دقیقا به نظرم بهترین استفاده از آموزش همینه که قرار نیست آخرش عین استاد ترید کنیم
آموزش باید یه دید و چارچوب بهت بده و بعد خودت از بین مطالب چیزی که با شخصیت و سبک معاملاتی خودت جور درمیاد استخراج کنی و با بک تست و اجرای واقعی ببینی واقعا برات جواب میده یا نه اینطوری بعد یه مدت دیگه وابسته به اسم استاد نیستی و استراتژی خودت رو داری که آمارش رو خودت به دست آوردی
مشکل اصلی اینه که دنبال بهترین استاد میگردیم در حالی که بعد از یه جایی دیگه اسم استاد تعیین کننده نیست حتی اگر بهترین آموزش دنیا رو هم ببینی تا وقتی خودت بک تست نکنی ژورنال نداشته باشی و نتونی چیزی که یاد گرفتی رو تبدیل به سیستم شخصی خودت کنی نتیجه زیادی نمیگیری
معلم خوب میتونه مسیر رو کوتاه کنه ولی قرار نیست جای تمرین و تجربه خودت رو بگیره در مورد استاد آرمان هم اگر تجربه شخصی خوبی داشتی بهتره دقیق بگی چه چیزی از روش یا آموزش ایشون برات کاربردی بوده نه اینکه فقط بگی زندگیمو مدیونشم اینطوری برای بقیه هم قابل قضاوت تره
درود بر همه ی دوستان. بنده هم عضو انجمن نخبگان ترید هستم و مثل خیلی از شما در مسیر یادگیری ترید قرار دارم (تا این لحظه در مارکت سودده نبودم). دیدم داخل این تاپیک صحبت در مورد انجمن هست گفتم منم بعنوان کسی که تقریبا ۸ ماهه داخل انجمن هست چند مورد اضافه کنم.
انجمن حالتی شبیه به دانشگاه داره و آموزش ها لول بندی شده ارائه میشه (فصل یک و دو و سه)
این مسئله برای من نقطه قوت بود چون دنبال مسیری بودم که یخورده سر و تهش پیدا باشه و آدم بتونه پیشرفتش رو بررسی کنه.
مسئله دیگه ای که وجود داره اینه که به هیچ وجه نباید درگیر توهم بشیم. هیچ کس با دوره (پولی یا رایگان) تریدر نمیشه و همه چیز به خود شخص برمیگرده. در انجمن هم به شما گفته میشه که انتظار رسیدن به سوددهی سریع رو نباید داشته باشید. اگر میخوای سال دیگه خونه و ماشین خوب بخری ترید مسیر مناسبی نیست و باید کار بهتری پیدا کنی.
فلسفه کلی انجمن یا بهتره بگم چیزی که من درک کردم اینه: برای این که در ترید بخوایم سودده بشیم، باید شخصیت یک تریدر سودده رو در خودمون بسازیم. باور هایی که از گذشته با خودمون حمل میکنیم و شاید دیگه لازمشون نداشته باشیم رو زمین بذاریم. میدونم این حرف ها کلیشه ای بنظر میاد ولی اصل کار همینه. انجمن هم بیشتر روی این بخش فعالیت میکنه؛ یعنی تغییر باور ها و رشد ذهن؛ و همزمان کار کردن طبق پلن مشخص روی بازار. اینم یعنی سیستم سازی، که کار یک روز و دو روز نیست و ماه ها زمان میبره.
طبیعتا نمیتونم توی یک کامنت تجربه ای که از آموزش در انجمن داشتم رو درست عنوان کنم.
بنظرم در مجموع تجربه مفیدی بوده و تاحالا انقدر به تریدر حرفه ای شدن نزدیک نبودم. این که آقا رضا این جمله رو گفتن که زندگیشونو مدیون استاد آرمان هستن رو هم درک میکنم کاملا چون خودمم طی چند ماه گذشته خیلی تغییر کردم. همچنین درک میکنم که این جمله، برای کسی که داخل انجمن نیست و نمیدونه وایب انجمن چیه چقدر میتونه عجیب باشه xd. من هم اصلا اهل بت سازی نیستم و برای استاد آرمان بعنوان یک انسان احترام ویژه ای قائلم.
جمعبندی هم این که راه های رسیدن به خدا زیاده.چیزی که من فهمیدم اینه که سؤالِ بهترین استاد کیه مثل این سواله که بهترین استراتژی کدوم هست. این سوالا اصلا معنی ندارن. ببینید صحبت کدوم استاد به دلتون میشینه، یکی و فقط یکی رو انتخاب کنید و به همون بچسبید و راه و روشش رو یاد بگیرید اجرا کنید. این حرفی هست که تریدر های سودده میزنن و فکر کنم بهترین کاری که همه ماهایی که دنبال تریدر شدن هستیم باید انجام بدیم همینه.
اینکه آموزش ساختار داشته باشه خوبه ولی چیزی که در نهایت تعیین کننده ست اینه که اون آموزش چقدر تبدیل به تمرین و اجرای واقعی بشه چون حتی بهترین مسیر هم بدون کار خود شخص نتیجه خاصی نمیده
در مورد شخصیت تریدر هم موافقم ولی به نظرم نباید ازش یه مفهوم خیلی پیچیده ساخت خیلی وقتا همین که آدم بتونه قوانین خودش رو بشناسه و بدون تغییر مداوم اجراشون کنه بخش بزرگی از مسیر رو طی کرده
آخرش هم واقعا شاید سوال بهترین استاد یا بهترین استراتژی جواب مشخصی نداشته باشه چیزی که مهمه اینه که یه مسیر قابل فهم پیدا کنی و اونقدر ادامه بدی که بالاخره بتونی مستقل از خود مدرس تصمیم بگیری
آره منم نظرم اینه چیزی به نام بهترین وجود نداره.
بهترین استاد و بهترین استراتژی و این حرفا. یه مبحثی که توی انجمن یادش گرفتم و قبلا نمیدونستم یا بهتره بگم به اهمیتش پی نبرده بودم همین هست. فقط باید به یک مسیر بچسبی و ولش نکنی. این مهمتر از اینه که این استاد باشه یا اون استاد. هر روز یک استراتژی و استاد جدید میاد. اطلاعات جدید توی هزاران کانال یوتوب و … وجود داره. از یه جایی به بعد دیگه اطلاعات زیاد کارساز نیست. من اگر جای کسی باشم که تازه میخواد شروع کنه این کارو میکنم: فقط اطلاعاتی که مطمئنم جواب داده و تریدر ازش در اومده رو انتخاب میکنم و طبق همونا پیش میرم. بقیش دیکه کار خودته و باید تجربه کسب کنی. این مسئله رو هم قبول میکنم که تریدر توی یک هفته و یک ماه تریدر نمیشه. زمان احتیاج هست و برای هر کس هم متفاوته.
حرف اصلی همینجاست که بعد از یه جایی دیگه مشکل آدم کمبود اطلاعات نیست بلکه زیادی اطلاعاته هر روز یه استاد جدید یه استراتژی جدید یه سبک جدید معرفی میشه و اگر بخوای همه رو دنبال کنی عملا هیچ مسیری رو به اندازه کافی ادامه نمیدی تا بفهمی واقعا برای خودت جواب میده یا نه
اگر خودم بخوام به کسی که تازه شروع کرده یه توصیه بدم میگم اول یک مسیر مشخص انتخاب کن که منطقش رو میفهمی و منابع و سابقه قابل بررسی داره بعد برای مدتی همون مسیر رو ادامه بده و مدام با اولین ضرر یا چند معامله ناموفق سراغ روش جدید نرو چیزی که باید یاد بگیری فقط نقطه ورود نیست بلکه مدیریت ریسک ژورنال نویسی کنترل تعداد معاملات و شناخت رفتار خودت در شرایط سود و ضرره اینا چیزایی نیستن که با دیدن چند تا ویدیو کامل بشن
از اون طرف باید قبول کرد که ترید یه مهارت زمانبره و هیچ فرمولی وجود نداره که بشه باهاش تضمین کرد کسی توی یک هفته یا یک ماه به سوددهی پایدار میرسه ممکنه یکی سریعتر پیشرفت کنه و یکی مدت بیشتری نیاز داشته باشه مهم اینه که این مدت صرف آزمون و خطای بی پایان نشه بلکه هر چند وقت یکبار عملکردت رو بررسی کنی ببینی چه اشتباهاتی تکرار میشن و آگاهانه اصلاحشون کنی به نظرم چسبیدن به یک مسیر وقتی ارزش داره که همراه با بررسی و یادگیری باشه نه اینکه صرفا از روی تعصب تا آخر ادامه اش بدی