«چرا با استراتژی ۷۰٪ (یا هر درصدی که استراتژی تو بهت میده) برنده هم تهش ضرر می‌دی؟»

بذار یه سناریو بگم: فرض کن یه استراتژی داری که از هر ده تا معامله، هفت تاش رو سود می‌دی. عالیه نه؟ ولی بعد سه ماه، می‌بینی حسابت قرمز قرمزه. چرا؟ چون روان آدم اینجوریه: سه تا باخت پشت سر هم که می‌بینی، مغزت می‌گه «فقط یه معامله، دبل سایز بزن، همه چی رو برمی‌گردونی». اولش یه ذره سود می‌کنی، بعد یهویی همه چی می‌پره. اسمش رو می‌ذارن «انتقام‌گیری» توی ترید. حالا سوال اینه: یه تریدر حرفه‌ای باید کلاً بی‌احساس باشه، یا فقط بلد باشه با احساساتش کنار بیاد؟ به نظر شما کدوم یکی بیشتر تریدرها رو کشته: ترس، طمع، یا امید به برگشت؟

1 لایک کرده

از نظر من
و به نظر من
با سیستم ۹۰ درصد هم بازنده هستن معامله گرا
چون موضوع سیستم تریدینگ نیست. و سودهی مستمر ربطی به سیستم نداره.

1 لایک کرده

حرفت که صحیح …

ولی یه ابزاری هم اختراع کردن به نام ریسک به ریوارد…
R:R

2 لایک کرده

مشکل بزرگی که من از خودم دیدم اینه به استراتژیم برای بلند مدت اعتماد نداشتم و میخواستم سریع جواب بگیرم. اگه تو ضرر بودم میخواستم سریع برسم به سر به سر که از بعدش معامله بعدی بیوفتم تو سود.

البته استراتژیمم اصلا شخصی سازی نشده بود و با روانشناسیم همیشه توی جنگ بود؛ من آدمی نیستم بتونم توی سرعت تصمیم خوبی بگیرم ولی استراتژیم اسکلپ بود.

1 لایک کرده

طمع و دیگر هیچ…

1 لایک کرده

بعد از اینکه 100 تا سیستم رو بالا پایین کردم و متوجه شدم سوده نیستن( فقط تو یه بازه زمانی سوده هستن و گرفتار سایکل بزرگ ضرردهی میشن اینطوری به قضیه نگاه میکنم

ادج معاملاتی که پیداش میکنیم واقعا سوده هست؟!

من بار ها گرفتار این مسئله شدم و تو چاه رفتم

ولی واقعا به چی میگیم سوده؟ این برای هر کسی یه تعریفی داره برای خودش ، چه اتفاقی باید تو حالت استاندارد بیوفته که بگین سوده هست این سیستم

مثلا من از خودم این سوال ها رو میکنم که بتونم پرتکل ایمان اوردن به یه سیستم سوده رو کامل کنم

( اثبات کردن یه سیستم سوده تا اینکه شما واقعا بهش ایمان بیارید یه کم باهم فرق داره )

وین ریت از نظر من یه عدد نیست یعنی شما بصورت میانگین میگین 70 درصد درواقع یه فرایند سینوسی هست بین مثلا 40 درصد تا 85 درصد که مثلا میگین میانگینش شده 70 درصد

بعد بر چه اساس میگین 70 درصد ؟ بک تست کردین چطوری ؟ مدارکش موجوده برای خودتون حداقل ،

میتونید الان مراجعه کنید بهش مجدد بررسی کنید؟ ببینید که اشتباه نکردین مثلا شاید وین 80 درصد باشه نه 70 درصد

( باید فایل ها بک تست مکتوب کامل همه چیز تمام و مو لا درزش نره باید موجود باشه ) و بگین توسط این مدارک میگین این سیستم 70 درصد وین ریت داره )

و بعدش مشخص کنید :

و باید شفاف بشه در چه بازه زمانی شده 70 درصد

در سایکل ضررده چقدر وین ریت پایین میاد در سایکل سودهی چقدر وین ریت بالا میاد ؟

شاخص sqn رو چه عدد هست ؟

ریسک به ریوارد چقدر هست ؟

و خیلی چیز های که همه میدونید

وقتی که حساب قرغ بشه ( منظورم افت حساب از بالانس اولیه ) چقدر طول میکشه تا جبران کنه( منظور زمان وتعداد ترید )

بزرگترین سایکل سودهی چقدر بود در بزرگترین سایکل ضرردهی چقدر بوده

این سوال های تکنیکال سیستم هست کاری با اینکه تریدر چقدر میتونه سود تحمل کنه یا ضرر تحمل کنه ندارم

میخوام ببینم سیستم سوده هست؟ و میشه بهش ایمان اورد؟

از لبه سودهی چقدر فاصله داره بصورت میانگین؟( اینو خودم خیلی دقت میکنم)

منظورم اینه وقتی وین 50 درصد رو ریوراد 2 میگیریم اگر 50 درصد سوده هست ولی شما رو لبه سودهی هستی( دقت کنید رو لبه هستید) با یه ذره اشتباه میره زیر 50 درصد و سایکل ضرر دهی شروع میشه( بعد میگی که من که سیستم سودهی رو دارم میزنم ولی سایکل ضرر دهی زیاد میشه و روان تریدر تحت فشار

ولی اگر همین حالت رو وین 65 درصد باشین فاصله شما از لبه سودهی بیشتر هست با اشتباه کردن و یا سایکل ضرردهی کمتر وارد دوره ضرردهی میشیود( این نکته مهمه یعنی سایکل سودهی بزگتر اتفاق میوفته و گراف لایو ترید ها ( با تفکر احتمالی صعودی تر میشه) تریدر کارش همینه بازی احتمال رو باید بشناسه

مثال2 همین موضوع

اگر ریوارد 3 میگیری لبه سودهی 30 درصد هست . شما از 30 کمتر بشی میره تو سایکل ضرر دهی ( نباید اینطوری فکر کنید که ریواد 3 فقط کافیه 30 درصد وین داشته باشه دیگه تمام

شما ادج معاملاتی لازم دارین که از لبه سودهی حدود بین20 تا 30 درصد فاصله داشته باشین که شدنیه

همه اینا کارنامه ادج معاملاتی هست و در لایو بازار ااحتمال توزیع تصادفی و موارد دیگه اضافه میشه به اجرای ترید که این آمار ها رو تغییر میده . تریدر باید حواسش باشه به مدیریت ریسکی که داره انجام میده .

5 لایک کرده

بله به نظر من هم….

اینم دقیقا درسته ولی گاهی خیلی از تریدر ها با همین ابزاری که شما فرمودید باز هم روانشون از تعادل خارج میشه …

چیزی مهمتر از همه این ابزار ها وجود داره …….

ممنون از پاسخ شما
دقیقا همینطوره، این هم یکی از همین مواردی هست که همیشه باعث میشه یه تریدر از تغادل خودش خارج بشه

خیلی خیلی ممنون از وقتی که گذاشتین برای راهنمای و اینکه خیلی عالی بود این که به صورت فنی این موارد رو گفتید…
بله بله، باید برای یه سیستم خوب همه چیز رو در نظر گرفت (مسایل فنی و تکنیکی) …
ولی باز هم به نظر من اگر کسی همه این موارد رو هم درست انجام بده باز اگر یه مورد خاص رو رعایت نکنه همه این تلاش ها میتونه وقت گذروندن باشه فقط و متاسفانه……