مایکل هم از تغییر جهت حرکت های قیمت صحبت میکند اما اصطلاح Choch را افرادی که به اصطلاح اسمارت مانی تدریس میکنن به کار میبرن . اما اسمارت مانی مطالبش تغییر یافته ی سبک ICT هست .
دوست عزیز،
اولا که بهتر بود قبل از نقد کردن، حداقل متنِ تاپیک رو با دقت بیشتری میخوندی؛ چون من در این بحث اصلا به CHOCH اشارهای نکردم که بخوای بر اساسش برای من فکت کتبی مایکل صادر کنی.
ثانیا، این سبک بحث که به دنبال مچگیری از واژهها هستی، دقیقا همون چیزیه که تریدرهای فرمولخوان و الگو محور رو توی بازار نگه میداره. من دارم از Order Flow و مکانیک واقعی نقدینگی صحبت میکنم و تو داری رویِ اسم مفاهیم و کی چی گفت بحث میکنی.
اینکه کی بازنده است یا برنده، توی حسابِ معاملاتی مشخص میشه، نه توی لغتنامههایِ SMC. وقتت رو صرف یادگیری عمقیترِ بازار کنی، برایِ خودت بهتره.
شخصا تنها چیزی که از بازار یاد گرفتی، حفظ کردن اسامیِ سبکهاست چون حتی زحمت خوندن چند خط اول تاپیک رو به خودت ندادی تا بفهمی بحث سر چیه.
اینکه سعی داری با فکتهای حفظی اون هم غلط از مایکل هادسون ، اعتبارِ خودت رو تو این کامنت بالا ببری، دقیقاهمون نقطهایه که تریدرهای بازنده گیر میکنن بیشتر از اینکه روی چارت باشن، توی کتابها و لغتنامهها سیر میکنن.
به جایِ اینکه وقتت رو صرف جک گفتن کنی ، پیشنهاد میکنم بری یاد بگیری بازار چطور با Order Flow حرکت میکنه. بحث ما تویِ این تاپیک، برایِ تریدرهایی که درگیر باید و نباید اسمی تو هستن، زیادی سنگینه. بهتره بری به همون کپیپیست کردن قوانین آموزشیت برسی. ![]()
![]()
:::
Cap
اسمارت مانی سبک مایکله
قبول کن یا نکن
حقیقت فرق نمیکنه با نظرت یا تون
حیف ک باید این همه بنویسیم و نمیشه کم پاسخ داد
OK Carl ![]()
چه فرقی داره حالا . در هر دو سبک مفاهیم مشترک وجود دارد . شما اصلا اسمش را هرچی دوست داری بزار .
ایدی روبیکاتونو بفرستید
ایدی روبیکاتونو بفرستید
خدمت شما
تو کانال روبیکا ویدیوهای رکورد شده قرار گرفته
در کانال بله لایو ها برگذار میشه
rubika.ir/mtl_mehrankshvrz
ble.ir/join/BPsbmKhq84
درود به همگی.
ببینید با توجه به حرف هایی که تا الان زده شد ، دوتا مشکل هست. یکی اینکه ما واقعا نمیدونیم پشت پرده حرکات در لحظه اتفاق افتادنشون ، چی میگذره. یا به قول یکی از دوستان ، شاید اصلا توهم اینو داریم که اطلاعات کاملی در اختیارمونه. شایدم واقعا اطلاعات کاملی داریم.
مشکل دوم مربوط میشه به اطلاعاتی که از سبک اموزشیمون باهاش روبرو هستیم. مثلا کسی که ict اموزش میبینه ، انقدر اطلاعات و دریایی از ابزار و سیستم معاملاتی جلو دستش هست که نمیدونه چیو کجا و چطور استفاده کنه.که خود مایکل هم میگه من مغازه ابنبات فروشی جلو دست بچه گذاشتم. و دوست داره که دانش اموزاش خودشون تلاش کنن و بفهمن چی میگه.
حالا همه این حرف ها به کنار. بنظر من ، چیزی که درسته ، همراه شدن با حرکات بازاره نه پیش بینی کردنشون. من از پیشبینی کردن به نتیجه نرسیدم (البته سودده نیستم ، فقط دیگه ضررده نیستم و سربه سر میمونم که میدونم مشکلم چیه) ، پوزیشن هام هیچ وقت با لیمیت گزاری اتفاق نمیفته. چون در لحظه منتظرم قیمت حرکتشو شروع کنه و منم باهاش وارد شم.
ما نمیدونیم نقدینگی ای که در حرکت فعلی مارکت گرفته شده ، کافی هست یا نه و اینکه الان قیمت باید فاز توزیعشو شروع کنه؟ چیزی که درمورد گرفته شدن نقدینگی بهش رسیدم ، اینه که باید صبر کرد ، با گرفته شدن نقدینگی ها ، واگرایی بین چارت های مرتبط رو دید و پیدا کرد . بعد از چنین اتفاقی میشه احتمال بالایی داد که اون هانت نقدینگی کافی بوده و ما دیگه جزو نقدینگی نمیشیم.
آموزش سوگیری روزانه و تشخص روند بازار داخل کانال گذاشتم اگه تو هم علاقه به یاد گیری ستاپی بر پایه نقدینگی هستی با ما همراه باش
![]()
ممنون میشم دوست عزیز در زیر تاپیک های علمی تبلیغات نکنید.شما میتونید با درست کردن تاپیک خودتون در مورده کانال خودتون تبلیغات کنین ممنون میشم ![]()
سلام خدمت شما دوست عزیزم ممنونم که نظرتونو شفاف بیان کردین
کاملا با تو موافقم که بازار همیشه یک معماست و پشت پرده، چندان قابل مشاهده نیست. اما دقیقا این همون جاییه که تریدرهای حرفهای باید علم حرکت نقدینگی و Order Flow رو درک کنن، نه فقط بر اساس حدس و گمان.
تحلیل بر اساس سادگی و پیشبینی، بههیچ وجه کفایت نمیکنه. این نشوندهندهی اینه که همچنان در سطحِ تکنیکالیستی مشکل داریم.بهترین تریدرها نه فقط حرکات بازار رو دنبال میکننبلکه به عمق و معناشون، یعنی نقدینگی پشت اوناهم توجه میکنن.چرا صبر کنی برای واگرایی در چارت، وقتی میتونی به راحتی با رفتار واقعی قیمت و جریان نقدینگی پیشرفت کنی؟ اگر تو بخوای بخوابی و فقط انتظار بیعملی داشته باشی، قطعا به اون نقدینگی که دنبالش هستی میرسی، اما احتمالا در سمت اشتباهش!
موفق باشی دوست عزیزم بیداری در عمق تحلیل کلید پیشرفت توست. ![]()
ممنون میشم دوست عزیز در زیر تاپیک های علمی تبلیغات نکنید.شما میتونید با درست کردن تاپیک خودتون در مورده کانال خودتون تبلیغات کنین ، اینجا داریم بحث و علمی میبریم جلو دوست عزیزم شما تبلیغ کانال میکنی زیر تاپیک !!! قطعا فردی به تجربه شما این موضوع رو درک میکنه
تشکر فراوان برای درک این موضوع ![]()
اگر مطلب مهمی میدونید که نیازه میتونید اینجا در موردش صحبت کنید ![]()
سلام
1.اکثریتی که عرض میکنید تریدر نیستن که با اوردر بلاک ورود میزنن
2. این اوردر بلاک هیچ اعتباری نداره و صرفا با شانس عمل میکنه
اگر بخوایم به یک اوردر بلاک بگیم معتبر باید باعث وجود چند پیدی بشه: (MSS OB) / (BOS OB) / (HTF OB) / (F OB OL)
این از بخش اول حرفتون
اون اوردر بلاکی که میگین تبدیل به تله اسمارت مانی شده صرفا BRK حساب میشه و پس از رد کردن سویینگ تازه تبدیل به OB میشه
رول های SH اسمارت مانی رو مطالعه کنید متوجه میشید
فیک ری اکشن باید باعث نقض پیدی بشه و حداقل تا منطقه ای که تعدادی استاپ لاس هست حرکت کنه و تعدادی از اوردر هارو فعال و تعدادی از اوردر هارو خارج کنه
یک کندل 5 دقیقه با همچین شرایطی فیک ری اکشن حساب نمیشه
با احترام شما فعلا نباید از بقیه تست بگیری و باید روی خودت کار کنی.
صحبت شما کاملا متین و درسته
و کار من جنبه تبلیغ نداشت
صرفا علامندم با دوستانی که هم سبک خودمون هستن
بتونیم یه دورهمی برای ارتقای سطح معموماتمون تشکیل بدیم
ولی در هر صورت مدیر شمایین و من عذرخواهی میکنم
حرفاتون کاملا صحیحه و مطمئنا با تحلیل ساده یا نگاه ساده به چارت نمیشه موفق شد .
سختی کار همینجاست که تحلیلمون در عین حرفه ای بودن ، سادگی خودش رو داشته باشه.
از طرفی تو بهترین حالت تحلیل هم ، نمیتونیم 100 درصد مطمئن باشیم همونطور که بزرگان این صنعت هم درگیرشن و ضرر های خودشونو دارن.
تولید شدن نقدینگی ، بهونه ایه برای بازار که منیپولیشن یا دستکاریه خودش رو انجام بده. حالا تحلیلگر یا اونقدری حرفه ای شده که میتونه درست تشخیص بده که کدوم نقدینگی در چه زمان و حرکتی میخواد شکار شه و خب باهاش همراه میشه، یا صبر میکنه ببینه اون نقدینگی شکار شه و با حرکت بعدش همراه بشه.
نمیدونم با چرخه AMD ای که مایکل توضیح داده اشنایین یا نه. اون قسمتی که منیپولیشن اتفاق میفته جاییه که ماها نقدینگی میشیم و استاپ میخوریم. من دارم یاد میگیرم که تو اون حرکت ها قرار نگیرم و یکی از راه هاش دیدن smt بود برام.بهترین اندیکاتور بنظرم مقایسه دو یا چند چارت با همبستگی مثبت یا منفیه.
نگاه تحلیلی هممون با هم متفاوته حتی اگه اطلاعات یکسانی داشته باشیم. شخصی سازی استراتژی بخاطر همینه.
برای مثال من اصلا اردفلوی روزانه تقریبا برام مهم نیست. شاید کانتر ترند ترید کنم یک روزی رو.
دلیلش اینه که ورودهای من بین 1 تا 5 دقیقست. خروجمم همونقدر سریعه.
همه صحبت ها برای اینه که شاید از تجربه های همدیگه چیزی یاد بگیریم. امیدوارم همه بتونن پازل گم شده سیستم معاملاتیشونو پیدا کنن.
سلام.
فکر میکنم اختلاف اصلی اینجاست که شما دارید بازار رو با چکلیست اسمها روی چارت تعریف میکنید
MSS / BOS / HTF OB و …، در حالی که بازار در واقعیت با جریان سفارشات واقعی و چرخه های حرکت نقدینگی حرکت میکنه.
در Level II و Level III چیزی به اسم MSS OB معتبر یا BOS OB وجود نداره. چیزی که واقعا قیمت رو برمیگردونه یا میشکنه اینهاستLiquidity ،Absorption ،Iceberg orders و Imbalance در دفتر سفارشاته
![]()
به همین دلیل خیلی وقتها ناحیهای که از نظر چارتمحور کاملا معتبر به نظر میاد، بدون کوچکترین دفاعی میشکنه؛ چون پشتش هیچ جذب سفارشی در Orderbook وجود نداشته. و برعکس، جایی که شاید حتی اسم OB هم روش نذارید، در Tape و Footprint میبینید حجم تهاجمی خورده شده ولی قیمت جلو نرفته؛ یعنی Absorption واقعی اتفاق افتاده.
در موردفیک ریاکشن هم موضوع اندازه کندل نیست. خیلی از لیکوئیدیتیگرفتنها فقط یک Sweep کوتاه روی استاپها و جذب سفارش در DOM هستن که روی چارت شاید فقط یک کندل ۵ دقیقهای دیده بشه؛ اما در دادههای Orderflow دقیقا مشخصه چه مقدار سفارش فعال شده و کجا جذب شده.
وقتی معیار اعتبار یک ناحیه فقط این باشه که چند تا برچسب ساختاری روی چارت تیک بخوره، طبیعیه که نتیجه گاهی شانسی به نظر برسه؛ چون بازار به اسمهایی مثل MSS و BOSواکنش نمیده بازار فقط به نقدینگی و سفارشات واقعی واکنش میده.
و اما دربارهی جملهی فعلا نباید از بقیه تست بگیری و باید روی خودت کار کنی ![]()
اتفاقا دوست من دقیقترین تست روی خود من همین بحثهاست، چون نشون میده چقدر سمت دیتای واقعی و جریان سفارشات میرم و نه سمت تکرار تئوریهای کلاسی SMC و استاد اقای کوکایین هادسون
. کار کردن روی خود یعنی ترک چارتخوانی و ورود به Orderflow یعنی جایی که اسمها، قاعدهها و لیبلها سکوت میکنن و فقط دیتا حرف میزنه.
پس شما نگران نباش من دقیقا دارم روی خودم کار میکنم… فقط نه با MSS و BOS؛ با Liquidity Map، Absorption و Tape Data.
![]()
چیزی به اسم سوییپ کوتاه وجود نداره که یه کندل پنج دقیقه رو براش ملاک قرار بدی
من جوابت رو طبق سطح سوادت و سبکت دادم
درباره دیتای لول دو و سه هم شمایی که با اوردر بلاک و لیکوییدی کندل ها کار میکنی نباید حرف بزنی
که به OrderBlock میگی OrderBook و به fvg میگی fvj
بازار لازم نیست به mss و bos واکنش بدن عزیزم اینا صرفا تغییر یا شکست رو نشون میدن
اوردر فلو سبک خودم هست ولی چون شما فقط اسمشو بلدی و برای پوشوندن اشتباهات از اسمش استفاده میکنی لازم نمیبینم دربارش با یک اوردر بلاک تریدر بحث کنم
درباره داده های اوردر فلو وقتی حرف بزن که بدونی fxcm پریمیوم داده هاش رو هر 15 دقیقه اپدیت میکنه
در wallfx هم دیتاهای اوردر فلو که رایگان نیستن رو هر 10 دقیقه اپدیت میکنه
تویی که با دوتا اندیکاتور کار میکنی نباید بگی اوردر فلو در یک کندل 5 دقیقه هست
موفق باشی.
بحث وقتی علمی میمونه که مفاهیم قاطی نشه. من نگفتم کندل ۵ دقیقهای معیار Orderflow گفتم اثر Orderflow ممکنه روی چارت به شکل یک کندل ۵ دقیقهای دیده بشه. این دو تا زمین تا آسمون فرق دارن. اینکه میگید Sweep کوتاه وجود نداره نشون میده Sweep رو فقط در حد ساختار چارت میبینید، نه در حد رویداد نقدینگی. اندازهی کندل تعریف Sweep نیست؛ جابجایی سفارشات و Absorption تعریفشه.درباره Level II / III هم بحث FXCM و WallFX کاملا بیربطه. Orderflow فقط Retail Volume Snapshot نیست که هر ۱۰ یا ۱۵ دقیقه آپدیت بشه. Tape، Delta، Absorption و Iceberg رویدادهای Microstructure هستن، نه اندیکاتور تاخیری. قاطی کردن اینا یعنی یکی Orderflow رو با Sentiment Dataاشتباه گرفتی.و دوست عزیزم نمیشه که با کرکی که از نت پیدا کردی بگی رایگان نیستو فلانو فلان!!خب رایگان نیست همه میدونن،این دلیل نمیشه که شما برای کار خودتون حاضر به هزینه نیستین بگین ابزار بده افرادی هستن که خب هزینه هارو پرداخت میکنن چون شغلشون ایجاب میکنه که کارو بکنن درست نیست اگر شما نمتونی تهیه کنی و هزینه ها براتون گزافه دیگران هم نقد کنی
و اینکه میگید با Orderblock و Liquidity کندلها کار میکنی پس نباید از Orderflow حرف بزنی دقیقا همون تفکر جزیرهایه که باعث میشه بازار رو تکهتکه ببینید. OB روی چارت فقط اثر نهایی یک رفتار Orderflow ، نه جایگزینش. کسی که Orderflow رو میفهمه، میدونه چرا بعضی OBها کار میکنن و بعضی نه.
در نهایت، وقتی بحث از سطح سوادمیشه، بهترین معیار اینه ایا داریم درباره رفتار سفارشات واقعی حرف میزنیم یا درباره اسمها، ابزارها و اینکه کی اجازه داره درباره چی صحبت کنه؟ فرق ما اینه شما داری الگو میبینی اسم میزاری روش و بع قول خودتون اوردرفلو کار میکنین با دیتا های غیر ریگان 15 دقیقه اپدیت میشه ، من دارم جریان سفارش میبینم!!البته شما یهو سبکتون شد اوردرفلو و snapshot از volume ![]()
حالا مایکل خودش کی هست انقدر مایکل مایکل میکنید
دیتای ۲۰۱۴