اولهای ترید، یه سیگنال میگرفتم، وارد میشدم. چند کندل توی سود بودم، یهو بازار برمیگشت. استاپ میخورد.
اول فکر میکردم شانسه. بعد گفتم استراتژی خوبی ندارم. بعدش گفتم روانم خرابه.
کلی استراتژی عوض کردم، نشد.
RSI، MACD، میانگین متحرک، ایچیموکو، نقدینگی، عرضه و تقاضا. هرکدوم رو یاد میگرفتم، بکتست میگرفتم. بعضیها تو روند خوب بودن، تو رنج نابودم میکردن.
ماهها گذشت. نتیجهای نگرفته بودم.
تا اینکه فهمیدم مشکل اصلی اینه که جهت بازار رو درست نمیبینم. بدون جهت، هر استراتژی محکوم به شکسته:backhand_index_pointing_right:
رفتم سراغ راهحل. چند تا روش پیدا کردم. هرکدوم یه زاویه از بازار رو نشون میدادن. اما هیچکدوم به تنهایی کافی نبود. باید چندتا راهحل رو ادغام میکردم تا از چند جهت تایید بگیرم.
رفتم سراغ کد نویسی. چند هفته طول کشید. باگ داشت. تست، اصلاح، دوباره تست.
نتیجه شد نوشتن اندیکاتوری که از چند جهت بازار رو میبینه و وقتی همه جهات همجهت شدن، تایید نهایی رو میده:flexed_biceps:
من ۶ سال تلاش کردم بایاس روزانه رو از آی سی تی تا چند تا سبک نگا کردم نتیجه: در بهترین حالت دور خودم چرخیدم. اومدم از خودم پرسیدم: آیا راهی، استراتژی ای یا سبکی وجود داره که بدون نیاز به این که بدونم جهت اصلی بازار کدوم جهت هست به من سود مستمر بده؟ به نظر سوال عجیب و مسخره ای میاد نه؟
سرانجام بعد از ۶ سال این راه رو با جستجوی خیلی زیاد در یوتیوب انگلیسی و با ترکیب کردنش با آی سی تی پیدا کردم.
بهش میگم روش واکنش گرا، هر روز سر ساعت معین در یک نماد معین در یک تام فریم معین وقتی بازار یک رفتار مشخص رو نشون میده بای میزنم و وقتی یک رفتار دیگر رو نشون میده سل میزنم و اگر هیچکدوم از اون دو رفتار رو نشون نده معامله نمی کنم.
با توجه به درهم ریختن اخبار ژئوپولتیک و شرایط بحرانی و متناقض در اقتصاد دنیا وابسته بودن به تشخیص درست جهت بازار هر روز ریسک باختش بیشتر و بیشتر میشه.
به طور کل بازار در ۸۰ درصد مواقع رنج هست و ۲۰ درصد مواقع در روند….اینکه بازار جفت ارزها رو گفتم کافیه ماکروساختاری و میکرو ساختاری بازار رو ببینید خواهید دید که روند به چه صورت است و در کل درجا زدن است….حالا شما به دنبال همون بحث کلاسیک روند هستید که در همه متون هم گفته شده ۲۰ درصد بازار روند دارد…خب چرا دنبال راهی برای اون ۸۰ درصد نباشیم