من خیلی دوست دارم تو ترید کردن رو حرفه ای یاد بگیرم ولی متاسفانه الان یه موقعی هم هست که نت قطعه و خیلی دسترسی به منابع ندارم و نمیدونم باید از کجا شروع کنم
البته قیمت ها رو هر روز چک میکنم ، قیمت ارز های مهم ، طلا ، سکه ، اخبار جنگ و خلاصه چیزایی که بنظرم میرسه و فکر میکنم مفید هستن
فعلا در حد خیلی ابتدایی مفاهیم پیش پا افتاده مثل خط مقاومت و خط حمایت و …. اینا رو بلدم
اگه میشه کمکم کنین بفهمم باید جیکار کنم برای شروع ممنون میشم
شرایطی که تو توش هستی (اینترنت ضعیف، منابع محدود) خیلیها رو دلسرد میکنه، ولی خبر خوب اینکه میشه با همین حداقل شروع کرد و رفتهرفته حرفهای شد. بذار مرحله به مرحله برات توضیح بدم:
۱. تمرکز روی مبانی (Fundamentals)
تو الان با مفاهیم حمایت و مقاومت شروع کردی که عالیه. قبل از اینکه سراغ تکنیکهای پیشرفته بری، مطمئن شو پایههات محکم هستن:
کندلها و الگوهای کندلاستیک
شناخت کندل صعودی، نزولی، دوجی، هارامی، پین بار و…
تمرین روی نمودارهای گذشته حتی به صورت آفلاین
خط روند (Trendline) و کانالها
تشخیص روند صعودی، نزولی و خنثی
رسم خط روند روی نمودارهای قبلی
حمایت و مقاومت (Support & Resistance)
سطوحی که قیمت واکنش نشان داده
تمرین حدس زدن واکنش قیمت در این سطوح
حجم معاملات (Volume)
حجم بالا = تایید حرکت
حجم کم = حرکت ضعیف یا فیک
۲. تمرین با دادههای آفلاین
از آنجایی که اینترنت مشکل دارد:
میتوانی چارتها و دادههای گذشته را دانلود کنی و تمرین کنی
حتی میتوانی دفتر ترید نویسی (Trading Journal) بسازی:
هر روز قیمتها، تصمیمات، دلیل ورود و خروج، احساساتت
بعد از چند هفته میبینی کجا اشتباه میکنی و کجا درست تصمیم میگیری
۳. یادگیری مرحلهای استراتژیها
به جای اینکه یکهو همه چیز را یاد بگیری:
تمرکز روی یک بازار یا یک ارز (مثلاً بیتکوین یا طلا)
استفاده از یک سبک معامله ساده: اسکالپینگ کوتاهمدت، یا سوئینگ (Swing) متوسط
بعد از تسلط روی یک سبک، برو سراغ تکنیکها و ابزارهای پیشرفتهتر
۴. روانشناسی ترید
یکی از بزرگترین دلایل شکست، اعتماد به نفس کاذب و هیجان زیاد است.
تمرین کنترل احساس، صبر و داشتن پلان ورود و خروج، حتی روی کاغذ، خیلی مهم است.
۵. منابع کمحجم و قابل دسترس بدون اینترنت دائمی
فایلهای PDF آموزشی
دفترچه یادداشت از چارتها و تحلیلها
ویدئوهای دانلود شده قبلی (اگر شد، حتی ۱۰ دقیقه در روز کافی است)
۶. هدف گذاری واقعبینانه
الان هدف، سرمایهگذاری روی یادگیری و تمرین است نه سود فوری
هر روز ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بررسی نمودار و تمرین، بهتر از ماهها نگاه کردن بدون نظم است
نکته کلیدی: تو الان در مرحله «یادگیری و تمرین آفلاین» هستی، و این مرحله پایه موفقیت در بازار است. خیلیها مستقیم میروند سر سوددهی و همین باعث میشود ۹۹٪ شکست بخورند. تو داری قدم درست .
دوره گرگ های فارکسی ببین اگه سوالی و… توی راه های ارتباطی بیو م تو کامیونیتی درخدمتم ولی بگم شما ها دارین چیزای که خودتون باهاش یاد گرفتین میگین بهتره بهش فقط پیشنهاد بدین تصمیم گیرنده اونه زندگی اون داره تشکیل میشه
برادر اگر سن و سالت برای یادگیری چیز جدید برعکس من زیاد نیست برو شغلی یاد بگیر که به تکنولوژی های روز دنیا وابسته نباشه.برق نخواد،مواد غذایی هم داخلش نباشه
مسیری که میخوای بری تورو وابسته میکنه و دل کندن ازش سخته
خودم اگر ۲سال پیش یکی این نصیحت رو میکرد شاید الان اوضاعم بهتر بود
برای شروع ترید باید روی سه مورد زوم کنی و به درستی اونها با آمار و ارقام و از ته دل معتقد باشی:
۱- این که تریدرهای سودده مداوم وجود دارن هر چند کم هستند برای این کار باید مدارک مختلفی که در پراپها و بروکرها و سایتهای معتبر مالی هست رو مطالعه کنی در حدی که برات مسلم بشه که افرادی هستند که به طور مداوم از ترید پول درمیارن.
۲- اعتقاد به استارتژی ای که انتخاب میکنی و یاد میگیری« ابتدا باید یک دوره آشنایی با مفاهیم کلی ترید رو ببینی و سپس بنا به شخصیتی که داری یک استراتژی مناسب با شخصیتت رو انتخاب کنی مثلا آیا دوست داری زود معامله بگیری ببیند یا دوست داری در یک روز یه معامله رو باز و بسته کنی یا علاقه داری که صبر بیشتر یکنی و چند روز یا چند هفته یه معامله رو باز نگه داری و خیلی جزئیات دیگه
۳- اعتقاد به اجرای درست استراتژی توسط خودت که باید با تمرینهای روانشناسی سیم کشی عصبی خودت رو نسبت به احساسات مثل ترس و طمع یا شک و ناامیدی در ترید تغییر بدی.
این سه مورد سرفصل کارهایی هست که باید انجامشون بدی