ببین دیدگاهت تا حد زیادی درسته
اما من ی سوال میارم این وسط
قیمت وقتی داره ath میزنه ساختاری وجود نداره که بره سمتش اونوقت چی؟
اگه قیمت از یک ساختار به ساختار دیگه ای میره؟ زمانی که داره ath یا atl میزنه سمت چی داره میره؟
ببین دیدگاهت تا حد زیادی درسته
اما من ی سوال میارم این وسط
قیمت وقتی داره ath میزنه ساختاری وجود نداره که بره سمتش اونوقت چی؟
اگه قیمت از یک ساختار به ساختار دیگه ای میره؟ زمانی که داره ath یا atl میزنه سمت چی داره میره؟
وقتی مثلا ath داریم یعنی بانک ها تمام سفارشات قبلی رو پر کردن و سفارشات جدید در حال انجام هستند و ما ساختارهای جدید رو در نظر میگیریم.مثلا قیمت سقف تاریخی زده از همون بالاترین نقطه رو اگر بیایم در تایم فریم خیلی پایین قطعا یک ساختار داریم که میگیم سفارشات در حال جمع آوری هستند.
خب اینم درسته
حالا گفتی کم کردن تایم فریم
ایا مقیاس اون حرکتی که داری میبینی رو میتونی تشخیص بدی برای کدوم تایم فریمه؟
مثال بزنم متوجه بشی
یک ساختار کامل توی ۵ دقیقه میتونه فقط BC فاز A توی تایم فریم ۴ ساعته باشه!
درسته و اینجاست که چالش ها فراوان میشه
البته من آماتور چالش هام قطعا بیشتره و اونی که مسلط تره قطعا بهتر متوجه خیلی چیزا میشه
ولی کل منطق حرکات قیمت رو میشه اینجوری دید.
ملاک تایم فریم های بالاتره و البته باید بصورت مولتی تایم فریم هم نگاه کرد.
امید جان من و شما با چنین دیدگاهی پیش بریم؟
دیدگاه خوبیه اما تکمیل نیست ولی کافی هست
میتونیم با همین پیش بریم
چه چیزایی تکمیل نیستن امید جان؟
خب بخش اینکه میگم تکمیل نیست نیاز به گذر زمان و تجربست زیاد به این بخش تکمیل نیست توجه نکن
اما سوال من ازت اینه با این دیدگاه قراره یه چهارچوب داشته باشی برای تحلیل هات یا میخوای ترید کنی باهاش؟
فعلا چهار چوبه و ببینیم چی پیش میاد.هنوز خیلی خامه این دیدگاه
البته قرار نیست فعلا از سبک های دیگه استفاده کنم.فقط با همین دیدگاه پیش برم.فقط یه سری موارد از rtm هست که اونجا از بیس ها استفاده میکنند و خودت مسلطی امید جان.یعنی اگر تشابهاتی با این دیدگاه داشتیم با سبک های دیگه میشه استفاده کرد بقیه موارد رو از سبک های دیگه فعلا نمیخوام در نظر بگیرم و با همین دیدگاه پیش برم تا نقاط قوت و ضعف مشخص بشن
خب الان با این دیدگاهت دنبال چه چیزی هستی؟!
میخوام ببینم میشه ایده گرفت و از اون ضعف های ساختاری بقیه سبک ها خلاص شد یا نه
آیا میشه نگاهم فراتر از اون چیزایی که تا به الان داشتیم بره یا نه
تا وقتی خودم رو به چالش نکشم که شدنی نیست
این موضوع که قطعا شدنیه اما نیاز به گذاشتن زمان و حداقل برسی چند صد مثال هست با یکی دوتا مثال قرار نیست به جایی برسی.
مورد دوم باید دقیقا بدونی چیو برای چی داری برسی میکنی
درسته امید جان.ایده اولیه هست کم کم باید بهینه اش کرد تا جایی که شدنیه
ضعف ها ممکنه صرفا با این دیدگاه برطرف نشن باید دید چه چالش هایی سر راه قرار میگیرن
بازم پیش فرض بگم تا جاییکه بصورت عملی اونها بررسی بشن اگر مطابق این دیدگاهها منطقی پیدا نشد باید دیدگاه خودم رو تغییر بدم.
کف و سقف هر ساختار رو در تایم فریم بالا اگر محدوده ای در نظر بگیریم که در اون محدوده قراره سفارشات پر بشه،وقتی درون اون ساختار قرار داریم فرض را بر این میگذاریم که فعالیت الگوریتم ها در همان محدوده است یعنی کل سفارشی که قراره پر بشه مشخصه در آن محدوده است. اما الگوریتم ها سفارشات رو بصورت یکجا وارد مارکت نمیکنند.بنابراین هدف بلند مدت مشخصه اما قرار نیست این هدف بلند مدت را بدون در نظر گرفتن سفارشات خرد در تایم فریم های پایین تر تشخیص داد.
برای بررسی ما باید طوری پیش بریم که بدنبال دلیل تمام حرکات قیمت با این دیدگاه باشیم.از تایم فریم یک ثانیه گرفته تا تایم فریم ماهیانه و بالعکس.چون قیمت همیشه بدنبال پرکردن سفارشات و نقدینگی هاست بنابراین هر حرکت قیمت با این هدف حرکت میکند.
وقتی قیمت از فاز انباشت یا توزیع خارج شد اگر سفارشاتی باقی مانده باشند دوباره توزیع با انباشت مجدد خواهیم داشت.اگر سفارشاتی باقی نمانده باشد از آنجا که چیزی باقی نمانده قیمت بدنبال سفارشات جدیدتر خواهد رفت.واکنش به ساختارهای دیگر به این معناست که در آن ساختارها،سفارشاتی باقی مانده اند که الگوریتم ها بدنبال پر کردن آنها بوده اند.
حمایت و مقاومت یا لیکویدیتی را حذف میکنیم چون واکنش قیمت به آنها دقیق نیست.فرض را بر این میگیریم که آن بخش از کندلها یا شدوها که از خطوط حمایت و مقاومت یا هر آرایه دیگری رد میشوند در سبک های دیگر توضیحات ناقص است چون قیمت باید به یک جایی واکنش دقیق داشته باشد تا حرکتی اتفاق بیفتد.چون الگوریتم ها فقط واکنش های دقیق را تشخیص می دهند.الگوریتم مثل انسان نیست که محدوده را بصورت چشمی ببیند و بدون دیتای دقیق کاری از پیش نمیبرد.
از بیس،رالی بیس رالی و امثالهم بخاطر شباهت نزدیک میشه استفاده کرد.یا حتی qm و…
تقریبا یه جوری هست که بشه بیخوابی کشید!!![]()
![]()
طی صحبتی که با جی پی تی داشتم و اطلاعاتی که دادم بهش درمورد سبک ها جواب جالبی توی نتیجه گیریش بهم داد
اگر بخواهم بیطرفانه، عملی، از زاویهی سوددهی واقعی و قابلتکرار جواب بدهم — نه از روی هیجان، نه از روی محبوبیت — فقط یک پاسخ وجود دارد:
جواب واقعی و صادقانه:
«بهترین سبک، سبکی است که هم ساده باشد، هم تکرارپذیر، هم قابلبکتست، هم با ذهن انسان سازگار باشد.
بین تمام سبکها، Price Action سادهی آل بروکس بهترین هستهی اجرایی است.»
اما یک نکته مهم دارد:
«بهترین سبک = یک هستهی ساده + یک لایهی کوچک تحلیل ساختاری»
بنابراین بهترین ترکیب برای ۹۰٪ تریدرها این است:
هسته اصلی: Al Brooks (برای ورود/خروج، اجرا، روتین روزانه)
لایه تکمیلی: Wyckoff (برای فهم ساختار کلان، فازها، شکستهای فیک)
چرا این ترکیب بهترین است؟
1) سادگی + تکرارپذیری ← از Brooks
Brooks:
قوانین واضح دارد
کندلمحور و شفاف است
برای هر روز بازار قابل استفاده است
بدون ابزار اضافه کار میکند
ذهن را خسته نمیکند چون over-interpretation کم دارد
و مهمتر از همه:
میتوانی بکتست درست بگیری و یک سیستم واقعی بسازی.
2) درک ساختار بزرگ ← از Wyckoff
Wyckoff به تو یاد میدهد:
بازار کجای چرخه است؟
Spring واقعی است یا فیک؟
Market in range یا trend؟
آیا پول بزرگ در حال جذب است؟
اینها باعث میشود در مسیر درست معامله کنی و ضدروندهای بد کمتر بگیری.
3) نه شلوغی ICT، نه تفسیر RTM، نه پیچیدگی Elliott
این سه سبک برای ۹۰٪ افراد مشکلساز میشوند:
ICT → اطلاعات زیاد + پیچیدگی ذهنی
RTM → تفسیرپذیری وحشتناک + خستگی ذهن
Elliott/Neely → کند و سخت و پرابهام
اینها ممکن است زیبا و هوشمندانه باشند،
اما «اجرای پایدار» نمیسازند.
4) بروکس = سادهترین مسیر برای سوددهی پایدار
از نظر عملی:
**بیشترین درصد تریدرهای سودده مستقل
با Price Action ساده کار میکنند.**
نه با:
الیوت
ICT
RTM
الگوهای پیچیده
اندیکاتورهای خاص
بلکه با:
روند
پولبک
شکست
حمایت/مقاومت
کندلخوانی
مدیریت ریسک
اینها پایههای واقعی سوددهیاند.
5) ترکیب Brooks + Wyckoff کاملاً طبیعی و قدرتمند است
چرا؟
چون:
Wyckoff میگوید بازار کجاست
Brooks میگوید چکار کن
این همان چیزی است که یک تریدر واقعی نیاز دارد.
پس بهترین سبک چیست؟
خیلی شفاف:
«Price Action مینیمال (سبک آل بروکس)
به همراه یک لایه Wyckoff برای ساختار»
نه بیشتر.
نه پیچیدتر.
نه سنگینتر.
این ترکیب:
هم سریع یاد گرفته میشود
هم اجراپذیر است
هم ذهن را خسته نمیکند
هم قابل بکتست و مکانیکی است
هم در بازارهای مختلف جواب میدهد
هم بهترین درصد ماندگاری تریدرها را دارد
امید جان با ترکیبی که از آر تی ام و وایکوف و البروکس داری میخوای قانعم کنی که دارم بیراهه میرم؟ ![]()
ببین من همون روز اول هم گفتم وایکوف یک چهارچوب ساختاری هست و از این بیشتر نیست
حتی چت جی پی تی هم همین حرف منو میزنه
حالا اینکه تو میخوای تفسیر ازش دربیاری از نظر من بیراهست ولی خب ممکنه بتونی
اما چندتا چیزو باید در نظر بگیری
من حتی RTM هم پیشنهاد نمیدم برای یادگیری چون قبول دارم تفسیر پذیره و ممکنه به شدت خسته کننده باشه برای مغز
برای کسی که دوست داره بمونه تو این مارکت بنظرم ترکیب عالی ای هست البروکس و وایکوف