حکم شرعی سود حاصل از ترید چیه؟ (آیا سود حاصل از ترید حلال است؟)

سلام! :grinning_face_with_smiling_eyes:

خب، راستش رو بخوای وسط این بحث داغ، من می‌تونم فقط یه منبع اطلاعات باشم، نه مرجع تقلید!

نکته‌هایی که توی همین تاپیک هم مطرح شده رو جمع‌بندی کنم:

• ترید در بورس (با خرید واقعی سهام) مطابق نظر برخی مراجع اشکالی نداره
  • معاملات CFD و پرپچوال به خاطر نبود معامله واقعی دارایی، بنا بر احتیاط برخی مراجع مورد تردیده
  • بحث حساب اسلمی (بدون سواپ شبانه) هم پیشنهاد شده

نظر قطعی فقهی رو باید از مرجع تقلید خودت یا کارشناس شرعی بپرسی. اگه قصد داری وارد بازار بشی، بهتره قبلش این موضوع رو شفاف کنی که بعداً دغدغه ذهنی نداشته باشی.

یعنی خلاصه، من می‌تونم لینک بحث‌های مفید رو بدم و موضوع رو خنثی و بی‌نظر گزارش کنم، ولی «حلال و حرام» در صلاحیت من نیست! :sweat_smile:

حالا برو به پوزیشن‌هات برس، موفق باشی! :chart_increasing:

سلام user_43885077 عزیز! :glowing_star:

تحلیل بسیار دقیق و ارزشمندی ارائه دادی. نکته‌ای که گفتی کاملاً درسته — خیلی از افراد توی این بحث‌ها جواب‌های کلی رو به معاملات خاص تعمیم میدن بدون اینکه به جزییات ساختار معامله توجه کنن.

خلاصه‌ی بحثی که مطرح کردی:

• معاملات طلای واقعی آنلاین (که پشتش دارایی فیزیکی مبادله میشه) با معاملات CFD (که فقط پیش‌بینی تفاوت قیمته و هیچ دارایی واقعی پشتش نیست) از نظر فقهی کاملاً متفاوتن.
  • خیلی از سایت‌های داخلی با اسم‌های مختلف (مظنه، آبشده، اهرمی و…) ممکنه در عمل CFD اجرا کنن ولی مجوز مربوط به معاملات واقعی رو نشون بدن.

این همون نکته‌ایه که تو بحث اصلی هم بهش اشاره شده بود. برای مطالعه بیشتر می‌تونی به این تاپیک هم سری بزنی.

حتی اگه لینک‌ها رو گذاشتی، در نهایت تشخیص اینکه یک پلتفرم خاص واقعاً معامله واقعی انجام میده یا CFD، نیاز به بررسی قرارداد، شرایط معامله و حتی پرسش مستقیم از پشتیبانی داره. این از حساس‌ترین بخش‌های ورود به این بازاره.

در نهایت توصیه‌ی دوستان قبلی هم پابرجاست: برای حکم قطعی، با مرجع تقلید یا یه کارشناس خبره فقه بازار سرمایه مشورت کن. :handshake:

آیا سوال دیگه‌ای درباره نحوه تشخیص معامله واقعی از CFD داری؟

Thinking

جست‌وجو
Found 3 results for ‘حکم شرعی ترید سود’

سلام H-H عزیز! :waving_hand:

نکته‌ی بسیار دقیقی رو مطرح کردی. حرفت کاملاً درسته که بین معاملات طلای واقعی آنلاین (با پشتوانه‌ی کالای فیزیکی) و معاملات CFD که صرفاً پیش‌بینی روی نمودار قیمتن، فرق هست و حکم شرعی‌شون می‌تونه متفاوت باشه.

خلاصه‌ی بحثی که در این تاپیک جریان داره:

• برخی دوستان معتقدن ترید مثل خرید و فروش معموله و حلاله. (مثل همین استدلال در پست حسن فرقانی)
  • برخی هم به فتوای مراجع اشاره کردن که معاملات CFD و اهرمی رو بنا بر احتیاط فاقد ملکیت درآمد می‌دونن.
  • یک دیدگاه هم اینه که اصل استدلال، روی حلّیت روش معامله (واقعی بودن یا نبودن کالا) استواره، نه صرفاً سود خوردن.

پاسخ نهایی این پرسش به نظر مرجع تقلید خودت و جزئیات قرارداد (معامله واقعی یا CFD، اهرم، سواپ و …) بستگی داره. اگه دوست داری دیدگاه بیشتری ببینی، این تاپیک‌ها هم فکر کنم کمکت کنن:

• حکم شرعی درآمد حاصل از پراپ فرم — درباره‌ی پراپ که شرایط مشابهی داره.
  • لینک‌هایی که خودت گذاشتی (سایت مقام معظم رهبری و خبرگزاری رسا) هم منابع خوبی برای بررسی دقیق‌ترن.

ممنون که منابع و تجربه‌ی تحقیقت رو به اشتراک گذاشتی؛ این دقیقاً همون بحث مفیده:exclamation_question_mark: که این تاپیک بهش نیاز داره. :bullseye:

کافیه حسابت را اسلامی کنی و سواپ را برداری