مشکل روانشناسی؟یا تکنیکال؟ در لایو بازار

تقریبا چهار پنج سال که این کارو شروع کردم
و خب از نظر خودم مشکلی اصلی من در تکنیکال هست نه در روانشناسی(اکثرا معتقد هستن که 80 حتی تا 95درصد مشکل روانشناسی هست) ولی برای من اینطور نیست

جوری تکنیکال رو در گذشته چارت بلد هستم که میتونم قشنگ چندتا دوره آموزشی ازش بسازم

ولی مشکل من در لایو مارکت هست (چه شبیه ساز بکتست باشه_چه دمو) کلا به هیچ عنوان نمیتونم چارت رو درک کنم
لایو که هیچی
شبیه ساز هم که بکتست میگیرم وین ریت روی 10 20 دردصد با ریوارد پایین

الان که دیگه دوره جدید هم هست یه یک سالی دیگه نگاه نمیکنم_که بگیم مشکل شاخه به شاخه پریدن هست

نمیدونم مشکل چیه که داخل گذشته چارت بکست میگیرم کامل درک میکنم که چی به چیه
ولی لایو مارکت کلا همه ترید ها خلاف تکنیکال من عمل میکنه

از مدیریت سرمایه هم بگم_اصلا به هیج عنوان زیر پا نذاشتمش-حتی شده 7 8 تا استاپ پشت هم_خوردم ولی حجم رو زیاد نکردم

بیشتر توضیح بده وقتی توی اکسپرت یا لایو هستی.

افکارت چی هستن

احساسات چی هستن

وقتی پای معامله میری دور و اطرافت چطور بود

کجا رو نمی فهمی

نمیشه که هیچی از مارکت نفهمی. شما میگی ۲۰ درصد اوکی بوده و چنین ریتی داره. یعنی شما ۲۰ کارت رو حداقل با فرض اینکه همه اشتباهات از طرف شما بوده براساس احتمالات درست انجام دادی.

من واقعا علاقمندم بدونم.

خیلی کلی گفتی.

فرض رو بگیر من یکی مثل شما هستم. این برای من خیلی مهمه

شما مبانی تکنیکال رو میدونی ولی بنظرم قواعد رو به خوبی نمیشناسی. مثلا میدونی که رنج چیه ولی اینکه از چه جایی رنج شروع میشه رو نمیدونی.

بنظرم مشکل اصلی شما تحلیل قوی هستش

منم همین مشکلو داشتم داداش

مشکل اتفاقا روانشناسیه

شما در لایو بازار مجبوری برای تشکیل ستاپت صبور باشی

اما توی بکتست نه

همین میشه که شما موقعی که پشت چارت میشینی مغزت گرمه که یه معامله بزنم

و دیگه صبر نمیکنی اون ستاپ خوبه اتفاق بیوفته

مثلا ستاپت خلاف رونده اما تریدو میزنی

بخاطر ممکنه لا ب لای معاملات اشتباهت

معاملات درست روهم ترید کنی

سخته غلبه بهش

من خودمم هنوز از این مشکل بیرون نیومدم

شما باید ستاپ مکانیکی داته باشی یعنی ستاپی که قابلیت هیچگونه تفسیر و دودلی و شک توش نباشه و فقط اون رو به طور مداوم اجرا بکنی این کار رو بکن اگر باز نتیجه نگرفتی ایراد از ستاپ معاملاتی هست. سعی کن حداقل برای ۴ سال بک تست بگیری و نتیج رو مقایسه کنی

بله این هم هست_ یه جمله هست که فکر میکنم اکثر ما شنیدیم و قبولش داریم: در جهت روند ترید کن یا
روند دوست تو هست

ولی به شرط اینکه روند تموم نشده باشه

شاید وقتی روند تموم شده یا رنج تموم شده_ تازه من فهمیدم که دیگه دیر شده

دوست عزیز تا زمانی این رو از ذهن خودتون بیرون نکردید این مسیر ادامه داره

و اما پیشنهاد (براساس واقعیاتی که خودتون ذکر کردید):

توی اکانت کوچیک ریل یا دمو ترید کنید و ژورنال بنویسید و بیشتر روی تکنیکال فکوس کنید! ریز به ریز! اندازه استاپ شکل کندل ورودی نقطه ورود تایم دقیق ورود دلیل ورود! همه چیز به صورت تصویری…

بعد آخر هفته دوباره بررسی کنید و ببینید چی بوده که جلوی شما رو برای ورود به اون ترید میگرفته!

بعضی وقتا ما یه دونه استراتژی نداریم و چنتا داریم پس توی بررسی بک تست ممکنه یکی دیگه به ذهنمون برسه و نتیجه خوبی به دست نمیاد

1 لایک کرده

نه ببین اینطور نیست که تا چارت رو باز کنم_بگم باید حتما معامله کنم_

از این جهت من صبر رو دارم
و حتی شده یک روز دو روز هیچ ستاپی در چارت ندیدم
و صبر کردم تا اون ستاپ دیده بشه

واضح تر بگم_ من اون ستاپ رو میبینم با (دلایل تکنیکال) و خیلی راحت اکثر مواقع_ استاپ میشه

حتی گاها شده با اختلاف چند پیپ_معامله فعال نشده و رفته تی پی هم داده
اینقدر قانونمند هستم در این مورد که یک پیپ هم فاصله داشته باشه وارد نمیشم
و صبر میکنم که دقیق به اون سطح برسه

اینو تجربه کردم_مثلا یک معامله با ریوارد معقول دیدم_ ذهنم گفته بابا حالا چند پیپ که خبری نیست وارد شو ولی اینکارو نکردم

یا جای از چارت بوده که جزو ستاپ نبوده_ و شدیدا احساس کردم که میدونم کجا میخواد بره
ولی چون جز ستاپ نبوده ورود نکردم

1 لایک کرده

میتونم بگم ستاپ دقیقا مکانیکی هست و موقع ورود_ دو دلی ایجاد نمیکنه
چون چند تا تاییدیه داره_ و تا (کامل)تاییدیه نده ورود نمیکنم

همین ستاپ رو قبل از قطع شدن نت داخل یک گروه بودیم_ یکی دیگه اجرا میکرد و سودده بوده
و من اجرا کردم و استاپ میشد
با اینکه تاییدیه ها دقیقا یکی بود_ ستاپ هم یکی بود

نمیدونم شاید دیدگاه من اشتباه هست

1 لایک کرده

چقدر شخصیتا مثل من هستی . بهم پیام بده تا ببینم میتونم کمکت کنم

آمار متاتریدرت رو از یک دوره معاملاتی توی این جدول اکسل خاصی که برای این کار هست وارد کن و ببین که ایارد از مدیریت سرمایه ست از روانشناسیه یا از استراتژی باید .ویدیو رو ببینی. شرح میده اونجا

1 لایک کرده

دقیقا همینه. نشونه های ایجاد روند چیه چه زمانی شروع میشه و کی تموم میشه.

متاسفانه تو این فضا بیشتر از این نمیشا اطلاعات داد من خواستم آیدی روبیکا بزارم ولی پیامم تایید نشد

1 لایک کرده

از جهت افکار و احساس_ طبیعی هست_ یعنی بگم متعادل و آروم در هنگام ترید
و خب این هم طبیعی هست که بعد از چنتا استاپ پشت سر هم حس ناامیدی و ترس بیاد
ولی خب این احساسات باعث نشده مدیریت سرمایه رو دستکاری کنم_البته که جدیدا فقط نظاره گر تکنیال لایو بازار هستم_تا اینکه سرمایه بیارم و از دست بره

و اینکه کجا ها رو نمیفهمم_ خب اینطور بگم مثلا ستاپ یا استراتژی من بر پایه روند هست_ حالا جاهایی که مارکت رنج شدید میشه یا اسپایک و روند شدید هست_ اصلا حس پوچی کامل بهم دست میده

وقتی هم پای چارت هستم_تقریبا دور اطرافم چیزه خاصی نیست که بگم تمرکزم رو بهم میریزه

بله و نمیشه گفت که هیچی از مارکت نمیفهمم ولی خب_ولی خب در (لایو) اکثرا هرچی تکیکال روی چارت دارم(چارت هم چنان شلوغ نیست) که بگم به خاطر شلوغی چارت یا نقاشی_گیج بشم و استاپ بخورم

نمیدوم شاید هم تکنیکال رو داخل لایو مارکت بلد هستم ولی دیدگاه اشتباه دارم. منظورم:مثلا الان تکنیکال میگه خرید_ ولی من با تکنیکال دنبال فروش هستم

بله شاید خیلی کلی گفتم_چون با زور موضوع تایپ را ساختم و نوشتم_چون فکر کردم راه حلی نیست

و خب مقصر رو هم تکنیکال و چارت ندونستم_که بگم نه این ها الکی هست و جواب نمیده