قدرت نقدینگی نمیسازه، جریان سفارش میسازه و نقدینگی از سمت تمام شرکتکنندهها شامل بانکها، مؤسسات، الگوریتمها و ریتیلها تامین میشه. اینکه فکر کنی یک قدرتخاص دکمه نقدینگی رو روشن و خاموش میکنه، بیشتر شبیه تعوریهای توطه است تا درک میکروساختار بازار. تو هنوز نقدینگی رو با پول زیاد اشتباه میگیرینقدینگی یعنی حجم سفارشات آماده برای معامله در لحظه، و همین سفارشات خرد و متوسط در کنار صندوقهای بزرگ هستن که زیرساخت نقدشوندگی رو شکل میدن تا بازار بتونه حرکت کنه. اگر حرفت درست بود، بازار نیاز نداشت قبل از هر رویداد مهم، نواحی نقدینگی رو تست کنه یا سفارشات رو جمع کنه؛کافی بود ارادهی قدرت کافی باشه. اما چون بازار با موتور تطبیق سفارش Matching Engine کار میکنه، همیشه نیاز داره نقدینگی در سمت مقابل وجود داشته باشه. وقتی هنوز فرق بین Liquidity و Capital رو نمیدونی، طبیعیه که قیمت رو بازیچهی قدرت شخصی ببینی، در حالی که ما داریم درباره سازوکار فنی و الگوریتمی بازار حرف میزنیم. همونطور که دوست عزیزی هم در کامنت ها پاسخ شما رو داد .تو داری از تصویر ذهنیات درباره سیاست میگی و من از ابزار کار یک تریدر حرفهای. تا زمانی که ننشینی و مکانیسم واقعی Order Flow و Market Depth رو یاد نگیری، بحث سر نقدینگی برات تبدیل به شعارهای سیاسی میشه. تفاوت ما در اینه که من با ساختار بازار کار میکنم و تو با افسانهی قدرت. این بحث برای من به پایان رسیده چون استدلال علمی با پیشفرضهای توطعهآمیز به نتیجه نمیرسه.
عزیز دلم قیمت بر میگرده ناحیه رو تست میکنه تا شرکت ها و بانک های مرکزی از حداکثر ضرر به دور بمونن وگرنه بازار دلش برای تو نمیسوزه
اگر لیوان به لیوان جمع کنی به اقیانوس برسی برسس امیدوارم موفق بشی
مشکل بحث اینه که عدم قطعیت رو با بیعلمی اشتباه میگیری. علم یعنی مدلسازی، آزمونپذیری و کار با احتمالات، نه تضمین نتیجه. معاملهگری دقیقا یک سیستم آماریه، درست مثل خیلی از شاخههای پزشکی و مهندسی که هنوز هم خطا دارن. اینکه میگی داده زیاد همیشه مفید نیست درسته، اما این ایراد به تحلیل بده، نه به خود داده، داده بدون مدل نویزه و سادگی بدون ساختار میشه خط روندی که هرکس یه جور میکشه.
اینکه بعد از جمع شدن نقدینگی هم استاپ میخوری هیچ تناقضی نداره هیچکس نگفته فهم Liquidity تو رو از استاپ خوردن معاف میکنه. تفاوت تریدر حرفهای اینه که میدونه کدوم استاپ جزی از توزیع آماریه و کدوم نشونه باطل بودن فرضیه. این حرف که پس خودم تله بانک شدم ناشی از شخصیسازی بازاره بازار نیت واحد نداره، فقط جریان سفارش داره و بعضی سناریوها شکست میخورن.در نهایت بله، همه روشها Edge دارن، اما یکی توصیف سطحی میده و یکی ساختار رفتار بازار رو. گفتن اینکه چون خط روند هم درصد برد داره پس فرقی با Market Microstructure نداره، همونقدر دقیق که بگی چون حدس هم گاهی جواب میده، پس علم لازم نیست. این تفاوت اسم نیست، تفاوت عمقه.
به درود، موفق کامروا باشی دوست عزیز☘️