تحلیل هفتگی طلا (XAUUSD)
مرور اتفاقات هفته گذشته و چشمانداز هفته آینده
هفته گذشته از آن هفتههایی بود که فاندامنتال و تکنیکال کاملاً یکدیگر را تأیید کردند. اگر فقط به چارت نگاه میکردیم، رشد طلا شاید یک پولبک ساده به نظر میرسید، اما وقتی اخبار اقتصادی آمریکا را کنار رفتار قیمت قرار میدهیم، دلیل این حرکت کاملاً قابل درک میشود.
هفته گذشته چه اتفاقی افتاد؟
در ابتدای هفته، بازار هنوز تحت تأثیر قدرت دلار آمریکا و نگرانی از ادامه سیاستهای انقباضی فدرال رزرو قرار داشت. به همین دلیل، طلا در نزدیکی حمایت مهم 4000 دلار معامله میشد و فشار فروش همچنان محسوس بود.
اما از اواسط هفته شرایط بهتدریج تغییر کرد.
مهمترین محرک بازار، انتشار دادههای ضعیفتر از انتظار اشتغال آمریکا (Nonfarm Payrolls) بود. تعداد مشاغل ایجادشده به حدود 57 هزار رسید، در حالی که انتظار بازار نزدیک به 110 هزار بود. این اختلاف قابل توجه، نگاه معاملهگران را نسبت به آینده سیاست پولی آمریکا تغییر داد.
چرا گزارش اشتغال اینقدر مهم بود؟
فدرال رزرو برای تصمیمگیری درباره نرخ بهره، دو موضوع را بیش از همه دنبال میکند:
وضعیت تورم
وضعیت بازار کار
وقتی اشتغال ضعیفتر از انتظار باشد، این پیام را به بازار میدهد که اقتصاد آمریکا در حال از دست دادن بخشی از شتاب خود است.
در نتیجه:
احتمال افزایش نرخ بهره کاهش پیدا میکند.
بازدهی اوراق خزانه افت میکند.
دلار آمریکا تضعیف میشود.
و طلا که دارایی بدون سود (Non-Yielding Asset) است، جذابتر میشود.
دقیقاً همین اتفاق هفته گذشته رخ داد و باعث شد طلا اولین رشد هفتگی خود را بعد از چند هفته افت ثبت کند.
تکنیکال چه چیزی را نشان میدهد؟
از نظر تکنیکال، واکنش بازار بسیار جالب بود.
محدوده 4000 تا 4040 دلار دقیقاً همان جایی بود که خریداران وارد بازار شدند.
این ناحیه قبلاً نیز چندین بار نقش حمایت را ایفا کرده بود و هفته گذشته دوباره اعتبار خود را ثابت کرد.
پس از این واکنش:
کف بالاتر (Higher Low)
تشکیل شد.
سپس قیمت مقاومتهای:
را شکست و تا محدوده 4175 دلار رشد کرد.
این یعنی در تایمفریمهای پایینتر، ساختار بازار از نزولی به صعودی تغییر کرده است؛ هرچند در تایم روزانه هنوز نمیتوان گفت روند بلندمدت کاملاً صعودی شده است.
هفته آینده بازار به چه چیزی نگاه میکند؟
هفته آینده، تمرکز معاملهگران بیشتر روی تورم آمریکا، سیاست پولی فدرال رزرو و دادههای کلان اقتصادی خواهد بود.
از مهمترین رویدادها:
شاخص تورم آمریکا (CPI)
این مهمترین خبر هفته خواهد بود.
اگر تورم کمتر از انتظار منتشر شود:
احتمال کاهش نرخ بهره بیشتر میشود.
طلا میتواند رشد خود را ادامه دهد.
اما اگر تورم دوباره بالاتر از انتظار باشد:
دلار تقویت میشود.
طلا ممکن است وارد اصلاح شود.
شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)
این گزارش معمولاً مسیر آینده تورم را مشخص میکند.
تورم تولیدکننده بالا میتواند بازار را دوباره نگران کند.
سخنرانی اعضای فدرال رزرو
بعد از انتشار گزارش اشتغال، معاملهگران به دنبال این هستند که ببینند اعضای Fed همچنان دیدگاه انقباضی دارند یا لحن ملایمتری اتخاذ میکنند.
هرگونه اشاره به کاهش فشار تورمی، میتواند به نفع طلا باشد.
شاخص دلار (DXY)
به نظر من این هفته، رفتار دلار از خود طلا مهمتر خواهد بود.
اگر DXY دوباره وارد روند نزولی شود، احتمال ادامه رشد طلا زیاد است.
اما اگر دلار قدرت بگیرد، رشد طلا احتمالاً محدود خواهد شد.
پیشبینی من برای هفته آینده
سناریوی اول (احتمال بیشتر)
تا زمانی که قیمت بالای:
4100 دلار
باقی بماند،
دیدگاه من همچنان مثبت است.
اهداف بعدی:
4180
4200
4230
سناریوی دوم
اگر دادههای تورمی آمریکا قویتر از انتظار منتشر شوند و دلار دوباره تقویت شود،
احتمال اصلاح قیمت وجود دارد.
اهداف اصلاح:
4100
4040
4000
نظر شخصی من
از دید من، مهمترین اتفاق هفته گذشته خود رشد قیمت نبود، بلکه تغییر انتظارات بازار نسبت به فدرال رزرو بود.
بازار تا قبل از گزارش اشتغال، احتمال ادامه سیاستهای سختگیرانه را جدی میگرفت؛ اما دادههای ضعیف اشتغال باعث شد سرمایهگذاران دوباره احتمال کاهش فشار پولی را در قیمتها لحاظ کنند.
در عین حال، باید توجه داشت که یک گزارش ضعیف برای تغییر کامل سیاست فدرال رزرو کافی نیست. اگر دادههای تورمی هفته آینده دوباره بالا باشند، بخشی از خوشبینی فعلی میتواند از بین برود.
از نظر تکنیکال نیز طلا موفق شده از یکی از مهمترین حمایتهای خود دفاع کند و ساختار کوتاهمدت را بهبود ببخشد، اما برای تأیید یک روند صعودی میانمدت، همچنان نیاز دارد بالای محدوده 4180 تا 4200 تثبیت شود.
جمعبندی
فاندامنتال هفته گذشته: به نفع طلا بود؛ دادههای ضعیف اشتغال، احتمال افزایش نرخ بهره را کاهش داد و از قیمت حمایت کرد.
تکنیکال هفته گذشته: حمایت 4000–4040 حفظ شد و بازار توانست ساختار کوتاهمدت صعودی ایجاد کند.
برای هفته آینده، مهمترین عامل جهتدهنده بازار، دادههای تورمی آمریکا و اظهارنظرهای مقامات فدرال رزرو خواهد بود.
**جمعبندی نهایی من این است که تا زمانی که طلا بالای 4100 دلار باقی بماند، احتمال ادامه حرکت به سمت 4180 و 4200 بیشتر از سناریوی بازگشت به کفهای اخیر است؛ اما واکنش بازار به دادههای تورمی هفته آینده میتواند این چشمانداز را بهسرعت تغییر دهد.
لینک پلتفرم : platform.paroxfx.com
**