عمل گرایی یا توهم گرایی؛ مرز موفقیت در ترید

خیلیا رو حتما دیدین یا خودتونم جزوشون بودید یا حتی هنوزم هستید که توی توهم و رویای یه تریدر موفقن که هر روز صبح که از خواب پا میشه میره پشت چارت تحلیلش و میکنه و بعد معامله هاش و میگیره و سودای جذاب و بعدم به عشق و حالای زندگیش میرسه در حالی که امروز صبح که از خواب پا شدید با خودتون گفتید که کاش این رویا به واقعیت می پیوست..!

اینجاست که تفاوت واقعیت با مدینه فاضله ای که اساتیغ و رویافروشای مارکت درست کردن مشخص میشه؛
بودن در توهم موفقیت با بازارای مالی یا رو به رو شدن با واقعیتش؟

برخلاف چیزی که خیلیا برای فروش پکیج، دوره و خدمات و … نشون میدن مسیر تریدر شدن در ابتدا میتونه به شدت سخت و خسته کننده باشه؛
خیلیا میگن چون باید ساعتها بشینی پشت چارت و ضرر و استاپ خوردن رو تحمل کنی و …………. ولی به نظر من همه ی اینا جمع میشن تو این که شما باید یه جاهایی از شخصیتت عوض شه یا ساخته شه و اینجاست که تفاوت آدما توی پذیرش این تغییر میتونه تریدرای موفق و سودده یا سرخورده و ضررده و یا بدتر از همه منفعل بسازه؛

کلا به نظر من تعصب نداشتن تو این حوزه و منعطف بودن خیلی میتونه سرعتتون توی مسیر رشد رو سریع‌تر کنه و خودمونیم دیگه، این داستان توی زندگیم خیلی کمک میکنه😉

خیلی جاها در مورد تاپیک صحبت شده که جای اینکه توی توهم باشید شروع کنید به عمل کردن و حرکت کردن حتی آهسته و نمیخواستم در مورد اون موضوع صحبت کنم و به این بخش تغییرش که شاید خیلی اشاره نشده پرداختم؛

امیدوارم که کمک کننده بوده باشه و خوشحال میشم نظرات و تجربیاتتون رو باهام به اشتراک بذارین:clinking_beer_mugs::blue_heart:

4 لایک کرده

توهم بهت وعده یه مقصد ایده‌آل رو میده، اما واقعیت بهت نشون میده که خودِ مسیر چطور تو را می‌سازه.

درست می‌گی؛ فرق بین رویای تریدر موفق و واقعیتش، فقط در میزان «سود» یا «تعداد استاپ‌ها» نیست. تفاوت اصلی جاییه که آدم مجبور میشه با شخصیت خودش روبرو بشه. بازار مثل یه آینه‌ست که نه طمع رو پنهان می‌کنه، نه ترس رو، نه تعصب رو.

چند نکته به حرفت اضافه می‌کنم:

1. تغییر شخصیت، نه تغییر سبک: خیلی‌ها صدها استراتژی رو عوض می‌کنن ولی هنوز همون آدم قبلی هستن که طاقت باخت رو نداره یا از بردن می‌ترسه. ترید موفق یعنی اونقدر منعطف بشی که شخصیتت با قوانین بازار جور بشه، نه اینکه بازار رو با شخصیتت مدیریت کنی.

2. تعصب، قبرستان سرمایه‌ست: درست گفتی. تعصب روی یه تحلیل، یه تایم‌فریم، یه نماد یا حتی یه باور شخصی، سریع‌ترین راه نابودیه. بازار هیچ‌وقت به کسی بدهکار نیست که «حق با منه».

3. مدینه فاضله‌ی رویافروشا: اونها همیشه بردن رو نشون میدن، اما هیچکی نمیگه که تریدر واقعی در ۳۰٪ معاملاتش ممکنه حق با اون باشه، ولی همون ۳۰٪ سود رو با مدیریت درست، کل پرتفوی رو سبز می‌کنه.

و مهم‌تر از همه: حرکت آهسته اما واقعی، خیلی بهتر از ایستادن در توهم «یه روزی» هست. حتی اگه روزی فقط ۱۰ دقیقه ژورنال معاملات رو بررسی کنی یا یه باور اشتباه رو در خودت پیدا کنی، پیشرفتی که اساتید توی پکیج‌هاشون نشون نمیدن.

خیلی ممنون از اینکه این بخش کمتر دیده‌شده رو مطرح کردی. به نظرم کسی که این رو بفهمد، نصف راه رو رفته.

4 لایک کرده

“You must sacrifice your old self to the higher self. You must kill the old you so that the new you can live.”

“You must sacrifice something of your manifold potential in exchange for something real in life. Aim at something. Discipline yourself. Or suffer the consequence. And what is that consequence? All the suffering of life, with none of the meaning. Is there a better description of hell?”

Sacrifice means that you give up something in the hopes of obtaining something of greater
value.”

اینا جملاتین که بهشون باور دارم. به نظرم فقط خیال پردازی به درد نمیخوره و اون اقدامه که چیزیو تغییر میده. صرفا خیال کردن که زندگی خوبه فقط به من یک امید واهی میده که خود فعلیم و دنیای دورمو نگه دارم و رها نکنم چون یه روزی اون نجات دهنده میاد اون یه ترید خووووبهههههه میاد و منو نجات میده کههه باعث میشه موقع شکسته شدن دروغ هایی که به خودم گفتم از زمین و زمان منزجر بشم.

توی ترید هم فقط ترید کردن و ستاپ پیدا کردن نیست که مهمه، باید بدونی با اون پولی در میاری میخوای چکار کنی؟ فریز کنی؟ سرمایه گذاری کم ریسک کنی؟ سرمایه گذاری پر ریسک کنی؟ صندوق درامد ثابت؟ کانال درامدی های بعدیت چیا هستن؟ پر ریسک ترن؟ کم ریسک ترن؟ خلاصه یه اینوستمنت پلن و اینوستمنت مدل میخواد برای آینده.

ولی اگه هرچقد پول درمیاد تبدیل بشن به کالا های مصرفی و کالا های هزینه دار، اخر همیشه در حال خرج پولیم تا سرمایه گذاری.

2 لایک کرده

مرسی از وقتی که گذاشتین دیتا تیم عزیز
واقعا توضیحاتتون مفید بود و باگ تازه کار بودن من تو نوشتن رو کامل پوشش داد :blue_heart:

1 لایک کرده

مرسی محمدجان از توجهت و توضیحات جذابی که دادی💙
چیزایی که گفتی کاملا درسته و بخش آخرش یاد یکی از توصیه های استادم افتادم که میگفت درآمد ترید رو سرمایه گذاری کنید تو جاهای مختلف و بعد از سود اون استفاده کنید و مستقیم از سود ترید نخورید

1 لایک کرده

دقیقا مصطفا موافقم با صحبتات
اضافه بر اون به نظر من یکی از دلایلی که کلا هایپ شده بازار فروش دوره، آسون بودن وارد شدن به این کاره (Low Barrier to entryبه قول خارجیا). چون هر کس با هر پیشینه و شخصیت و مهارت و ذهنیتی میتونه خیلی راحت یه بروکر حساب باز کنه یا یه اکانت پراپ بخره و با کمترین زمان ممکن بتونه خودش رو وارد شغل ترید کنه و بگه تریدرم. این باعث میشه دو دسته افراد وارد کار شن: یکی استادهایی که از آب گل آلود ماهی میگیرن و تیغ میزنن مردم رو و دسته دوم خود آدمایی که بدون اینکه کوچیکترین تحقیقی راجب محیط این کار داشته باشن با رویای همون اساتید و لایف استایل های رنتی اونا با آرزوی پولدار شدن و پشت لمبو نشستن وارد کار میشن غافل از اینکه این کار شخصیت خودش رو نیاز داره و قطعا مناسب همه نیست مخصوصا کسی که به چالش نکشه خودشو و دنبال بهره وری و توسعه فردی نباشه. کسایی که خارج از جعبه نمیتونن فکر کنن و زندگی کنن و دنباله رو مسیر بقیه ان قطعا تو این کار شکست میخورن. نتیجه این میشه که عمده آدمایی وارد این کار میشن که از اول اصلا مناسبش نبودن و به دلیل نتیجه نگرفتنشون و از دست دادن پول تو این بازار کل شغل ترید رو زیر سوال میبرن و میکوبن که حاصل ناامیدی زیادشون از انرژی که گذاشتن و دستاوردی که در ازای اون نداشتن هست یا رو میارن به پکیج فروشی و این چرخه ادامه پیدا میکنه

1 لایک کرده

دقیقا کایزن جان (چون اسمتون و نمیدونم🙂)
و یکی از دلایلی که کلاهبرداری داخل ایران تو این حوزه خیلی زیاد شده یکیش همین بحث اسون بودن ورود بهش و تطمیع کردن مخاطب برا سودای عجیب غریبه وگرنه به قول استادم بازارای مالی و حتی خود کریپتو فرضا کلی موقعیت شغلی جور و واجور داره که ترید به نوعی سخت ترین و آخرین گزینه ش میشه منتهی تو ایران به خاطر این بازار کلاهبرداری ای که هست کلا فوکس شدن رو همین گزینه و اصلا خیلیا نمیدونن در مورد بقیه ش چه برسه به اینکه بخوان برن سمتش و در نهایت همه‌ش از عدم آگاهی و راحت طلبیه میاد

1 لایک کرده

صحبت های مفیدی داشتین دوستان

چه کتابی در مورد تغییر شخصیت و غیره پیشنهاد. میکنید که کمک کنه برای درست کردن این موضوعات ذکر شده!!!

به نظرم یه چیزی که تو مسیر ترید واقعاً جاش خالیه یه جور دوره کارآموزیه. چیزی شبیه کاری که تو خیلی از شغل‌ها هست؛ اول یه مدت کنار کار یاد می‌گیری تا کم‌کم هم مهارتت شکل بگیره هم ذهنت با واقعیت کار آشنا بشه.

توی ترید معمولاً این مرحله وجود نداره. آدم چندتا کتاب یا دوره می‌بینه، یه استراتژی یاد می‌گیره و خیلی زود وارد بازار واقعی میشه، در حالی که هنوز ذهنیت و رفتارش برای این کار ساخته نشده. بعد تازه وسط ضررها و فشار بازار باید یاد بگیره چطور فکر کنه و تصمیم بگیره.

چیزی که من دیدم اینه که اگر کسی یه مدت مثل کارآموزی فقط تمرین کنه، بازار رو ببینه، اشتباه کنه و بدون فشار سود گرفتن تجربه جمع کنه، خیلی طبیعی‌تر ذهنیتش عوض میشه. مشکل اینه که اکثر ما مستقیم پرت میشیم وسط بازار و همونجا تازه شروع می‌کنیم شخصیت تریدری ساختن.

و بخاطر همین هم هست که خیلی‌ها بعد یه مدت جمع میکنن.

2 لایک کرده

برا من که مسیر خودشناسی جواب داده که یه سری دوره و کتاب و اینا دیدم و خوندم
کتابا به ترتیب نیروی حال، قدرت حقیقی و نیمه تاریک وجود

1 لایک کرده

درسته امیرعباس جان مرسی از وقتی که گذاشتی💙
یه جورایی ذات این کارم همینه که این شکلی سولو باشه ولی چیزی که میگی هم اگر امکان پذیر بود طبعا کمک میکرد منتهی در نهایت به خود شخص صرفا بستگی داره و حتی منتورم داشته باشه بالاخره تا آخرش منتور نمیمونه ولی به قول شما مسیر یادگیری رو ممکنه راحتتر طی کنه
یکی از موارد دیگه هم که باعث ایجاد مشکل تو روند میشه اینه که اوایل همه دنبال سود عجیب غریب و طمع کردن و اینان و شاید اون صبر نداشتنه یا جو اشتباهی که حول ترید ساختن و خیلیا تو توهمش کار میکنن نه با واقعیتش خیلی به نظرم مخصوصا تو ایران تاثیر داره سر لوز شدن آدما، یه قشر زیادی که اصلا به درد این کار نمیخورن صرفا به خاطر یه شبه پولدار شدن یا …. واردش میشن و در نهایت با شکست میرن بیرون

1 لایک کرده

کتاب دروغ هایی که به خود می‌گوییم — لینک خرید از دیجی کالا

و پی بردن به اصل دانینگ کروگر — مقاله دانینگ کروگر سایت کاربوم

2 لایک کرده

تریدر شدن حس میکنم فقط شخصیتت رو عوض نمیشه. کامل بهت دل کندن رو یاد میده. از هرچی که برات سخت باشه و ضرر بهت بزنه .مارکت انقدری دلتو میشکنه که بگی تسلیم!

1 لایک کرده

دقیقا، مرسی خانوم ساناز

اینجا قانون بازی دست مارکته و کسی بخواد خلافش بازی کنه خیلی بد میبازه و پوینت این قضیه هم اینه که اینجا رویابافی و خیال پردازی جواب نمیده و باید واقع گرایانه باهاش برخورد و رفتار کنی و اگر کسی این کار رو انجام بده قطعا خیلی تاثیرات مثبتیم روی زندگی شخصیش میذاره

1 لایک کرده

چه خوب بود .فدااات

مارکت جای انسان های با احساس نیست متاسفانه. باید سنگ باشه توی این زمینه

1 لایک کرده