روش جذب سرمایه‌گذار

درود بر همگی

قصد اینو داشتم یاد بگیرم اصولی ترین و درست‌ترین روش برای جذب سرمایه‌گذار جهت ترید چی هست؟درخواستم یه جواب ساده نیست. یه جواب کامل و مفصل میخوام.

میخوام برام توضیح بدین صفر تا صد چیارو برای سرمایه‌گذار باید بگیم، آیا قردادی باید نوشته بشه چطور باید نوشته بشه، انتظار من معامله‌گر از سرمایه‌گذار چیا هستش و انتظار سرمایه‌گذار از من چی هستش. قوانینی که باید بین ما نوشته بشه چیا هستن. تقسیم سود چه شکلی هست، آیا یه ماه سود کم شد چی قراره بشه، اگه یک‌ماه ضررده شد چه اتفاقی قراره بی‌افته. افت سرمایه حداکثر چقدر تعیین باید کنم، آیا من تعیین میکنم یا سرمایه‌گذار؟ آیا من در قبال افت سرمایه باید ضمانتی بدم؟

چطور متوجه کنیم که سرمایه‌شون دست خودشونه در حساب پم و با بروکر طرف هستن و سرمایه‌شون دست ما نیست که بیایم براشون ضمانت سند ماشین و خونه بدیم

انتظار هاشونو چطور مشخص کنیم واسه‌شون برای جواب به سوال هایی مثل: آیا همیشه بدون استثنا در انتهای ماه فلان درصد سود میرسه دستم؟

یا جواب چی بدیم به سوال: ضمانت برای سرمایه و سود چی می‌دید؟ (اینم حرف جدیدیه، ضمانت برای سود و سرمایه‌م!! یه عده اشخاص انتظار کسب سود بدون متحمل شدن ریسک و علم و تلاش هستن! وارن بافت اونور دنیا در حیرته که سرمایه‌گذاران ایرانی قوانینی برپایه کلاهبرداری نوشتن!)

و شفاف سازی های لازم چیارو باید بگیم.

متشکر از همه‌شما

و اینکه اصلا از کجا پیدا کنیم

ببین اول باید خودت سودده و ثابت شده باشی، بعد بری دنبال جذب سرمایه. اگر هنوز سابقه مشخص و قابل اثبات از سوددهی نداری، جذب سرمایه هم اخلاقی نیست هم در نهایت به مشکل می‌خوره. تجربه خیلی از دوستام متاسفانه .
سرمایه‌گذار دنبال کسی می‌گرده که قبلاً نشان داده می‌تواند مدیریت ریسک و سرمایه را بلد باشد، نه کسی که می‌خواهد با پول دیگران تازه امتحان کند.

پس قدم اول اینه که حداقل چند ماه تا ترجیحاً یک سال سابقه معاملاتی شفاف داشته باشی. یعنی گزارش حساب، اکویتی، دراداون و همه چیز مشخص باشد. بهترین حالت اینه که یک حساب ریل داشته باشی که در سایت‌هایی مثل Myfxbook یا FXBlue ثبت شده باشه تا هر کسی بتواند عملکردت را ببینه. وقتی این سابقه وجود داشته باشد، اصلاً نصف راه جذب سرمایه را رفته‌ای چون دیگر لازم نیست خیلی حرف بزنی؛ آمار خودش حرف می‌زند.

وقتی به این مرحله رسیدی، تازه موضوع صحبت با سرمایه‌گذار شروع می‌شود. اولین چیزی که باید به سرمایه‌گذار بگویی این است که ترید یک فعالیت پرریسک است و هیچ سود تضمینی وجود ندارد. اگر از همان ابتدا این موضوع را شفاف نگویی، بعداً هر مشکلی پیش بیاید تبدیل به دعوا می‌شود. باید خیلی واضح بگویی که هدف مدیریت سرمایه و سوددهی پایدار است، نه سودهای عجیب ماهانه.

معمولاً چیزی که سرمایه‌گذار می‌خواهد بداند این‌هاست: سابقه عملکردت چقدر است، میانگین سود ماهانه‌ات چقدر بوده، بیشترین افت سرمایه‌ات چقدر بوده، و برنامه مدیریت ریسکت چیست. باید بتوانی خیلی ساده توضیح بدهی که مثلاً در بدترین حالت چقدر از سرمایه ممکن است افت کند و در چه شرایطی ترید را متوقف می‌کنی.

در مورد ساختار کار هم معمولاً دو روش رایج است. یکی این است که سرمایه‌گذار حساب خودش را باز می‌کند و تو فقط مدیریت معامله را انجام می‌دهی. روش دوم این است که از سیستم‌هایی مثل PAMM یا MAM استفاده می‌شود که در آن سرمایه چند نفر جمع می‌شود ولی باز هم پول در حساب بروکر می‌ماند. نکته مهم این است که پول هیچ وقت مستقیم دست تو نمی‌آید. سرمایه‌گذار خودش حساب را دارد و فقط اجازه مدیریت معاملات را به تو می‌دهد. این دقیقاً همان چیزی است که باید برایش شفاف کنی: سرمایه شما در حساب بروکر است، برداشت هم فقط دست خودتان است، من فقط معامله می‌کنم.

در مورد قرارداد هم حتماً باید قرارداد نوشته شود، حتی اگر با دوست یا آشنا کار می‌کنی. قرارداد معمولاً چند بخش اصلی دارد. یکی موضوع قرارداد که مشخص می‌کند تو مدیر حساب هستی و طرف مقابل سرمایه‌گذار. بخش بعدی میزان سرمایه اولیه است. بعد از آن قوانین مدیریت ریسک نوشته می‌شود؛ مثلاً حداکثر افت سرمایه که به آن Maximum Drawdown می‌گویند. خیلی از تریدرها این عدد را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تعیین می‌کنند، ولی دقیقش بستگی به استراتژی خودت دارد. اگر افت به این حد رسید، یا ترید متوقف می‌شود یا قرارداد بررسی می‌شود.

موضوع بعدی تقسیم سود است. در بیشتر همکاری‌ها سود به شکل درصدی تقسیم می‌شود. مثلاً ۳۰ درصد برای تریدر و ۷۰ درصد برای سرمایه‌گذار یا در بعضی موارد ۴۰/۶۰. این تقسیم فقط زمانی انجام می‌شود که حساب سود کرده باشد. یعنی اگر ماهی ضرر شد، نه تو سودی می‌گیری و نه چیزی از سرمایه‌گذار کم می‌کنی جز همان ضرر معاملاتی. خیلی وقت‌ها هم از مدل High Water Mark استفاده می‌کنند؛ یعنی اگر یک ماه ضرر شد، تا وقتی حساب دوباره از سقف قبلی بالاتر نرفته، تریدر سهم سود نمی‌گیرد.

ممنون از شما تقریبا با همه صحبت هاتون موافق بودم بغیر از تقسیم سود .

بحث تقسیم سود مسئله مهمیه که ربط به تریدر داره اینطوری ک شما عرض کردید ۷۰ برای سرمایه گذار

و فقط ۳۰ درصد برای تریدر این اصلا مورد منطقی نیست.

سهم بیشتر رو تریدر باید بگیره اونم در صورتی که وارد باشه اگر تریدر کم سود و پرریسک باشه این عدد براش منطقیه اما اگر تریدر با تجربه و کار درست باشه اصلا نیازی نیست خودش حتی بره دنبال سرمایه گذار

اونا خودشون میان دنبالش .

اگر هم اینطوری نباشه یعنی ۷۰ درصد باید برسه به سرمایه گذار خب چه کاریه ادم یکم پول میزاره یه پراپ ۲۰۰ کا میگیره وصلام نامه تمام نه استرس کسی رو داری نه قراره حرف بشنوی و مبلغش هم خوبه فکر نمیکم توی این شرایط در ایران کسی بیشتر از ۵۰ هزار تا بتونه روی همچین چیزی ریسک کنه و همچین پولی رو بده به تریدر در صورتی که پراپ ها به راحتی حتی تا ۴۰۰ کا هم ارائه میدن .

دمت گرم بابت این سوال ببین تجربه به من ثابت کرده جذب سرمایه اون چیزی نیست که تو فیلم‌ها یا پیج‌های زرد می‌بینیم اول اینکه قبل از هر چیزی برو یه حساب ریل باز کن و حداقل شش ماه تا یک سال با استیتمنت شفاف و بدون سانسور مثل مای اف ایکس بوک ثابت کن که تریدری تا وقتی اینو نداری جذب سرمایه یعنی قمار روی پول مردم که آخرش هم فقط آبروریزی و دردسره وقتی آمار داری دیگه لازم نیست حرف بزنی آمار خودش داد می‌زنه

در مورد سرمایه‌گذار به نظرم کلیدش فقط شفافیت بی‌رحمانه است اول اینکه پول دست خودشه دقیقاً بهش بفهمون که تو نه به حسابش دسترسی داری و نه پولی میاد تو جیب تو این یعنی خیالت راحت باشه بروکر بین ماست دوم اینکه ضمانت یعنی چی همون اول بهش بگو داداش من ترید یعنی ریسک اگه دنبال سود بی‌دردسر و تضمینی هستی برو طلا بخر یا بذار بانک اینجا بازار سرمایه‌ست ممکنه یه ماه ضرر کنیم اگه کسی اینو نپذیرفت اصلاً باهاش کار نکن چون اون پول برای طرف عزیز نیست و فقط برات دردسر درست می‌کنه سوم اینکه قرارداد حتماً بنویس حتی با رفیق صمیمی دراداون رو مشخص کن مثلا بیست درصد بنویس اگه به این عدد رسیدیم یعنی استراتژی من اینجا جواب نداده و می‌شینیم دوباره بررسی می‌کنیم چهارم اینکه تقسیم سود مدل های واتر مارک بهترین حالته یعنی تا ضرر قبلی جبران نشه و سقف جدید نزنیم خبری از سهم سود تریدر نیست این یعنی در سود و ضرر شریکیم

خلاصه اینکه آدم حرفه‌ای اول خودش رو ثابت می‌کنه بعد میره سراغ جذب سرمایه دنبال کسی باش که بازار رو می‌فهمه نه کسی که دنبال یه شبه پولدار شدن با سرمایه بقیه است موفق باشی

دمت گرم واقعا خیلی منطقی بود

یه سوال داشتم. تا وقتی پراپ فرم ها هست چرا دیگه باید دنبال سرمایگذار بود؟! یعنی سرمایه گذار بیشتر از 200k سرمایه اولیه با تقسیم 80 به 20 به نفع تریدر میخاد بده؟ حتی اگه 200k هم از نظر شما کمه و خیلی بیشتر انتظار داری, پراپ فرم هایی مثل فاندد نکست تا 4 میلیون دلار افزایش سرمایه دارن! یا مثلا پراپ فرم FTMO کلاب VIP داره که درمورد سقف سرمایه اصلا حرفی نزده

اگر هم مشکل یه نفر با قوانین پراپ فرم ها باشه, جسارتا اون یه نفر هنوز تریدر نشده چون پراپ فرم های معروف و معتبر قوانین غیر منطقی ندارن

واقعا برام قابل قبول نیست که داخل دوره حضور پراپ فرم ها دیگه تریدری (تاکید میکنم تریدر, کسی که به سود مستمر رسیده باشه) دنبال سرمایه گذار باشه

ببین خیلی ها هستند که سیستم تریدشون بر مبنایی هست که با پراپ فرم‌ها همخوانی نداره.

مثلا ورود پله ای یا مدیریت ریسک متفاوتی دارند ولی تریدر سودده هستند.

دوستان اطرافم که تریدر هستن از اتفاق بیشترشون این مدلی جذب سرمایه میکنن.

من هنوز پرفورمنس خودم به سطحی نرسیده که بخوام این کارو بکنم ولی یه نکته ی دردناکی رو در نظر میگیرم: در ایران هییچچچ حمایتی از چنین سیستمی نیست، تریدر نوعی فرق خاصی با کسی که نزول گرفته نداره و باید خییللیی حواستو جمع کنی که بیچاره ات نکنن. من خودم وقتی کارنامه ام تر و تمیز تر بشه احتمالا ازنتورک افراد نزدیک شروع کنم و از جمع بیزنس من ها.

دلیل اینکه صحبت از سرمایه گذاری سنتی میشه اینه که پراپ فرم ها حداقل اونهایی که با ایرانیا همکاری میکنن هم پول کمی برای حمایت از تریدر دارن و هم ذاتا براساس بیزنس پلن تضاد منافع با تریدر دارن. ولی بروکر صرفا کاسه کوزه بگیره! سود کردی ضرر کردی پای خودته و سرمایه گذارت. من حتما اول اولویت رو میدم به شکل سنتی در شرایط حال حاضر مملکت! ولی امیدوارم صنعت پراپ قوی تر بشه تا شاهد اطمینان بالا از نقدینگی شون باشیم بعدش حرف شما بیشتر درست در میاد.

بابت پاسخگویی‌یت بسیار متشکرم. کاملاً مفید بود🙏🏻

کاملا موافقم. متشکرم بابت راهنمایی و پاسخگویی‌یت.

درود بر شما

ببین دوست عزیز، اینکه شما چه عقاید و افکاری دارید برای شما محترمه، ولی بنده کاملا با سیستم پراپ فرم مشکل دارم. پراپ فرم سیستم سرمایه‌دهی نیستش، بلکه یک سیستم فروش سرویسه. با شکست خوردن تریدر ها در پاس کردن چالش ها سود اونیکی تریدر هارو میدن. این موضوع کاملاً مشخص هستش و اگر اطلاع ندارید، آگاه کنم که تمامی حساب های به اسم ریل که به تریدر بعد پاس کردن چالش توسط شرکت داده میشه، صرفاً یک حساب دمو هستش و هیچ سرمایه‌ی واقعی به هیچکسی داده نمیشه. با ادعای «تمامی سرویس های ما به صورت اوتومات به حساب های واقعی متصل هستن و معاملات شمارو کارشناسان ما در حساب های واقعی اجرا میکنن» خنده داره این حرفا. فکر نکنم لزومی باشه بیشتر از این توضیح بدم. ماهیت بازار دارای ریسک و غیرقابل پیش‌بینی هستش. امکانش هست قوی‌ترین استراتژی ها ۱۰ بار پشت سرهم استاپ بخورند و قانون نویسی های پراپ فرم ها حتی بهترین هاشون کاملا خلاف اصول معامله‌گری هستش.

باز هم اختیار دارید شما.

سلام خوبی

باید یه استیتمنت خوب داشته باشی برای جذب سرمایه گذار معمولا یه حساب پم باز میشه یا از طرف خودت یا یه مرجع که سرمایه گذار بهت معرفی کنه درصد تقسیم سود هم برای تریدر اون حساب 20 درصد از سود برای شما 70 درصد برای سرمایه گذار اون وسط 10 درصد هم پول چای اون مرجع هلدینگ و بروکر هستش

خب حالا که تا اینجا اومدی بایستی به سرمایه‌گذار ها بگی با یه غوره سردیت تون نشه وبا یه کشمش گرمی باید اون استیمنت رو بزاری جلو شون وبگی من درمثلا یک سال گذشته میانگین ماهی ده درصد سود گرفتم بله میانگین یعنی یه ماه هیچی یه ماه ضرر ماه بعد 30 درصد جمع این سه ماه میانگین میشه 10 درصد اینو قبول کنند تا به تریدر فشار نیارن از روز اول پس سود چی شد

یه موردی که هست اینه که شما فاند مستقیم سرمایه‌گذار رو با چالش دو مرحله‌ای پراپ مقایسه میکنید.

چند تا تفاوت وجود داره.

اول این که شما طبق قراردادی که با سرمایه‌گذار بستید میتونین دراداون بسیار بالاتری داشته باشید.

اما توی پراپ دراداون محدود روزانه حدود ۵ درصد رو دارید. به علاوه بعضی از پراپ ها محدودیت ریسک بر هر ترید دارند که باز هم شما رو محدودتر میکنه.

اینها باعث میشه مارجین خیلی کمتری در اختیارتون باشه.

مورد بعدی انتخاب بروکر هست، شما با سرمایه شخصی یا سرمایه‌گذار توی هر بروکری میتونید حساب باز کنید، چه بسا بخاطر سرمایه بالایی که وارد بروکر میکنید تخفیف هایی هم شاملتون بشه، اما در پراپ محدود به پلتفرم پراپ هستید که ممکنه با سبک معاملاتی شما سازگار نباشه. به عنوان مثال فانددنکست اجازه استفاده از اکسپرت رو نمیده. مگر با اجازه اونها و در شرایط خاص.

در مورد تقسیم سود هم اگر به پراپهایی که فاند مستقیم ارائه میدن سر زده باشید میبینید که تقسیم سود ۵۰ درصدی دارند. که خیلی کمتر از تقسیم سود چالش دو مرحله‌ای در همان شرکت هستش.

درود

عرض شما درسته ولی باز هم پراپ انتخاب بهتریه دراودون ۵ درصد روزانه بسیار عدد منطقی هست اگر فکر میکنید این عدد کمه باید بهتون بگم ک حساب های که سرمایه گذار به عنوان سرمایه به شما میده درادون رو تا ۲ درصد پایین میارن بخاطر زیاد بودن عدد اکانت و کم بودن تحمل روانی سرمایه گذار این از این موضوع.

موضوع بروکر هم ک گفتید اونم باز همینه خب شما همون‌طوری ک انتخاب های زیادی توی بروکر ها دارید وقتی سرمایه از خودتون باشه همون‌ اندازه هم پراپ های مختلف با قانون های مختلف وجود داره .

در کل انتخاب عقلانی تر پراپ هست نسبت به سرمایه گذار برتری های زیادی داره بهترینش هم اینه ک شما ترس از دست دادن اکانت رو نداری ‌قوانینش هم بسیار بسیار اسون تر از قوانین سرمایه گذاره .

اگر سرمایتون زیر ۱۰۰ هزار دلار هست به نظرم بهترین انتخاب پراپه اگر دنبال سود مناسب هستید اگر واقعا تریدر باشید ۱۰ ۱۲ درصد چیزی نیست نحایتا ۱ ماه پاس میشه.

درسته.

حفیقتش مورد دیگه هم اینه که باید اعصاب برخورد مناسب با سرمایه‌گذار رو هم داشته باشید که من ندارم.

چشم عباس آقا . امر دیگه :grinning_face_with_smiling_eyes: