من یه ربات پشتیبان احساسات تریدر نوشتم یه مدت ازش استفاده می کردم وقتی دستی معامله میزدم که یکی از کاراش این بود: بعد باز کردن معامله اگه حد ضرر رو بیشتر از یه بازه ای می کشیدی عقب، بر می گردوند خودش سر جاش اجازه نمیداد جابجاش کنی. در حالت سخت گیر ترش اگه حد ضرر رو جابجا می کردم، معامله رو درجا می بست. فقط لازمه رو یه سرور کسی بذاره برا تریدر که خودش نتونه بره خاموشش کنه.
من لیمیت میکاشتممیرفتم جواب داد ولی مشکلی پیش اومد روند رسیدن به ناحیه رو دیگه نمیدیدم و خیلی از معامله که نباید ورود میکردم خود به خود تو معامله بود حالا خوب داستان این بود همون یه درصد استاپ میشد دیگه حداقل بیشتر از اون یه درصد منفی نمیشد بد داستان این بود وین ریت اومد پایین
راه بعدی که الان انجام میدم میشینم پای سیستم وارد معامله میشم دیگه میرم سیستمم رو خونه پدر مادرم گذاشتم وارد معامله که میشم دیگه از خونشون میزنم بیرون تا فردا میرم ببینم چی شده وروز کاری جدید این خوب جواب داده خدایی
از لحاظ ذهنی باید به حدی برسی که حد سود یا حد ضرر خوردن واست اهمیت نداشته باشه و فقط دنبال این باشی که آیا استراتژِ ی من جواب میده یا نه .که اگه جواب نداد بزاری کنار و بری یه سبک یا راه دیگه ای رو پیش بگیری .ما بازار رو به شوخی گرفتیم و نمیتونیم پایبند قانون ها باشیم ولی بازار شوخی نداره . هم وقتمونو میگیره و هم پولمونو و هم حالمونو .
کاسه و ظرف ذهنی من 8 دلاره؟ بخوره به یک ور …… دست نمی زنم.
اون مقداری که ریسک می کنی بیشتر از طرف ذهنی تو هست. داری اندازه ارزوهات ریسک می کنی. ولمون کن 1 درص و نیم درصد.
اون مبلغی رو ریسک کن که وقتی دکمه رو میزنی بیخیال بلند شی چون مطمئنی استاپ لاس اونجاست و در طولانی مدت این مبلغ حسابم و اعتماد به نفسم رو نابود نمی کنه.
اون مبلغ رو پیدا کن. بهت قول میدم دیگه دست به استاپ نمی زنی.
هر وقت به اون مبلغ عادت کردی. یک مقداری افزایش بده. خیلی کم. تا به سقف ارزوهات برسی.
من اینجوریم وقتی پوزیشن یا پوزیشن هامو میگیرم دیگه چارتو میبندم میرم گیمی میزنم یا وقت میگذرونم تا چند ساعت دیگه بعد میام یه چک سریع میکنم فقط ببینم چی شده بعد دوباره چارتو میبندم
به عنوان یک تریدر وقتی به استراتژی،سیستم معاملاتی و نقطه ورودت مطمئن باشی به خودت اجازه ورود به معامله میدی پس استاپ ی که میزاری باید براساس محاسباتت باشه.استاپ درست استاپیه که وقتی قیمت به هر دلیلی استاپ ت زد کل تحلیلت fail بشه .استاپ جابه جا کردن نشون دهنده عدم سیستم معاملاتی تثبیت شده و ترید های غیر منطقی و کار بشدت اماتوری و غیر حرفه ای هست.استاپ بزرگترین درس های مارکتو بهت میده وقتی استاپ تاچ شد تا دلیل قطعی و منطقی استاپ شدن رو پیدا نکردی به هیچ عنوان وارد معامله بعدی نشو حتی اگه هفته ها نتونی دلیلشو پیدا کنی
باید با حجم مناسب وارد معامله شوید و ریسک ( stop loss ) باید طوری باشه که اگر معامله با ضرر بسته شد شما بتوانید اون مقدار ضرر رو بپذیرید بدون اینکه استاپ را جابجا کنید
بهترین کار اینه واسه تازه وارد ها با حجم کم وارد بشن با یک استاپ ثابت و به مرور زمان حجم معامله را افزایش دهند و به حد منطقی برسونن اون موقع معمله گر میتواند ضرر تحقق یافته را بپذیرد
بعد باز کردن معامله خودتو با چیزای دیگه سرگرم کن به شخصه اوایل واسه مدیریت این موضوع یه سر به ویدیو های اموزشی یوتیوب میزدم اگه تحلیلت درست باشه تارگت میخوری اگر هم غلط باشه استاپ در هر دو حالت باید بگی نوش جونم استاپ خوردن هم بخشی از این مسیره
تو باور داری که تحلیلت درسته برای همین هی فکر میکنی مارکت قراره برگرده و هی استاپتو بزرگتر میکنی بعد از یه مدتی هم میبینی کال مارجین شدی به نظر من همون اول اشتباهتو بپذیر و بذار معاملت استاپ بخوره اگه استاپ درستی گذاشته باشی میتونی بلافاصله بعدش معامله ریورس بگیری
اول اینکه خودتو بابت جابجا کردن استاپ سرزنش نکن چون میتونم به جرات بگم 99 درصد تریدر ها اینکارو بارها و بارها انجام دادن و ممکنه باز هم انجامش بدن . حتی اگه خیلیاشون سیس عقاب بگیرن و ادعای تجربه و تحلیل و این حرفا رو داشته باشن.
موضوع جابجا کردن استاپ کاملا روانشناسیه و به هیچ وجه نقطه ضعف محسوب نمیشه .
نه فقط در بحث ترید بلکه در خیلی از موارد دیگه هم مصداق هاشو میتونی توی زندگی روزمره ببینی
مغز انسان مدام در حال بررسی سود و زیان فعالیت های روزمره است.
وقتی متوجه بشه که داره ضرر میکنه یک واکنش احساسی میده و سعی میکنه برای وضعیت موجود سناریو چینی کنه که مثلا با نبستن معامله ممکنه در آینده سود کنم یا با ضرر کمتر معامله رو ببندم.
تمام راهکارهایی که دوستان بالاتر فرمودند بسیار خوب و عملیاتی هستند . هر کدومشونو که انجام بدی احتمالا مشکلت حل میشه ولی در نظر داشته باش متاسفانه ما انسانها نمیتونیم بطور کامل احساساتمونو سرکوب کنیم . ترس و طمع ریشه در قانون بقا داره و به هیچ عنوان نمیشه نادیده گرفتش
مگر اینکه کلا بیخیال زندگی شده باشی و نسبت به اتفاقات اطرافت بی تفاوت بشی