اکثر پراپ تریدرها وقتی ریل رو میگیرن به این مشکل میخورن،من خودمم این مشکل رو داشتم و تا ۸ درصد منفی رفتم اما حساب رو دوباره به مثبت برگردوندم و بعد از اون دیگه هر ۲ هفته پشت سر هم برداشت میزدم.
این مواردی که میگم بهم کمک کرد:
۱.اولین بار که حساب ریل دستم اومد همش میخواستم سود زیادی از بازار به دست بیارم و همین باعث میشد ریسک زیاد تری کنیم،اما وقتی رفتم سمت منفی ۸ درصد حتی حاضر بودم با ۱۰ دلار سود برداشت اولم رو بزنم! این باعث شد که از دفعات بعد همیشه یادم باشه که منطقی ریسک کنم و هر برداشتی با هر مبلغی بزنم بسیار ارزشمنده،حتی همون ۱۰ دلار!
من توصیه میکنم برای برداشت اولتون سعی کنید کمترین ریسک ممکن رو انجام بدین تا حتما حتما حتما یه ۱۰ دلاری هم که شده برداشت بزنین و اولیش رو ثبت کنید.
۲.وقتی توی ضرر ۸ درصدی رفتم خیلی برگردوندنش به سمت مثبت سخت بود.اما چرا سخت ؟چون همش به خودم میگفتم ۸ درصد منفی اخه؟اوووو تا من بتونم این درصدو به حالت عادی برگردونم.اما یاد یه جمله افتادم.جمله ای که شنیده بودم میگفت:
“ هنگامی که در طوفان یا مه غلیظ راه میروی، فقط به پاهایت نگاه کن. یک قدم بردار. نیازی نیست تمام مسیر را ببینی، فقط آن یک قدم را بردار.”
و من پیش خودم گفتم لازم نیست به ۸ درصد فکر کنم و کافیه روزی نیم درصد بتونم اکانت رو رشد بدم اینطوری تو ۱۶ روز کاری ضرر رو برمیگردونم.۱۶ روز نشد اصلا دو برابر باشه تو ۳۲ روز کاری برمیگردونم.
و همین باعث شد فشار از روم برداشته شه و توی یکی دو هفته ضرر رو برگردونم و از اون به بعدم وارد ضرر سنگین نشدم دیگه.
۳.جمله ای کلیدی از جورج سوروس:
“مهم نیست که درست میگویید یا اشتباه میکنید، بلکه مهم این است که وقتی درست میگویید چقدر سود به دست میآورید و وقتی اشتباه میکنید، چقدر زیان میکنید.”
سعی کن توی استراتژی که داری یه عنصر برتری و تکرار پذیر که میشه روش حساب باز کرد و تقریبا اطمینان بالایی داره پیدا کنی.حالا به چه کاری میاد این عنصر؟
استراتژی شخصی خودم اینه که با نیم درصد وارد معامله میشم و سعی میکنم بهترین نقطه برای ورود باشه(بهترین نقطه از نظر من نقطه ای هست که کمترین استاپ لاس رو به ما تحمیل کنه) و اگر دیدم درست تحلیل کردم و به اون لحظه ی مورد نظر و اون عنصر مطلوب رسیدم ریسک رو چندین برابر میکنم(حدود ۲ الی ۲.۵ درصد) و این باعث میشه سودای خوبی به دست بیارم. و اگرم با نیم درصد وارد شدم و به اون لحظه ی مناسب نرسیدم نهایتا نیم درصد ضرر میکنم.
۴.وقتی به یه سود خوب رسیدی،مثلا برداشت من دو هفته ای هست و اگر ببینم به سود ۳ تا ۵ درصد رسیدم دیگه ترید نمیکنم و میزارم تا برداشتم انجام شه.
آیا میتونم مثلا تو روزای بعدش بازم ترید کنم و از اون درصد بیشتر برداشت کنم ؟ - بله
اما وقتی به اون ۸ درصد منفی فکر میکنم و اینکه حاضر بودم حتی ۱۰ دلار برداشت بزنم دیگه اینکار رو انجام نمیدم و قدر اون ۳ تا ۵ درصد رو دارم.
۵.دیدگاهت رو روی بلند مدت بزار و روی سود بیشتر نزار،دیدگاهت اضافه کردن به حجم اکانتهات باشه نه درصد سود بیشتر.
و یه جمله ی جالب که میگفت:
موقعیت و موفقیتی که الان داری حاصل تمامی تلاشهای ۵ سال گذشتت هست و موقعیتی که ۵ سال دیگه داری حاصل تلاشهای امروزته.
پس به این فکر نکن که قدمای کوچیک و سودای کوچیکی که هر ماه به دست میاریم چقدر هست،به این فکر کن که اگر تا ۵ سال آینده بتونیم این قدمای کوچیک رو مداوم برداریم به چه نتیجه ی بزرگی میرسیم.