از کلوز هم رد کرد
چی بگم که حق مطلب رو نسبت به مارکت میکرها ادا کنه؟ تکخورهای …. و …. و …. این نوسان رو با ما شریک میشدین چی میشد؟ الان وقت حرکت بود؟ ![]()
من این پوزیشن رو با 385 پیپ سود بستم. دقیقا هم از همون 4500 هم برگشت داشت ولی خب دیگه برای امروزم کافی بود و نمیشد خارج از برنامه ام ترید بزنم به خاطر قوانین پراپم
از این محدوده میشه فروش گرفت؟
تو ادامه روند، انتظارم این هستش که محدوده 4575 تا 4590 ریزشی رو داشته باشه ولی خب قطعی نیست. مومنتوم قویه الان
سلام و احترام،
به نظرم میتونه از اینجا تا 4575 یک الگو ضعف روند صعودی رو ایجاد بکنه و بعدش در نهایت از 4590 بخواد دوباره ریزش داشته باشه ولی قطعی نیست.
سلام ولی من فکر کنم هنوز روندش نزولیه و قبل رسیدن به 4575 حداقل یبار 4520 را سر میزنه. البته صرفا تحلیل شخصیه درصد اطمینانش بالا نیس ![]()
اتفاقا در اینکه روند همچنان نزول هستش هم نظریم. ولی خب من تحلیلم میگه که تواناییش رو داره و به صورت نسبی وقتی نگاه میکنم، احتمال بالاتر زدنش رو حتی به صورت شدو هم میبینم. ولی باز باید دید چی میشه و مهم همینه که خداروشکر دیدگاه اصلیمون یکی هستش ![]()
سلام و عرض ادب اقای محمدی.میشه مطاب آموزشی رو به اشتراک بزارید و ادامه بدید؟
دوستان امروز صبح هم به این موضوع اشاره کردم که وارونگی در تایم فریم دیلی در حال شکل گرفتنه و با این فرض منتظر صعود نماد طلا خواهیم بود . مثل همیشه نزول موقت و نهایتا صعود .
از 4527 برگشت، درود بر تو دوست عزیز ![]()
آهن ربا باید دوتا میزاشتی. اینطوری قویتر میومد سمتش ![]()
البته من هنوز منتظرم بیاد 4520 ![]()
ولی خارج از شوخی، شما تایم فریم رو پایین تر بیارید، متوجه میشید که 4560 هم میتونه نقطه ورود قویتری باشه حداقل. از طرفی در خلاف جهت و با وجود مومنتوم قوی که داشته، پوزیشن باز کردی. نکته اخر هم به نظرم تاییدیه ورود درستی نگرفتی به هر حال و بهتر بود در تایم فریم 5 دقیقه تاییدیه میگرفتی. چون استاپت هم زیاد نبود به هر حال
-
Sweep (جاروب کردن): قیمت ابتدا یک سطح کلیدی (مثل یک سقف یا کف قبلی) را میشکند و حد ضررهای بالای آن سطح را فعال میکند، اما بلافاصله برنمیگردد و در آن جهت ادامه نمیدهد. در عوض، سریعاً جهت خود را معکوس کرده و در خلاف جهت حرکت میکند. هدف این است که نقدینگی نهفته در پشت آن سطح را جمعآوری (جاروب) کنند و بعد معامله اصلی را شروع کنند.
-
Run (دویدن / روند): در مقابل، Run حالتی است که قیمت یک سطح را میشکند و به حرکت خود در همان جهت ادامه میدهد و یک روند جدید تشکیل میدهد. یعنی شکست واقعی و معتبر است.
خلاصه برای معاملهگر:
-
اگر قیمت یک سطح را بشکند و برگردد ← Sweep (تله گاوی یا خرسی) ← احتمال برگشت قیمت.
-
اگر قیمت یک سطح را بشکند و ادامه دهد ← Run (شکست حقیقی) ← احتمال روند جدید.
در یک جاروب نقدینگی صحیح، دقیقاً دو FVG (شکاف ارزش منصفانه یا Fair Value Gap) تشکیل میشود:
-
FVG اول (ورود به نقدینگی): قیمت با یک شکاف (FVG) از یک سطح کلیدی عبور میکند تا به نقدینگی (حد ضررهای دیگران) برسد. این شکاف نشانه شتاب در جهت جاروب است.
-
FVG دوم (خروج از نقدینگی): بلافاصله بعد از رسیدن به نقدینگی، قیمت جهت خود را به شدت و تند عوض میکند (Sharp Turn - ST) و با یک شکاف دیگر (FVG دوم) از منطقه نقدینگی خارج میشود. این شکاف دوم، برگشت واقعی را تأیید میکند.
جمعبندی:
-
وجود دو FVG در دو طرف قله/دره قیمتی = جاروب نقدینگی معتبر.
-
Sharp Turn (ST) همان برگشت تند و ناگهانی بعد از جاروب کردن است که توسط FVG دوم تأیید میشود.
این مدل به معاملهگر میگوید: منتظر بمان تا هم جاروب شدن (شکست فیک) و هم برگشت تند همراه با FVG را ببینی، بعد وارد معامله در خلاف جهت جاروب شو.
۱. ورود با روند نقدینگی (Liquidity Run Entry)
مکانیسم:
-
قیمت یک سطح کلیدی (مثل پایینترین سطح روز قبل یا هفته قبل) را میشکند.
-
اما برنمیگردد، بلکه در همان جهت به حرکت ادامه میدهد.
-
این یک شکست واقعی است و حد ضرر (SL) پشت سطح شکسته شده قرار میگیرد.
مثال در تصویر (سمت چپ):
- شکست کف قبلی ← ادامه حرکت نزولی ← ورود Sell با حد ضرر بالای سطح شکسته شده.
۲. ورود با جاروب فیک (Liquidity Fake Out)
مکانیسم:
-
قیمت یک سطح کلیدی را جاروب میکند (Stop Hunt) تا نقدینگی را جمع کند.
-
سپس برمیگردد و شکاف (Gap) را پر میکند.
-
بعد از پر شدن شکاف، وارد معامله در خلاف جهت جاروب میشویم.
مثال در تصویر (راست):
- جاروب بالای سطح قبلی ← برگشت ← پر شدن شکاف ← ورود Buy با حد ضرر پایین سطح جاروب شده.
جمعبندی برای معاملهگر:
| نوع ورود | رفتار قیمت بعد از شکست | اقدام |
|---|---|---|
| Liquidity Run | ادامه در همان جهت | ورود همجهت با شکست |
| Liquidity Fake Out | برگشت و پر کردن گپ | ورود خلاف جهت شکست |
نکته کلیدی: در Fake Out، منتظر پر شدن گپ (قسمت خالی بین کندلها) بمانید، سپس وارد شوید.
-
یک رنج (Range) مشخص بین دو سطح کلیدی تشکیل شده:
-
خط قرمز بالا = مقاومت (Key Resistance Level)
-
خط سبز پایین = حمایت (Key Support Level)
-
-
بازیگران بزرگ (Big Players) بازار را دستکاری میکنند (Manipulates Market).
-
جاروب نقدینگی در پایین:
-
قیمت سطح حمایت سبز را میشکند و به پایین میزند.
-
حد ضررهای معاملهگران خرد (Retail Traders) که آنجا گذاشته بودند لیکوئید (Liquidated) میشود.
-
این نقدینگی توسط بزرگان جمعآوری میشود.
-
-
حرکت واقعی به سمت بالا:
- بعد از جمع کردن نقدینگی، قیمت برمیگردد و به سمت مقاومت قرمز حرکت میکند.
-
جاروب نقدینگی در بالا (در ادامه):
-
همین فرآیند در مقاومت قرمز هم تکرار میشود.
-
قیمت مقاومت را میشکند، حد ضررهای بالای آن را لیکوئید میکند، سپس برمیگردد.
-
خلاصه پیام تصویر:
بزرگان بازار همیشه قبل از حرکت واقعی، حد ضررهای خردها را شکار میکنند (میگیرند).
نتیجه برای معاملهگر: سطح کلیدی را دقیقاً جایی نگذارید که همه حد ضرر میگذارند. صبر کنید تا نقدینگی جاروب شود، سپس در خلاف جهت جاروب وارد معامله شوید.