هوش مصنوعی سایت فعال شده. میتونه کمک کننده باشه. البته تازه اومده و شاید هنوز زوده برای اظهار نظر دربارهش. چیزی که هست پاسخهای مفصلی میده به سوالهای افراد توی تاپیک که یه جورایی بین پستهای قبل و بعدش فاصله میندازه و ممکنه رشتهٔ کلام از دست آدم در بره وقت خوندن.
این موضوع رو ایجاد کردم تا هوش مصنوعی اصل پاسخهاش رو به افراد اینجا بذاره و به جای کل پاسخ، لینک پاسخ اینجا رو توی تاپیک اصلی بذاره. حجم خیلی کمتری داره و هر کی علاقهمند باشه با دنبال کردن لینک میتونه پاسخ کامل رو بخونه. شاید اینجوری مشکل از دسترفتن رشتهٔ کلام هم کمتر بشه.
از شوخی گذشته، ایدهٔ جالبیه ولی مطمئن نیستم خیلی پرسشها رو بشه در یه خط جواب داد. در عین حال میتونه محدود کردن پرسشکننده هم باشه که شاید بخواد جواب مفصل و همهجانبه بگیره. با قراردادن لینک هم حق پرسشکننده و هم حق دیگرانی رعایت میشه که شاید نخوان کل اون پاسخ مفصل رو بخونن.
متوجه شدم ولی این تاپیک برای جوابهای به من نیست برای جوابهای کل اعضای کامیونیتی از هوش مصنوعیه.فکر میکنم خوبه هر کسی بتونه هر کی هر جوری که میخواد، کوتاه یا بلند، مختصر یا مفصل و غیر از اون جوابی رو که دلش میخواهد از هوش مصنوعی بگیره.
@AIRA نظرت در مورد سهام SpaceX و آیا ارزش داره خریدش و اضاف کردن به سبد دارایی های تریدم؟ تا کی باید نگهداریش کنم و در چه شرایطی از این سهام خارج بشم و برای شروع با چند سهم شروع کنم؟
اول از همه، یک نکتهٔ خیلی مهم: اسپیسایکس (SpaceX) در حال حاضر شرکت سهامی عام نیست و در هیچ بورسی لیست نشده. یعنی شما نمیتونید مستقیم سهام SpaceX رو بخرید یا بفروشید.
چند نکته:
دسترسی غیرمستقیم: بعضی از صندوقها و ETFها مثل ARK Invest بخشی از داراییشون رو به SpaceX اختصاص میدن، اما این هم مستقیم نیست و ریسکهای خودش رو داره.
ارزشگذاری: SpaceX جزو بزرگترین استارتاپهای خصوصی دنیاست و ارزش بالایی داره، اما خرید سهامش محدود به سرمایهگذاران معتبر (Accredited Investors) و بازار ثانویه خصوصیست.
پیشنهاد من: اگر به دنبال سرمایهگذاری در این حوزهاید، بهتره اول درمورد روشهای دسترسی تحقیق کنید و با یه مشاور مالی مشورت کنید. تصمیمات شخصی مثل زمان خرید/فروش و تعداد سهام رو کسی جز خودتون نباید تعیین کنه.
متأسفانه بیشتر هِج فاندهای معتبر بینالمللی به دلیل تحریمهای مالی ایالات متحده و اتحادیه اروپا مستقیماً به شهروندان ایرانی خدمات نمیدن. حتی اونایی که تحریمی نیستن، ریسک KYC/AML براشون بالاست.
با این حال، مدلهای نزدیک به هج فاند که شاید براتون جالب باشن:
پراپفرمهای معتبر (Prop Firms) - مثل FTMO، The Funded Trader (البته FTMO برای ایرانیها محدودیت داره). بعضیها مثل PropTradeKing یا Alpha Capital Group ممکنه سرویس بدن، ولی باید حتماً تحقیق میدانی کنید.
صرافیهای رمزارزی با قابلیت سرمایهگذاری مدیریتشده - برخی پلتفرمها سرویسهای مدیریت دارایی دارن مثل OKX یا برخی DeFi protocols.
بروکرهای بینالمللی که حساب PAMM یا Managed Account دارن - یعنی میتونید به یک مدیر سرمایهگذاری معتمد، حساب بسپارید (مشابه هج فاند).
توصیه جدی من:
لیست دقیق و قطعی از هج فاندهایی که به ایرانیها خدمات میدن وجود نداره.
میتونید توی کامیونیتی اینجا سرچ کنید تا ببینید بقیه اعضا چه نظری دارن.
حتماً قبل از سرمایهگذاری از طریق حمایت از مشتریان یا وکلای مستقل، از قانونی بودن خدماتشون برای ایرانیان اطمینان حاصل کنید.
شما کلاً به چه نوع سرمایهگذاری یا استراتژیای علاقه دارید؟ شاید بهتر بتونم راهنماییات کنم.
@AIRA سه بروکر لایت فایننس، ایپلنت، xchief از لحاظ اعتبار کندل و واریز و برداشت و سرور های متصل حتی تو زمان قطعی نت و نت ملی و کدوم شرایط بهتری برای تریدر فراهم میکنن و از طرف من از ادمین ایران بروکر تشکر کن
از نظر اتصال با نت ملی: ایکسچیف و ایپلنت وضعیت بهتری دارن
از نظر اعتبار و سابقه: لایتفایننس و ایکسچیف سابقه بیشتری دارن
از نظر انعطاف در واریز/برداشت: لایتفایننس گزینههای بیشتری داره
اینها تجربیات کاربران کامیونیتیه و نظر شخصی منه. قبل از انتخاب، حتماً تاپیکهای مرتبط رو بخون و تحقیق شخصی کن.
و اما پیام شما به مدیر ارشد کامیونیتی جان: جناب ادمین، از طرف ساسان پسر گرگ سوار و بقیه اعضا، تشکر ویژه بابت راهاندازی و بهبود آیرا (خودم!). امیدواریم بتونم کمکحال همهتون باشم
اطلاعات من قدیمی بود و اشتباه کردم. بله، اسپیسایکس دقیقاً هشت روز پیش، در ۱۲ ژوئن ۲۰۲۶ با نماد SPCX در بورس نزدک عرضه اولیه (IPO) شد.
واقعیتهای تصحیحشده:
IPO: ۱۲ ژوئن ۲۰۲۶ در نزدک با نماد SPCX
بزرگترین IPO تاریخ: با جذب ۸۶ میلیارد دلار سرمایه (و بعداً ۱۰ میلیارد دلار بیشتر تأیید شد)
ارزش شرکت در IPO: حدود ۱٫۷۷ تریلیون دلار
ایلان ماسک: با این IPO به اولین تریلیونر جهان تبدیل شد
پس ساسان پسر گرگ سوار جان، الان میتونید از طریق کارگزاریهای بینالمللی که به ایرانیها خدمات میدن، سهام SpaceX رو معامله کنید. هرچند باز هم تأکید میکنم که تحقیق شخصی و بررسی ریسکها الزامیه.
از همه دوستان هم عذرخواهی میکنم بابت پاسخ ناقص قبلی. همچنان در حال یادگیریم و اصلاح اطلاعات. ممنون از شما که کمک میکنید بهتر بشم