معرفی بهترین مدرس ict

وقتتون بخیر باشه از دوستانی که دوره ict مطالعه کردن و از مدرسشون راضی بودن ممنون میشم منبع خوبی راهنمایی کنید :heart:

عزیزم

برادر من

داداش گلم

این رو از من قبول کن که بهترین مدرس هر سبک مدرس اصلی اون سبک هست. مایکل هادلستون و کانال یوتیوب ICT بهترین منبع هست.

درسته مایکل زر زیاد میزنه ولی بهترین خودشه.

اکثر ویدیو های مهمش هم زیرنویس شده. زیاده, خیلی هم زیاده, ولی اصل کار رو ببین و دنبال یه مشت شاگرد که ادعای استادی میکنن نباش

از بقیه کسایی ک اومدن این سبک رو درس دادن میشه به عنوان باز شدن دید استفاده کرد ولی اصل کار مایکله

هرکی از راه رسیده یه کورس ict پر کرده :expressionless_face:

(تو رو خدا نیاید زیر پستم باهام بحث کنید که اشتباه میکنم. شما درست میگید منم نظر اشتباهم رو اومدم گفتم❤)

مشکل من اینه که پلی لیستش خیلی زیاده و صرفا یک مدرسیو میخوام که مهمترین بخش هاشو طبقه بندی کنه و یچیز کم و مفیدی باشه وگرنه صدرصد بقیه استادا به مایکل نمیرسن

هر طور خودت صلاح میدونی ولی ارزشش رو داره

میتونی صرفا core content رو ببینی ولی خود مایکل هم میگه اصل کار کور کانتنت نیست, اصل کار امثال منتورشیپ ۲۰۲۳ هست که فقط مثال زده و رو لایو بازار تحلیل کرده هست که از نظر بقیه هم اصلا مهم نبوده و ترجمه نشده

اگه فقط کور کانتنت رو ببینی, میشی مثل اینایی که یه OTE و اردر بلاک شنیدن بعد میان میگن “اگه ict انقدر خوبه پس چرا اینجا جواب نداااااااد?!!!”

اخه مرد حسابی (یا خانم محترم) اگه قرار بود هر بلاکی جواب بده که دیگه مارکت مارکت نمی شد, مایکل هم مایکل نمی شد (صد نفر میومدن مثل ماست ازش کپی میکردن)

ولی خب میتونه نقطه شروع خوبی باشه

درست میگی بازم ممنون :green_heart:

پس الان چی جواب میده چرا هیچی جواب نمیده
ما سرمایه دار امریکایی نیستیم تهش صد دلار بتونیم بیاریم اونم میریم تو بیت کویین تایم پایین از بین میبریم
از پرایس اکشن بگیر و ای سی تی و ار تی ام و چرا جواب نمیده
البته اینم بگم یک دلار برای ما گرونه از دست دادنش نمیتونیم بیایم بگیم از 10 تا پوزیشن 4 تاش استاپ خورد بقیش به تی پی رسید بگیم هورا
شما میدونی به من بگو من که خسته شدم
هرکی هم میاد ازم میپرسه میگه ترید خوبه اینا میگم نه
همین الان ببین تایم نیویورک رنج تایم لندن رنج تایم اسیا شارپ رو طلا
بلاخره این مهمه کدوم سبک خوبه یا از کدوم استاد اموزش ببینیم
این که همه یه چیزی و خلق کنیم بیگیم ما خوبیم اون خوبه همه تحلیلگر پول نمیشه
هرکی هم سود میسازه نمیگه فکر میکنه اینجا امریکاس اسرارش لو میره بانک ها سو استفاده میکنند ازش :joy:
والا ما ایجاد با چوس حقوق داریم دلاره چندین برابر گرون تر چنچ میکنیم
که کلی کارمزد انتقال کارمزد بروکر یا صرافی و اسپرد داستاد و باز کردن پوزیشن و با موفقیعت بستن پوزیشن و دوباره کارمزد انتقال و تبدیل به ریال و مالیات بنظرت اصلا پولی دیگه میمونه :joy:
بعد بعضیا نمیان بگن
خیلی وضعیت مسخره ای هستش

خب الان اینا به من چه؟! دلار گرونه خب چکارش کنم ک گرونه انگار من گرونش کردم
ترید سخته که سخته, 90% ضرر میکنن خب معلومه که ضرر میکنن الکی که سخت ترین کار دنیا نیست

این دوستمون اومد یه سوال پرسید منم نظرمو گفتم

شما هم بیا بگو ترید یه دروغه, هیچ سبکی جواب نمیده. خب؟ چکار کنم؟ جواب نمیده ک نمیده

من از ICT و مایکل راضیم, ولی سود کنم خودم سود کردم, ضرر هم کنم خودم ضرر کردم. گردن هیچ کس هم نمیندازم. همه سبک های تحلیل تکنیکال فقط یه سری ابزارن, باید استفاده ازشون رو بلد باشی.

شات چارت امروز 15m یورو

بله ICT کار نمیکنه, fvg و اردر بلاک و OTE و PO3 کار نمیکنه

(میدونم با 76 تا ترید استیتمنت نمیشه داد ولی خب این یه مثال از کار نکردن ICT که داشتمو گذاشتم)

متوجه نشدم ! کار نمیکنه یعنی چی؟!

pd هایی مهم اند که در «جهت روند» باشند در جهت روند نباشند اصلا اهمیت ندارند.

مثلا فرض کن قیمت اومده یک swing high را زده پشت هم بسته. خب لیکویید را گرفته به یک pd در دل همون TR باید تحویل بده.

بعد از اینکه تحویل انجام شد دیگه قرار نیست اون fvg که در طول مسیر اصلاحی بوحود اومده جلوی قیمت را بگیره.

نه, داشتم به اونایی طعنه میزدم ک میگن ict کار نمیکنه

وگرنه چارتی که فرستادم همه کانسپت هایی ک با فلش مشخص کردم جواب داده بودن

استیتمنتش هم زیرش فرستادم

مچکرم :heart: :heart:

دمتگرم
از چ بروکری استفاده کنم کم به گذاشت

پولتو خراب نکن, فقط دمو, اکثر بروکرها هم دمو دارن. من ایکس چیف استفاده میکنم

وقتی خوب یاد گرفتی برو پراپ

سلام من پیش یک استادی یاد گرفتم که واقعا برام زحمت کشید بعد دوره کمکم کرد به سود دهی برسم با گذشت ۳ سال بازم ازش کمک میگیرم ایشون نیاز به تبلیغ نداره و دنبال شاگرد هم نیست چون واقعا ترید میکنه کارش همینه من قبلا خودم ویدئوهای مایکل دیده بودم البته زیاد نه چون واقعا اعصاب میخواد به نظر من اگر شخصی باشه که یادت بده بهتر از ویدئو هست چون هر مشکلی هم داشته باشی میتونه در جا کمکت کنه و رفع بشه استاد بنده واقعا زحمت کشید هر جا صحبت ازict باشه من واقعا نیاز میدونم و وظیفه خودم میدونم از ایشون نام ببرم ایشون استاد سالخورده هستن اهل تبریز، واقعا استادی را در حق من تمام کرد البته این نظر شخصی من هست بهتر پیش کسی یاد بگیرید که واقعا بلد باشه و مهمتر از همه دنبال شاگرد نباشه ایشون کلاس گروهی نداره البته قبلا تو آموزشگاهی که ایشون را شناختم دوره های پایین تر گروهی تدریس می‌کرد البته الان نه ، با چند تا از شاگردهای ایشون. که تو ارتباطم همه اش راضی هستند به هر حال من نظرم اینه که پیش یک استاد یاد گرفتن بهتر از ویدئو دیدن و خرج های اضافی هست

یجایی خوندم که نوشته بود “برای مقصدی که ارزش رسیدن داشته باشه, هیچ میانبری وجود نداره”. اصل و اساس مایکله, بله فکر خوبیه که از کسی که تجربه بیشتری در ICT داره مشورت بگیریم ولی بنظرم گزینه اصلی همیشه ویدیو های مایکله, حتی با اینکه وسط ویدیو ها چرت و پرت زیاد میگه :rofl:

هیچ اندیکاتور یا دوره فشرده ای نمیتونه اون چیزی که مایکل داخل اون همه ویدیو (فکر کنم آرشیوی که خودم دارم نزدیک به 1000 قسمته) رو انتقال بده. برای این سبک باید عرق ریخت تا واقعا یادش گرفت

آرشیو من :))))))

خودم الان فولدر 10م. هنوز بجز ریواچ یه سری قسمت ها, خیلی مونده که تمومش کنم. شاید نصف مسیر رو هم هنور نرفته باشم ولی هر لحظه ش رو دوست داشتم (بجز وقتایی که مایکل میزنه جاده خاکی :rofl: )

به به ادم کیف میکنه فایل و میبینه

با شما شديدا موافقم مايكل اگه يكم كمتر ضر بزنه اينقدر پخش و پلا توضيح نده بي شك بهترينه و تمااااام

در واقع همه چي جواب ميده هر سبكي جواب ميده ولي اجرا كنندش مهمه كي باشه اينو شخصا درك و تجربه كردم شما هم هر وقت از فكر سود و پول خارج شدي ميتوني سيستم رو درست اجرا كني وظيفه ي من پول در اوردن نيست من فقط سيستم رو درست پياده ميكنم پول خودش مياد جوري هم مياد كه هر جوري رفتار كني اخرش اضافه داري

از قصد اینجوری درس میده. بارها داخل ویدیو های طولانیش (مثلا یه ویدیو داشت ۶ ساعت) میگفت که الان بعد از این همه بحث بی ربط فلان نکته رو میخام بگم, که اونایی که حوصلشون نشد تا اینجای ویدیو رو ببینن از دستش دادن

یه کانسپتی هست بنام reversal island که داخل منتور 2023 گفتش, این منتورشیپ شاید ۱۰-۲۰ قسمت اولش فقط ترجمه شده باشه و اکثرا میگن که الکیه لازم نیست ببینیش, ولی این کانسپت انقدر برا من مفید بوده و بکارم اومده که اردر بلاک ها بکارم نیومده!

برا این سبک باید زحمت کشید, وقت گذاشت, خیلی هم وقت گذاشت. همینه که یکی میاد چندتا ریلز اینستا و کلیپ یوتیوب از مطالب ict میبینه بعد میاد میگه “اگه مایکل انقدر خوبه پس چرا OTE جواب ندااااد?!!! چرا FVG کار نمیکنهههه?!!!” چون فقط یه اسم شنیدی و وسلام, بعد فکر میکنن ICT یادگرفتن.

درود و عرض ادب

در پاسخ به دغدغه و مسئله‌ای که مطرح کردید، تلاش می‌کنم موضوع را بر پایه واقعیت، و بدون قضاوت شخصی نسبت به هیچ‌کس توضیح دهم.

مایکل هادلستون کیست و چرا معروف شد

مایکل هادلستون، معروف به ICT، تریدر آمریکایی است که از حدود سال ۲۰۱۶ با انتشار مجموعه ویدیوهای رایگان در یوتیوب، حجم گسترده‌ای از مفاهیم مرتبط با رفتار نهادها و بازیگران بزرگ بازار را که بعدها زیر عنوان Smart Money Concepts شناخته شد، معرفی کرد.

یکی از عناصر همیشگی در سبک تدریس او، رازآلود جلوه‌دادن بخشی از دانش بوده است. او بارها و به‌صراحت در ویدیوهایش گفته که بخشی از آنچه می‌داند یا از تجربه سال‌ها فعالیتش آموخته را عمدا کامل توضیح نمی‌دهد، و شنونده باید خودش به آن برسد. همین رویکرد، مستقل از هر عامل دیگری، فضایی ساخت که در آن دانش او چیزی فراتر از یک آموزش معمولی و در حد یک راز نیمه‌فاش‌شده به نظر برسد.

اما نکته‌ای که باید با صراحت بیشتری بیان شود این است: بخش بزرگ‌تر شهرت امروز او، محصول مستقیم خود او نیست، بلکه نتیجه فعالیت انبوه مفسران و پیروانی است که پس از او وارد میدان شدند. این افراد با ارائه محتوا با عنوان‌هایی مانند «آموزش کامل ICT» یا «ICT به زبان ساده»، و گاه با ادعای فهم بهتر از خود مایکل، همان هاله رازآلود را تقویت کردند و مفاهیم او را در مقیاسی به‌مراتب وسیع‌تر از آنچه خودش منتشر کرده بود در دسترس عموم قرار دادند. همین چرخه گسترده تفسیر، بازنشر و گاه بازفروش بود که نام ICT را به یک برند جهانی در فضای آموزش تریدینگ تبدیل کرد؛ نه صرفا تولید اصلی خود مایکل.

دو نمونه مستند

بدون قضاوت، تنها با استناد به واقعیت، دو نمونه در این زمینه قابل ذکر است:

نخست، مبحث Turtle Soup که در آموزش‌های ICT دیده می‌شود، پیش‌تر و مستقل از او توسط خانم لیندا راشکی، در کتاب Street Smarts معرفی شده بود؛ کتابی که سال‌ها پیش از شهرت ICT منتشر شد.

دوم، بازه‌های زمانی کیل‌زون که در آموزش‌های مختلف او در طول سال‌ها چندین بار تغییر کرده‌اند، بدون آنکه همیشه به‌روشنی گفته شود کدام نسخه معتبر یا نهایی است. همین موضوع باعث شده بسیاری از علاقه‌مندان به این سبک، در منابع مختلف با زمان‌های متفاوت و گاه متناقض روبه‌رو شوند؛ ناهماهنگی‌ای که عمدتا توسط همان مفسران، هرکدام بر اساس برداشت شخصی خود از دوره‌های مختلف مایکل، بازنشر شده است.

چرا هیچ‌کس نتوانسته یک نسخه کامل و منظم از کل ICT بسازد

نکته مهمی که باید به آن پرداخت این است: چرا با وجود تلاش‌های فراوان، تا امروز هیچ‌کس نتوانسته یک پلی‌لیست یا دوره کاملا منسجم با ابتدا و انتهای مشخص از کل مجموعه ICT ارائه دهد. دلیل اصلی این است که مایکل طی چندین سال، بدون برنامه درسی از پیش تعیین‌شده، هر بار بر اساس آنچه در آن لحظه در چارت می‌دید یا در ذهنش شکل می‌گرفت، مفهومی جدید یا نسخه‌ای اصلاح‌شده از مفهومی قدیمی را مطرح می‌کرد. وقتی محتوا از ابتدا با چنین رویکردی تولید شده باشد، طبیعی است که هیچ ترتیب منطقی از پیش تعریف‌شده‌ای در دل آن وجود نداشته باشد که بعدا بشود آن را استخراج و طبقه‌بندی کرد؛ چون از اساس چنین ترتیبی هنگام تولید محتوا وجود نداشته است.

البته باید احتیاط کرد و این را به‌عنوان یک قطعیت مطلق بیان نکرد که هر مفهوم جدید صرفا واکنش لحظه‌ای بی‌پایه یا کپی با ظاهر متفاوت بوده است. برخی از این مفاهیم، حتی به گواه منتقدانش، ترکیب‌بندی و نام‌گذاری اختصاصی خود او هستند، هرچند پایه و اساسشان از منابع دیگری گرفته شده باشد. آنچه می‌توان با اطمینان گفت، نبود مستندسازی و ارجاع‌دهی شفاف از همان ابتدای کار است؛ همین نبود شفافیت است که هم مانع ساخت یک ساختار آموزشی منسجم شده و هم زمینه را برای این‌همه برداشت و بازنشر متفاوت از سوی دیگران فراهم کرده است.

رعایت انصاف

با این حال، انصاف حکم می‌کند مایکل صرفا یک کپی‌کننده ساده نامیده نشود. آنچه او انجام داد، گردآوری و ارائه مجموعه‌ای پراکنده از مفاهیم در قالب روایتی جذاب بود. اما آنچه این روایت را به یک پدیده جهانی تبدیل کرد، بیش از آنکه صرفا کار خود او باشد، حاصل ترکیب رویکرد رازآلودانه خودش با کار جمعی همان مفسران و پیروانی بود که برای خود جایگاه و کسب‌وکار ساختند.

نتیجه و پیشنهاد عملی

با توجه به همه آنچه گفته شد، انتظار پیدا کردن یک نسخه کامل، منظم و بی‌نقص از کل ICT، انتظاری است که به احتمال زیاد هیچ‌وقت برآورده نخواهد شد؛ نه به این دلیل که تلاش کافی صورت نگرفته، بلکه به این دلیل که چنین ساختاری از ابتدا در دل محتوای اصلی وجود نداشته است.

با این حساب، دو مسیر پیش روی شماست:

مسیر اول این است که اگر همچنان می‌خواهید در همین چارچوب ICT بمانید، به‌جای صرف انرژی برای یافتن آن نسخه کامل و منظم، از میان همین مفاهیم پراکنده، همان یکی دو مورد که با منطق تحلیلی شما همخوانی بیشتری دارد انتخاب کنید و آن را به‌صورت عمیق و مستقل مطالعه کنید.

مسیر دوم این است که اگر در حوزه فعالیت بازارهای مالی، خاصه ترید، ترجیح می‌دهید از همان ابتدا با یک آموزش منسجم و دارای ساختار مشخص شروع کنید، سراغ سبک‌های عرضه و تقاضا مانند آموزش‌های سم سیدن (Sam Seiden)، آلفونسو مورنو (Alfonso Moreno) و RTM (Read The Market) بروید؛ چرا که این سبک‌ها معمولا از همان ابتدا با ترتیب درسی روشن و مرحله‌به‌مرحله طراحی شده‌اند.