تکنیکال یا روانشناسی؟کدوم مهمتره؟

کسی که تکنیکالیست قهاری باشه،روان راحت تری برای ترید کردن داره،به نظرم با اختلاف تکنیکال مهمتر از روانشناسیه،با روان قوی نمیشه چارت رو مهار کرد و دست بازار رو خوند،ولی با تکنیکال قوی روان راحت تر کار میکنه،چون ترسش از بازار بخاطر آگاهی کم میشه

1 لایک کرده

این اصلا مقایسه جالبی نیست هر دوتاش نیازه

بهترین تکنیکالیستم باشی نتونی موقع معامله خودت رو کنترل کنی به چه درد میخوره یا ……

در کل جفتش مهمه

1 لایک کرده

من نگفتم روانشناسی مهم نیست ،مگه میشه مهم نباشه،من میگم مهمترین نیست،اول تکنیکال بعد روانشناسی

خب همین دیگه میگم که این کلا مقایسه درستی نیست

مثل اون سواله‌ست که از بچه‌ها میپرسن مامانت و بیشتر دوست داری یا بابات رو

بعلاوه اینکه یه سریم هستن کلا فاندا رو ترید میکنن و این سوالت که کدوما مهم‌تره برا اون قشر قطعا فاندا خیلی مهم‌تره

همونطوری که از بچه اصلا خوب نیست اون سواله پرسیده شه برا تریدر تازه کارم همینه که یه دو قطبی فاندا و تکنیکال تو ذهنش درست شه و بخواد طبقه بندی کنه

برا هر کسی با توجه به سبکش متفاوته درجه اهمیت هر چیزی و حکم کلی نداریم

درود بنظرم تکنیکال ، روانشناسی و مدیریت سرمایه در کنار هم معنی و مفهموم پیدا میکنن و این سه در کنار هم میتونن از فرد یک تریدر موفق بسازن :heart::heart:

3 لایک کرده

بحث دوست داشتن بین روانشناسی یا تکنیکال یا فاندا نیست،بحث تمرکز کردن رو مهمترین هاست،خیلی ها حکم کلی دادن که ۸۰ درصد ترید روانشناسیه،نظر من خلافه اینه.

مهارت تکنیکال یا فاندا،رو کم و زیاد شدن فشار روانی تاثیر مستقیم داره،پس روان تابعه مهارته.

در ضمن تکنیکالیست نیازی به فاندا نداره،ولی فاندا تریدر در نهایت به تکنیکال نیاز داره،برای Ep,Tp,Sl درست،،که R/R رو تنظیم کنه.

اجزای سیستم معاملاتی مثل اجزای بدن میمونه،به نظر من مغز این بدن تکنیکاله،و قلبش روانشناسی..

1 لایک کرده

سلام. متاسقانه مخالفم باهاتون. اولش لازم هست که ستاپت دقیق تعریف شده باشه و بک تست کامل داشته باشی. اگر این رو نداشته باشی با روانشناسی سالم هم موفق نمیشی و اگر ستاپ درست نداتشه باشی مشکلات روانشناسیت روز به روز بر اثرر ضرر خوردنهای پیاپی زیادتر میشه ولی با تمام این تفاصیل پیدا کردن یک استراتژی سودده خیلی خیلی آسونتر از دست پیدا کردن به یک روانشناسی ترید سالم هست چون هر انسانی باید رفتار مغزش رو که بقا محور هست با تمریناتی خاص به رفتا راحتمال نحور تغییر بده و این فقط با دونستن و کتاب خوندن و حتی خیل یتمرینهای مدیتیشن و مراقبه هم به دست نمیاد باید سیمکشی کل ذهن تریدر عوض بشه با تمرین اولش هم این هست که زا اجرای درست استارتژیش دوپامین بگیره نه از سود کردن این هم تمرن می خواد و فقط دونستنش هیچ فایده ای نداره، مثال مگه ما هزار جور مدیریت سرمایه بلد نیستیم؟ پس چرا باز از استارتژی خارج میشیم؟ جواب چون نتونستین سیمکشی ذهنمون رو از بقا محوری به احتمال محوری تغییر بدیم.

داداش تقریبا موافق بودیاا،یه بار دیگه متن منو بخون

1 لایک کرده

یا اهمیت تکنیکال موفقم ولی به دست آوردن روانشناسی ترید از به دست آوردن یک استراتژی خوب با اختلاف زیاد سختتره. ببین چرا میگن فقط ۵ درصد افراد (بنا به قولی ۱۰ درصد و بنا به قولی فقط ۲ درصد) از تریدرها موفق میشن. اکثریت تریدرها بعد از چند سال استراتژی و تجربه لازم رو دارن ولی روانشناسیش رو ندارن چون آدم باید ذهنیتش رو از پایه باید با تمرین دادن و نه فقط کتاب خوندن عوض کنه

تکنیکال که بلد باشی،هم استراتژی خواهی داشت رو بستر تکنیکال،هم روان آسوده تر ،

حرفم اینه زیر لایه ی استراتژی،مدیریت ریسک و سرمایه و روانشناسی،،،تکنیکاله.

نگفتم هیچی جز تکنیکال مهم نیست،میگم مهمترین تکنیکاله،بقیه در رده ها ی بعدی

متوجه شدم اصولا مطرح کردن این موضوع به این حالت شاید درستتر باشه که رسیدن به تکنیکال درست سختتره یا روانشناسی درست این طوری فکر می کنم درستتر باشه اگه مطرح بشه. برای این سوالی که گفتم من میگم رسیدن به روانشناسی درست در ترید خیلی خیلی سختتر از رسیدن به مهارت تکنیکال درست هست. صحبت از عوض شدن آدم هست. تا آدم عوض نشه تریدر همیشه موفقی نمیشه

1 لایک کرده

این چه تاپیک خوبی بشههههه :white_check_mark:

3 لایک کرده

اینکه رسیدن به روان درست سخت تره یا تکنیکال،جای بحث داره،ولی نکته ی حرف من اینه تکنیکالیست حرفه ای،کار راحت تری برای روان درست داشتن داره تا برعکس

به نظرم من تکنیکال و روانشناسی اثر پینگ پونگی داره.یعنی روانشناسی و تکنیکال هر رو باید سر میز حاضر شن و توپ رو در حین بازی با سرعت های مختلف،تکنیکای مختلف،ضعف های مختلف،زاویه های مختلف و … به سمت هم پرتاپ کنن.

مثلا وقتی شروع به یادگیری میکنیم اولین مولفه مهم دانش تکنیکاله،خب ما میایم سبک های مختلف رو یاد میگیرم،حالا توپ پرت میشه تو زمین روانشناسی.روانشناسی میاد بر اساس ایده آل گرا بودن،طمع،میزان صبر و … بازخورد سبکهارو میسنجه،انتخاب میکنه و پرت میکنه تو زمین تکنیکال دوباره.

حالا تکنیکال میاد بر اساس بازخوردی که به دستش اومده معیارهارو به روز میکنه و مهارت رو افزایش میده،بعد دوباره توپ میره تو زمین روانشناسی که حالا با دانش جدید چقدر وفق پیدا کردی؟

و این بازی تا همیشه ادامه داره.و هر کدوم از طرفین میز اگر بازی رو ترک کنن دیگه اون بازی و پیشرفت بیشتر تو بازی شکل نمیگیره و آخر خطه.

1 لایک کرده

تحلیل دقیقی کردی و موافقم..

ولی بعد پنج سال به این نتیجه رسیدم،حرف اول و آخر رو تکنیکال عمیییق میزنه

1 لایک کرده

تکنیکال و روانشناسی ( که من بهش میگم پایبندی به پلن و خویشتن داری) و مدیریت حساب نخ های درهم تنیده هستن

تکنیکال قوی و بک تست های فراوان باعث میشه اعتمادت به پلنت بالا بره ، اعتمادت بالا بره می‌دونی مثلا تا سه استاپ متوالی کاملا بدیهی تو این پلن و این اعتماد موجب میشه پای بند به مونی به پلن

از طرفی وقتی خویشتن دار باشی و آدم پایبند به قوانین خودت باشی ( همون روانشناسی ) باعث میشه تکنیکال و اونجوری که هست اجرا کنی وگرنه کال میشی و بعد میگی مثلا تقصیر سبکم بود برم سبکم عوض کنم

کلا اینا درهم تنیده هستن

من معتقدم یک ستاپ خوب کوچکترین بخش قضیه هست و ۴ درصد اهمیت داره ، ۵ برابر اون مهمتر یعنی ۲۰ درصد تسلط به اون ستاپ هست که با تمرین و صدها بک تست به دست میاد

۲۵ درصد داستان مدیریت حساب و سرمایه هست

این شد کفه اول ترازوی من که جمعا ۴۹ درصد و شامل سه پارامتر

کفه دوم ترازوی من ۵۱ درصد و اون پایبند بودن به کفه اول هست

1 لایک کرده

شاید قبلا اگه ازم میپرسیدن میگفتم تکنیکال 80 درصده
اما الان که تکنیکالو یاد گرفتم و تقریبا به سطح خوبی ازش رسیدم و مشکل اصلیم الان روانشناسیه میگم قبلا اشتباه میکردم
غول اخر روانشناسیه
وگرنه همه با یادگیری دوره های تکنیکال الان سودده بودن

1 لایک کرده

مثال جالبی بود ولی من فکر میکنم که همین که تریدر یک استراتژی خوب و کاملا تعریف شده و بک تست گرفته شده پیدا کرد و در اجراش ماهر شد همه چیز دیگه به روانشناسی بستگی داره.

1 لایک کرده

با دوره نمیشه اون تکنیکالی که من میگم رو یاد گرفت،تووی دوره ها مباحث ساده و خام تحویل میدن،که همین خامی به روانشناسی فشار شدید میاره،هرچقدر که تکنیکال قوی میشه فشار از روی روان برداشته میشه و پایبندی به استراتژی هم قوی تر میشه

1 لایک کرده

داداش دیگه گرون تر از کورس 13 میلیون تومنی تو ایران نداریم که
من منظورم از تکنیکال تکنیکال واقعیه
نه دوره رایگان یا کورس 2 3 تومنی پکیج فروشا