نه، اینها «بیپاسخ» نیستن—اتفاقاً توی روانشناسی مالی خیلی خوب بررسی شدن. ولی برداشت «۹۹٪ همه میدونن و باز هم میآن» خودش یه خطای تحلیلیه. اکثر افراد یا اون آمار رو دقیق نمیدونن، یا فکر میکنن شامل خودشون نمیشه.
بیایم واقعبینانه بازش کنیم:
1. خطای “من با بقیه فرق دارم” (Overconfidence Bias)
آدمها ذاتاً خودشون رو بالاتر از میانگین میبینن. این همون چیزیه که توی روانشناسی بهش میگن Overconfidence Bias
طرف فکر میکنه: «۹۹٪ میبازن چون بلد نیستن، من بلدم.»
2. توهم کنترل (Illusion of Control)
تریدر فکر میکنه چون تحلیل یاد گرفته یا چندتا بکتست گرفته، میتونه بازار رو کنترل کنه. درحالیکه بازار مخصوصاً کریپتو تا حد زیادی غیرقابلکنترله.
→ اسم علمی: Illusion of Control
3. بقاگرایی (Survivorship Bias)
تو فقط اونایی رو میبینی که موفق شدن (مثلاً توی توییتر یا اینستاگرام)، نه هزاران نفری که نابود شدن و ساکتن.
→ Survivorship Bias
4. فومو (FOMO)
ترس از جا موندن. وقتی میبینن یکی سودهای سنگین گرفته، مغز منطقی خاموش میشه.
→ Fear of Missing Out
5. قمار ذهنی، نه تحلیل واقعی
خیلیها اصلاً تریدر نیستن، قماربازن ولی خودشون خبر ندارن.
بازار براشون میشه جای «هیجان + امید به یک شات زندگی».
6. شرایط اقتصادی (مهم برای ایران)
تورم، نبود مسیرهای رشد، و فشار مالی باعث میشه ریسکپذیری بالا بره.
وقتی راههای معمول جواب نمیده، آدمها میرن سراغ مسیرهای پرریسک.
تشخیص این رفتار در خود اولین قدم برای تریدر شدن واقعاً حرفهای است. وقتی بفهمی که هدف سود نیست بلکه هیجان است، میتوانی برنامه و نظم واقعی برای معاملاتت بسازی و وارد چرخه توهم نشوی
دقیقا. مشکل اصلی اینه که خیلیها متوجه نیستن هدفشون هیجان و سرگرمیه و فکر میکنن دنبال سودن. این تضاد فکری باعث سردرگمی و شکست میشه. وقتی تشخیص بدن که بازار متغیر و غیرمنطقیه و رفتار خودشون هم تابع هیجان و داینامیک باشه، میتونن سیستم معاملاتی واقعبینانه بسازن و سودشون هم بهتر بشه.
نمیدونم جوابم درسته یا نه؛ طبق چیزی که یادمه میگم:))
یو تی سی، ساعت استاندار جهانیه که اختلاف ساعت ایران نسبت بهش +۳:۳۰ هست. نیویورکیا نسبت به یو تی سی اختلاف -۵ ساعت دارن. حالا این ۳:۳۰ و ۵ ساعت با هم جمع میشن، میشه ۸:۳۰. شروع سشن نیویورک که ساعت ۸ صبحه، به وقت ایران میشه ۱۶:۳۰
درنتیجه اولین کندل میشه ۱۶:۴۵. البته این برای ساعت زمستانه هست
برای ساعت تابستانه و تایمی که الان هستیم اختلاف ساعت +۷:۳۰ هست؛نیویورک ۱۵:۳۰ باز میشه و اولین کندل ۱۵ مین میشه ۱۵:۴۵
نمیدونم چیجوری حساب کردم تو زمستون قبل عید راس ساعت ۶ ب وقت ایران شروع میشد معاملاتم خوبم جواب میداد. کف و سقف کندل اول ۱۵ دیقه سشن نیویورک رسم میکررم تو کلوز ۵ دیقه کف سقفش پولبک تو ی دیقه ورود میزدم خوبم جواب میداد، سر همون حس میکنم قبل عید اکی بود تایمم . الان شک دارم اصن گیج شدم شدیداللالل:joy:
ک چرا قبل جنگ ساعت ۶ ب وقت ایران میشد اولین کندل ۱۵ دیقه سشن نیویورک . و اگه اشتباه بوده چرا انقد خوب جواب گرفتم . مرحله اول پراپ سرمایه گزار برتم داشتم پاس میکردم ک دو درصد مونده بود ک جنگ شد.
سلام اگر سهام ترید میکنید شما باید سرچ کنی ساعت نه و نیم صبح نیویورک به ساعت ما چنده باز شدن سهام به وقت ایران میشه ۶ عصر نیمه دوم سال و در نیمه اول سال ساعت ۵ عصر ما هست این تایم یکساعت بعد بازشدن سشن نیویورک هست که بانک ها باز میشه ساعت بازشدن سهام یکساعت بعد بازشدن بانک ها در نیویورک هست