بسیاری از معاملهگران تحلیل خود را از نمودار آغاز میکنند. آنها ابتدا به قیمت نگاه میکنند، سپس به دنبال الگوها، حمایت و مقاومت، اندیکاتورها یا کندلها میگردند و بر اساس آن تصمیم به خرید یا فروش میگیرند. این شیوه، اگرچه رایج است، اما تنها به نتیجه نهایی یک فرآیند نگاه میکند، نه به عواملی که آن نتیجه را به وجود آوردهاند.
دوستان نظرتون رو در مورد پاراگراف بالا بگید؟
اگر موافقید چرا ؟
اگر مخالفید چرا؟
اگر قیمت آخرین حلقه زنجیر باشه… آیا تحلیل نموداری که بر اساس قیمت ساخته شده به تنهایی میتونه کافی باشه؟
اگر آره چطوری؟
دوستانی که مطالعه میکنند لطفا نظرشون رو بدن هرچند کوتاه قطعا استارت یه صحبت و دیدگاه خوب خواهد شد***
چون برای مثال الگو ها و اندیکاتور ها همگی بر اساس قیمت (و بعضا زمان) خروجی میدن. پس اصل مارکت قیمت و زمانه (حتی به قول مایکل اول زمان بعد قیمت)
پس بنظر من زمان و قیمت مهم ترین چیزه, اینکه بگیم قیمت معلوله و نه علت فقط وقتی درست در میاد که بگیم قیمت نتیجه تصمیمات بانک ها و دلایل فاندامنتال ه, که اون خودش یه دید دیگه به بازار محسوب میشه
قیمت آخرین حلقه زنجیره، ولی آخرین حلقه لزوماً بیارزشترین حلقه نیست؛ اتفاقاً تنها خروجی عمومی و پیوستهی بازار است.مشکل از دیدن قیمتنیست، مشکل از سطح خواندن قیمت است.کسی که چارت را صرفا بهعنوان الگو میبیند، فقط outcome را میخونه ولی کسی که از روی price delivery، نوع displacement، کیفیت واکنش به liquidity و failure وacceptance ساختار را میفهمد، در واقع دارد علتهای پنهان را از روی اثر observable استخراج میکند.پس تحلیل نموداری میتونه کافی باشد، به شرطی که مبنایش منطق نقدینگی و اجرای سفارش باشد، نه صرفا pattern سطحی.چارت اگر درست خونده بشه، فشردهترین روایت از order flow محسوب میشه.
از دید market microstructure، قیمت معمولا نتیجهی order flow + liquidity + information هست.یعنی قیمت مهمترین خروجی بازاره، نه لزوما محرک اصلی .
به نظرم اینکه اندیکاتورها و الگوها از قیمت ساخته میشن، لزوما ثابت نمیکنه که قیمت علت بازاره؛ فقط نشون میده قیمت در دسترسترین خروجی بازاره.از دید علمیِ Market Microstructure، قیمت معمولا نتیجهی برایند order flow، نقدینگی و ورود اطلاعاته، نه نقطه شروعش.یعنی قیمت خیلی مهمه، ولی مهم بودنش با علت بودنش یکی نیست.
بالاخره هرکس با توجه به سبکی که کار میکنه به این سوال جواب میده. بنظر من همه سبک های پدر مادر دار تحلیل تکنیکال (نه این سبک های ناقص و زرد مدرس های ایرانی با بعضا اسم های عجیب و غریب) میتونن سود ده باشن اگر درست استفاده بشن پس در کل درست و غلطی وجود نداره, اینها همه دید فردی هستن.
الان یکی که اندیکاتور کار میکنه میتونه بیاد بگه دلیل حرکت بازار اندیکاتور ها هستن, من که ICT کار میکنم میام میگم تصمیمات بانک های مرکزی و الگوریتم بازار دلیل حرکته و شما هم میتونی بیای با توجه به سبک data level هایی که خودت کار میکنی بگی دلیل حرکت بازار نقدینگی و اردر فاو هست.
پس لطفا این تاپیک رو به امثال تاپیک های خودتون که مدام تلاش میکنید سبک خودتون رو با سبک های دیگه مقایسه کنید و بگید که اونها همگی تله مارکت میکر هستن و چمیدونم ترند لاین تله نقدینگی ه و سبک خودتون رو برتر از بقیه جلوه بدین نکنید.
من این مورد رو یک بار داخل لایو ترید هاتون کامنت کردم و بارها هم میخاستم داخل تاپیک های خودتون بگم ولی گفتم تاپیک خودتونه به من چه, نظرتون رو اومدید گفتید. الان هم به این دلیل گفتم که در جواب من ریپلای کردید وگرنه باز هم چیزی نمی گفتم.
پس ممنون میشم در ادامه سبک خودتون رو با سبک بقیه کاربر ها مقایسه نکنید مگر اینکه خودشون سوالی بپرسن.
بله بله درسته البته جسارت منو ببخشید این که سیستم ict یا پرایس اکشن یا هر اسمی به قول شما ! نقدینگی میشه و این رو داریم توضیح میدیم این مقایسه کردنه ؟! اها یعنی بگم ICT عالیه اندیکاتورم عالیه؟بعدش توضیح بدم ؟من سبکم رو مقایسه نکردم دوست عزیزم واقعیت همینه !حالا اگر شما ناراحت شدی من پاسخ دادم به کامنت شما بله درست میفرمایید به قول خودتون به من چه کامنت شما بوده ! من از شما پوزش میخوام برای این کارم.و در مورده این که فرمودید هر کس نسبت به دیدگاهش پاسخ میده اما صاحب تاپیک فرمدن افرادی که مطالعه کردن و اطلاعی دارن بگن صرفا نظر یا دیدگاه یک نفر ممکنه پوچ باشه یا صرفا به قول خودتون تجربه شخصیش باشه ! بازار فارکس که به تجربه شخصی منو شما که حرکت نمیکنه برادر !!
حرف اصلی من فقط تفکیک بین ابزار تحلیل و علت حرکت بود. ببین، اینکه ما با چه عینکی (اندیکاتور، ICT، پرایساکشن یا اوردرفلو) بازار رو تفسیر میکنیم یه بحثه، و اینکه قیمت دقیقا با چه مکانیزمی جابهجا میشه یه بحث دیگه. اینها لزوما با هم تضاد ندارند؛ فقط لایههای نگاه به بازار با هم فرق میکنه.و وقتی میفرمایید علت حرکت RSi یا اوردر بلاک 15 دقیقه تو ناحیه OTE یکم سطحی نگریه و اینم بله به قول شما به من ربطی نداره من توی تاپیک خودم حرف میزنم.اینجا من کاملا با شما موافقم که نه به من ربطی داره و نه به شما.فقط بدونید وقتی خلاف ایگو ذهنیه خودتون مطلبی رو میشنوین با اندکی صبر و دنبال کردن ممکنه کلید موفقیت شما اونجا باشه که بازم من قبول دارم حرف شما به من یا شما چه ؟!قطعا سود سازی میکنید با سبکتون و این قابل ستایشه و قطعا اندیکاتور ها جواب دادن و قطعا دیتا هایی که من در موردش صحبت میکنه فیک هستش و برای تخریب سبک های دیگه من حرف میزنم !! جدای از همه این حرفا همیشه گفتم متاتریدرمون آخر ماه به ما میگه وضعیت چطوری بوده!!ترید یک استراتژی نیست که تکرارشکنیم ترید یه سبک زندگیه !!باید درکش کرد نباید فالوش کرد !!!بازم پوزش برای پر حرفی
من هیچ وقت نظری در مورد سیستم و سبک شما ندادم چون اطلاعات کافی ندارم, صرفا میگم انقدر سبک های دیگه رو نکوب, هر تاپیک ای ساختی برداشت من از تیتر تاپیک این بود که داری میگی بقیه سبک های دروغه دیتای لول ۳ واقعیت مارکته. شاید هم برداشت من اشتباه بوده و منظور شما چیز دیگه ای بوده ولی بنظر من اگه میخوای درمورد سبکی که کار میکنی توضیح بدی و بقیه رو با این سبک آشنا کنی (شخصا اولین باری که با این مدل تحلیل آشنا شدم از تاپیک های شما بود), یه دونه تاپیک بزن “آموزش سبک فلان” بشین توضیح بده, با سبک های دیگه مقایسه کن, چه عیبی داره?! حرف من اینه که نکوب عزیز من انقدر بقیه سبک ها رو نکوب, کار خودت رو بکن سبک خودت رو کار کن, توضیح بده, بخدا یکی از اولین افرادی هم که بیاد سوال بپرسه خود منم.
این بحث رو هم من یکی دیگه ادامه نمیدم چون تاپیک از موضوع خودش خارج میشه ولی حرفمو زدم.
ببخشید پست هام یخورده از موضوع تاپیک خارج بود @LevelUpTrading
بعضی از دوستان به شکل عجیبی دچار Narcissism هستن و واقعا برای من عجیبه .
خود بزرگ بینی و تخریب دیگران با اطلاعات نا کافی یه اختلال بزرگه و باید پیگیرش شد.
البته من خودم با اینکه هیچ وقت هیچ سبکی رو بد ندونستم ولی خیلی مدرس ها رو باهم مقایسه کردم قطعا یکی که سبک x رو از مرجع اصلی یاد گرفته از کسی که همون سبک رو از یکی که صرفا یه نسخه ناقص رو از اون سبک درس داده یادگرفته, درک بهتری داره.
به نظر میرسه نگاهبعضی از دوستان عزیزمون به متدولوژیهای مختلف مثل ICT یا RTM بیشتر بر اساس سلیقه شخصی باشه تا تحلیل ساختار بازار. استراتژیهایی که سالها توسط تریدرهای مختلف تست شدن و بر پایه مفاهیمی مثل Liquidity یا Market Structure هستن، صرفاً یک نظر نیستن، بلکه یک فریمورک عملیاتی هستن. رد کردن کامل این متدها بدون ارائه یک سیستم جایگزین که Backtest شده باشه و تفاوتش رو با اینها مشخص کنه، بیشتر شبیه به “خود بزرگبینی” هست تا تحلیل فنی. در بازار، نتیجه (Result) حرف اول رو میزنه، نه اینکه کی با صدای بلندتر ادعا میکنه که بقیه اشتباه میکنن.
جسارت منو ببخشید چون دیگه تاپیک گفت و گوی ازاد بود من این همه نوشتم براتون.
من اشخاصی رو میشناسم که به صورت غیر قابل باوری با smart money سوده های عجیب غریبی میگیرن و وین ریت و ریواردشون به هیج وجه باهم نمیخونه.البته که ادعایی ندارن بر خلاف بعضی افراد.
و همین برام کافی بود که بفهمم هیچ سبکی رو با هیچ سبک دیگه ای نمیشه مقایسه کرد.حتی سبک های فرکانسی رو با اندیکاتور های به درد نخور!
البته منظورم از سبک یک ستاپ کامله نه یک دستگاه سیگنال دهی.