کتاب “The Tunnel Thru the Air; or Looking Back from 1940” نوشتهی ویلیام دلبرت گن (W.D. Gann) یکی از آثار بسیار بحثبرانگیز و پیچیده در حوزهی بازارهای مالی و تحلیلهای رمزآلود است. در ادامه معرفی دقیق آن را میخوانید:
مشخصات کلی
عنوان کامل: The Tunnel Thru the Air; or Looking Back from 1940
نویسنده: William D. Gann
سال انتشار: 1927
زبان: انگلیسی
ژانر: داستانی (اما با محتوای مالی و رمزی)
خلاصه و موضوع اصلی
در ظاهر، کتاب یک رمان عاشقانه و علمی–تخیلی دربارهی جوانی به نام رابرت گوردون است که نابغهای در زمینهی ریاضیات، مهندسی و پیشبینیهای نجومی است. بخش داستانی کتاب به زندگی احساسی و حرفهای او، کشفهای علمی، و رقابتهای نظامی و تکنولوژیک آمریکا تا سال 1940 میپردازد.
اما از نظر بسیاری از تحلیلگران بازار، این داستان صرفاً پوششی برای مفاهیم تحلیلی و روشهای رمزگذاریشدهی گن برای پیشبینی بازارهای مالی است.
مفاهیم کلیدی و محتوای رمزی
گن در این کتاب از اعداد، تاریخها، زوایای هندسی، و مفاهیم اخترشناسی (astrology) برای رمزگذاری الگوهای زمانی و قیمتی در بازار استفاده کرده است.
برخی از الگوهای مهم که از کتاب استخراج شدهاند:
چرخههای زمانی بر اساس عدد 19، 20 و 90 سال
کاربرد رابطه میان حرکت سیارات و روند بازار
اهمیت ریاضیات زاویهای (geometric angles) در تحلیل قیمت
مفهوم “Time Factor” یا فاکتور زمان بهعنوان عامل پیشبینیکننده روندها
چرا این کتاب مهم است؟
یکی از متون پایهای در تحلیل زمانی گن (Gann Time Analysis)
الهامبخش بسیاری از معاملهگران الگویی و تحلیلگران چرخهای
تلفیق فلسفه، دین، علم و بازار مالی در قالب روایتی داستانی
سرشار از رمزها و اشارات پنهان که تا دههها بعد از مرگ گن، پژوهشگران هنوز در حال رمزگشایی از آنها هستند
نکات جالب
بسیاری معتقدند شخصیت رابرت گوردون نمادی از خود گن است و خاطرات و عقایدش را از طریق این داستان بیان میکند.
گن در مقدمه کتاب میگوید:
“اگر خواننده بدقت و با ذهن باز مطالعه کند، قوانین زیادی برای پیشبینی آینده خواهد یافت.”
من یه زمانی بخشی از این سبک رو یاد گرفتم
این سبکی یکی از پیچیده ترین و سخت ترین سبکای جهان هست و طبق تجربیات خودم میتونم بگم سبکی ناقص هست و فقط فقط خود سازنده سبکرو کامل بلد بوده و نخواسته کاملش رو کسی یاد بگیره
به طور کلی همه سبکا به دنبال قیمت هستن و قیمت رو تحلیل میکنن ولی این سبک زمانو
و منی که سعی می کنم ۹۹ درصد دوره های آموزشی و کتابهایی رو هم که خوندم از یاد ببرم برای ترید. البته حس رمزکشایی در ترید و یافتن «جام مقدس» دوپامینش خیلی قوی هست و هر کسی رو می تونه جذب کنه اون هم سالهای طولانی. ولی ترید رو دیگه با استراتژی ای که میشه پشت کارت ویزیت نوشت انجام میدم. نمی خوام بگم خیلی خوندم ولی واقعا ارزش به عمق رفتن این طوری رو نداره البته در سن من.