یعنی درسش رو نخونده ولی با همون اطلاعات کم و تجربه زیادش الان عمل جراحی هم انجام میده حتی ممکنه از صد تا دکتر درس خونده هم بهتر عمل کنه
تو این مارکت هم همینه، هیچی بالاتر از تجربه نیست
مگه نمیگین هر کی بتونه توی این بازار دوام بیاره برنده هست،خب وقتی بتونی دوام بیاری یعنی تجربه زیادی هم کسب کردی و جدای از بالارفتن دانش تون، چارت میره تو ضمیر ناخداگاهتون و اینجا دیگه به صورت پیشفرض تصمیمات بهتری میگیرید و میفتی رو دور سود یا اصطلاحا میگن بازار روی خوبشو داره به شما نشون میده
سلام و احترام
در مورد یادگرفتن سبک های دیگه، به نظرم واقعا کار اشتباهی نیست. اصلا اگر شما سبک های مختلف رو بررسی نکنی و یاد نگیری، ذهنت نسبت به سبک و استراتژی خودتون، قابل بهینه سازی نمیشه.
یک وقتایی در آموزش های دیگه نکات و چالش هایی مطرح میشه که اگر واقعا بتونید ازشون در بهینه کردن استراتژی خودتون، استفاده کنید، برد کردید و خیلی به نفعتون میشه.
البته که باید در ابتدا بک تست بگیرید و آن نکات جدید تلفیق شده را تست و آزمایش کنید و بعدش در حساب ریل امتحان کنید که قطعا خودتون استادید.
موفق و موید باشید
این موضوع بخصوص برای کسانی که دوره جناب پورصمدی رو دیدن صدق میکنه چون ابتدا با اسکلپ و فست اسکلپ شروع کردن. نتایج و میزان موفقیت نقش تعیین کننده ای داره که اسکلپر بمونی یا سویینگر بشی. برای من دومیش اتفاق افتاد. این صداها هم در اوائل طبیعیه. کلا ناخودآگاه و صداهای درونی تلاش میکنن برمون گردونن به حالت قبلی چون دربرابر تغییر مقاومت میکنن اما بنا به تجربه خودم شناسایی این صداها و حسها از طریق تقویت خودآگاه و به روی کاغذ آوردنشون میتونه آروم آروم کمرنگ ترشون کنه.
تو هر حرفه ی شغلی ای نمیشه جلوی دیگران رو گرفت که بهتر از ما نباشن،نه میشه نگهبان گذاشت بالا سرشون نه میشه دعا دعا کنیم عملکردشون بهتر از ما نباشه،چون در نهایت هر رکوردی به دست دیگری شکسته میشه دیر یا زود.تنها کاری که میتونیم انجام بدیم قوی تر کردن و بهینه تر کردن دانش خودمونه.اگر شما بتونی اون ۶ درصد سود در ماه رو حفظ کنی و چندین سال روی همین روال بمونی برترین تریدر تاریخ میشی و رکورد برترین صندوق مالی دنیا رو میشکنی.پس اگر همچین امکان و سبکی داری که میتونه با بهینه تر کردنش اون درصد سود رو حفظ کنی بدون کلید شکستن رکوردای دنیا تو دستته و لازم نیست نگران شخص دیگه ای باشی،چون این کلیدو هنوز بعد چندین دهه کسی نتونسته پیدا کنه.
این حرفو برای شما و بقیه دوستان تریدر میزنم، اینجا زمین مسابقه نیست که بگیم یکی از ما داره بهتر عمل میکنه
اولین قانون انتخاب کردن استراتژی، راحت بودن خود ادم با اون استراتژیه و بعدش سودده بودنه، پس اگه الان یک استراتژی داری که حالت باهش خوبه و داره بهت سود میده ینی تموم مسیرو رفتی!
ترید کردن خیلی ساده است هرکس بتونه این مسیر را بره تریدر میشه و فردی خاص هست ولی هرکس در دام پکیج فروش دوره ict یا هر چیزی بیوفته قطعاً تریدر نخواهد شد البته که به هر شخصیت نمیخوره.
اومدین تریدر بشین یا یک شغل کاذب یا هیجان یا سرگرمی.
اگر پاسخ تریدر شدن نیست سنگین ضرر خواهید کرد هم مالی و هم……
درود بر شما و همه بزرگوارانی که در این تاپیک شرکت کردند
راجع به این مسئله در تاپیک دیگه ای که خیلی شبیه این تاپیک بود نظرم رو بیان کردم و تقریبا همون رو عینا اینجا هم اعلام می کنم بلکه برای تعدادی هرچند اندک مفید باشه و به دام چرخه باطل تغییر سبک و استراتژی و هزینه های بیخودی نیفتند.
من حدود ۸ ۹ سالی میشه که بازارهای مالی رو کار می کنم و دقیقا مثل خیلی از عزیزان یکی دو سال در اون چرخه باطل گذار از یه سبک و استراتژی به استراتژی دیگه قرار گرفتم. در نهایت و با توجه به اینکه بک تست و فوروارد تست های بسیاری از بازار گرفتم و همینطور اکسپرت نویسی هایی که انجام دادم و با استفاده از ربات سالیان زیادی رو بررسی کردم به یه نکته بسیار بسیار مهم رسیدم که خیلی ساده و کلیدی هست و تقریبا همه اساتید هم بهش اشاره می کنن اما بصورت عینی و تجربی هیچ کس نمودی از اون نداده و اون اینه که خیلی دنبال دوره و هزینه کردن و آموزش خاص و ویژه نباشید. در نهایت به این مورد می رسید که بازارهای مالی کلا بر پایه احتمالات بنا نهاده شده اند و شما فقط باید عواملی که قطعیت داره رو کنترل کنید و اون چیزی نیست جز مدیریت ریسک و سرمایه!!!
این چیزی که خدمتتون عرض کردم بسیار بسیار مهم و نکته کلیدی هست که اکثر تریدرا در واقع بازار رو به همین مورد می بازن و کنار میرن و یا بدبین میشن و ترس میاد سراغشون.
شما حتی اگه رندوم هم ترید کنید و ریسک به ریوارد و مدیریت سرمایه رو رعایت کنید مطمئن باشید در درازمدت سودده خواهید بود. این مورد تست شده و بسیار جواب داده.
در نتیجه با یه استراتژی ساده و بک تست شده که با روحیه شما سازگار باشه و کنترل ریسک به راحتی می تونید جواب بگیرید.
این مورد چندین بار و توسط چندین شخص متفاوت که می خواستن بازار رو یاد بگیرن و شروع کنن تست شده و نتیجه بخش هم بوده مورد اخیر در همین مدت جنگ بود که همه بازارها هم بسته بود و روی پلتفرم فرازگلد توسط یه فرد ۱۳ ۱۴ ساله انجام شد و بازم در نهایت سودده بودند.
در نهایت امر این که شما سودده هستید به خودی خود بسیار خوشحال کننده و عالی هست و نیازی به دستکاری هیچ چیزی نیست به قول یکی از دوستان فقط باید روی افزایش سرمایه تمرکز کنید.
دقیقا زبونم میگه اما اصلا انرژی ندارم برم چیز جدیدی شروع کنم .یا دید من نسبت به اوایل فرق کرده به سبک خودم و بهتر شده پس ادامه بدم بهتر از اینم میشه . این فکرای مسموم رو وقتیمیکنم که پشت سر هم استاپ میخورم یا مقایسه میکنم خودمو با بقیه
عرض ادب…اگر استراتژی درستی دارید، احتمالا در جریان هستید ساخت استراتژی کار خیلی دشوار و بسیار زمانبریه…البته صحبت من در رابطه با استراتژی ای هست که واقعا جزییات با دقت بالا داخلش ذکر شده…پس احتمالا شیفت کردن روی استراتژی های دیگ کار خیلی بهینه ای نیست…
اگر فوروارد تست دارید به تعداد بالا، میتونید روزی چند بار بهش نگاه بندازید و نتایج رو ببینید …نتایج لایو قرار نیست چیزی غیر از این نتایج باشع…اگر نتایج فوروارد تست دلخواه شماست ، پس تنها کاری که موظف به انجامش هستید، اجرا و صبره…منطورم اینه شما زودتر از هر چیزی ، برای پشیمونی از استراتژی فعلی، میتونستید با دیدن نتایج تست ها ، بیخیالش بشید…اینکه نشدید، نشون از خوب بودنشه احتمالا…
اجرای استراتژی به شدت کار حوصله سربرو خسته کننده ایه…اینم میتونه از عوامل شیفت کردن آدم ها به دیگر روش های ورود بشه…ولی خب درست اجرا کردن همین کار به ظاهر حوصله سر بر ، نتایج بلندمدت خوبی خواهد داشت..
چند وقته با این استراتژی کاری می کنید و حدودا چندتا ترید باهاش گرفتید. ژورنال و نتایج دارید؟
در واقع می خوام به این برسید که یه تعداد استاپ حداکثری تا الان ثبت کردید قاعدتا و خب تا اون حد با چند درصد بالا پایین نباید نگران باشید وقتی در نهایت سودده هستید.
شما شیر یا خط هم بندازید مدیریت سرمایه رو برای همه یکسان بگیرید و ریوارد 2 یا 3 بگیرید در نهایت در بدترین حالت ممکن سر به سر یا سودده میشید.
پس نگران تعداد استاپ ها نباشید. همینطور بنظر من مقایسه با دیگران در هر کاری خصوصا ترید خیلی معنا نداره!
شما از شرایط و همینطور نحوه ترید دیگران به صورت کامل آگاه نیستید. و تقریبا هیچ کس هم به شما استیتمنت طولانی نمیده. در نتیجه به قول دوستان باید دید و شنید و آروزی موفقیت بیشتر براشون داشت.
شاید این افکار مزاحم که حالت رو خراب میکنن خطاهای شناختی (cognitive distortion) باشن. فکرهای منفی معوج (distorted) و به دور از واقعیت که باعث احساسهای منفی میشن. این یه پدیدهٔ شناختهشده است و یه راه امتحان پس داده هم بررسی و بیاعتبار کردن این فکرها است که احساسهای منفی ناشی از اونا رو از بین میبره یا دست کم به میزان زیاد کم میکنم.
اگر جسارت نباشه مثلا این فکر که «دیگران چندین برابرش رو میگیرن خیلی اسونتر و با انتظار کمتر ترید میکنن» چند تا از این خطاها رو داره . دیگران یعنی همه غیر تو؟ این تعمیم بیقاعده (overgeneralization). ممکنه بعضیها در اثر تجربه یا دانش بیشتر در درازمدت عملکرد بهتری داشته باشند ولی خیلیها هم بدتر از تواند. یه قاعدهٔ سرانگشتی اینه که ۹۰ درصد تریدرها خُرد تو ۹۰ روز ۹۰ در صد سرمایهشون رو از دست میدن.
دومین خطای این فکر نتیجهگیری بی مدرک و دلیل (jumping to conclusion)ه. از کجا میدونی دیگران «چند برابرش رو میگیرن« اون هم «خیلی آسونتر و با انتظار کمتر»؟ بغل دست همه نشستی و این رو دیدی؟ دیدی موقع بالا پایین رفتن قیمت سوت میزنن و کیف میکنن؟ یا به محض این که وارد معامله میشن قیمت بهویی همون جوری که میخوان میٰره اونجا که اونا میخوان؟ win rate واقعی آدما این رو نشون نمی ده. ترید کردن در تمام دنیا یکی از پرفشارترین کارها از نظر روانیه که با این فکر در تضاده.
موردهای دیگه هم هست ولی فکر کنم موردهای بالا منظور رو برسونه. شاید هم این بررسی یه خرده اون احساس منفی رو کم کنه.
بنظرم یه چیزه طبیعیه و راهکارش اینه که بپذیریم قطعا استراتژی های بهتر چه از لحاظ زمانی و چه از لحاظ بازدهی وجود دارن و دارن استفاده میشن.
تریدر که وقت خالی زیاد داره، میتونید از وقت خالیتون جهت مطالعه دیگر سبکها استفاده کنید، البته اینم میدونم که حتی ناهاری که میخوریم رو تریدمون اثر میذاره و مطالعه زیادی میتونه تریدارو خراب کنه ولی همش برمیگرده به تلورانس هایی که برای استراتژی قبلیه خودتون گذاشتین و اینکه چقد توو تغییر و اعمالش دستتون بازه، هر چی کمتر دستتون باز باشه در این شرایط بهتره
البته نظر شخصیمه
پ ن : واقعا معتقدم حتی غذایی که میخوریم در تریدمون میتونه اثر گذار باشه.
ترید مثل زندگی میمونه . هر کسی باید خودش تجربه کنه ، از زندگی دیگران درس بگیره ولی نمیتونه جای کس دیگه ای زندگی کنه . هر کسی راه خودشه میره و اگه حسرت زندگی بقیه رو بخوره باخته .