ولی اول بزار چند جمله هم از بزرگان در مورد تفکیک این دو گزاره بشنویم . نظرت چیه ؟
وایکوف.. او معتقد بود که حرکت قیمت نتیجهی مستقیم فعالیت پولهای هوشمند (Smart Money) است. از نظر او فرقی نمیکند که یک خبر فاندامنتال چقدر مثبت باشد . اگر در نمودار/انباشت/ (Accumulation) رخ نداده باشد. قیمت رشد نخواهد کرد. او به جای مطالعه اخبار بنیادی. به مطالعه /ردپای پول هوشمند/ در حجم معاملات و نمودار اهمیت میداد.
اد سیکوتا..قاتل تحلیلگرها.. /فاندامنتالها؟ اینها فقط داستانهایی هستند که معاملهگران برای توجیه تغییر قیمت میبافند. قیمتها از قبل تمام این داستانها را در خود هضم کردهاند. وقتتان را برای خواندن اخبار هدر ندهید. چون زمانی که خبر به شما میرسد. ، نهنگها و کوسه ها /پولهای هوشمند/ مدتهاست که معاملهشان را انجام داده و از بازار خارج شدهاند.
بروس کونر … من فقط به نمودار نگاه میکنم. تحلیل فاندامنتال برای من مثل این است که بخواهی با نگاه کردن به آینه عقب یک ماشین مسابقه را برانیم.!
گراهام .. استاد وارن بافت. در مورد تحلیل تکنیکال و معاملهگری با این روش بدون هیچ تعارفی آن را نه فقط بیفایده بلکه کاملا برخلاف عقل سلیم کسبوکار میداند! ..البته بغیر از تایم ۵ m
پیتر لینچ .. که از موفقترین مدیران صندوق در تاریخ است. تحلیل تکنیکال و تلاش برای زمانبندی بازار را نه یک علم. که یک حماقت محض میداند! ..البته بغیر از تایم ۵ m ی که شما فرمودید
نقل بخشی از یک متن، بدون معلوم بودن پسزمینه (context) زمانی و مکانی که در چه موقعیتی و برای چه هدفی گفته شده فاقد اعتباره. آیا به موضوع فعلی (معامله طلا با سرمایه خُرد) ربطی دارد؟ بیشتر این افراد سهام معامله میکنند و دست کم از نظر بنیادی طلا به عنوان دارایی بدون بهره (non-yielding) با سهام که سر سال بهره میده زمین تا آسمون تفاوت داره. ترجمه بودن صحبتها- که خودش شک مییاره- و نیودن لینک برای راستی آزمایی همون اعتبار نداشته رو هم به باد میده، جالبه که دو مورد آخر کاملا برعکس سه مورد اول که تحلیل بنیادی را بیفایده و بیمعنی میدانند همین عقیده را در مورد تحلیل تکنیکال دارند! ! یعنی به همین شکل هم معلوم نیست کل نقل قول چی قراره بگه!! ا
از همهٔ اینها گذشته «گیرم پدر تو بود فاضل // از فضل پدر تو را چه حاصل؟» اثبات بر عهدهٔ مدعیه. دلیل و مدرک خودت چیه؟ عقیده شخصی - از هر کسی- نه واقعیته نه قابل استناد. لقب بزرگ بستن به افراد هم تغییری در قضیه نمیدهد. واقعیت اینه که میلیونها تحلیلگر مالی و کارشناس اقتصادی در سراسر جهان برای همین کار تحلیل بنیادی دارن حقوق میگیرن از همون «سرمایههای بزرگ و هوشمند» مورد ادعای بعضی از اون «بزرگان». که در تعارض بارز با ادعای مطرحشده است یعنی بیفایده بودن تحلیل بنیادی.
نه اینکه با بحثهای بینتیجه و حاشیههای تکراری . وقت و انرژی همه گرفته بشه. امیدوارم بحث به سمتی بره که همگی بتونیم از دانش هم استفاده کنیم نه اینکه بر یک اطلاعات غلط پافشاری کنیم**.**کنیم**.**
و گرنه شرکت در این فضا برای من دیگه فایدهای نداره.ا
این الان تهدیده جمعه؟ اگه اونی که من میخوام نشید من میرم؟ الان جمع باید به دست و پات بیفته که ترو خدا نرو؟!؟ یا شخص خاصی باید بگه ترو خدا بمون؟ خیلیها اینجا به گواه معاملهها شون هم از تو پرسودترند هم زمینههایی که تو مطرح میکنی اگه نه بهتر از تو، به خوبی تو میشناسن. دلیل و مدرکشون هم تقطیع حرف «بزرگان»نیست. ترید یه تخصصه و تریدر حرفهای- که اینجا هم کم نیست- با همت،دانش و مهارت کسب شده در سالها و با عرق جبین نون شب خودش و زن و بچهش رو در مییاره نه با حرف دیگران. «هر که نان از عمل خویش خورد،منت حاتم طائی نبرد»
من اومدم اینجا که از دوستان چیزی یاد بگیرم. اگه اطلاعات ناقصی دارم با سواد و تجربه دوستان برطرف بشه. نه اینکه با بحثهای بینتیجه و حاشیههای تکراری . وقت و انرژی همه گرفته بشه
از کجا میدونی «وقت و انرژی همه گرفته میشه»؟ برای چنین ادعایی یا باید وکیل همه بود یا فکر همه رو خوند. هر کس فقط از طرف خودش میتونه حرف بزنه.کسی قاضی و حاکم نیست که حکم بده و قضاوت کنه. برای این که پست طولانی نشه، «بحث» مورد نظر رو تو پست بعدی میذارم تا ببینیم واقعیت چی بوده.
مع الفارق!!! 
کاااملا محرز و مشخصه متوجه شدی مهدی جان و درک کاملی ازتحلیل بنیادی (Fundamental Analysis) داری علی الخصوص در تایم ۵ دقیقه
!!!
بیشتر از این خودتو اذیت نکن . دنیا ارزش نداره . اصلا هر چی شما بگی مهدی جان . میخوای من کامنتم رو پاک کنم تا خدای ناخواسته آسیبی به کیفیت و سبک معاملاتی شما وارد نشه .؟ بخدا …………………………….
بزار این به اصطلاح بزرگانم هر غلط و غلوطی دلشون میخواد بگن .
ادب، احترام و فروتنی زیربنا و لازمهٔ هر جمع سالمیه. تخطئه، طعنه و کنایه و حمله شخصی (character attack) رفتارهای ناسالمی هستن که نشونهٔ شکست و ناتوانی فرد در رفتار سالمه.نه ارزش دارن نه تاثیر. انجام اونها و انتظار ناراحت شدن طرف مقابل به همون اندازه بیمعنیه که کسی جام زهر سربکشه و انتظار داشته باشه یکی دیگه بمیره! جای تاسف داره که اینجا که خیلیها توش یاد گرفتن و شاید هم دوستای جدید پیدا کردن این جور از نظر اخلاقی سقوط کنه.
خیلیهای اینجا نون شبشون رو از تخصص، مهارتمون با عرق جبین به دست مییارن. کلیگویی و بد گویی نه اثری رو درآمدشون داره نه غباریه به احترامشون. رفتار و کردار سالمه که اعتبار و احترام مییاره و رفتار و کردار ناسالم احترام و اعتبار رو از بین میبره.
پینوشت: تا جایی که خاطرم هست این اولین پست کمی غیر تخصصی من توی این تاپیکه. امیدوارم همه ما دوباره به ا حترام و فروتنی برگردیم که لازمه و مشخصهٔ هر جمع سالمه.