یک راهش مسلط شدن به ict است که خود مایکل نیز از وایکوف الهام گرفته و موارد بسیاری هم اضافه کرده،ساده سازی کرده،دقیق تر مطرح کرده و آن را کاربردی تر کرده است.
راه دوم مطالعه آثار وایکوف و وایکوف شناس هاست.
خودم مسلط نیستم به سبک وایکوف و این تاپیک ایجاد شده است تا نظرات دوستانی که وایکوف کار میکنند رو جویا شویم و از آنها یاد بگیریم
از آنجایی که مایکل اسکلپر است بدنبال بهینه سازی جهت تحلیل در تایم فریم های کوتاهتر بوده است
وایکوف دیدگاههای بلند مدت ارایه داده است.بنا به چرخه های وایکوف هر بار باید تشخیص دهیم در چه فازی از مارکت قرار داریم و همچنین پیش بینی کنیم آیا فاز بعدی نزدیک است و چه نشانه های وجود دارد که فاز فعلی به زودی تمام میشود.
در این مثال که فاز A و فاز B را نشان می دهد قیمت در فاز A در یک روند نزولی بوده است.ps آخرین تلاش قیمت برای بالا رفتن بوده است که شکست خورده است.sc پایینترین قیمت این روند نزولی بوده است.AR سوینگی یا سقفی است که سقف قبلی خود را شکسته و بنابراین متوجه میشیم که روند تغییر کرده است.بنابراین تا به همینجا ما متوجه میشیم که روند تغییر کرده و بعد از این وارد فاز B میشویم.و در فاز B شاهد نوسان قیمت در محدوده های آخرین کف روند نزولی و بالاترین سقف پس از شکستن آخرین سقف از روند نزولی،هستیم که بیانگر این است که در محدوده رنج یا خنثی هستیم
البته وایکوف سناریوهای مختلفی برای فازهای مختلف میگه و همیشه شرایط یکسان نیست.
از دیدگاه ict اگر بخوام برای همین مورد یک سناریو بنویسم و یک مثال بزنم میتوان اینطور گفت که قیمت در واکنش به یک آرایه ریزش کرده تا به هدف قیمتی خودش برسه.چگونه متوجه تغییر روند بشیم؟اون نقطه AR در ict میشه mss.روند رنج رو هم میشه در تایم فریم فریم های پایینتر تشخیص داد.بعد از mss ما شاهد یک لو یک های بودیم و قیمت معمولا بعد از mss باید بیاد در محدوده دیسکانت و به یک آرایه برخورد کنه و بعد hh بسازه اینجوری وارد روند صعودی میشیم که شاهد کف و سقف های جدیدی خواهیم بود و اینگونه کف و سقف های جدید شروع به تشکیل شدن میکنند.
برداشت ها از سبک وایکوف متفاوته.تا جایی که میدونم بوگومازوف به آموزش های اصلی وایکوف وفادارتر بوده.اطلاعاتی اگر دارید ممنون میشم ارایه بدید.
مواردی هستند که مایکل از وایکوف ایده گرفته اما مثلا فازهای حرکتی که مایکل معرفی کرده با وایکوف متفاوته.وایکوف که اسکلپر نبوده و مایکل که خواسته اسکلپ کار کنه مواردی رو از سبک های دیگه گرفته مواردی رو از وایکوف و مواردی رو هم خودش بهش رسیده و سبکش رو ارایه داده.مثلا در ict ما سوینگ های یه کندلی را در نظر میگیریم وقتی قیمت بالاتر از سوینگ رفت و بعد ریزش کرد میگیم نقدینگی گرفته شده.وایکوف مفهومی بنام terminal skakeout داره قیمت از حمایت یا مقاومت رد میشه و بعبارتی یک حرکت فیک انجام میده و دوباره به حرکت خودش ادامه میده.
در رابطه با اون تصویر هم درست میگید اون تصویر ساختار کامل با سبک وایکوف رو نشون نمیده اما یک مثال از دو فاز A و B است.
در هرحال دوست عزیز دنبال این باید باشیم که حرکات قیمت را بخوانیم و درک کنیم و هرکسی با یک دید به چارت نگاه میکنه من خودم اگر بخوام از دیدگاه ict به وایکوف نگاه کنم برام مفهومی تره و بهتر میتونم درک کنم.
اینها رو در کنار بحث حجم معاملات، که بهش اضافه کنید و اینکه در حجم های بالا رد حضور بازار ساز دیده میشه، میشه ایده وایکوف رو درک کرد از ماهیت بازار و حرکت قیمت، اون هم بصورت نسبی و نه به هیچ وجه مطلق، چیزی که من در این کامیونیتی در نوشته های برخی می بینم که در مورد قیمت و حرکت اون مطلق حرف می زنند.
شما زمانی که میخوایین ترکیب کنین باید اشرف کامل داشته باشید به اون سبک زمانی هم که کامل اشرف پیدا میکنید میفهمید همه یکی هستن با دیدگاه های مختلف.
من چون برای مدرک IFTA و CFTE خوندم بیشتر سبک ها رو میشناسم اما باید یه سبک رو به صورت کامل یاد میگرفتم و قسمت شد تو دوره WTC اکادمی وایکوف زیر نظر استاد بوگومازوف درس خوندم.
بنظرم زیاد درگیر اسامی نشو و دنبال یادگیری مفهومی باش