگر من درست گفته باشم 30 میلیون تومان میگیرم . جوابتان چیست؟؟؟
جواب: معمولا قبول میکنند که سکه بندازیم چون امید دارند که شاید شانس بیاورند و بدهیشان حذف شود. ( ریسک پذیری)
حالت دوم : حال فرض کنیم بنده میخواهم 20 میلیون تومان به شما هدیه بدهم. آیا قبول میکنید سکه بندازیم اگر شما درست گفتید بنده 30 میلیون تومان به شما میدهم و اگر من راست گفته باشم دیگر پولی به شما نمیدهم.
جواب: معمولا قبول نمیکنند سکه بندازند چون میترسند که شاید شانس نیاورند و آن 20 میلیون هم از دستشان برود.( ریسک گریزی)
حال بیایید مثال بالا را باهم بررسی کنیم:
حالت اول : در شرایط منفی ( بحث بدهی ) انسانها اغلب ریسک پذیر میشوند .
حالت دوم : در شرایط مثبت ( بحث سود ) انسانها اغلب ریسک گریز میشوند.
این همان حلقه گم شده راز سود دهی من و شاید خیلی از تریدرها میباشد 
برای معامله در ضرر روحیه ریسک پذیر پیدا میکنیم با امیداینکه معامله برگردد و ضرر ما از بین برود ( گاها وقتی معامله برمیگردد زود خارج میشیم و با اینکه مدتها در ضرر صبر کرده بودیم به محض اینکه به نقطه سر به سر میرسد معامله را ترک میکنیم و اجازه سود بیشتر احتمالی را نمیدهیم چون مدتها در حالت ترس بودیم)
برای معامله در سود روحیه ریسک گریز پیدا میکنیم تریدمان رفته تو سود با اولین پولبک یا نوسان حتی کندلی زود از معامله خارج میشویم و باز هم اجازه رشد سود را نمیدهیم.
چرا در ضرر اینهمه صبر میکنیم حتی شاید چندین پولبک خلاف ترید ما هم بزند ولی به امید برگشت در ضرر صبوری میکنیم.
و چرا در سود به محض اولین پولبک یا نوسان عادی بازار با ترس اینکه همین سود را هم از دست بدهیم از معامله خارج میشویم و ریسک گریز هستیم.
منظورم این است چرا ما انسانها در شرایط منفی ریسک پذیر و در شرایط مثبت ریسک گریز میشویم.
دقیقا بخاطر همین همیشه میگم تریدر دو سرمایه دارد دلار و روان
اینکه تو کتابها بحث مشکلات تریدر ها ( ترس و طمع و فلان و ….) زیاد جذابیتی برای من نداشت مطللب کلیشه ، تکراری و گاها غیر کاربردی در حد شعار هستند. میخوام با مثال هایی بیاییم و
خود انسانمان را خوب بشناسیم.
همیشه تاکید میکنم خروج بهینه بهتر از ورود بهینه هست.
تریدر باید ستاپ خروج از معامله در سود و خروج از معامله در ضرر باید داشته باشد.
(دوستان پلت فرم اجازه نوشتن بیشتر از 3 پاسخ را نداد. )
بیایید یکبار دیگر باهم الگوهای فکری و رفتاری که حتی گاها بشکل تاخودآگاه باعث میشوند اشتباهات گذشته را تکرار کنیم را مورد بررسی قرار دهیم و برای همیشه تکلیف خودمان را مشخص کنیم!!!
بیایید اینبار آگاهانه مسیر را انتخاب کنیم . قطعا قطعا مسیر سوددهی ترید از روانشناسی یا الگوهای فکری ما میگذرد.
( منتظر ادامه بحث روانشناسی ترید کاربردی باشید حتی میتوانیم تمرین ها و تکالیفی باهم تعریف کنیم)