بزرگ‌ترین عاملِ خطای ذهنی(عامل زیان) شما کدام است؟ (fomo / انتقام / بیش‌تریدی / قفل شدن ذهن)

سلام به همه تریدرها :waving_hand:

من دنبال جمع کردن تجربه‌های واقعی درباره روانشناسی تریدینگ هستم. چون توی فارکس (و کلاً بازارها) خیلی وقت‌ها مشکل اصلی، “تحلیل بد” نیست—مشکل، رفتارِ ذهن در لحظه‌ی تصمیمه.

برای اینکه بحث کاربردی بشه، لطفاً در پاسخ‌هاتون یکی از محورهای زیر رو انتخاب کنید و حتماً یک مثال واقعی هم بزنید:

1. بزرگ‌ترین عامل خطای ذهنی شما چیه؟

• FOMO (ترس از جا موندن و ورود دیرهنگام)

• انتقام از بازار بعد از ضرر

• بیش‌تریدی (Overtrading)

• وقتی وارد سود می‌شی نظم از دستت میره (مثل اینکه “دیگه تمومش کن” یا “ولش کن بره”)

• یا هر مورد دیگری که خودتون تجربه کردید

2. وقتی اون حالت فعال میشه، دقیقاً چه رفتاری تغییر می‌کنه؟

(مثلاً تایم‌فریم رو عوض می‌کنی؟ زودتر وارد می‌شی؟ حدضرر رو جابجا می‌کنی؟ حجم رو زیاد می‌کنی؟ خیلی سریع از معامله خارج می‌شی یا برعکس؟)

3. چطور ازش خارج می‌شی؟

راهکار عملی: چک‌لیست داری؟ قانون “قطع معامله”؟ محدودیت ضرر روزانه/هفتگی؟ روزنامه معاملاتی؟ تمرین ذهنی؟ هر چی که واقعاً جواب داده بگو.

4. یک درس کلیدی که از یک اشتباه تکراری یاد گرفتی چیه؟

فقط یک جمله، ولی واقعی و کاربردی.

هدف من اینه که از دل تجربه‌های شما، یه “نقشه ذهنی” جمع کنیم برای اینکه تصمیم‌ها در لحظه از احساس فرمان نگیره و کمکی باشه برای تریدر های تازه کار توی این بازار تا از تجربه های واقعی بتونن درس بگیرن.

ممنون می‌شم هم مبتدی‌ها هم حرفه‌ای‌ها مشارکت کنن :folded_hands:

1 لایک کرده

به نظر من هر کدوم از این چهار مورد در مواقعی خودشون رو نشون میدن و پررنگ تر از بقیه میشن و نمیشه گفت کدوم مهمتر هستن چون با توجه به شرایط ذهنی هر کس احتمال داره در هر روز درگیر یکی از اینها بشه.

سخت ترین قسمتی که ذهن درگیر میشه در ترید کردن بحث عدم قطعیته.ذهن عاشق اینه بدونه که کجا میره.میخاد بدونه که نتیجه چی میشه و به شدت از اینکه در مسیر احتمالی قرار بگیره بیزاره و متاسفانه در جایی که اساس اون بر احتمالات هست به شدت اسیب زننده هست.

مورد بعدی اتفاق بر خلاف پیش داوری هست.ذهن دوست داره یه اتفاقی بیفته و قیمت بالا بره و یا پایین ولی چون مارکت خلاف اون پیش داوری اتفاق میفته به شدت تریدر رو تحت تاثیر و اون انجام کار اشتباه رو قوت میده.شاید برای خیلی ها پیش اومده که در روزهایی بنا بر دلایلی به صورت ناخوداگاه یه پیشبینی از قیمت درون ذهن شکل میگیره و همین مورد اجازه ورود بر اساس استراتژی رو نمیده چرا که سیستم خلاف روند ذهنی سیگنال داده

-متاسفانه بخش اعظم فعل و انفعالات ما در هنگام معامله تحت اختیار خودمون نیست و با تمرین و تکرار بسیار زیاد باید اصلاح بشن

-بهترین کار برای جلوگیری، حداقل در اوایل کار خاموش کردن کامپیوتر هست و در مراحل بعد و با تمرین بیشتر راهکارهای دیگه

و در نهایت اینکه سعی کن بشناسی و متوجه بشی که کجا احتمال داره خطا کنی که ذهن بره رو حالت بقا.اوایل همین که بشناسی کافیه ودنبال درست کردنش نباش و یه وقفه کلا حالت رو عوض میکنه

3 لایک کرده

من به شخصه اصل روش معاملاتم استراتژی شخصی خودم برمبنای مارتینگل شخصی سازی شده خودم هستش. البته میدونم همه استادان بازار مالی مارتینگل رو منع می کنند و استدلال شون با توجه به محدود بودن میزان بالانس شما هستش که کاملا درست هست اما من اون رو با توجه به تعیین درصد سود و ضرر روزانه و هفتگی تنظیم کردم.

با توجه به استراتژی ام بزرگترین خطایی که باهاش مواجه هستم عجله در ورود به نقاط حمایتی یا مقاومتی هستش که از قبل روی چارت مشخص کردم که با توجه روش مارتینگل نیاز به صبر بیشتر داره و داشتم به لحاظ روانشناسی روش کار میکردم که نت ها قطع شد.

دومین خطایی که نیاز به کار داره حجم باز کردن پوزیشین ها و تعداد پوزیشین ها هستش. در تعداد و حجم پوزیشین ها بایستی دقت بشه که در فواصل نسبتا مناسب از یکدیگر با توجه به تحلیل چارت باز بشن‌ در غیر اینصورت مشکل ساز میشن.

سومین خطا ترید زیاد در روز هستش من حد سود روزانه ام رو دو درصد گذاشتم و بایستی بعد از رسیدن به این درصد سود روزانه از ادامه معامله در اون روز دست بکشم.

در مجموعه بخوام بگم استراتژی ام وین ریت بالا داره روش مارتینگل ریسک بالایی داره که همراه با بازده ای بالا هستش . مدیریت معاملات حرفه ای تر بایستی بشه و روانشناسی عالی نیازمند هستش که به جدیت روی مقوله روانشناسی دارم کار میکنم زیرا واقعا 70 تا 80 درصد ترید روانشناسی تریدر هستش و مابقی مدیریت معاملات و استراتژی.

2 لایک کرده

ممنون از بیان تجربیاتتون

پرسود باشید

1 لایک کرده

ممنونم از اینکه شما هم تجربیات خودتون رو به اشتراک گذاشتین

پورسود باشید