عمرتون پای چارت هدر ندید (آیا ترید واقعاً ارزش وقت گذاشتن دارد یا نه)

آدم باید ذهنش با شوخی رو فرم باشه خنده و شادی برای ما واجبه پول در میاریم که شادی و امنیت بخریم باهاش امشبم یه شب عالی حسابی حال کردیم امیدوارم بقیه هم لذت ببرن شب خوش

سلام‌علیکم‌وقت‌نشد کل‌ تایپک‌بخونم‌!

۱. فیچرز = اهرم روی نوسان، نه پول‌سازی سریع
خیلیا فکر می‌کنن با لوریج ۲۰× یا ۵۰× می‌تونن یک‌شبه پولدار بشن، ولی حقیقت اینه که فیچرز یه ابزار مدیریت ریسکه، نه قمار. اگه استراتژی نداشته باشی، حتی یه حرکت ۱٪ خلاف جهت می‌تونه کل پوزیشنت رو لیکوئید کنه. من بارها دیدم افرادی با ۱۰۰۰ دلار شروع کردن و با یه کندل ۵ دقیقه‌ای حذف شدن.

۲. چالش اصلی من: نبود نقدینگی پایدار و محدودیت پلتفرم
اون اوایل که بایننس فیچرز رو برای ایرانی‌ها قطع کرد، من مجبور شدم برم سراغ صرافی‌های درجه‌دو مثل بای‌بیت. مشکلش این بود که عمق مارکت اونجا برای پوزیشن‌های سنگین کافی نبود و اسلیپیج بالا می‌رفت. مجبور بودم چندین اکانت با هویت‌های مختلف باز کنم تا ریسک شناسایی و مسدود شدن رو پخش کنم. این خودش یه مدیریت پورتفولیوی موازی بود.

۳. فاز فاندینگ و تیم‌های نالایق
دنبال فاند رفتم چون با سرمایه شخصی محدود (۱۰۰ دلار اولیه) رشد ارگانیک خیلی کند بود. با تیم‌هایی کار کردم که ادعای استراتژی کوانت داشتند، اما در عمل هیچ‌کدومشون مدیریت دراودان رو بلد نبودن. من رو از هدف ۵ میلیون دلاری عقب انداختن چون به‌جای فیکس کردن ریسک، فقط به دنبال افزایش حجم معاملات بودن. اون موقع فهمیدم که حتی یه استراتژی ساده با مدیریت ریسک درست، بهتر از یه استراتژی پیچیده با ریسک بی‌حدوحده.

۴. قانون مورفی در ترید: هرچیزی که می‌تونه خراب بشه، خراب می‌شه
سه سال ممتد روز و شب پای چارت بودم. بر اساس تئوری مورفی، من همیشه منتظر بدترین سناریو بودم؛ یعنی برای هر پوزیشن، استاپ‌لاس مشخصی داشتم و هرگز میانگین نمی‌گرفتم. ولی یه روز به خاطر تغییر آی‌پی و قطعی اینترنت، نتونستم استاپ رو تنظیم کنم و یه حرکت ۳٪ خلاف جهت، کل اکانتم رو فریز کرد. اونجا فهمیدم که حتی بهترین استراتژی هم بدون پشتیبانی فنی و ریداندنسی بی‌اثره.

۵. چرخه استراتژی‌های اشتباه و سایکلوزی
بعد از اون اتفاق، دچار سایکلوزی شدم؛ یعنی هر چندوقت یه استراتژی جدید تست می‌کردم (اسکالپ، سوئینگ، نیوز تریدینگ) و هیچ‌کدوم رو به اندازه کافی بک‌تست نمی‌کردم. چند ماه وقت تلف کردم تا بالاخره به این نتیجه رسیدم که بهترین استراتژی، همون استراتژی‌ای‌ست که با شخصیت تو هماهنگ باشه، نه اینکه دنبال ماژیک‌ترین فرمول بگردی. من در نهایت به ترکیب تحلیل تکنیکال کلاسیک (ساپورت/رزیستنس، RSI واگرایی) با مدیریت حجم پوزیشن (۱٪ تا ۲٪ ریسک در هر معامله) رسیدم.

۶. هدف‌گذاری مرحله‌ای و رشد تدریجی
از ماهانه به هفتگی، روزانه و ساعتی رسیدم. الان ۶ ساله که حداقل روزی ۱۰ دلار از ۵ اکانت موازی درمیارم (با میانگین ۵ ترید در روز و نسبت ریسک به ریوارد ۱:۲). وقتی به هدف روزانه برسم، یه بخش از سود رو به حساب جداگانه می‌فرستم و با مابقی، ریسک بالاتر می‌رم (مثلاً اهرم بالاتر یا حجم بیشتر). بعضی روزها ۱۰ برابر هدف می‌زنم، بعضی روزها به هدف نمی‌رسم، ولی مهم اینه که هیچ‌وقت از حد ضرر روزانه‌ام بیشتر نمی‌زنم (ماکزیمم ۳٪ کل سرمایه).

۷. تله دسترسی آسان
فیچرز مثل یه بازی موبایل شده؛ راحت ثبت‌نام می‌کنی و شروع می‌کنی. ولی همین دسترسی آسون، بزرگترین تله‌ست چون هیچ‌آموزشی پشتش نیست. من به دوستانم همیشه می‌گم: اول با اسپات شروع کن، بعد با فیچرز و لوریج پایین (۲× تا ۵×) و هیچ‌وقت با تمام سرمایه وارد نشو.

۸. ذهنیت درست: ترید برای ترید، نه برای پول
آخرین و مهم‌ترین درسی که گرفتم: اگه هدف اصلی‌ات پول باشه، هر لیکوئید شدن رو شکست شخصی می‌بینی و از استراتژی خارج می‌شی. ولی اگه ترید رو به عنوان یه فرآیند یادگیری ببینی، حتی ضررها هم بخشی از دیتاست آموزشیت می‌شن. من الان با وجود اینکه مهندس‌ام، هیچ‌وقت دنبال پیش‌بینی دقیق بازار نیستم؛ فقط دنبال واکنش درست به اتفاقاتی‌ام که بازار می‌ندازه.

از چت جی پی‌تی استفاده کردم برای غلط املای و خوانا تر کردم متن ، سپاس تا اینجا متن رو‌خواندید امدورام‌مفید واقع شود ،

به نظرم ترید ارزش وقت گذاشتن داره ولی نه به قیمت اینکه تمام زندگی آدم پای چارت بگذره

اگر سیستم معاملاتی مشخص داشته باشی و مدیریت ریسک رو رعایت کنی میشه زمان کمتری پای چارت بود و منطقی تر معامله کرد

مهم اینه ترید تبدیل به شغل فرسایشی نشه و دنبال کردن بازار خودش تبدیل به هدف نشه

به نظرم حرفتون کاملا منطقیه مخصوصا اینکه نباید از همون اول انتظار سودهای عجیب داشت

به نظرم ترید بیشتر از اینکه دنبال سودهای بزرگ باشه دنبال زنده موندن و ساختن یه سیستم درست و پایدار هست

بحث تبلیغات و وعده های غیرواقعی هم واقعا باعث شده خیلی ها با تصور اشتباه وارد بازار بشن و بعد از چند شکست کلا ناامید بشن

در نهایت هم موافقم که تو شرایط فعلی ایران ترید به عنوان شغل اول ریسک و فشار بیشتری داره و باید با احتیاط بیشتری جلو رفت

انشاالله شرایط برای همه بهتر بشه