تئوری کندل نشانه: فراتر از آموزش های معمول

با سلام به دوستان گرامی و علاقه مندان به بازارهای مالی جهانی .

هیچ وقت نتونستم و نمیتونم به لفظ اداری و رسمی صحبت کنم به همین خاطر هم میخوام تا اونجایی که میتونم به زبان عامیانه و محاوره ی روزانه بنویسم.

من محمد امیری ام و تقریبا بیشتر از ۱۰ ساله که از آشنایی اولیه ام و ۶ سال از روز صفر شروع آموزش هام میگذره و تقریبا ۴ سال و نیم هم از ترید روزانه ی پر فشار همراه با اموزشم میگذره.

بعد از این همه مدت هم که تو ترید روزانه بودم به موفقیت های محدودی دست پیدا کردم و میخوام یواش یواش از این به بعد دانش و تجربیات چند ساله ام رو باهاتون ب اشتراک بذارم که شاید بتونه خیلی ها رو از سردرگمی و رفتن راه های اضافی دور کنه .

امیدوارم تک تک حرف هام رو گوش کنید و به دقت به جمله جمله و کلمه به کلمه اش فکر کنید .

این تجربه ای هم که دارم ازش صحبت میکنم تجربه ی بسیار بسیار بسیار پرفشار و زیادی بوده که به جرات میتونم بگم شاید تو ایران کمتر کسی اینقدر به خودش تو زمینه ی آموزش و تمرین سخت گرفته باشه .

هر کجا و هر روز و هر ساعتی هم که سوال داشتید در هر زمینه ای از ترید و در مورد هر سبکی از ترید بپرسید که حتما جوابتون میدم فقط یه کم صبر کنید .

اسم سبک تحلیلی و تریدم هم تئوری کندل نشانه گذاشتم که تا اونجایی که میدونم کس دیگه ای این اسم و این روش رو قبلا جای دیگه ای نگفته.

البته که به نظر من همه ی سبک های ترید تو دنیا در واقع یک سبک هستن فقط به زبان های مختلفی گفته شدن مثل اینکه بیای کلمه ی آب رو به فارسی بگی بعد یه انگلیسی زبان بیاد بگه درستش واتر هست و همینطور بقیه ی زبان های دنیا . و صد البته که همه ی سبک ها همون مارکت استراکچر کلاسیک هستن که هر کسی اومده فقط اسمش رو عوض کرده.

باهام همراه باشید که میخوام همه تون رو از لحاظ روانی و فکری به چالش بکشم .

دوستان عزیز و گرامی بدونن که با اسم SignCandleTheory هم داخل اینستاگرام هم یوتیوب پیج دارم و تو تلگرام هم گروه .

ولی تاکید میکنم فعلا با توجه به شرایط اینترنت داخل گروه بله میمونیم تا بعدا با نظر جمع هر کجای دیگه فعالیت کنیم .

ممنون از توجه همه .

16 لایک کرده

خب معمولا وقتی یکی صحبت از آموزش یا اشتراک گذاری دانشش میکنه از صفر شروع میکنه مثلا تو دانش بازار های معاملاتی حالا چه به درست و چه به غلط رسم شده میان میگن پیپ چیه لات چیه ترند لاین چیه بعد مقداری از تاریخچه ی بازار میگن از نحوه ی اتصال به بروکر و نرم افزار معاملاتی و غیره میگن .

اما من نمیخوام اینا رو به شما بگم میخوام از اونجایی شروع کنم که شما از لحاظ مفاهیم و کار با نرم افزار( تریدینگ ویو ، فراز ، متاتریدر ، سی تریدر ) تاریخچه و این خزعبلات حفظی و روی کاغذ میاید جلو مانیتور یا لپ تاپ میشینید و به خودتون میگید خب امروز میخوام یه معامله با سبک تحلیلی فلان و سیستم معاملاتی فلان انجام بدم تا یه درآمدی داشته باشم یا مثلا پراپم رو پاس کنم یا اصلا به صورت دمو تمرین کنم.

اینن اضافه کنم که سبک کندل ساین تئوری یا همون کندل نشانه یه سبک تحلیلی نیست و یک سبک تریدینگ هست اونم تو لایو بازار و اونجایی که عساتید محترم میرن تو گذشته ی بازار دنبال آسمون ریسمون بافتن می‌گردن ما تو لایو بازار بر اساس اون چیزی که می‌بینیم و یه سری اتفاقاتی که باید رخ بده وارد معامله میشم اونم بی چون و چرا و بدون ترس .

از گذشته ی مارکت هم فقط برای مثال بیشتر تا پایان و تکمیل مفاهیم استفاده می‌کنیم و وقتی که مفاهیم کامل کامل تموم شد بقیه اش رو فقط میریم روی چارت لایو و مثال ترید لایو ميزنيم. گفتم که بعدا نگید تو هم باز رفتی رو گذشته و فلان و به امان.:slightly_smiling_face:

از اینجا به بعد هم میخوام همه ی تجربیات یا دانش با هر چی که اسمش رو میذارین رو به نوبت توضیح میدم و مثالش رو روی چارت میذارم .

هر روز هم سعی میکنم حداقل بین دو تا شیش مطلب رو خدمتتون ارائه بدم .

11 لایک کرده

پس توضیحاااااات؟ :grin:

2 لایک کرده

درود بر شما .

بله شروع میکنم فقط بهم استرس وارد نکنید که حرفام از رشته ی افکارم پاره نشه و پس و پیش گویی نکنم🙂

6 لایک کرده

خب . هر سبکی که شما قبلا باهاش اموزش دید یا ترید کردید یه سرفصل هایی داشته که ما اینجا سر فصل ها رو میگیم .

1.مفهوم قیمت

2.مفهوم زمان

3.معنی کندل های قیمت-زمان

4.مفهوم ساختار فرکتالی(مولتی تایم فریم) زمان

5.مفهوم روند و Sign Candle

6.مفهوم ساختار قیمت یا Structure(High and Lows) در ساختار فرکتالی زمان

7.مفهوم دم کندل (Candle Tail) ،Respect Body و Tail Respect

8.مفهوم Pullback و Magnet و Hunt

9.نحوه ی ورود مکانیکی به معامله

اینجا هم اضافه کنم که هر کسی هر سوالی در هر موردی داره مثلا و به عنوان مثال چرا از فیبوناچی نگفتی چرا از مارکت سایکل البروکس استفاده نمیکنی چرا از RSI و MACD و اندیکاتورها و Moving Average نمیگی چرا از سشن های معاملاتی نگفتی چرا از LIT یا چرا از Smart Money نمیگی یا مثلا فلان جا تو البروکس اینو گفته یا چرا از ترند لاین حرف نمیزنی و هر سوال دیگه ای که باعث میشه مغزتون درگیر بشه رو بپرسید تا با ذکر مثال و دلیل براش بگم که مفهوم و هدف اونها چیه چرا اون زبون ها جوابگو نیستن در واقع نه اینکه جوابگو نباشن در واقع شما زبونشون رو اشتباه می‌فهمید رو براتون بگم.

و اینکه در آخر این مطلب بگم که این سرفصل ها به هیچ عنوان کم نیستن . اینها ماهیت وجودی و چکیده ی مارکت هستن که برای تسلط به این مفهوم ها به صدها ساعت تمرین و تکرار منظم نیاز دارن و اگه فکر کردین که میتونید با یکسال و دو سال شل و آبکی و دمش رو بگیر به نتیجه برسید سخت در اشتباهید.

و بازم میگم که سوال بپرسید که بهتون بگم که چرا تو فلان سبک به نتیجه نمی‌رسید یا مفهومش رو درک ■■■■■■■■ چون ذهن انسان همیشه و در همه حال در حال قیاس و قضاوته !

6 لایک کرده

از اینجا به بعد هم اگه یه مقدار روند به اشتراک گذاری تجربیاتم یه مقدار کند شد به بزرگواری خودتون ببخشید .

حرف دلی: من نمیخوام بهتون هیچ دوره ای بفروشم یا در آینده بفروشم چون مفهوم ترید و معامله گری با آموزش ترید و معامله گری کاملا در تضاد و مقابل هم هستن .یعنی چی ؟ یعنی مثلا یکی که تو ترید تونسته به سود برسه پس قطعا یواش یواش از مارجین های کوچیک و پول و پراپ های کوچیک به مارجین و پراپ و پول های بزرگ میرسه . یه سوددهی کاملا نقد و فوری رو در اختیار داره مثل معامله گر ماشین یا خونه نیست که سرمایه اش به خواب بره پس نیازی به تدریس پولی نداره و در واقع تونسته فرمول چاپ دلار خودش رو به دست بیاره پس کسی که فرمول چاپ دلار داره نمیاد اون رو بفروشه مگه اینکه بهش نرسیده باشه و بخواد با کلاهبرداری یه چیزی که بلد نیست و وجود نداره رو بفروشه.

پس اونی که به فرمول چاپ دلارش رسیده یا اصلا و ابدا اون رو به هیچ کس نمیده و حتی تاپ سیکرت نگهش میداره یا اینکه دلی اون رو به بقیه یاد میده .

این همه گفتم که به اینجا برسم که به عنوان پرچمدار درونگراها و افراد جامعه‌ گریز😆 بعد از وقایع فجیع و تلخ زمستون گذشته و این ج.ن.گ و بدبختی بی حد مردم عزیزم تصمیم گرفتم که این تجربیاتم رو با بقیه به اشتراک بگذارم و خط قرمز خودم رو بشکنم .

خلاصه اینکه پشت گوشی و نقاب دنیای مجازی دارم زیادی وراجی میکنم در حالی که تو دنیای واقعی کاملا و صد در صد بر عکسم .

شبتون به خیر تا برم مطالب رو آماده کنم.

8 لایک کرده

درود امیدوارم موفق باشید و درس های که گرفتید پنده ها که از چارت گرفتید رو با زبان عامیانه بیان کنید تا همه بجها متصفید بشن از این دانش‌که یدک می کشید ،

من ۵ سال ممتد که فکر نکنم کسی اینکارو‌کرپ بصثرت ریل تایم با اکانت ها واقعی خودم سعی بر شناخت این مارکت کردم نه تفریح و گردشی نه استراحت زمانی که شروع کردک استراحت که از کریپتو زدم بع فارکس بخاطر دو روز تعطلیل کلی پیشرفت کردم ، نه با ای سی مشکل دارم تا الیوت و یا پرایس اکشن ، هدف من علم و تردیدنگ بود از اول ابتدا هیچ دوره و‌هیچ کندل شناسی دنبال نکردم اول از اندیکاتور ها بنوام فرانت تست (فرانت تست من چارت لایو و با اکانت زنده بوده )، چهار گذشته به این سوی هدف من علم و سبک‌بود که بتونم‌در هر شرایط و هر مکانی بتونم ترید بزنم پرفتیبل باشند ، الحمدالله ، سال های اخری متوجه شدم مسیر بزرگان ماکرت رو پیش گرفتم ، در مورد سبک ها کامل باهات موافق هستم هر سبک یک‌ زبون هستش ،

خلاص بعد کلی ماجراجوی الان سه ساا شد متمرکز رو سکبل طلا ترید میزنم اسکلپ پیشرفته ! که با همه مدل ها چارت بتونم ترید بزنک سه سال هست روازنه هر روز خدا ترید میزنم در درصد تریدم روزی ۲۰ تا ۴۰ تا موقیت معاملاتی میگرم، از خودم راضی هستم و سیستم راضی هستم تنها باگ اسکلپ اینکه وابسته به خود تریدر هستش باید خودت باشی تا ترید بزنی الان در هر مدلی الحمدالله ترید مو‌ میزنم و مسمتر شدم ، سه سال ، در مبحث روانشانسی فردی‌تریدر و‌ذهنیت ترید کمک‌ از دست بر میاد دریق نمیکنم‌ بذاب بروبکس ، من عاشق ترید کردن هستم، اما شغل بسیا بسیار سختی هستش ، در این سال متوجه شدک ادم‌ها ترید میکنن با هر نمونه استراتژی ! (نظر شخصی من استراتژی سیستم نیست بلک خود تریدر و شناخت از چارت و خودش هست؛ چون ما تریدر ها ایرانی مظلوم‌ ترین قشر جامع هستیم،

زندگی در گذره آدمی رهگذر ؛)

5 لایک کرده

درود بر شما

بله همه ی حرفاتون درسته و این حرفا رو فقط اونایی میفهمن که استخونشون تو این مارکت خورد شده باشه .

مارکت بدون دلیل به کسی ضرر نمیزنه و بدون زحمت هم به کسی سود نمیده.

4 لایک کرده

با سلام دوباره خدمت دوستان .

یه مواردی هست که به صورت گذار هم یادم میفته رو مابین توضیحات اصل یا هر جا بشه میگم که دوستان ازش استفاده کنن .

میخواستم بگم که با احترام به تک تک شما و سبک هایی که الان ترید میکنید من همه ی این راه هایی که شما تا الان رفتید و حتی اونهایی هم که نرفتید و بیشتر از اون سبک ها یا مواردی که حتی تا الان بهش فکر هم نکردید رو من شب ها و روزهای پشت سر هم ، هم آموزش دیدم و هم تمرین و تکرار کردم اونم تو لایو مارکت .

به عنوان مثال اگه این سوال میاد تو ذهنتون که چرا من دیگه مارکت سایکل کار نمیکنم یا اصلا حرفی ازش نمیزنم به این خاطره که من رفتم همه ی ویدیوهای البروکس رو از داخل اینترنت خدابیامرز و تلگرام و این ور و اون ور در آوردم ، دیدم ، تک به تک تمرین و لایو تست و بک تست گرفتم اضافه کنم که اونم چندین و چند بار نه یکبار.

اینو بهتون برادرانه میگم که که سبکی که کار می‌کنید یا در آینده میخواید کار کنید اگر بهتون داره محدوده میده ، ترند لاین و شکست ترند لاین میده ، زون یا منطقه ورود و خروج میده ، تایم فریم های غیر فرکتال و تک تایم فریم میده به هیچ عنوان نمیتونه بهتون سود بود .

حالا پرانتز باز مثلا چرا سبکی که بهتون زون میده نمیتونه سودده باشه !!!؟

چون به شما هیچ دیدگاهی نمیده که چرا قیمت از اون زون یا منطقه بالا یا پایین میره . چرا و به چه دلیل دقیقا چه چیز هایی رو باید ببینید تا وارد معامله بشید . هدف حرکت قیمت بعد از ورود شما کجاست و در صورتی که اشتباه کردید چرا باید خارج بشید و کجا باید خارج بشید .

به صورت کلی میخوام به شما یاد بدم که چون بازار دو طرفه اس باید سبکی که کار می‌کنید هم دو طرفه و بسیار دقیق باشه و به شما ورود و خروج پیپی بده به اصطلاح .

فعلا.

5 لایک کرده

۱.مفهوم قیمت: به ارزش گذاری لحظه ای یه دارایی یا ارزش یک دارایی در همون لحظه، قیمت میگن که در طول زمان متغیره.

به این معنا که قیمت نشان دهنده ی ارزش یه کالا هست و دارایی به معنای مالکیت اون کالا در طول زمان و همچنین قیمت یک مفهوم نسبی هست به این معنا که قیمت در واقع ارزش گذاری یه دارایی نسبت به دارایی دیگه هست. به عنوان مثال در گذشته مبنای ارزش‌گذاری یک کیلوگرم گوشت گوساله فرضا ده کیلوگرم گندم یا یک سکه ی نقره ی پنج گرمی بوده پس وقتی که ما به عنوان مثال میگیم چارت طلا یا XAUUSD یعنی ارزش یک اونس تروا معادل ۳۱.۱ گرم از فلز طلا در مقابل دلار آمریکا پس دیگه یک انس طلا رو در مقابل کالاهای واسطه یا گندم یا گوشت یا هر چیز دیگه ای نمیسنجیم.

یک نکته هم در قیمت گذاری وجود داره که در حالت عادی و بدون گذر زمان قیمت مفهومی فریز شده و ثابت داره و با گذر زمان و تغییر زمان تغییر قیمت داریم به عنوان مثال قیمت طلا در یک ميليونیوم یا یک میلیاردیم ثانیه در هر لحظه ای از تاریخ و گذشته ی خودش به طور تقریبی ثابت بوده. به عنوان مثلال در سال ۱۹۸۰ میلادی و روز ۱۶ ژانویه که قیمت طلا رکوردشکنی اعجاب انگیزی میکنه در ساعت ۱۰ صبح نیویورک و در اوج بازار نيويورک در ساعت ۱۰ تقریبا قیمت ۷۲۰ دلاری داشته و در ساعت ۱۰ و یک میلیاردیم ثانیه هم تقریبا همون ۷۲۰ دلار قیمت داشته.پس با گذر زمان ارزش طلا یا هر دارایی دیگه ای بالا یا پایین رفته.

مثلا هزار سال پیش قیمت طلا در مقابل اسب و قاطر با حمله ی مغول ها در روستا ها و شهرهایی که هنوز مغول ها به اونجا نرسیده بودن و در خط حمله ی بعدی اونها بودن پایین اومده.حالا چرا؟چون طلا اون موقع فیزیکی بوده و حمل و نقل مقدار زیادش سخت و به جز اون یه انسان ترجیح می‌داده که جونش رو با فرار با اسب یا قاطر یا هر چیز دیگه ای نجات بده تا اینکه طلاهاش رو روی قبرش بذارن و در واقع ارزش طلا در مقابل جون ادم قرار گرفته بوده اما در زمان های حال حاضر به دلیل وجود بانک ها و اوراق پس انداز پایه ی طلا و کشورهای بسیار مختلف و روابط بسیار پیچیده ی بانکی قیمت طلا در صورت بروز جنگ در گوشه ای از دنیا، در تمام دنیا بالا میره چون احتمال استفاده ی اون هنوز وجود داره پس وقتی ما بحث از قیمت طلا میکنیم در واقع داریم بحث از قیمت-زمان ارزش طلا میکنیم .امیدوارم تونسته باشم خوب توضیح داده باشم.

4 لایک کرده

۳.مفهوم کندل های قیمت-زمان : نحوه ی نشون دادن ارزش یک دارایی تو بازارهای مالی جهانی به دو روش اصلی انجام میشه: اولی لاین چارت و دومی کندل های شمعی که هر دو نسبت به زمان قیمت لحظه ای رو نشون میدن .البته شاید بعضی ها بگن که روش های دیگه ای هم برای نشون دادن قیمت دارایی ها تو بازارهای مالی یا معاملات وجود داره مثلا هیت مپ هست و والیوم و فوت پرینت هست یا دیتای لول دو و سه فلان هست یا چیزای دیگه هم باشه که بازم خودم همه شون رو میدونم ولی میگم که ما فقط با کندل های قیمت-زمان در بازارهای مالی کار داریم و کاری به سبک های دیگه و صورت های دیگه ی معامله در بازارهای مالی رو نداریم.

اساس کار لاین چارت یا همون خط های زیگزاگی قیمت که به صورت قله و دره نمایش داده میشه اینه که بر اساس High و Low ها محاسبه نمیشن و تو بسیاری از بروکر ها و صرافی ها Open Close مشترک دو کندل پشت سر هم در نظر گرفته میشه و به صورت یک پیوت یا قله و دره ی لاین چارت دیده میشه که از لحاظ ساختاری به ما High و Low یه کندل رو نشون نمیده و به همین خاطر ما ازش استفاده ■■■■■■■ چون روش ما نشأت گرفته و زیرمجموعه ی مارکت استراکچر هست نیاز مبرمی به High و Low ها داریم.

پس ما فقط از کندل های شمعی صعودی و نزولی کلاسیک استفاده می‌کنیم که تو اون قیمت یک Open یک Close یک High و یک Low داره و اگه Close پایین تر از Open باشه به صورت نزولی نمایش داده میشه و اگه برعکس Close بالاتر از Open باشه صعودی نشون داده میشه که اینم همه می‌دونن.

فقط بازم تاکید می‌کنم که شما وقتی که به یه کندل نگاه می‌کنید در واقع دارید به یک بازه ی زمانی نگاه می‌کنید و تو این کندل ها مهمترین نقاط قیمتی برای ما High و Low ها هستن و بقیه ی قیمت ها برای ما در درون اون کندل اهمیتی ندارن حتی Open و Close . البته به عنوان نکته بگم که بعضی از Open و Close هایی که به صورت کندل چکشی هستن تو تایم فریم های پایین تر داخل خودشون گاهی اوقات یه High و Low مهم دارن که اون رو بعدا براتون توضیح میدم.

پس به صورت جمع بندی شده شما همیشه باید برای ترید لایو یه چشمتون به تایم فریم باشه و یه چشمتون به High و Low هایی که تشکیل شده و یا میشه باشه.

5 لایک کرده

۲.مفهوم زمان: تقریبا دیگه همه میدونیم زمان چیه یا حداقل فکر میکنیم میدونیم . زمان از به پیوستن لحظه به لحظه ی یک حرکت معنا پیدا میکنه یعنی اینکه که تا وقتی که حرکت نداشته باشیم، مفهوم زمان هم فریز شده اس درست مثل مفهوم قیمت که اونم وابسته به زمان بود .به عنوان مثال یک جسم یا مثلا یک انسان از نقطه ای زمان براش شروع میشه که شروع به حرکت کنه . حالا تو بازارهای مالی هم بالا و پایین شدن کندل های قیمت-زمان ما همون حرکت ما هستن و این بالا و پایین ها هم از سفارش های ریز و درشت تریدرهای سازمانی و خرد، از‌ سفارش ابر کامپیوتر های شرکت های سیتادل و مدالیون و بانک های جی پی مورگان و گلدمن ساکس و غیره و غیره و غیره نشات میگیره تا برسه به سفارش های تریدر های شلوارک پوش تو خونه داخل کشور آمریکا و قاره اروپا و ایران و چین و هند و غیره البته این هم ساز و کار خودش رو داره و ازم ایراد نگیرین که مثلا ما از فلان بروکر استفاده میکنم که روی قیمت جهانی هیچ تاثیری نداره و فلان و به امان که خودم همه اش رو میدونم :wink:

خلاصه اینکه مفهوم قیمت-زمان در بازارهای مالی و یک دارایی مفهوم در هم تنیده ای از حرکت در واحد زمان در یک مقیاس قیمتی خاصه .یعنی اینکه تا وقتی که حرکت نباشه زمانی نیست و تا وقتی که زمان نباشه قیمتی نیست .

5 لایک کرده

یه پرانتز باز یا نکته بگم در مورد احتمالات در مارکت:

وقتی که شما یه سکه با وزن کاملا متقارن به هوا پرتاب میکنید و شرط میبندید که خط میاد یعنی چی ؟بله . همون معنای ساده ی پنجاه درصد احتمال اینکه خط بیاد اما باید بگم که احتمال دقیقا روی دیگه ی سکه ی قطعیته !!!یعنی چی ؟ یعنی اینکه شما به زبان عامیانه میتونید بگید قطعا پرتاب سکه ی من اگه شیر نیاد خط میشه و اگه خط نیاد شیر میشه .

ما هم تو بازارهای مالی و وقتی به اصطلاح به اصطلاح پیش بینی میکنیم یا شرط می‌بندیم که طلا بالا میره اما نمیره پس به طور قطع پایین میاد چون جهت دیگه ای نداریم پس ما درست مثل سکه فقط دو حالت رخداد داریم یعنی اینکه اگه مثلا طلا بالا نره پس به طور قطع پایین میاد و بالعکس اگه طلا پایین نره پس به طور قطع بالا میره پس چرا ما خطاهای معاملاتی خودمون پای احتمالات میندازیم ؟؟؟

خب معلومه چون قطعیت حرکت مارکت رو در نظر نگرفتیم و ندونستیم که مارکت قراره از کجا بالا نره پس در واقع وین ریت یک معامله گر در حالت تئوریک باید صد در صد باشه مگر اینکه خطای انسانی مرتکب شده باشه و تشخیص نداده باشه که مارکت از کجا میخواد برگرده و مهمترین عامل این موضوع هم بر میگرده به خطای کار نکردن مولتی تایم فریم و عدم توجه به ساختار فرکتالی قیمت-زمان .

پس وقتی که اشتباه میکنیم و تو مارکت ضرر میدیم یعنی اینکه قطعیت مخالف رو تشخیص ندادیم و در واقع مارکت به دو بخش قطعیت موافق تحلیل ما و قطعیت مخالف تحلیل ما تقسیم بندی میشه.

من اینجا میخوام که بعد از یه مدت که باهم باشیم دیگه خطای تشخیصی نداشته باشید و فقط خطای حواس‌پرتی و انسانی داشته باشید یعنی وقتی ضرر کردین بدونید چرا ضرر کردین و وقتی سود کردین بدونید دقیقا چرا سود کرید .

وقتی وارد معامله شدید بدونید چرا و از کجا وارد معامله شدید و وقتی که استاپ یا تی پی خوردید بدونید چرا خوردید .!!!

و وقتی که تحلیل کردین که تا فلان جا بالا یا پایین میره اما نرفت بدونید چرا بهتون به جای تی پی ۷ یه استاپ داد اما از تی پی ۵ و نیم برگشت .

و در آخر هم بگم شاید شنیده باشید که یه عستاد ترید یا یه نفر که با سابقه تر هست تو ترید به یه تازه کار گفته که همون استراتژی ضرر ده رو بر عکس کن یا مثلا همون بای هایی که گرفتی و ضرر کردی رو سل میزدی و سل های ضرر ده رو بای می‌گرفتی تا درست شه کارت اما خودشون هم نمیدونستن چی دارن بلغور میکنن یعنی همین .

امیدوارم ذهنتون اروم باشه و شبتون خوش.

7 لایک کرده

از توضیحاتی که در مورد کندل قیمت -زمان دادید ، تشکر میکنم . بسیار موضوع جالبی است. مشتاقیم برای ادامه مطلب .

3 لایک کرده

چی میگی واضح حرف بزن چارتکش

1 لایک کرده

خواهش میکنم لطف دارید .

بله حتما ادامه میدیم

3 لایک کرده

۶.مفهوم ساختار قیمت یا Structure(High and Lows) در ساختار فرکتالی زمان:

استراکچر همون High و Low هامون هستن که تو گذشته ی مارکت تشکیل شدن

حالا مفهوم این High و Low ها چیه ؟ جمله یا کلمه ی بدیهی ای که شاید هیچ وقت هیچکدوم از استاد یا منتور یا تو دوره های تریدی که دیدن و تمرین کردین بهتون نگفتن . اصلا یکی بیاد بگه بابا اصلا وقتی مارکت کندل Low یا Lower Low میزنه یعنی چی ! چرا بزرگان بازار به سادگی به انگلیسی میگن ترند ایز یور فرند ولی من همیشه خواسته یا ناخواسته خلاف ترند و استراکچر وارد میشم. اصلا آیا پول هوشمند یا بزرگان بازار برای خودشون هدف تعیین میکنن قبل از ورود ؟ هدفشون چیه ؟کجای استراکچر ورود و کی خروج میزنن و چرا ؟ جواب همه ی اینا بله هست . بله مارکت میکر، پول هوشمند، بزرگان بازار، نهنگ های کریپتو یا اصلا موسسات کوانت ترید یا هر چی که اسمش رو میذارید که من به طور کلی میگم مارکت میکر ، قبل از ورود نقطه ی خروجشون رو به وضوح تعیین کردن یا طبق شرایط خاصی که در صورت اینکه یه سری از اتفاقات بیفته از مارکت خارج میشن .

خروج مارکت میکر در جهت بای با اولین نشانه های نبود یا ناتوانی خریداران خرد یا همون ریتیل تریدرها تو بازار نمایان میشه مثلا قیمت بیتکوین داره به ۱۲۰ هزار دلار نزدیک میشه و مارکت میکر یا نهنگ کریپتو به دلیل داشتن حجم عظیمی از اون دارایی از چند روز قبل و چند هفته ی قبل نشانه های کمبود خریداران رو مشاهده کرده و قیمت به حدی بالا رفته که نقدینگی برای ادامه ی حرکت عملا وجود نداره و این ذات و ماهیت بازار و DNA انسان های عادی هست که با هیجان ورود میکنن و با خشم خروج میکنن پس مارکت میکر شروع به فروش های گسترده و پله ای میکنن چون باید برای اون حجم عظیم دارایی که منظورم نسبت به خرده تریدرها هست باید خریدار پیدا کنن و به این صورت اولین کندل های نزولی یا Low ها داخل چارت ظاهر میشن حالا وظیفه ی ما به عنوان ریتیل تریدرهای هوشمند چیه ؟ ریتیل تریدر هوشمند اسمی هست که من به ریتیل تریدرهای سودده میگم چون باید همیشه رد پول هوشمند یا همون مارکت میکر یا نهنگ ها رو بزنید تا بتونید مثل اون ها رفتار کنید و صد البته پول های هوشمند و بزرگان بازار همیشه حجم های خودشون رو از نهاد های نظارتی و قانونگذار و باز هم البته بقیه مارکت و ریتیل تریدرها پنهان میکنن چون اگه اینکار رو نکنن در نهایت ضرر ده میشن و به همین خاطر هست که من خودم به شخصه به هیچ عنوان از دیتاهای لول دار و حجمی و سبک های مرتبط با والیوم ترید استفاده نمیکنم . پس ادامه میدم که برای پیدا کردن رد این مارکت میکر ها فقط باید از چارت کندلی و تشکیل High و Low ها استفاده کنیم که متاسفانه یا خوشبختانه کندل های قیمت-زمان غیر قابل پاک کردن هستن یعنی نتیجه ی نهایی همون ورود و خروج حجم ها و مارکت میکرها و ریتیل تریدرها در نهایت تبدیل میشه به کندل های قیمت-زمان

( نمیخوام تئوری توطئه بدم ولی اسناد و مدارک بسیار زیادی هست که همین مارکت میکرها هر روز یه سبک جدید تحلیلی رو توسط یه نفر بولد میکنن تا آموزش های غلط کار خودشون رو براشون انجام بدن) .

خب در ادامه اولین نشانه های خروج پول هوشمند به صورت Low و Lower Low های جدید روی چارت نمایان میشن .

حالا دیگه ریتیل تریدرهای هوشمند و مارکت میکرها بعد از Buy اولیه ی ریتل تریدرها تو قیمت های بسیار بالا منتظر فعال شدن Stop های اونها در مقادیر پایین تر که از جنس Sell هستن وایمیسن و دوباره شروع به Buy میکنن و این کار اینقدر ادامه پیدا میکنه که مارکت کاملا یا رو به پایین روند دار میشه و یا رو به بالا که تو مثال بالا اگه دوباره در اون مقادیر بالا خریدار وجود داشته باشه مارکت به اصطلاح Pullback صعودی میزنه و به سمت ثبتHigher High جدید میره و اگه باز ناتوان باشه و خریدارها ضعیف باشن مارکت به سمت ثبت Lower Low میره .و اینطوریه که مارکت استراکچرهای خودش رو میسازه و وظیفه ی ما بعد از این ترید با این استراکچرها و دیتاها میشه.

در بخش توضیح فرکتالی بودن این High و Low ها باید بگم که مثلا چند بار شده که شما خلاف روند ترید کردید و علتش چی بوده ؟علتش این بوده که شما مثلا در یک موج کوچیک نزولی از یک موج بزرگتر صعودی ترید کردید یا به زبان دیگه خواستید که یک کندل 1H نزولی رو در داخل یک کندل صعودی 8H معامله کنید یا بازم به زبان دیگه شما خواستید که یک پولبک صعودی رو در جهت نزولی ترید کنید!!!

ما به این میگیم ساختار فرکتالی استراکچر که شما باید همیشه حواستون باشه که خلاف استراکچر تایم بالاتر در داخل تایم پایین تر ترید نکنید و گرفتار نشید.

5 لایک کرده

با عرض پوزش یه کم مطالب رو جا به جا کردم که بهتر متوجه بشید.

2 لایک کرده

۴.مفهوم ساختار فرکتالی(مولتی تایم فریم) زمان:

با این شروع کنم که سبک های تک تایم فریمی حالا هر چی میخواد اسمش باشه به شما نقاط مهم برگشتی تایم بالاتر رو نمیده!

من با سوال توضیحاتم رو جلو میبرم . تا حالا حتما شده که مثلا یه معامله رو گرفتید مثلا بای مارکت رو گرفتید و پیش بینی کردید که تا فلان جا بالا میره ولی فورا استاپ خورده یا مثلا تا تی پی ۱ رفته و برگشته یا از هر نقطه ای که خودتون قبلا تجربه اش رو داشتین؟؟؟ مشکل تک تایم فریم اینه که شما در اکثر مواقع هرچی به گذشته ی مارکت نگاه می‌کنید نمیدونید و نمی‌تونید دلیل برگشت قیمت، قبل از انتظارات خودتون رو کشف کنید .

نکته و پرانتز باز: تو سبک ما هیچ سطحی از کندلهای به اصطلاح دست خورده در هیچ تایم فریمی جلو آورده نمیشه و فقط و فقط و فقط کندل هایی که هنوز دست نخورده هستن مد نظر قرار گرفته میشه که اون هم شرایط داره !

پرانتز بسته و ادامه: تا حالا شده برید به تایم فریم های بالاتر نگاه کنید و ببینید که ای بابا من اشتباه کردم چون که مثلا قیمت به یه سطح روزانه یا هفتگی خورده و من توجه نکردم ؟؟؟ حالا منظور از بحث فرکتال هم اینه که هر کندل تایم پایین تر زیرمجموعه ی پیوسته ای از کندل تایم بالاتر خودشه و حرکت های اسکلپی تایم پایین همیشه باید در جهت استراکچر تایم بالاتر باشه.

به عنوان مثال شما میتونید این ساختار رو به صورت تایم فریم هایی که تقسیم بر ۲ میشن از بالا یه پایین تقسیم کنید یا از پایین به بالا ضربدر ۲ که یک Scale به هم پیوسته از اتفاقات فرکتالی رو برای ترید و ورودهای دقیق ببینید.

میتونید از سیستم تایم فریمی 1Min-2Min-4Min-8Min-15Min-30Min-1H 2H 4H 8H 1D 2D 4D 1W 2W 1M استفاده کنید یا از همین سیستم از بالا به پایین که از 1D به پایین اینطوری بشه 12H 6H 3H 90Min 45Min 20Min 10Min 5Min 2Min 1Minاستفاده کنید .انتخاب تایم فریم ها تقریبا هیچ فرقی تاکید میکنم که هیچ فرقی با هم ندارن تنها فرقشون اینه که شما تایم فریم های ضریب 2 و ضریب 3 دارید و فقط نباید از یک ضریب به ضریب دیگه ای بپرید .

نکته1: من خودم از هر دو ضریب 2 و 3 به صورت همزمان استفاده میکنم .برای این هم از مفهوم فرکتال استفاده میکنیم چون نقاط ورود ما بعد از تعیین Sign کندل و High و Low های معتبر که بعدا بهش میرسیم ورود با استفاده از مفهوم Tail Respect یا Body Respect هست .

نکته2: تریگر ما برای ورود گاها در 1/4 تایم فریم پایین تر از خط Hunt ما قرار داره و در بیشتر اوقات هم از 1/8 هم برای تایم فریم تریگر یا همون Double Trigger استفاده میکنیم که باز دوباره جلوتر توضیح داده میشه که خط Hunt چیه، خط Magnet و Pullback چیه!

بر میگردم به بالا که برای استفاده از هر ضریب فقط از اون ضریب استفاده میکنم به عنوان مثال اگه خط Hunt من تو 12H باشه تریگر من 3H میشه و دابل تریگر من که بیشتر ازش استفاده میکنم 90Min میشه.

نکته3:برای این تایم فریم ها یا باید اکانت پولی تریدینگ ویو داشته باشین یا فراز یا پلتفرم های دیگه البته سی تریدر هم تعداد زیادی تایم فریم داشت که چون زیاد باهاش کار نکردم دقیقا یادم نمیاد.

و در آخر اینکه این ده پونزده خط آخر رو چند بار به دقت بخونید چون واژه های جدید هستن و نیاز به توضیح دارن یه کم سردرگم نشید . در آخر کار از سادگی و کارایی اعجاب انگیز این سبک تعجب میکنید

موفق باشید. فعلا.

5 لایک کرده

پرانتز باز: خیلی وقتا مارکت میکر ها برای دونستن اینکه انتهای روند صعودی یا نزولی هستن یا نه اسپوفینگ میکنن که از نظر نهادهای نظارتی هم تخلف و حتی جرم محسوب میشه البته در اکثر مواقع با حساب های دیگه طوری انجامش میدن که کسی با خبرنشه

حالا اسپوفینگ چیه؟ قرار دادن مقدار زیادی پوزیشن فروش‌ فیک در نقاط بالاتر قیمت که ببینن آیا خریدارها یا بعضی از نهنگ ها یا موسسات مالی از کجا بی خبر دیگه به اون واکنش میدن و مارکت به اون سمت هل داده میشه یا نه اگه بره خب حذفش میکنن چون مارکت هنوز توان داره اگه نره هم اونا به صورت پله ای فروش رو آغاز میکنن که یا مارکت با جمع اوری تقدینگی از پایین یک پولبک صعودی جدید میزنه یا ضعف از خودش نشون میده و آغاز روند نزولی جدید میشه.

پرانتز بسته.

3 لایک کرده