ترید به عنوان شغل اصلی یا شغل دوم ؟!

سلام وقت همگی بخیر

من تقریبا 2 سال بصورت هرروز فول تایم برای یادگیری ترید وقت گذاشتم و الان استراتژی شخصی دارم و روی مباحث روانشناسیمم کار کردم و میشه گفت توی نقطه سر به سر و حتی رو به سود هستم.

حالا برای بعد این، بنظرتون میشه هم یه شغل داشت و هم ترید کرد ؟

یعنی صبح تا عصر مشغول کار و غروب هم 2-3 ساعت برای ترید وقت بذارم.

بنظرتون شدنیه ؟

خودتون تجربه کردید همچین شرایطی رو ؟

6 لایک کرده

اگه قانع باشی یه تک ترید اوپن نیویورک رو شاخصا که میشه همون سه و نیم اینا بسه برات

4 لایک کرده

زمانی که ترید تنها منبع درآمدته، فشار روی موفقیت تریدت به شدت بیشتر میشه و تو این کار دلت میخواد که هرچقدر که میتونی از فشار کم کنی!

این یکی از اشتباهات من توی 4 سال اول یادگیری تریدم بود.
خیلی از ارور های روانشناسی ریشه در نیاز دارن و منبع درآمد ثانویه بهت این امکان رو میده راحتتر پروسه محور، نتیجه تک تک تریدات برات مهم نباشه.

11 لایک کرده

آره، کاملا شدنیه—اتفاقا برای خیلی‌ها بهتر از فول‌تایم ترید کردنه.

واقعیت اینه که وقتی تنها منبع درآمدت ترید باشه، ناخودآگاه فشار “باید پول دربیارم” وارد تصمیم‌گیری‌هات میشه. همین فشار همون‌جاست که پلن خوب رو خراب می‌کنه. داشتن یک شغل ثابت، این فشار رو برمی‌داره و اجازه میده واقعا بر اساس سیستم و احتمالات ترید کنی.

مدلی که گفتی (کار روزانه + ۲–۳ ساعت ترید) اگر درست اجرا بشه، حتی می‌تونه بهت ثبات بیشتری بده. فقط چند نکته مهم:

• باید استراتژیت رو با زمان محدود سازگار کنی (مثلا تمرکز روی سشن مشخص یا تایم‌فریم‌های بالاتر)

• از تریدهای عجله‌ای قبل یا بعد کار دوری کنی

• کیفیت مهم‌تر از تعداد تریدهاست

• حتما یک روتین ثابت داشته باشی (ساعت مشخص برای بررسی، ورود، خروج)

تجربه رایج بین تریدرهای سودده اینه که خیلی‌ها دقیقا از همین مدل شروع کردن و حتی بعدا هم کامل از شغل جدا نشدن، چون تعادل ذهنی بهتری داشتن.

جمع‌بندی اگر بخوام کوتاه بگم:
شغل ثابت بهت پول میده، ترید بهت لِوِرِج ذهنی میده—ترکیب این دوتا می‌تونه بهترین حالت باشه.

12 لایک کرده

زمان و مارکت بهت ثابت میکنن

حرف من و دیگران پشیزی اهمیت نداره

10 لایک کرده

یکی از بحث‌برانگیزترین سوالات در دنیای معامله‌گری این است که آیا ترید می‌تونه به عنوان شغل اصلی قلمداد بشه یا این یک اشتباه محض است و باید به عنوان شغل دوم قلمداد کنیم ؟

پاسخ کوتاه این است: ترید می‌تواند شغل اصلی باشد، اما تنها در صورتی که با آن مانند یک «کسب‌وکار» برخورد کنید، نه یک «شغل حقوق‌بگیر».

اینکه آیا ترید باید شغل اول باشد یا دوم، بستگی به مرحله‌ای دارد که شما در آن قرار دارید. بیایید این موضوع را از چند زاویه تحلیل کنیم:

۱. ترید به عنوان شغل اصلی (مزایا و الزامات)

بسیاری از تریدرهای موفق، ترید را شغل اصلی خود می‌دانند، اما این تصمیم زمانی منطقی است که شرایط زیر برقرار باشد:

ثبات درآمدی (نه لزوماً ثابت): شما باید به استراتژی خود آن‌قدر مسلط باشید که بتوانید در بازه‌های زمانی مختلف (مثلاً ماهانه یا فصلی)، درآمدی مستمر کسب کنید که هزینه‌های زندگی شما را پوشش دهد.

سرمایه کافی: داشتن سرمایه کافی باعث می‌شود برای سود گرفتن، تن به ریسک‌های احمقانه (Over-trading) ندهید. وقتی سرمایه کم باشد، تریدر مجبور است با اهرم‌های (Leverage) بالا کار کند که خطر نابودی حساب را افزایش می‌دهد.

صندوق اضطراری (Emergency Fund): شما باید هزینه‌های حداقل ۶ تا ۱۲ ماه زندگی خود را جدا از سرمایه ترید کنار گذاشته باشید تا در ماه‌هایی که ضرر می‌کنید، تحت فشار روانی برای تأمین مخارج خانواده نباشید.

نظم حرفه‌ای: ترید به عنوان شغل اصلی نیازمند محیط کار مشخص، ساعت کاری معین و دفترچه ثبت وقایع (Journaling) است.

۲. چرا نگاه به ترید به عنوان «شغل دوم» برای شروع هوشمندانه‌تر است؟

برای اکثر افراد، شروع ترید به عنوان شغل دوم (در کنار درآمدی ثابت) بسیار منطقی‌تر است:

کاهش فشار روانی: وقتی می‌دانید که آخر ماه حقوق دارید (از شغل اول)، ذهن شما هنگام ترید بسیار آرام‌تر است. بزرگترین دشمن تریدر، «ترس از دست دادن پول» است. وقتی این ترس به حداقل برسد، تصمیمات منطقی‌تری می‌گیرید.

حفظ انگیزه یادگیری: در شغل دوم بودن، شما می‌توانید سودهای حاصل از ترید را دوباره وارد چرخه سرمایه کنید (Compound Interest) و نیازی ندارید که برای پرداخت اجاره یا خرید نان از آن پول برداشت کنید.

واقع‌بین بودن: بسیاری از افراد فکر می‌کنند ترید «راه میان‌بر برای پولدار شدن» است. نگه داشتن شغل اول به شما یادآوری می‌کند که ترید یک مهارت بسیار دشوار است که یادگیری‌اش سال‌ها زمان می‌برد.

اشتباهات رایج (چرا خیلی‌ها شکست می‌خورند؟)

بزرگترین اشتباه زمانی رخ می‌دهد که فرد:

۱. در حالی که هنوز سودده نیست، شغل اصلی‌اش را رها می‌کند (به امید اینکه با وقت گذاشتن بیشتر، سودده شود).

۲. انتظار دارد ترید «حقوق ثابت» ماهانه به او بدهد. بازار مالی مثل کارمندی نیست که برای هر ساعت وقت گذاشتن، مبلغ مشخصی دریافت کنید. گاهی بازار یک ماه در رکود است و هیچ سودی نمی‌دهد.

توصیه نهایی: مسیر تکامل

بهترین رویکرد برای کسی که می‌خواهد حرفه‌ای شود، این است:

فاز اول (تثبیت): در حالی که شغل اول دارید، ترید را به عنوان «کارآموزی» شروع کنید.

فاز دوم (تأیید): وقتی سودآوری شما از ترید در طول یک سالِ تقویمی، به طور میانگین از حقوق شغل اولتان بیشتر شد، می‌توانید به «شغل اول» شدن آن فکر کنید.

فاز سوم (تغییر): تنها زمانی شغل اول را رها کنید که پس‌انداز کافی برای حداقل یک سال زندگی (بدون هیچ درآمدی از ترید) داشته باشید.

سوالی که باید از خودتان بپرسید:

«آیا من می‌خواهم ترید کنم چون عاشق این کار و تحلیل‌گری هستم (که در این صورت شغل بودن یا نبودنش اهمیت کمتری دارد)، یا صرفاً به دنبال منبع درآمدی هستم که از کارمندی راحت‌تر به نظر می‌رسد؟» (واقعیت این است که ترید از اکثر شغل‌ها سخت‌تر و پرفشارتر است).

نتیجه نهایی: اگر هنوز یک شغل ثابت با درآمد و حقوق کافی دارید که هزینه خود و خانواده تون رو می‌تونه بده و در کنار اون ترید میکنید و تا زمانی درامدتون از ترید به آن میزان از شغل اولتون نرسیده. در چنین شرایطی رها کردن شغل اول و چسبیدن به ترید یک خودکشی محص هست.

از توجه شما به این مطلب سپاسگزارم

پر سود و موفق باشید.

9 لایک کرده

ملاک مهم این هست که تا وقتی که در ترید به سوددهی مستمر نرسیدی به درآمد ترید احتیاج نداشته باشی اگر حین یادگیری ترید به درآمد ترید احتیاج داشته باشی کارت خیلی سخت میشه ذهنت برای اشتباه کردن در معرض ریسک خیلی بالاتری قرار میگیره و ضمنا پولی که فرد برای ترید کردن میذاره کنار باید مال خودش باشه و براش زیادی عزیز نباشه

7 لایک کرده

به نکته خوبی اشاره کردین.

خودم شخصاً دیدم برخی از دوستان سرمایه اولیه برای ترید رو قرض گرفتن یا از آن بدتر نزول و وام برداشتن که همونم توی بازار از دست دادن. که این کار اشتباهی است از اشتباهات دیگر بزرگتر.

5 لایک کرده

دقیقا

ولی بعضی مردم گاهی اوقات کارهای احمقانه ی غیرقابل توجیه انجام میدن

مثلا من آدم سراغ دارم کل داروندار زندیگش ماشین زیر پاش بود.زمان پانزی چیت bank of tron(نمیدونم چندنفر اینجا یادشون هست یا باهاش سر و کار داشتن)،پاشد ماشینشو فروخت همه رو ریخت تو این سایت درنهایت ماشینو پولشو از دست داد.

یا آدم میشناسم کل ارثیه ی چندمیلیاردی باباشو اورد تو بورس(سال ۹۸ بود فکرکنم)،۷۰-۸۰ درصد پولش پرید

خیلی از این مثال های اینچنینی وجود داره.

تهشم همینا میان میگن ترید کلاهبرداریه.حتی نمیدونن ترید کردن با سرمایه گذاری فرق داره! یا حتی شاید فرق کلاهبرداری پانزی رو با سرمایه گذاری ندونن و فکر کنن یکیه!

4 لایک کرده

در در چهار پنج سال اول که احتمال شکست و لیکوئیدی هست باید شغل دوم باشه
بعد اون تایم برای شغل اول هم میشه

6 لایک کرده

ممنون بابت توضیح کامل و درست شما

و ممنون از همه دوستانی که نظرشون رو ثبت کردن

:folded_hands::folded_hands:

2 لایک کرده

بنظرم و تجربه شخصی نمیشه ، چون آدم به انرژی و تمرکز نیاز داره

1 لایک کرده

باید شغل اصلی باشه تا چیزی ازش دربیاد دلیل من اینه خود ترید یه تایم مشخص داره میای تو یه سشن تریدت رو میکنی میری این هیچ اما بعدش باید رو خودت کار کنی از بک تست گرفتن ژورنال کردن بگیر برو تا آپدیت کردن ستاپت کتاب خوندن رژیم ورزش همه اینا زمان نیاز داره نمیشه شما صبح تا شب سرکار باشی حالا بیای خسته ترکیده معامله باز کنی رو دیوار اتاق هم عکس لامبو بچسبونی

4 لایک کرده

چجوری میشه اینجا پست گذاشت یا فیلم آپلود کرد؟

1 لایک کرده

ترید درآمد ثابت و پایدار نداره ممکن سرمایه شما از دست بره و این باعث بشه مشکلات مالی روی فکر و ترید شما تأثیر بذاره ولی اگه فردی هستید که ۵ یا ۶ سال سود مستمر دارید و سرمایه اولیه خودتون در این مدت از دست ندادید شما تریدر واقعی هستید میتونید روی درآمد از ترید حساب باز کنید و اگه خواستی شغل اصلی شما فقط ترید باشه بازم اینو توصیه نمیکنم در کنار ترید هم میشه بیزنس کرد و درآمد دیگری حاصل کرد

3 لایک کرده

خیلی با حرفت موافقم ولی مشکل اینه شدنی نیست داداش نمیشه به فکر چک سر ماه باشی تریدم بکنی حالا کارمند حقوق بگیر شرایط بهتری داره اما واقعا برای کاسب و کسی که روزی ۱۰ ۱۲ ساعت سر کاره یه ذهن درگیر آخه چه تریدی شاید فقط بشه آموزش اونم درحد مبانی رو از پسش بر بیاد قرار نیست همه تریدر بشیم که ، دلم میخواست الان ۱۶ سالم بود میشستم ۵ سال صدم رو میزاشتم من برای اینکه از پسش بر بیام مجبور شدم از جایی اجاره بگیرم خرج خونم رو بده بتونم بشینم پای چارت اینکه میگم نمیشه واقعا احساسش کرد هرکی میخواد واقعا تریدر بشه باید از خیلی چیزا بزنه با لای پتو بودن موفق نمیشیم بازم میگم حرفت درسته ها اما باید به شکل یه بیزینس نکاه کنی خاک بخوری تا بشه کاش کامنت منو یه بچه ۱۵ ۱۶ ساله ببینه از این زمانش بهترین استفاده رو بکنه

3 لایک کرده

ترید به هیچ درد نمیخوره.

2 لایک کرده

سلام داداش گلم بنده الان ۱۶ سالمه به خدا خودم میدونم که اگه تا ۱۹ سالگی به سود مستمر نرسم بعدش خیلی سخت میشه ولی با اینکه میدونم چه بلایی قراره سرم بیاد همش تنبلی میکنم و خودمو مشغول کارای دیگه میکنم به جای آموزش ، یه نصیحتی تجربه ای چیزی بهم بگو شاید مسیرم عوض شد

1 لایک کرده

فدات شم پسر چی بگم خودت بهتر از همه میدونی چه خبره ، الان اگه جنبیدی ۳ سال شب و روزت رو گذاشتی رو یادگیری بک تست ۲۰ سالت شد زندگیت رو ساختی الان پی پول برای ترید نباش فقط آموزش اونم این شاخه اون شاخه نکن یه نفر ، من یکی رو میشناسم واقعا آموزشش به کارت میاد اسمش رو نمیگم نگی‌میخواد معرفی کنه خودت. وست داشتی پیگیری کن میگم

فقط یه تجربه شخصی بگم بهت هم سن شما بودم بچه بابا پولدار بودم عشق دنیا رو کردم ولی از آینده خبر نداری یه شب دیدم هیچی نمونده هیچ مهارتی هم بلد نیستم من موندم یه کوه مشکلات ریز و دورشت خدایی هیچی باحالتر از پولداری نیست همین امشب بشین شروع کن آخه نمیتونم حالش رو هم بهت بگم فکر کن رفیقت صبح میگه پاشو‌بریم فلان کشور صبح فرودگاه باشی من تجربش کردم خیلی کیف میده فکر نکن وقت داری اصلا نمیفهمی چی شد ۲۰ سالت شده کیفی که تو بیست سالگی میکنی هیچ وقت تکرار نمیشه داداش هرچی بگم حرفه فقط پولدار شو وقتت رو از دست بدی باید بشینی برای ملت کارمندی و شاگردی کنی نهایت یه مغازه بزنی بشینی اجاره بدی باسن یکی دیگه گنده بشه خود دانی دیگه

2 لایک کرده

کسایی که ترید رو منبع درامد اصلیشون قرار دادن بگن چه مدته در این مسیرن و ایا برای اونام اول یه شغل دوم بوده یا نه؟