خیلی از تریدرها تصور میکنند که رمز موفقیت، استراتژی قوی است. اما دادهها چیز دیگری میگویند: بارها دیده شده که یک معاملهگر با یک سیستم ساده اما پایبندی روانی بالا، از تریدری با تحلیل عالی اما عدم کنترل هیجانی، بهتر عمل کرده است.
نقطه کلیدی اینجاست: بیشتر ما قربانی «ناهماهنگی اجرا» میشویم. یعنی همان لحظهای که تصمیم گرفته بودیم طبق نقشه پیش برویم، ناگهان ترس یا طمع وارد میشود و نقشه را دور میریزیم. سؤال این است: آیا شما توانستهاید بین «دانستن» و «اجرا کردن» فاصلهای ایجاد نکنید؟ اگر نه، ریشه آن را در چه میبینید؟ ترس از ضرر؟ یا وسوسه سود بیشتر؟
نظر شما چیست؟ آیا واقعاً میتوان یک تریدر کامل بیاحساس بود؟
ترس از دست دادن = هنوز استراتژی نداری ویا حجم های بزرگی را وارد معامله میکنیم
جایی میخوندم که عزیزی گفته بود تریدر موفق اول یک بازنده موفق است . این حرف یک دنیا معنی تو دلش داره .
ممنون از توجه شما
من این موضوع رو ندیدم و البته قصدم اینه که مجموع ای از تجربیات دوستان جمع آوری بشه …
ممنون میشم اگر اون تاپیک رو هم به این بخش با دادن لینک یجوری متصل داشته باشیم …
موفق باشید دوست عزیز
بله بله
این موضوع خیلی مهمیه که باید به شدت روش تمرکز کرد
و ای کاش خیلی از دوستان مخصوصا تریدر هایی که تازه دارن وارد این دنیا میشن به این بخش ( کنتل احساسات) توجه بیشتری داشته باشن
بله بله
و متاسفانه این که بخشی از جامعه فکر میکنن که با دانشی که دارن دیکه نیاز نیست چیزی بدونن (همونجا توی ذهنشون دارن ترید های موفق میزنن)و همونا کافیه هم به اون بی عملی اضافی کنید!!!
فکر کن، یه جایی دیگه یاد نمیگیری (درس هم نمیگیری از اشتباهاتت) وبی عملی هم … بله بله…
به نظر من تریدر بیاحساس اصلاً وجود نداره و لازم هم نیست کسی احساساتش رو حذف کنه. مسئله اصلی اینه که با وجود ترس یا طمع، باز هم طبق پلن ترید کنی.
بیشتر ما استراتژی رو میدونیم، اما موقع اجرا به خاطر ترس از ضرر یا وسوسه سود بیشتر از برنامه خارج میشیم. تفاوت تریدر موفق دقیقاً همینجاست؛ کسی که حتی وقتی احساساتش درگیره، باز هم به پلنش پایبند میمونه.
بله بله
همینطوره اخساسات بخش بزرگی از زندگی روز مره همه ما رو دربر میگیره و حذف شدنی به معناب واقعی نیست، همینه تفاوت بین یک انسان و ربات ها.
توی این موارد بیشتر نظر همین موردیه که گفته شده باید دیسیپلین رو رعایت کرد، حتی با وجود خطاها و اینکه اون ها رو درواقع کنترل کرد تا تاثیر منفی روی تریدر نداشته باشه (بخشی که به بیان خیلی سادست ولی در عمل میتونه یه چالش بزرگ باشه)
ممنون از شما
باز هم اگر پیشنهاد و یا نظری دارین که برای دوستان آینده ما میتونه درس و تجربه باشه بیان کنید خیلی ممنون میشیم از شما تا همه بتیونیم از مطالعات و اموزش ها و حتی اگر نیاز باشه دانش تکنیکی هم دیگه یاد بگیریم.
موفق باشید
سلام و احترام
به نظر من دانش فقط یک قطعه از کل سیستم به شمار میاد.
مثال بزنم، شما قصد داری استاد دانشگاه بشی و از نظر علمی بسیار قوی هستی ولی توانایی سخن وری خوبی نداری و تمرین نکردی. ایا میتونی حالا استاد خوبی باشی؟ قطعا خیر!
در بحث ترید هم این مسئله وجود داره، شما نمیتونی فقط به دانش تکنیکال مسلط باشی، ولی به مدیریت سرمایه مسلط نباشی یا برعکسش
دانش ترید کردن به نظرم صرفا تکنیکال نیست. فاندامنتال بلد بودن هست، مدیریت سرمایه به شدت هست و روانشناسی هم یکی دیگه از مهم ترین هاشه
تمام این پارامترها کنار هم یک شخص رو به یک روند رو به رشد سوق میده و نبودش، یک خلا اساسی به حساب میاد.
شخصا با این مشکل خیلی کلنجار رفتم راه حلی که تونستم واسه خودم پیدا کنم و جواب داد رو میگم بقیه استفاده کنن!
1- در ابتدای روز ترید قبل از هر کاری اولین چیز روی کاغذ حتما توی اکسل یا ورد یا هرچیزی که آنلاینه ننویسید روی کاغذ تاثیر و بار روانیش خیلی بیشتره
2- مقدار حد سود و مقدار حد ضرر دوتارو بنویسید یا به صورت رقم مثلا 100دلار حد سود 30دلار حد ضرر یا به صورت درصدی مثلا 2 درصد سود یا 0.5 درصد ضرر
3- برای هر کدوم از این دو وقتی که هر کدوم تاچ شد یه توضیح بنویسید چکار میکنید مثلا ضرر تاچ شد آفلاین میشم یا سود تاچ شد یه معامله با ریسک نصف سود بدست اومده میزنم یا هرچی…
نکته مهم اینجاس( اول کاری بار ذهنی نداری تمام موقعیت های درست رو پیش بینی میکنی از قبل ذهنتو آماده کردی و طبق همون هم باید عمل کنی)
خیلی خیلی ممنون از شما
تجربه و پیشنهاد خیلی آموزنده و کاربردی بود
امیدوارم که راه حلی باشه برای بعضی از دوستان( شاید این راه برای کسی کمک کننده باشه یا نه)
در مورد اینکه باید روی کاغذ نوشته بشه و بار روانی بالاتری داره رو با شما خیلی خیلی موافقم، به نظرم باید کمی برای بعضی از کار ها با کاغذ و قلم آشتی کرد و تکنولوژی رو گذاشت کنار!!!..
ممنونم از اینکه تجربه خودتون رو با ما درمیون گذاشتین
خواهش میکنم بنده یه شاگردم هر روز برای یاد گیری از تجربه همه دوستانی که اینجا هستن، تا الان که ما از تجربه و پیشنهاد شما یادگرفتیم…
امیدوارم خیلی از دوستان برای بخش های روانشناسی که خیلی کمتر (فقط به صورت گذرا حرف زده میشه) در موردشون به صورت جدی بحث کنن و مشارکت داشته باشن…
بنظر من مهم ترین فاکتور یه معامله گر سودده صبر هست
کسی که صبوره میشنه تا ستاپش تشکیل بشه و زمانی که ستاپ تشکیل شد
نه ترسی وجود داره و نه طمع
وارن بافت میگه در بازار های مالی پول از تو جیب ادم عجول میره تو جیب ادم صبور
صبر هم همینجوری از اسمون نمیاد
باید اون ادم مبتدی به این نتیجه برسه که این عجول بودنه که داره بهش ضرر میزنه