خیلی از ماها ممکنه توی مسیر رسیدن به چیزی که میخوایم مدتی رو درجا میزنیم تا به کلید ادامه مسیر و پیشرفت برسیم ممکنه برای بعضی ها کوتاه و برای بعضیا طولانی باشه
تجربیاتتون رو راجب اینکه کلید شما برای گذشتن از جایی که مدت ها خواب رو ازتون گرفته بود و باعث میشد توی دنیای معامله گری درجا بزنید بگید
منم دقیقا همین حس رو داشتم. همیشه فکر میکردم باید هی بیشتر یاد بگیرم و از این شاخه به اون شاخه بپرم تا سودده بشم، اما بعدا فهمیدم واقعا نیازی به این کارا نیست و خود بازار بهترین معلم و آموزشه.
مشکل من این بود که فکر میکردم باید کل مارکت و تک تک حرکتها رو بفهمم ولی واقعیت اینه که اصلا نیازی به درک همه موج ها و ریزموج ها نیست. تو اگه فقط ۵ درصد از بازار هم برات روشن باشه سودت رو گرفتی. کلید من همین ساده کردن و تمرکز روی همون ۵ درصد بود.
من تازه کارم و هنوز دارم توی حساب دمو ترید می کنم اما یه درس مهم گرفتم.
اونم اینکه روی تایم فریم یک دقیقه ترید نکنم.
البته هوش مصنوعی بهم میگفت روی تایم فریم بالاتر ترید کن ولی من گوش نمی کردم چون پولم کمه.
اما بعد از دوسال ترید در دمو حالا خودم فهمیدم که باید تایم فریم ام رو روی 5 دقیق بزارم و در عوض وقتی خواستم حساب واقعی باز کنم، حساب سنت باز کنم.
و الان از چارت یک دقیقه برای گرفتن سیگنال و از چارت 5 دقیقه برای گرفتن تاییدیه استفاده می کنم.
در ضمن پرایس اکشن هم مزخرفه. من فهمیدم که اینکه در ویدئوهای آموزشی در یوتیوب میگن سعی کنید از پرایس اکشن استفاده کنید و اون رو بهتر از اندیکاتورها و اوسیلاتورها می دونند مزخرفه و یه جورایی ژست حرفه ای گرفتن هست که مثلا آره ما خیلی بلدیم!
قبلا که از پرایس اکشن استفاده می کردم خودم رو کشتم و نتونستم برایندم رو مثبت کنم.
بعدش که از اندیکاتور استفاده کردم بیشتر از پرایس اکشن گند زدم ولی وقتی چند تا اندیکاتور رو با هم ترکیب کردم و تعهدی برای خودم ایجاد کردم که فقط مطابق ستاپم وارد معامله بشم و اگر چارت مطابق ستاپم نبود صبر کنم و تاییدیه گرفتن از تایم فریم 5 دقیقه رو هم در دستور کارم قرار دادم حد سود و حد ضررم رو براساس تایم فریم 5 دقیقه قرار دادم الان خیلی عالی شده.
الان هم منتظرم سایت های بین المللی باز بشه تا حساب سنت باز کنم.
درست کردن یک چارچوب برای معامله و پیش رفتن طبق اون چارچوب حتی اگه در اوایل معامله گر رو به سود نرسونه حداقل باعت میشه از ضرر های بیخود جلوگیری بشه و در ادامه معامله گر با اصلاح سبک معاملاتی و همین چارچوب به سود برسه
اینکه پلتفرم جلوی چشمات باشه سالهای سال بهش نگاه کنی و نتونی بفهمی چه چیزی توی چارت و ابزارهاش گنگ هست برات خیلی خاصه اینکه بعد چند سال بفهمی راز حرکت بازار تو دلش پنهان بشه و تو بتونی بفهمیش…
تنها راهی که میتونه ادم رو به سوددهی واقعی و رد شدن از این مسیری که همه ی تریدر های موفق ازش رد شدن برسونه؛تجربه کسب کردن روی یک چیزه، یک بازار، یک سشن،یک تایم فریم،یک نماد و.
توی گفتن شاید ساده بنظر بیاد ولی بعد چندسال پایبند بودن به این نظم و کسب تجربه و دیدن سختی های این راه، تازه میشه ازین مرحله رد شد و به سوددهی رسید.