اتفاقا مایکل در مورد سقفای تاریخی هم جمله ای شبیه به فرمایش شما که ازش نقل کردید داره که میگه وقتی یه نمادی سقف تاریخی زده مثلا صعودیه تا وقتی که در تایم بالا کاملا ثابت نشه که روند عوض شده شما باید دنبال فرصتهای بای باشید ضمنا میگه زمانی که یه نماد مثلا سقف یا کف تاریخی زده استاپهاتون باید بزرگتر از مواقع معمولی باشه از نقل قول شا یاد افتاد گفتم بنویسم
در پراپکو متاتریدرش امروز به شکلی عجیب درست کار کرد. متاسفانه ندر یک به یک یه نگاهی به اندیکاتور حجمی انداختم و مغز بقا محور با این بهانه فریبم داد دیدم قیمت به قسمت کنترل ترافیک بالای حجم رسیده و معامله رو در یک به یک بستم کف رو هم داشت میزد. ولی بعد از خرئج من با تاخیر نسبتا زیاد تا نزدیک تارگت دومم اومد.
بله دقیقا همینطوره. البته فقط چون توی سقف هستیم نوشتم که یاداوری باشه مگر نه ، سلش هم خیلی قشنگ بود و اگه پای چارت بودم و متوجهش میشدم ، میتونست پوزیشن خوبی باشه
دست مریزاد، من متاسفانه استراتژیم اجازه نمی ده قبل از اوپن بزنم من هم یه بای دارم که باز هست هنوز ولی همون یک به یک رو داده نصف حجم رو بستم و ریسک فری کردم ببینیم یک به دوی هر روزه رو میتونم بگیرم یا نه. ریاضت کش به بادامی بسازه
به نظرت برا شروع دوره اموزشی ترید مایکل رو شروع کنم؟ یه مسیر پیشنهادی بهم بده بعد من که به شخصه دوره البروکس تا بخش گپ ها پیش بردم نتونستم با دوره البروکس ارتباط بگیرم
واقعیتش مایکل رو باید از خود مایکل یاد بگیری منتها چند تا نکته وجود داره:
۱- مایکل خودش هم گفته معلم خیلی بدی هست. ویدیوهاش تماما روده درازی هست، توی این کار یه مقدار هم تعمد داره دوست داره شاگرداش زحمت اضافی تحمل کنن تا آدمای راحت طلب حذف بشن(به نظر من اشتباهه)
۲- مجموع آموزشهای مایکل عین این می مونه که یه کارگاه پر از ابزار به تو بده که همشون روی هم تلنبار شدن بنابراین بیشتر شاگردای مایکل بعد از تموم کردن دوره هاش دچار فلج تحلیلی میشن یعنی پر از اطلاعات هستن ولی بین موارد مختلف مایکل اکثرا سرگردان میشن.
۳- مایکل تا جایی که یادم هست بیشتر، مدل معاملاتی یاد داده و نه ستاپ معاملاتی، می دونی که فرق ستاپ با مدل این هست که مدل قابلیت انعطاف داره در اجرا ولی ستاپ دارای اجرای مکانیکی و عیر قابل انعطاف هست.
یعنی اگر زمانی بخواهی خالص بری سر مدلهای معاملاتیش بالایی ها رو که گفتم بگرد پیدا کن
اما یه کمک دیگه می تونم بهت بکنم یه دوره ای توی تلگرام هست که مال شاگردای مایکل هست ولی اومده بخشی از آموزشهای مایکل رو خلاصه کرده به اسم MMXM Trader ویدیوهاش در تلگرام بود متاسفانه الان دسترسی ندارم حدودا دو تا دوره یا حدود ۲۰ الی ۳۰ فیلم بود داشت که بخشی از مایکل رو خلاصه کرده و جمع و جور گفته
فقط به چیز دیگه به نظرت ict به تنهایی برای یک ساخت یک ژورنال کافیه یا نیاز به ترکیب با سبک های دیگه داره ؟با کدوم سبک میشه ترکیب کرد؟
یه سوال دیگه خدمتت داشتم من روی معامله و دیدن دوره ها وسواس ذهنی دارم ( کمالگرایی) به خاطر همین نتونستم البروکس رو کامل کنم چونکه احساس کردم کامل نیست مطالبش و خیلی از واقعیت های بازار رو نادیده میگیره
۲- کسی نبود به من بگه که روی یاد گرفتن بیشتر سرمایه گذاری نکن. پیدا کردن یک استارتژی خوب خیلی مهم هست ولی پیدا کردن یک استراتژی خوب ساده ترین کار در یادگیری ترید هست، اصلش اجرای مداوم و درست اون استراتژی هست. بنابراین دیدگاهت از نظر این که یک سبکی هست که از همه سبکها بهتر می تونه باشه غلط هست این طور نیست مسئله رو برای خودت ساده کن تو دنبال یه استراتژی معاملاتی باید باشی که این شرایط رو داشته باشه:
۱- کاملا شفاف و تعریف شده باشه و قابلیت تعبیر و تفسیر نداشته باشه.
۲- تا حد امکان ساده باشه یا لاقل پیچیده نباشه
۳- باید بتونی استارتژیت رو پشت یه کارت ویزیت بنویسی
۴- یک سال معاملاتی از استراتژیت رو باید حتما بک تست بگیری و موارد زیر رو استخراج کنی:
الف- وین ریت
ب- ریسک به ریوارد
پ- بیشترین تعداد ضرر متوالی
ت- میزان بازگشت سرمایه
وقتی اعدادت در حد یمنطقی سوداور و قابل قبول بود معامله نمی کنی شروع می کنی به آموزش روانشناسی فید کتابهای فارسی رو بزن می خونی بخون ولی برای من که ریشه یابی نکرد. به تایپیک من به اسم «حل مشکلات روانشناسی» در همین کامیونتی مراجعه کن اونجا چند تا مطلب اساسی نوشتم که باید تمرین کنی تا سینکشی ذهنت رو از انسان بقا محور به انسان احتمالات محور تغییر بدهی وگرنه با بهترین استارتژی دنیا هم در نهایت به خاطر خروج از استراتژی موفق نمی شی.
جمعبندی: داشتن یک استراتژی خوب طبق مشخصاتی که عرض کردم
بای نزدک و در معامله مثل همیشه یک به یک رو که گرفتم، نصف حجم رو بستم و ریسک فری کردم و تارگتم یک به دو بود که قیمت تقریبا تا یک به یک و نیم رفت و برگشت سر به سر رو زد.
نقطه ی قوتم در این معامله این بود که فریب ۵۰۰ دلار ی که بعد از ریسک فری در سود بود رو نخوردم چون قیمت به تارگتم نرسیده بود هنوز چون: در ترید، سودی که هنوز طبق استراتژی تریدر به نقطه ای که باید نقد بشه نرسیده مال تریدر نیست، هر چقدر هم باشه. در چنین حالتهایی فقط تریدر باید به خودش بگه که استرتژی من (که حسابی امتحانش کردم ) هنوز به درستی در حال کار هست و سودی که چارت داره الان نشون میده ربطی به من نداره چون من اینجای چارت سودی در استراتژیم ندارم و این سود بین راه مال من نیست!
اگر مشکل زود بستن معامله رو دارید می تونید از بار بعد، وقتی که وسوسه میشید که ترید رو زودتر ببندید از این دیدگاه به سودی که هنوز در تارگت قطعی نشده نگاه کنید.
آقای پوریا شاید عجیب به نظر برسه من اصلا چارت رو تحلیل نمی کنم. روش واکنش گرا دارم. در یک دقیقه سر ساعت و دقیقه ی معین برای رفتار خاص قیمت، بای و برای رفتار خاص دیگر قیمت، سل می گیرم و اگر هیچکدوم از اون دو نوع رفتار رو در اون ساعت و دقیقه ی مشخص نشون نداد، معامله نمی زنم.