تئوری کندل نشانه: فراتر از آموزش های معمول

داریم به لحظات ملکوتی نزدیک شدن به توضیحات Sign Candle و روند نزدیک میشیم .

مفهوم ساده ای که اینقدر پیچیده اش کردن که طرف بعد از ده تا Higher High یا Lower Low هنوز جرات یا تاییدیه ی ورود نگرفته برای باز کردن معامله و تا میگیره هم روند عوض میشه.

چیزی که تقریبا ۹۹.۹ درصد از عساتید محترم اصلا بهش توجه نکردن .

هممون بعضی وقتا شده که یه چیزی یا تو تلویزیون یا تو گوشی دیدم یا یه حرفی شنیدیم که بعدش گفتیم آآآآآآآ راستی این موضوع یا حرف واقعیتش این بود ها خودمم تقریبا میدونستم اما مغزم تبدیل به عمل یا گفتارش نکرده بود .

این همونه !

6 لایک کرده

بسیار عالی . فقط یک سوال آقا محمد، در این سبک ترید شما یک نگاه مکانیکی مولتی تایم فریم به چارت دارید یا تحلیل هم در آن دخیل هست؟

2 لایک کرده

دروو بر شما .

اول اینکه من بگم این سبک رو از فضا نیاوردم یا از این چیزا نیست همون سبک کلاسیک مارکت استراکچر هست فقط به زبان بسیار ساده تری دارم میگمش . بعدش اینکه بله نگاه مولتی تایم فریم و فرکتال هست تا تحلیلی .

شما تو تحلیل تقریبا اتفاقات گذشته رو تحلیل میکنید بعد میگید که احتمالا حرکت بعدی بازار این میشه ولی ما تو این سبک فقط به صورت مکانیکی باید یه چیزها و سری اتفاقات رو ببینیم و بعد بدون چون و چرا ورود کنیم و تو آخرین مبحث همه ی اینا رو جمع بندی میکنم بعد خودتون میفهمید که ترید چقدر میتونه ساده باشه به شرطی که خودمون پیچیده اش نکنیم .

بهتون قول میدم به صورت عمیق و دقیق اگه این مطالب رو به مدت مناسبی تمرین و تکرار کنید خودتون میفهمید که که تمام سبک های دیگه فقط اسم های سنگین و اصطلاحات جدید الکی رو بهش‌ اضافه کردن.

5 لایک کرده

یه نکته سریع و ریز هم بگم در مورد سشن ها : شما میتونید هر سشن معاملاتی هم مثل یک کندل در نظر بگیرید و براش تریگر و دبل ترگیر هم تعریف کنید .

فقط تایم هاتون باید دقیق باشه.

5 لایک کرده

۵.مفهوم روند و Sign Candle:
اول اینکه توضیح بدم ما در لحظه ی لایو مارکت فقط دو کندل رو در نظر میگیریم یکی کندل لایوی که هنوز بسته نشده و کندل دیگه کندل قبلی کندل لایو هست که به اون به اصطلاح خودمون Sign Candle میگیم .
حالا بعدش روند چیه یا روند چیست؟ روند از دو کندل پشت سرهم و در یک جهت تشکیل میشه یعنی اگه شما یه کندل 5Min داشته باشید که به صورت صعودی بسته بشه اگه کندل بعد موفق بشه حتی به اندازه ی یک Pip یا یک Point بالاتر از اون رو ببینه ما یک روند صعودی 5Min داریم توجه داشته باشید که کندل بالای سقف کندل قبل خودش Close هم نده مهم نیست یعنی روند صعودی میتونه تشکیل شده از یک کندل سبز رنگ و یک کندل قرمز رنگ باشه که رفته Higher High زده اما به صورت قرمز رنگ بسته شده باشه .
توضیح اضافه میدم که منظور ما از کندل نزولی در واقع کندلی هست که موفق به ثبت Low جدید شده نه اینکه چون Close اون پایین تر از Open اون بوده و به صورت قرمز رنگ یا هر رنگ دیگه ای که انتخاب کردید بسته شده نزولی محسوب بشه .
پس ما اینجا یه آپدیت بسیار مهم از مفهوم کندل نزولی و صعودی انجام میدیم که به چهار حالت اصلی و دو حالت فرعی درمیاد :

1. کندل نزولی ای که موفق به ثبت Low جدید شده و به صورت قرمز رنگ بسته شده

2.کندل نزولی ای که موفق به ثبت Low جدید شده اما به صورت سبز رنگ بسته شده

3.کندل صعودی ای که موفق به ثبت High جدید شده و به صورت سبز رنگ بسته شده

4.کندل صعودی ای که موفق به ثبت High جدید شده و به صورت قرمز رنگ بسته شده

5 و 6. کندلی که هم موفق به ثبت High جدید و هم Low جدید شده و به صورت سبز بسته شده

کندلی که هم موفق به ثبت High جدید و هم Low جدید شده و به صورت قرمز بسته شده

که این حالت اخر با اجازه ی شما کندل دوجی معروفی هست که کلهم اجمعین عساتید داخلی و حتی بسیاری از خارجی ها به هیچ عنوان نمیدونستن و نمیدونن که این بوده . میتونید به عنوان محک زدن عساتید و تریدرهای دیگه عین فانتوم رو این موضوع مانور بدین.

7 لایک کرده

فکر کنم روی یکی از پیام ها ریپ زدم برای توضیحات 8 .

به بزرگواری خودتون ببخشید.

3 لایک کرده

.مفهوم دم کندل (Candle Tail) ،Respect Body و Tail Respect :

وقتی بحث از ورود بسیار دقیق و تریگر و دبل تریگر میکنیم برای تایید اولیه ی ورود باید Respect Body یا Tail Respect داشته باشیم به این معنا که تو تایم فریم ورود یا همون تریگرهامون باید واکنش به صورت Respect Body و Candle Tail رو نسبت به خط Hunt تایم فریمی که خط هانت رو براش رسم کردیم ببینیم.

نکته: تاییدیه ی نهایی هم اولین Higher High برای Buy و اولین Lower Low برای Sell در تایم فریم تریگر هست .

نکته: بعد از ورود هم باید حواسمون به واکنش های مخالف طرف مقابل در تایم فریم خط Hunt و تایم فریم های بالاتر باشه چون هر تایم فریم برابر یا بزرگتر از خط Hunt میتونه بالقوه باعث برگشت قیمت بشه و اینطوری بازار رو به صورت شناور و دو طرفه فرض میکنیم .

5 لایک کرده

برای جمع بندی کار هم حداقل 50 الی 100 مثال از نحوه ی ورود و خروج و هر توضیحی که لازم باشه تا مطلب جا بیفته براتون قرار میدم .

باز هم اگه سوالی براتون پیش اومد حتما بپرسید .

یه چند تا شماتیک و توضیحات رو چارت هم براتون میذارم که کامل کامل متوجه کارمون بشید .

بازم میگم این سبک همون مارکت استراکچر کلاسیکه فقط به زبان بسیار ساده تر .

میتونید دیگه کلا فارکس فکتوری رو از ذهنتون پاک کنید و بعد از دو روز مثلا برید ببینید خبر چطور به استراکچر واکنش داده نه استراکچر به خبر !!!

و خیلی مثال های دیگه.

4 لایک کرده

8.مفهوم Pullback و Magnet و Hunt: پس با تکمیل شدن بخش قبل باید بدونید همه ی ترید های ما بر اساس نوع واکنش کندل لایو ما تو تایم فریم تریگر و دبل تریگر ما انجام میشه .یعنی باز تکرار میکنم که که در یک کندل دو محل قیمتی فقط برای ما مهم هست که اون High و Low کندل Sign در اون تایم فریم هست و به صورت فرکتالی این رو ادامه میدیم .حالا این یعنی چی؟یعنی مثلا شما وقتی که تایم فریم هاتون رو به چارتتون اضافه کردید میرید از تایم بالا مثلا از 1D کندل Sign یا همون کندل قبلی لایو رو علامت میزنید . کجاش رو علامت میزنید ؟ چند تا حالت داره که به ترتیب مینویسم:

کندل سبز رنگ یا قرمز رنگی که موفق به ثبت High جدید شده رو و قبلا گفتم که فقط به این کندل میگیم صعودی، High اش رو برای Pullback و Low اش رو برای Hunt علامت میزنیم

تایم فریم 1D یا همون دیلی نزدک همین الان لایو مارکت.

تایم فریم دبل تریگر نزدک در 1D یعنی 3H( به بادی ریسپکت که نشانه ی اول ورودمون هست توجه کنید و به محض اینکه قیمت به High کندلی که بادی ریسپکت انجام داده رسیده میتونستید ورود بزنید.

کندل سبز یا قرمز رنگی که موفق به ثبت Low جدید شده رو و قبلا گفتم که فقط به این کندل میگیم نزولی، Low اش رو برای Pullback و High اش رو برای Hunt علامت میزنیم .

تایم فریم 4H نماد نزدک روز 29 ژانویه

تایم فریم دبل تریگر که همونطور میبینیدطرف چپ تصویر Pullback نداده که جزو استراتژی شخصی خودم هم نیست ولی سمت راست یک Hunt با بادی ریسپکت و Lower Low به عنوان تاییدیه ی نهایی هم داده.

و کندل های دوجی که توضیح دادم یعنی چی ؟ یعنی هر دوحالتش یعنی هم High اش و هم Low اش رو علامت میزنیم

دو تا کندل دوجی متوالی درتاریخ 29 اکتبر 2025 و تایم فریم 12H

تایم فریم دبل تریگر 12H یعنی 90Min که سمت چپ Hunt رو ورود داده اما پولبک رو چون کندل بعدی بادی ریسپکت رفته پشت خط Pullback بسته شده پس Pullback بی اعتبار شده و سمت راست که قیمت با اختلاف ناچیزی Hunt تایم فریم 12H ما رو نگرفته ولی Pullback ما رو گرفته که تو این حالت که پایینتر گفتم تریدش ■■■■■■■ و همون Hunt اولیه یه ریوارد 40 رو بهمون میداد که البته من اینطوری حساب نمیکنم😉

نکته: برای ترید کندل های دوجی به این صورت عمل میکنیم که قیمت اول به هر طرف از High و یا Low حرکت کرد و اون رو Hunt کرد رو به اون طرف وارد معامله میشیم و وارد معامله ی Pullback ای اون نمیشیم

نکته: معامله ی Hunt ای یعنی معامله ای که تو تایم فریم تریگر یا دبل تریگر واکنش به صورت Body Respect انجام بده

و معامله ی Pullback ای معامله ای هست که تو همون تایم فریم تریگر و دبل تریگر اول شکست با Body Close رخ بده و بعد Body Respect معکوس بده .

یک نمونه معامله و حرکت Pullback کندل 12H نزدک در 10 اکتبر 2025 واکنش میده به کندل 14 سپتامبر 2025 که با اخلاف جزیی ای تبدیل به یه کندل صعودی شده و واکنش بسیار دقیق بهش داده و در واقع همون الگوی Body Close و بعد Body Respect معکوس رو داده.

اگه متوجه شده باشید و دقیق خونده باشید نحوه ی معامله ها رو متوجه میشید که مرز بین صعودی شدن و نزولی شدن یک حرکت چقدر باریک و ظریف میتونه باشه .

نکته: ما به هیچ عنوان واکنش های Pullback ای رو نمیگیریم مخصوصا تو نمادهای فارکس و فلزات مثل طلا . چرا ؟ چون این حرکت در بسیاری‌ از مواقع به صورت تجربی برای خودم پیش اومده که مارکت توان حرکت نداشته و اول یه حرکت Pullback ای Failed زده یعنی ناتوان از ادامه زده و بعد رفته و Hunt کرده. و بعد باز دوباره به صورت تجربی میگم که حرکت های پولبکی نرخ موفقیتشون مخصوصا منظورم تو جفت ارزهای فارکس و طلا از پنجاه درصد کمتره و بعد که بخواید خط Hunt های فرکتال و مولتی تایم فریم رو بکشید چارتتون بسیار بسیار شلوغ میشه پس پیشنهاد اکید من اینه که فقط روی Hunt تمرکز کنید و اگه یه موقع خواستید روی Pullback هم کار کنید فقط و فقط روی شاخص های امریکا یا جهانی کار کنید منظورم S&P و Nas و Dow و Nikkie ژاپن و غیره اس.

نکته: همیشه مراقب تشکیل Sign کندل های جدید و نحوه ی واکنش قیمت یه این کندل ها باشید چون همیشه Sign کندل های جدید تشکیل شده به قدیمی تر ها ارجحیت دارن.

نکته:مفهوم مگنت هم یعنی مارکت دوست داره ترند خودش رو حفظ کنه و به حرکت خودش در یک جهت ادامه بده مگر اینکه خلافش ثابت بشه به این معنا که High کندل Sign Candle صعودی Target یا به اصطلاح Magnet قیمت میشه و ما همیشه Target مون بی کم و کاست High کندل Sign صعودی و Low کندل Sign نزولی در نظر گرفته میشه.

کندل دو ماهه ی May و June نزدک سال 2024 که به شدت و سرعت بالا به سمت Magnet یا Target خودش کشیده میشه

تایم فریم 1W و دبل تریگر 2Month

البته من معمولا همچین تایم فریم های بزرگی رو کار نمیکنم که بتونم ریوارد های بزرگ تر بگیرم.

نکته کنکوری برای پاس پراپ: اما شما میتونید با مطالعه ی دقیق این سبک Target های ماهانه یا دو ماهه رو در نظر بگیرید و در تایم فریم های پایین تر ورود بزنید البته ریسکتون رو بیارید رو نیم درصد !:wink:

5 لایک کرده

9.نحوه ی ورود مکانیکی به ترید:

A:مشخص کردن روند کندل Sign تایم فریم خیلی بزرگ یا بزرگ برای دانستن جهت درست ترند(فرقی نداره که از چه تایم فریمی شروع میکنید فقط جا برای تایم فریم دبل تریگر بذارید)

نکته1: از من میشنوید حتی الامکان فقط کندل های تایم فریم های بالاتر رو در نظر بگیرید و از تایم فریم 2H پایین تر برای خط هانت نیاید چون نرخ موفقیتتون بسیار بالاتر میره

نکته2:میتونید خط هانت تایم فریم های 1W یا 2W یا هر تایم فریم بزرگتری رو برای گرفتن ریوارد های بالاتر دو بار متوالی دبل تریگر کنید مثلا اگه یه خط هانت صعودی 4D دارید میتونید ابتدا به دبل تریگرش تو 12H برید و بعد یه دبل دیگه هم پایین برید برای ورود یعنی 90Min و اونجا با استاپ بسیار کوچیکتر و Target یا مگنت 4D رو برای TP در نظر بگیرید

B:پیدا کردن کندل های نزولی و صعودی در تایم فریم های پایین تر کندل Sign تایم فریم خیلی بزرگ یا بزرگ ما (فرقی نداره که یک تایم فریم از اون کندل Sign اولیه تون پایین بیاد یا چند تایم فریم یا همون کندل Sign تایم فریم بزرگ یا خیلی بزرگ رو برای خط Hunt مون در نظر بگیرید و علامت زدن High کندل های نزولی دست نخورده و Low کندل های صعودی دست نخورده انها

C.ورود با Body Respect و تاییدیه ی نهایی به محض تشکیل Higher High برای صعود و Lower Low برای نزول.

اگه نکات یا مطالبی هم فراموش کرده باشم باز اضافه میکنم.

4 لایک کرده

از این به بعدم فقط میرم به سمت تعداد بالایی از مثال ها در گذشته و تعداد کمتر در لایو مارکت بعدش هی مثال های لایو رو بیشتر میکنم و مثال های گذشته رو کمتر تا پرهاتون بیشتر و بیشتر فر بخوره که بدونید واقعا تو لایو مارکت میتونه چکار کنه.

و بعدش دیگه کلا با هم لایو ترید میزنیم.

و اینکه اگر تو این سبک چند نفر باشیم که هر کی حواسش به یکی دو تا تایم فریم باشه و تشکیل کندل های صعودی و نزولی جدید رو به هم بگیم میتونیم خیلی نرخ خطاها رو پایین بیاریم.

5 لایک کرده

اگر ممکنه در مورد تاییدیه های اولیه بیشتر توضیح بدید و مثال بزنید . سپاس از شما

4 لایک کرده

حتما . چند بار روی چارت مثال بزنم خودتون متوجه میشید.

7 لایک کرده

تشکر فراوان بابت انتشار چنین مطالبی و وقتی که میزارید :heart:

5 لایک کرده

خواهش میکنم . وظیفه ی هرکسیه که اگر یه دانش اندک هم داشته باشه در اختیار دیگران قرارش بده .

4 لایک کرده

2 لایک کرده

:grinning_face_with_smiling_eyes::grin::+1::+1::+1:یادش به خیر خیلی حق میگفت فقط ما اهگاهیش رو نداشتیم.

2 لایک کرده

تا قبل از اخر شب یه اپدیت از حرکت اخر نزدک که امروز یه چیکه نزولی شد براتون میذارم البته که فعلا نمیخوام برم سراغ لایو یهو هیجانی بشید بدون اینکه کاملا و صددرصد مسلط شده باشید.

3 لایک کرده

سلام، خیلی لذت بردم از این اطلاعات و استراتژی که پابلیک کردی، منم تو ذهنم یه فکرایی داشتم و صرفا در حد تئوری و نظریه بود و داشتم روش کار میکردم. شانسکی اینجا رو پیدا کردم و چشمم به این ستاپ افتاد بعد خوندن پازل هارو کنار هم چیدم ، الان منظره ترید بهتر و شفاف تره . دمت گرم

3 لایک کرده

قسمت مورد علاقم نسبیت های زمانی بود و فرکتال دو گانه و سه گانه ،ای کاش اون بخش که به کندل چکشی و الگو درونی اون کندل اشاره کردی رو بیشتر باز کنی تنها چیزی که میتونم از این ستاپ ایراد بگیرم اینه که تعداد معاملات پایینی میده دوست داشتم در تایم فریم های 15 و 5 و 1 کارایی بهتری داشت

2 لایک کرده