مثل دیروز از هوش مصنوعی میپرسم و تو گروه نتیجه رو میزارم
من شیبا دو ریال بود بابام خرید من خودم هفت ریال
عدد اومد. بذار مقایسه کنم:
| خبر | Actual | Forecast | نتیجه |
|---|---|---|---|
| Main Refinancing Rate | ۲.۴۰٪ | ۲.۴۰٪ |
تحلیل:
نرخ بهره دقیقاً همون ۲.۴۰٪ که بازار انتظار داشت اومد — هیچ غافلگیریای نبود.
وقتی عدد دقیقاً مطابق انتظاره، یعنی بازار از قبل این رو قیمتگذاری کرده (priced in) و معمولاً واکنش خودِ عدد روی قیمت خیلی کم یا خنثیست. یعنی از این عدد بهتنهایی، نه سیگنال صعودی قوی برای طلا داریم نه نزولی.
پس حرکت اصلی از کجا میاد؟
دقیقاً همون چیزی که چند دقیقه پیش گفتم: حالا تمرکز کامل میره روی «Monetary Policy Statement» و کنفرانس خبری ECB. وقتی عدد سورپرایز نداره، لحن بیانیه و صحبتهای رئیس ECB تعیینکنندهٔ جهت میشن:
لحن سختگیرانه/تند (نگران تورم، اشاره به نرخهای بالاتر) → یورو قوی → دلار ضعیف → احتمال صعود طلا
لحن ملایم/محتاط (نگران رشد اقتصادی، اشاره به توقف یا کاهش) → یورو ضعیف → دلار قوی → احتمال نزول طلا
کاری که الان باید بکنی:
۱. عدد بهتنهایی خنثیه، پس از این بابت دنبال حرکت بزرگ نباش.
۲. بهترین راهنمای واقعیات همون چیزیه که گفتم: EUR/USD یا DXY رو نگاه کن. هر طرف که دلار بره، طلا برعکسش میره. این بهت زندهترین سیگنال رو میده، نه تفسیر بیانیه.
۳. مراقب کنفرانس خبری باش — اونجا معمولاً نوسان واقعی میسازه، نه خودِ عدد.
میخوای چارت طلا رو الان بفرستی تا ببینیم به این «عدد خنثی» چه واکنشی نشون داده؟ و اگه EUR/USD یا DXY رو هم میتونی نگاه کنی، جهتش رو بگو تا دقیقتر بگم دلار قوی شده یا ضعیف. ![]()
گمانم مصداق گفتهٔ سعدی شدید که «ای سیر ترا نان جوین خوش ننماید // معشوق من است آن که به نزدیک تو زشت است» (البته در مورد سیر بودن و خلافش بلانسبت شما و سایر دوستان)
این بار یه دستهٔ خبر آمریکایی اومده که ترکیبیه — بذار قلم به قلم تحلیل کنم:
| خبر | Actual | Forecast | نتیجه | اهمیت برای طلا |
|---|---|---|---|---|
| Core PPI m/m | ۰.۴٪ | ۰.۵٪ | مهم | |
| PPI m/m | ۱.۱٪ | ۰.۷٪ | مهم | |
| Unemployment Claims | ۲۲۹K | ۲۲۰K | متوسط | |
| Building Permits (CAD) | −۷.۶٪ | −۳.۷٪ | ضعیف | بیربط به طلا (کاناداست) |
حالا تفسیر — و این بار اعداد «همجهت» نیستن، برای همین کمی پیچیدهست:
دو سیگنال اصلی متضاد داریم:
عوامل صعودی برای طلا:
-
Core PPI پایینتر از انتظار (۰.۴٪ < ۰.۵٪) → تورم تولیدکنندهٔ هستهای خنکتر → خوب برای طلا
-
Unemployment Claims بالاتر (۲۲۹K > ۲۲۰K) → بازار کار کمی ضعیفتر → فشار روی فدرالرزرو برای ملایمتر بودن → خوب برای طلا
عامل نزولی برای طلا:
- PPI کل بالاتر از انتظار (۱.۱٪ > ۰.۷٪) → تورم تولیدکنندهٔ کلی داغتر → بد برای طلا
جمعبندی:
این یه گزارش ترکیبی (mixed) است. دو قلم بهنفع طلا (Core PPI خنک + بیکاری بالاتر) و یک قلم برخلافش (PPI کل داغ).
نکتهٔ کلیدی: بازار معمولاً به Core (هسته، بدون غذا و انرژی) بیشتر از عدد کل وزن میده، چون نوسانات موقتی رو حذف میکنه. از این نظر، کفهٔ ترازو کمی به سمت صعودی طلا میچربه — ولی چون PPI کل داغ بود و سیگنالها متضادن، این یه سیگنال ضعیف و نامطمئنه، نه یه جهت قاطع.
یعنی چی در عمل:
-
گرایش ملایم صعودی برای طلا، ولی با تضاد داخلی.
-
چون اعداد همدیگه رو خنثی میکنن، احتمالاً واکنش بازار محدود و پر نوسان باشه، نه یه حرکت تمیز و قوی.
بهترین راهنمات (مثل دفعهٔ قبل): به DXY یا EUR/USD نگاه کن. وقتی اعداد متضادن، خودِ بازار سریعتر از تحلیل ما تصمیم میگیره دلار رو قوی کنه یا ضعیف — و طلا برعکسش میره. اون جهت، حقیقت رو بهت میگه.
و یادت باشه — این هنوز فضای بعد از ECB و وسط کنفرانس خبری احتمالیه؛ نوسان میتونه از این خبرها هم بیاد. توی این ابهام، اگه سیگنال تمیز نیست، بهترین کار صبر کردنه.
چارت طلا رو بفرست تا ببینیم واقعاً به این گزارش ترکیبی چه واکنشی نشون داد. ![]()
چیزی که هوش مصنوعی رو جالب میکنه اینه میگه چارت رو بفرست بگم چه خبره انگار همون سیستم محدود نیست که حق نداره بگه چه خبره ![]()
اما در کل ابزار خیلی خوب و موثر هست
جالب این بود که میگه با این نتایج تکلیف مشخص نیست و منتظر باش ببین بازار چه تصمیمی میگیره
4057.12 رو بزنه میتونه صعود کنه تا 4100 حداقل
شایدم 4036 رو هم بزنه بعد بره صعود
یکی از ترسهام همینه ![]()
دوستان بنظرم مارکت تلاش میکنه به خط زرد برسه و الانم در حالت بدون تصمیم قرار داره چون نقدینگی در وسط زون شده ( به دلیل اینکه میخواد پولبک پیچیده بزنه ) من منتظرم اگه رد بشیم به کانال پایین اگه انتظار برگشت داشته باشم از محدوده خط آبی انتظار برگشت قدرتمند داشته باشم . در بقیه موارد فست ورود بعد 2 یا 5 کندل خروج چون مارکت درحالت بدون روندِ و این محدوده بر اساس تاثیر ماژر روز قبل داره این مدل حرکت میکنه .
طبق واکنش امروز قیمت به خط قرمز
یک تحرکاتی در 4135 میبینم شاید تا اونجا بفرستش بالا فعلا مقاومت داره ایستادگی میکنه
من نمیدونم چند ریال میشد
یادمه تو هیچ صرافیی نبود از یونی سوآپ گرفتم. هر چند روز تو یک صرافی لیست میشد، سرمایه چند برابر میشد!!
فک کنم اولین صرافیی که لیست شد کوکوین بود
انس وارد چه محدوده فشرده ای از حمایتها شده ، اینجاها واقعا دیگه دستم به سل نمیره با ترس و لرز از مقاومت سل میگیرم چون هر لحظه با برخوردش به این حمایتها احتمال داره یک آسمانخراش 1000 پیپی اولیه بزنه ![]()
با احترام به نظر شما، آمار موردنظر PPI ه نه نرخ بهره. جواب موردنظر مربوط به نرخ بهرهٔ فدرال رزرو آمریکا است.
همهٔ تقویمهای اقتصادی، از جمله موردی که من عکسش را در پستم گذاشتم اثر عدد ( معمولا بزرگتر یا کوچکتر بودنش از مقدار قبلی) بر نرخ طرف دوم نماد (اینجا دلار آمریکا) را در توضیح شاخص میگذارند مثل بخش آخر توضیح عکس پست قبلی من.
روز جدید، خبر جدید.
این بار خبرهای یورو (بانک مرکزی اروپا - ECB) هستن، نه آمریکا. بذار آمادهات کنم.
خبر مهم: نرخ بهرهٔ ECB ساعت ۳:۴۵ (به وقت چارتت):
| خبر | پیشبینی | قبلی |
|---|---|---|
| Main Refinancing Rate | ۲.۴۰٪ | ۲.۱۵٪ |
| Monetary Policy Statement | — | — |
اول یه نکتهٔ مهم: پیشبینی ۲.۴۰٪ در برابر قبلی ۲.۱۵٪ یعنی بازار انتظار افزایش نرخ بهره داره. پس بازار از قبل خودش رو برای یه ECB سختگیرتر (hawkish) آماده کرده.
حالا منطق اثرش روی طلا — این بار غیرمستقیمتره:
طلا به دلار آمریکا حساسه، نه مستقیماً به یورو. ولی ECB روی جفت EUR/USD و در نتیجه روی شاخص دلار (DXY) اثر میذاره، و از این مسیر به طلا میرسه:
اگر ECB سختگیرتر از انتظار باشه (نرخ بالاتر از ۲.۴۰٪ یا لحن تند بیانیه) → یورو قوی → دلار ضعیفتر → معمولاً فشار صعودی روی طلا
اگر ECB ملایمتر از انتظار باشه (نرخ پایینتر یا لحن محتاط) → یورو ضعیف → دلار قویتر → فشار نزولی روی طلا
اما این بار دو تا پیچیدگی مهم هست:
۱. بیانیهٔ سیاست پولی (Monetary Policy Statement) و مخصوصاً کنفرانس خبری رئیس ECB که معمولاً ۴۵ دقیقه بعدش میاد، اغلب مهمتر از خودِ عدد نرخ هستن. عدد ممکنه مطابق انتظار باشه ولی لحن صحبتها بازار رو تکون بده. پس بعد از عدد، تمومش نشده.
۲. چون خبر یوروییه نه دلاری، اثرش روی طلا معمولاً ضعیفتر و باواسطهتر از CPI دیروزه. ممکنه واکنش طلا کمتر و کندتر باشه.
کاری که باید بکنی:
-
وقتی عدد Actual اومد، بگو چنده تا با ۲.۴۰٪ مقایسه کنیم.
-
مهمتر: EUR/USD یا DXY رو هم نگاه کن — جهت اون مستقیماً بهت میگه دلار قوی شد یا ضعیف، و طلا برعکسش حرکت میکنه. این بهترین راهنمای توست.
و همون درس دیروز: ثانیههای اول خبر شلاق و نوسانه؛ عجله نکن. عدد که اومد بفرست تا با هم تحلیلش کنیم. ![]()
امیر رفته خواب؟![]()