با این قیمت تتر به نظرتون الان ترید میصرفه؟

بچه ها یه سوال. به نظرتون الان با این قیمت تتری که داریم (الان که دارم این تاپیک رو مینویسم نزدیک 187 تومنه) ارزش داره ترید کنیم یا نه؟ حالا فقط بحث اینم نیستا بحث وضعیت اینترنت و این داستانام هست

اون با تجربه ها یه راهنمایی کنن در این مورد

بستگی به این داره که تریدر سوددهی هستی یا ضرر ده اگه تریدر ضررده هستی به نظرم برو اول با همون حساب دموت شروع کن بهتره

از لحاظ این که استرسش بیشتر شده واقعا نمیصرفه قبلا عین خیالتم نبود که استاپ بخوری الان هر استاپی که میخوری قشنگ کلی پولت رو از دست میدی خدایی تریدرای قدیمی خیلی کارشون راحتتر بود نسبت به ماها یعنی بخوای یه نگاه کلی بندازی کلا زندگی برا اونا راحتتر بود چه برسه به ترید

الان پست منو داری میگی هوش مصنوعیه؟

من وقتی اینجا میام اومدم که با بقیه صحبت کنم شما تحلیل هوش مصنوعی به من تحویل میدی؟

اینجا به نظرت دانشگاه فایننشال منیجمنت هاروارده؟
یکی با احترام بهت جواب میده حق نداری اینطوری باهاش رفتار کنی

والا جور خاصی صحبت نکردم باهاش شما داری الکی شلوغش میکنی

الان مشکل خیلی از تریدرا دقیقا همینه. فک کن یه استاپ 5 دلاریم بخوای بخوری الان تقریبا میشه 1 میلیون که خداییش خیلی زیاده به نظرتون الان تتر میاد پایین یا همینطور میخواد بره بالا؟

نه خدایی کارگری خیلی بهتره

با احترام به تمام اقشار جامعه

بهترین شغل در این تورم وانفسا ترید است ولی به شرط اینکه قبلا سعی و خطاها رو کامل کرده باشی و پنج سال تجربه داشته باشی

الان با یه سرمایه ی 5000 تایی که حدود یک میلیارد میشه میتونید ماهیانه 300 تا 500 دلاری کاسب باشید

موفق باشید

همیشم حساب ecn بهتر نیستا بستگی داره چقدر معامله می‌کنی الان مثلا کسی که ماهی دو سه تا پوزیشن می‌گیره شاید استاندارد براش اوکی تر باشه

نه نمیصرفه .

بنظرم قیمت منطقی تتر برای به صرفه بودن سودش لااقل ۳۰۰ تومنه .

با ۱۹۰ تومن نسبت به تورم نمیصرفه .

ولی بشرطیکه سود ده باشی .

ضرر ده باشی بخای مدام شارژ کنی ۱۰۰ تومنم زیاده .

حق با شماست.

این موضوع از طرف تیم فنی در حال بررسی است.

به نظرم با یه سرمایه کم از همین الان شروع کنی بهتره من که یادم نمیاد تو این مملکت یه چیزی قیمتش اومده باشه پایین با یه سرمایه کمتر شروع کنی بهتره من خودم الان با 100 دلار رفتم حساب ECN باز کردم تو وینگو البته هنوز ترید نزدم میخوام یه هفته صب کنم یه کم ذهنم آروم تر بشه بعد استارت بزنم ولی در کل میخوام بگم ماهی رو هر موقع از آب بگیری تازه اس

اول با پراپ کار کنید بعد اینکه برداشت کردید از پراپ با پول خودتون کار کنید

دلار هر چقدر گرونتر بشه ترید بیشتر میصرفه.

دلار هر چقدر گرونتر میشه کار کردن برای دیگران بی ارزش تر میشه! ترید حداقل برای خودت کار میکنی

درود و عرض ادب.

برداشت من از سوال شما اینه که بحث اصلی‌تون این نیست که ترید کنیم یا نکنیم؟ بلکه می‌خواهید بدانید با توجه به قیمت فعلی تتر آیا ترید کردن از نظر اقتصادی هنوز صرفه و توجیه دارد یا نه؟ و در کنارش شرایط اینترنت و امکان دسترسی مطمئن به بازار را هم باید در نظر گرفت.

اگر منظور تون اینه به نظرم پاسخ را باید از یک محاسبه ساده شروع کرد.

فرض کنیم مدتی قبل ۲۰ میلیون تومان سرمایه داشتید و تتر ۵۰ هزار تومان بود. سرمایه شما معادل حدود ۴۰۰ تتر می‌شد. امروز با همان ۲۰ میلیون تومان و تتر ۱۸۷ هزار تومانی سرمایه شما حدود ۱۰۷ تتر است.

یعنی سرمایه شما از نظر تومانی تغییر نکرده اما قدرت خرید معاملاتی آن در بازاری که با تتر سنجیده می‌شود تقریباً یک‌چهارم شده است.

حالا فرض کنیم یک سیستم معاملاتی بتواند به‌طور میانگین ماهانه ۱۰ درصد بازده ایجاد کند.

۱۰ درصد روی ۴۰۰ تتر می‌شود ۴۰ تتر اما ۱۰ درصد روی ۱۰۷ تتر فقط حدود ۱۰.۷ تتر.

پس صرف گفتن: من ماهی ۱۰ درصد سود می‌کنم . هنوز چیزی درباره به‌صرفه بودن فعالیت نمی‌گوید. باید ببینیم این درصد روی چه سرمایه‌ای ایجاد می‌شود و در نهایت چه مقدار درآمد واقعی برای معامله‌گر می‌سازد.

به همین دلیل من با جمله‌هایی مثل : هرچه دلار گران‌تر شود ترید بیشتر می‌صرفد هم خیلی محتاطانه برخورد می‌کنم. گران شدن دلار یا تتر فقط زمانی می‌تواند برای یک معامله‌گر مزیت ایجاد کند که بازده فعالیت او بتواند متناسب با کاهش ارزش پولش رشد کند. صرف افزایش قیمت دلار سود معاملاتی ایجاد نمی‌کند.

یک نکته دیگر هم درباره درصدهای بسیار بالایی است که گاهی در فضای ترید مطرح می‌شود.

بازده‌های بالا لزوماً غیرممکن نیستند. برای مثال معامله‌گرانی را در همین ایران خودمان می‌شناسم که با سرمایه کاری بسیار محدود ۱۰۰ دلاری به‌صورت اسکالپی فعالیت می‌کنند و در بعضی روزها به بازده‌های ۱۰ تا ۱۲ درصدی هم می‌رسند. اما نکته مهم اینجاست که چنین عددی را نباید جدا از ریسک زمان و شیوه کار دید. این افراد معمولا چندین ساعت در روز پای بازار هستند ریسک هر معامله‌شان قابل توجه است و سود حاصل را نیز روزانه از حساب خارج می‌کنند و سرمایه کاری را تقریبا در همان محدوده نگه می‌دارند.

بنابراین ۱۰ یا ۱۲ درصد سود روزانه در این مثال به این معنی نیست که فرد با ۱۰۰ دلار سرمایه یک سرمایه‌گذاری معمولی با بازده ۱۰ درصد روزانه انجام داده است. او در واقع از یک سرمایه عملیاتی کوچک، با صرف زمان و پذیرش ریسک مشخص درآمد معاملاتی ایجاد می‌کند و سود را مرتب برداشت می‌کند.

این تفاوت مهمی است.

حتی در مسابقات معاملاتی مثل رابینز هم بازده‌های بسیار بالا وجود دارد اما چنین عملکردهایی را نمی‌توان صرفاً به‌عنوان بازده معمول و قابل انتظار یک معامله‌گر در نظر گرفت. درصد بازده به‌تنهایی کافی نیست. باید دید این بازده با چه میزان سرمایه چه میزان ریسک چه مقدار افت سرمایه چه مقدار زمان و در چه بازه‌ای به دست آمده است.

بنابراین اگر کسی بگوید : ماهانه ۳۰ یا ۵۰ یا حتی ۱۰۰ درصد می‌گیرم نه لازم است فورا آن را غیرممکن بدانیم و نه درست است که همان عدد را به‌عنوان یک انتظار عادی برای همه معامله‌گران در نظر بگیریم. چیزی که اهمیت دارد مدل پشت آن عدد و میزان تکرارپذیری آن است.

به نظرم برای پاسخ به سوال شما بهتر است به جای پرسیدن آیا ترید به‌صرفه است؟ یک محاسبه شخصی انجام بدید:

سرمایه فعلی من چند تتر است؟
هدف درآمد ماهانه من چقدر است؟
برای رسیدن به آن هدف چه درصد بازدهی لازم دارم؟
برای رسیدن به آن درصد چه مقدار ریسک باید بپذیرم؟
و بعد از کارمزد اسلیپیج و سایر هزینه‌ها سود خالص من چقدر باقی می‌ماند؟

اگر نتیجه این محاسبه نشان دهد برای رسیدن به درآمد موردنظر باید ماهانه درصدهایی ایجاد کنید که فقط با ریسک بسیار بالا امکان‌پذیر است شاید مسئله این نباشد که ترید به‌صرفه نیست بلکه سرمایه فعلی برای هدف درآمدی موردنظر شما کافی نیست.

در مورد وضعیت اینترنت هم به نظرم باید آن را به‌عنوان یک ریسک مستقل در اجرای معامله در نظر گرفت. اگر دسترسی به پلتفرم یا اجرای سفارش‌ها در زمان موردنیاز قابل اتکا نباشد بخشی از ریسک معامله دیگر از جنس تحلیل بازار نیست ریسکی است که از زیرساخت اجرای معامله می‌آید. بنابراین اگر قرار است درباره به‌صرفه بودن ترید صحبت کنیم هزینه و ریسک چنین شرایطی هم باید در محاسبه نهایی لحاظ شود.

بنابراین به نظر من پاسخ بهینه‌تر و واقعی‌تر این است:

قیمت بالای تتر به‌تنهایی نه ترید را غیراقتصادی می‌کند و نه آن را سودآورتر. چیزی که باید بررسی شود نسبت سرمایه فعلی بازده واقع‌بینانه ریسک هزینه‌ها و امکان اجرای مطمئن معاملات است.

اگر این محاسبه را با اعداد واقعی سرمایه و هدف درآمدی خودتون انجام بدید احتمالا پاسخ سوال آیا برای من به‌صرفه است؟ خیلی روشن‌تر از هر توصیه عمومی خواهد شد.

بنابراین اگر بخواهم خیلی صریح جواب بدهم: صرف بالا رفتن قیمت تتر دلیل خوبی برای کنار گذاشتن ترید و یا ادامه دادن و فعالیت در این بازار نیست. اما اگر سرمایه فعلی شما آن‌قدر کوچک شده که برای رسیدن به درآمد موردنظرتون مجبور به پذیرش ریسک غیرمنطقی هستید در آن شرایط ترید برای شما توجیه اقتصادی ندارد.

در نهایت، بازار قرار نیست به ما تضمین بدهد که چون سرمایه‌مان کوچک شده درصد سود بیشتری هم نصیبمان شود. آنچه اهمیت دارد این است که ببینیم با سرمایه‌ای که امروز در اختیار داریم چه سطحی از بازده واقع‌بینانه با چه میزان ریسک و هزینه می‌تواند هدف مالی ما را تأمین کند.