زمان ترید تصمیمات هیجانی میگیرم به طور مثال یکی ار معاملاتم ضرر میشه باید داخل معامله بعدیم برگردم ضرر مو جبران کنم
زمان ترید صبر ندارم تا بازار می بینم داره سود مسده بهم صبر نمی کنم که معامله ام برسه به تی پیم و بسته بشه خودم دستی میبندم یا در مورد استاپم همین طور عمل میکنم
ترس و FOMO
منم همین مشکل رو داشتم. بنظر من یه ترید پلن مکتوب میتونه بهت کمک کنه. تا قبل از اینکه ترید پلن مکتوب داشته باشم همین مشکلات مثل اور ترید و ریونج ترید رو داشتم. اما یه ترید پلن مکتوب و با جزئیات خیلی بهم کمک کرد. ترید پلن دقیق بهت کمک میکنه که بدونی دقیقا کجا برای تو موقع ورود کردنه و کجا نیست, ممکنه یجایی حس کنی که بازار قراره بره بالا, اما تا زمانی که طبق ترید پلنت سیگنال ورود (به اصطلاح تریگر ورود) نگرفتی نباید وارد بشی. یه مرد دیگه هم که میتونه بهت کمک کنه اینه که خودتو با بقیه مقایسه نکن, کلا سوشال مدیا خیلی باعث پسرفت میشه, نه فقط داخل ترید, داخل همه چیز (نظر شخصی)
این تاپیک رو چک کن شاید بدردت بخوره
عالی تشکر ازت اما به نظرم رسیدن به تریدینگ پلن و پلن مکتوب معاملاتی یک راهی هستش که برای شروع باید بدونی از کجا شروع کنی اما من نمیدونم از کجا شروع کنم
خب مشخصه, از آموزش باید شروع کنی. یه سبک رو انتخاب کن, یه دوره خوب با یه استاد خوب پیدا کن, کامل یادش بگیر. از مدل ورود هایی که معرفی میکنن و مدیریت سرمایه هاشون الگو برداری کن و کم کم ترید پلنت رو بنویس. این مسیر طولانیه, برای من حدودا 1 سال طول کشید که یه نسخه اولیه و ساده از ترید پلنم رو نوشتم
مهم اینه که ترید پلن رو شروع کنی به نوشتن, مهم نیست چقدر ساده و خام باشه, در مرور زمان بهتر میشه
Wysetrade (یهو تحریک نشی بری دوره اش بخری! دوباره همون فیلما یوتیوب هست)
بعدش هم Back Test، بروز هم باشی ابزار و سایتا کاربردی بشناسی.
چیزی که گفتید یکی از چالشهای رایج بین تریدرهاست؛ مشکل بیشتر از اینکه تکنیکال باشه، مربوط به کنترل هیجان و پایبندی به پلنه.
وقتی بعد از یک ضرر دنبال جبران سریع میریم، معمولاً وارد چرخه انتقام از بازار میشیم و تصمیمها از منطق فاصله میگیرن. همینطور بستن زودهنگام سود یا جابهجا کردن استاپ باعث میشه نتیجه واقعی سیستم هیچوقت مشخص نشه.
به نظرم تمرکز اصلی باید روی اجرای درست قوانین قبل از ورود باشه؛ یعنی نقطه ورود، حد ضرر و تارگت مشخص بشه و بعد اجازه بدیم معامله طبق برنامه پیش بره. ثبت معاملات و بررسی دلیل تصمیمهای احساسی هم میتونه خیلی کمککننده باشه.
واقعاً بدون یادگیری اصولی و انتخاب یک سبک مشخص، نوشتن تریدپلن بیشتر تبدیل به آزمونوخطا میشه. نکته خوب حرفش هم اینه که تأکید کرده پلن لازم نیست از اول کامل باشه؛ باید شروعش کرد و با تجربه، بکتست و شناخت بیشتر از خودت، کمکم اصلاحش کرد. به نظرم این بخش از مسیر ترید از خودِ پیدا کردن یک استراتژی هم مهمتره.
این چیزی که توضیح دادی بیشتر از اینکه مشکل استراتژی باشه مشکل اجرای استراتژی و کنترل هیجانه و کاملا هم قابل اصلاحه مهمترین کار اینه که بعد از هر ضرر به خودت اجازه ندی با معامله بعدی دنبال جبران فوری باشی چون هر معامله باید مستقل از معامله قبلی دیده بشه برای بستن زودهنگام هم بهتره قبل از ورود حد سود و حد ضرر رو مشخص کنی و تا زمانی که شرایط خروج طبق پلنت ایجاد نشده دستکاریشون نکنی اگر میبینی کنترل این موضوع برات سخته حجم معاملات رو کمتر کن تا فشار روانی کاهش پیدا کنه و مدتی فقط روی اجرای صحیح قوانین تمرکز کن نه روی میزان سود و ضرر وقتی چندین معامله رو بدون دخالت احساسی طبق پلنت اجرا کنی کم کم صبر و انضباطت هم قوی تر میشه