روانشناسی ( واقعیت ها )

Impression Management

به طور خلاصه در روان‌شناسی، به تلاش آگاهانه یا ناآگاهانهٔ فرد برای کنترل یا شکل دادن به برداشت دیگران از خودش گفته می‌شود.
همین باعث می‌شود افراد عیب‌ها و شکست‌هایشان را از دیگران مخفی کنند و از تکنیک‌های مختلفی استفاده کنند.

حالا چرا این موضوع، معضل دنیای ما تریدرهاست؟

اگر تریدرها را در شبکه‌های مجازی دنبال کنید، می‌بینید که همه موفق هستند، وین‌ریت‌های عالی دارند، زندگی لوکس دارند و همه‌چیز خوب است.

معاملاتی که به اشتراک می‌گذارند معمولاً ریواردهای بالای ۳ دارند و اغلب بعد از اینکه قیمت حرکت کرد، تصویرش را منتشر می‌کنند.

این تصویری که منتشر می‌شود، در دنیای ما به افراد تازه‌کار (منظورم کسی است که هنوز به سوددهی پایدار نرسیده) آسیب جدی می‌زند.

چرا؟
چون خیلی‌ها استراتژی‌ای را که یاد گرفته‌اند، بعد از دو سه معاملهٔ زیان‌ده رها می‌کنند و به سراغ سبک و استراتژی دیگری می‌روند.
دلیلش هم چیزی نیست جز این فکر:
«چرا معاملات آقای X این‌قدر خوب است، ولی من…؟»

یادم نمی‌رود چند ماه از عمرم را صرف پیدا کردن نقطهٔ ورود صفر پیپ یکی از اساتید کردم؛
و چه وقت تلف کردنی بود. ::sweat_smile::

یک تریدر زمانی می‌تواند دربارهٔ یک سبک یا پلن معاملاتی قضاوت درستی داشته باشد که حداقل ۱۰۰ معامله با آن انجام داده باشد.
آن وقت می‌تواند با قطعیت بگوید که پلن معاملاتی‌اش جواب می‌دهد یا نه.

پس اگر وین‌ریت ۴۰٪ با نسبت ریسک به ریوارد ۲ دارید، بدانید که در صورت رعایت مدیریت سرمایه می‌توانید بسیار موفق باشید.

دنبال بابانوئل نگردید ::santa_claus::
بابانوئل اگر هم پیدا شود، ریشش فیکه؛
چه برسد به گوزن پرنده‌اش
. ::deer::::joy::

#بسیار_مهم #روانشناسی #تجربه_معامله_گری

@Mohammed_S_nourinejad

9 لایک کرده

ایولا عالی بود:handshake::ok_hand:

2 لایک کرده

Illusion of Control (توهم کنترل)

به طور خلاصه، «توهم کنترل» در روانشناسی به باور افراد در مورد رویدادها اشاره دارد که فکر می‌کنند می‌توانند کنترل کنند، ولی در واقع خارج از کنترل آن‌هاست.

در معامله‌گری، یکی از گلوله‌هایی که می‌تواند ما را از پای درآورد، همین توهم کنترل است. :collision:

در ذهن یک معامله‌گر که سه معامله سودده داشته، چه می‌گذرد؟ به جز حس غرور و خیالات خرید برج در نیویورک؟ اما بعد از دو معامله ضررده، تمام آن غرور به موشک تاو-هاوک :joy: تبدیل شده و برج خریداری نشده را هدف قرار می‌دهد! :rocket:

مهم‌ترین و اساسی‌ترین ذهنیتی که پایه فعالیت در بازارهای مالی است، این است که بدانیم ما کنترلی بر بازار نداریم. نظر ما برای بازار مهم نیست، نوع معامله ما هم همینطور. دعا هم فایده ندارد، آخه همه یه خدایی دارند. :folded_hands:

درک و پذیرش اتفاقاتی که کنترلی بر آن‌ها نداریم، می‌تواند نه تنها در بازار، بلکه در زندگی ما نیز نقش مهمی داشته باشد. باید بپذیریم که اگر جنگ شد و اینترنت قطع شد، این خارج از کنترل من بوده و زندگی ادامه دارد. :globe_showing_europe_africa:

مهم این است که فارغ از نتیجه، من بهترین خودم نسبت به خودم در گذشته و حال باشم.

#IllusionOf@Mohammed_S_nourinejadMohammed_S_nourinejadontrol@Mohammed_S_nourinejadMohammed_S_nourinejad#توهم_کنترل #معامله_گری #روانشناسی_بازار #مدیریت_ذهن

@Mohammed_S_nourinejad

2 لایک کرده

یک معامله‌گر حرفه‌ای به این نتیجه رسیده که سازگاری با محیط، مکان و شرایط بازار :chart_increasing: از تسلط بر فرایندها و قوانین ناشی می‌شود.

پیروی از قوانین پلن معاملاتی و تکرار هر روزِ این فرایند، یک‌نواختی و کسالتی عجیب به همراه دارد :sleeping_face: و کی کارِ یک‌نواخت و کسل‌کننده را دوست دارد؟ :thinking: در صد نفر شاید پنج نفر.

دیر یا زود باید درک کنید که کارهایی را که دوست نداریم، باید به‌طور منظم انجام بدهیم. :white_check_mark: سعی کنید زودتر این مهم را یاد بگیرید. :fire:

#روانشناسی@Mohammed_S_nourinejad عمومی گفتگوی آزاد #تجربه

@Mohammed_S_nourinejad

1 لایک کرده

شاید برای شما هم پیش آمده باشد…

بعد از چند سال فعالیت در بازارهای مالی، وقتی با یک ستاپ و یک سبک ثابت ترید می‌کنی، کم‌کم متوجه الگوهایی می‌شوی که اول شاید به چشم نیایند.

من هم مدتی پیش همین موضوع را در معاملاتم دیدم.

وقتی برمی‌گشتم و تراکنش‌ها را بررسی می‌کردم، واضح بود که هر وقت تمرکزم روی نتیجه بوده، بازدهی افت کرده.

مثلاً یک ماه تصمیم گرفتم «باید ده درصد بگیرم و بعد برداشت بزنم».

اما رسیدن به همان ده درصد به‌طرز عجیبی ۵۲ روز طول کشید.

واقعاً عجیب بود.

از تکرار این الگو فهمیدم ماجرا فقط عدد و سود نیست؛

فرق بزرگی بین تمرکز روی نتیجه و تمرکز روی فرآیند وجود دارد.

وقتی تمرکز روی نتیجه باشد:

• احساسات شدت می‌گیرند: طمع، ترس از دست دادن، نگرانی برای نگرفتن خروجی.

• عجله ایجاد می‌شود، مخصوصاً اگر برای خودت زمان تعیین کرده باشی.

• ذهن از اجرای درست پلن جدا می‌شود و فقط روی «سیبل» نهایی قفل می‌کند.

• فشار ذهنی بالا می‌رود؛ چون نتیجه در بازارهای مالی تحت کنترل ما نیست، اما ما سعی می‌کنیم کنترلش کنیم.همین تلاش بیهوده باعث اضطراب می‌شود و راندمان ذهنی را پایین می‌آورد.

اما وقتی تمرکز روی فرآیند باشد:

• فرآیند مثل یک جاده پایدار عمل می‌کند و جلوی تصمیمات احساسی را می‌گیرد.

• ذهن آرام‌تر و متمرکزتر می‌شود؛ چون قرار نیست همه‌چیز را کنترل کند و پذیرفته که عدم‌قطعیت بخشی از بازی است.

• سود و زیان هر معامله آن‌قدر اهمیت ندارد؛ مهم این است که آیا طبق پلن عمل کرده‌ام یا نه.

• می‌دانم که آمار در بلندمدت خودش را نشان می‌دهد، نه در یک معامله یا حتی یک ماه.

مدتی است تصمیم گرفته‌ام فقط «گل زدن» را هدف نگذارم.

حالا می‌خواهم زیبا بازی کنم — بهترین نسخه خودم را در زمین نمایش بدهم.

برای همین، دوره‌های معاملاتی ۳۰تایی برای خودم تعریف کرده‌ام.

در پایان هر دوره، فقط دو چیز را بررسی می‌کنم:

۱. عملکرد هر ستاپ

۲. کیفیت اجرای من

#روانشناسی عمومی #تجربه_معامله_گری

@mohammed_s_nourinejad

3 لایک کرده

باریکلا چکیده بسیار خوبی بود و استفاده کردم! لطفا ادامه بده

2 لایک کرده

واقعا نمی‌خوام جلوی مطالب مفید و کاربردی‌تون رو بگیرم

مرسی از مطالب مفیدتون

فقط یه موردی می‌خواستم به اشتراک بذارم

به نظرم داشتن یک اکسپرت کنار کار یا اینکه نوشتن اکسپرت برای معاملات می‌تونه خیلی جلوگیری کنه از احساسات انسانی

ماشین خوبی که داره اینه که احساسات نداره و فقط طبق منطق جلو می‌ره

الانم مخصوصا با وجود چت جی پی تی و جمنای و امثالهم می‌شه به راحتی بدون دانش فنی زیادی اکسپرت مناسب برای ترید نوشت

2 لایک کرده

امیددارم که روزی فرابرسه که هوش مصنوعی شما بیاید و منجی ما معامله گران بشود :joy: شوخی می کنم یکی از علایق بنده برنامه نویسی MQL5 و بله کاملا با شما موافقم , برای مثال یه اکسپرتی نوشتم که یکی از ویژگی هاش این بود که موجودی بالانس یک حدی افت می کرد در روز , هفته , اکانت رو قفل می کرد و نمی تونستم معامله جدید باز کنم در کمال تعجب بود روز هایی که با موس گرانقدر و دست مبارک اکسپرت را حذف می کردم و معامله ی دیگری رو هم انجام میدادم فارغ از نتیجه خوب و بد .

در مورد اینکه جلوی مطالب بنده رو بگیرید . اولا تشکر می کنم که مطلب رو مطالعه کردید و نظر هم دادید این ارزشمنده . اما اکثر کار هایی که انجام می دم دلی هست و دلیلی نمی بینم که هر نظری انتقادی تشویقی در انجام دادن کار ها تاثیر داشته باشه اما قطعا در کیفیت و روحیه شخصی تاثیر گذاره امیددارم که موفق باشید و حالا تا زمانی که ستاپ تریگر لاین رو در این فروم به صورت کامل ارائه بدم در این تاپیک روانشناسی ( واقعیت ها ) هم خدمت شما هستم ممنون که تحمل می کنید .

2 لایک کرده

:clap: :clap: دسخوش●●●●●●●

1 لایک کرده

نه عزیز

مطالبتون عالین و خیلی استفاده می‌کنیم از مطالبتون

احتمالا منظورم رو از جلوی مطلب‌تون رو گرفتن رو بد بیان کردم

منظورم از جلوتون رو گرفتن این بود که وقفه ایجاد کنم بین مطالبتون

درواقع نمی‌خوام این پیوستگی مواردی که قرار می‌دید توی این تاپیک از بین بره

مطالبتون واقعا ارزشمنده

من خیلی موافق این هستم که به راحتی ۷۰ درصد ترید تماما موارد مربوط به روانشناسی و مدیریت صحیح و درست سرمایه و ریسک هست

اشتباه اکثر تریدرها هم اینه که همه به دنبال یک سیستم معاملاتی عجیب و غریب با بازدهی و وین ریت بالا هستن درصورتی که با یک خط روند یا فیبو هم درصورتی که یک نظم درست و یک سیستم معاملاتی درستی براش تعریف شده باشه و اصول مدیریت سرمایه درستی هم براش تعریف شده باشه، درصورت رعایت درست این موارد می‌ٰ‌شه سود مستمر خیلی خوبی داشت

من عقیده‌ای که خودم دارم اینه که سیستم معاملاتی اینقدر باید روشن و شفاف باشه که بشه الگوریتمش کرد. خوبی که الگوریتم و اکسپرت داره اینه که دیگه احساساتی پشتش نیست که بخواد قضاوت اشتباه کنه و ترید رو تحت تاثیر خودش قرار بده. تصمیمات منطقی می‌گیره که بر این اساس می‌شه بهبودش داد. البته که این موارد هم خیلی نیاز به تست و بررسی داره و به این راحتیا نیست و الا همه با همین موارد سودشون رو می‌گرفتن

1 لایک کرده

:brain: Hedonic Adaptation

دوستان روان‌شناس یک اصطلاح دارند به اسم «تطبیق لذت» :

یعنی احساس خوشحالی یا نارضایتی در انسان پایدار نیست و مغز، دیر یا زود، آن را نرمال می‌کند.

:chart_decreasing: یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که دامن تریدرهای حرفه‌ای را می‌گیرد همین‌جاست:

برداشت سر جایش است، آمار درست است، سیستم کار می‌کند…
اما حس رضایت وجود ندارد.

یک حس مبهم:
«یه چیزی کمه… یه جای کار می‌لنگه…»

:bar_chart: این استیتمنت یکی از دوستان است؛ تریدر بسیار خوبی که شخصاً از او یاد می‌گیرم.

اما با وجود عملکرد قوی، درگیر همین Hedonic adaptation شده است.

:warning: مشکل از جایی شروع می‌شود که:

سودی که بار اول هیجان‌انگیز بوده،
کم‌کم «معمولی» می‌شود.

موفقیتی که در یک جامعه بزرگ، شاید فقط ۵٪ به آن برسند،
دیگر در ذهن فرد «موفقیت» محسوب نمی‌شود.

:repeat_button: اینجا یک مفهوم دیگر هم وارد می‌شود:
Hedonic Treadmill (تردمیل لذت)

یعنی:
تو جلو می‌روی، رشد می‌کنی، اما از نظر احساسی تقریباً در همان نقطه قبلی باقی می‌مانی.

:collision: نتیجه چیست؟

تریدر موفقی که:

• احساس می‌کند دیگر موفق نیست
  • فکر می‌کند کار خاصی نمی‌کند
  • و دائماً انتظار بیشتری از خودش دارد

این «انتظار بیشتر» → «رضایت کمتر» ایجاد می‌کند.

:pushpin: بعد چه می‌شود؟

شروع می‌کند به فشار آوردن به خودش برای گرفتن نتیجه بهتر:

• یا از نظر آمار
  • یا با افزایش ریسک

و این دقیقاً همان نقطه خطر است:

:red_exclamation_mark: بزرگ شدن اشتباهات
:red_exclamation_mark: افزایش ضررها
:red_exclamation_mark: ایجاد نارضایتی بی‌دلیل

و مهم‌تر از همه:

مشکل روانی → تصمیم مالی اشتباه

:hammer_and_wrench: راهکارها:

:white_check_mark: شکستن عادت‌ها و ایجاد تنوع در زندگی
(برای جلوگیری از نرمال شدن نتایج)

:white_check_mark: پاداش دادن به خود بعد از اجرای درست معامله
(نه فقط سود)

:white_check_mark: ثبت و مرور تریدهای «درست اجرا شده»

:white_check_mark: درک این واقعیت که:
مغز دنبال «هیجان» است، نه «بازدهی بهینه»

:white_check_mark: تمرکز روی فرآیند، نه صرفاً سود و تارگت

:books: منبع:

منبع هم بدم خدمتتون مقاله آقای فلیپ بریکمن با عنوان اگر اشتباه نکنم برندگان لاتاری و قربانیان تصادف و نسبیت خوشبختی

این هم تقدیم به دوستان حرفه ای و اون دوستمون که بد منظورش رو متوجه شدم .

#روانشناسی عمومی #محمد_نوری_نژاد

@Mohammed_S_Nurinejad

4 لایک کرده

@admin آقا لطفا این تاپیک پین بشه بنظرم

دوستمون زحمت میکشه داره مطالب ارزشمندی رو به اشتراک میذاره :clap:

2 لایک کرده

بسیار بسیار مفید و سازنده بود وقعا نمیخوام پستی منتشر کنم تا گسستگی بین مطالب ایجاد نشه ولی نمیشه بدون تشویق

clap

1 لایک کرده

سلام و درود خدمت دوستان
اول هفته‌ست و حقیقتش من خودم نایی ندارم
ولی خب… باید آماده شیم برای جنگیدن با یه عالمه فاکتور که فقط یه ایرانی می‌فهمه چیه :sweat_smile:
(از زندگی بگیر تا بازار…)

و بین همه اینا، ساده‌ترین جبهه همون ترید زدنه که بریم یه دستی به سر و گوش یهودیا بکشیم :grinning_face_with_smiling_eyes: (ارواح عمم)

بریم سر اصل مطلب، آخرین پست این تاپیک :backhand_index_pointing_down:

:brain: مرزبندی شناختی

یه مفهوم خیلی خفن و underrated ( یه کم کلاس بزارم مثل رفقا ) تو ترید که اگر درکش کنی ، نصف راه رو رفتی.

تعریف ساده:
یعنی بدونی چی باید روی تصمیمت اثر بذاره و چی نه.

خیلیا استراتژی دارن، ولی چون این مرز رو ندارن، عملاً هیچی ندارن.

:books: جالبه بدونی کلی کتاب معروف هم مستقیم یا غیرمستقیم بهش اشاره کردن:
Thinking fast and slow
The disciplined trader (که دیگه فکر کنم همه خوندن :grinning_face_with_smiling_eyes:)
و…

مرزبندی شناختی سه تا ستون داره:

• Selective Attention (توجه انتخابی)– روی اطلاعات مهم تمرکز کن، بقیه رو فیلتر کن.

• Cognitive Control (کنترل شناختی)– کنترل افکار و تصمیم‌ها، نه اجازه دادن به وسوسه‌ها.

• Inhibitory Control (مهار پاسخ)– مهار کردن واکنش‌های فوری و هیجانی- اگر ذات هستی بخواد قراره 9/2/1405 مقاله ای با عنوان انرژی شناختی یا عدسی معامله گری منتشر کنم .

حالا ترجمه‌ش توی ترید:

:cross_mark: هر حرکت قیمت = سیگنال نیست
:cross_mark: هر خبر = وحی منزل نیست
:cross_mark: هر احساسی = قابل اجرا نیست

:white_check_mark: فقط چیزی که تو پلنته = معتبره، بقیه رو باید بکنیم تو …

:warning: وقتی مرزبندی نداری چی میشه؟

می‌بینی نشستی جلوی چارت:
از این جفت‌ارز به اون یکی، از این تایم‌فریم به اون یکی
فقط دنبال یه چیزی که تایید کنه ورودتو :grinning_face_with_smiling_eyes:

یا مثلاً:
«این هفته هنوز ترید نکردم»
«باید تارگت رو بزنم»
«اکانت تو ضرره، یه ترید بگیر جبران شه»

بعدش دو تا ضرر می‌خوری:
شروع می‌کنی به شک کردن به استراتژی، به مارکت، به زمین و زمان :grinning_face_with_smiling_eyes:
و در نهایت میری سیگنال بگیری از محمد نوری‌نژاد…
که اونم از تو بدتره :joy:

:hammer_and_wrench: راه‌حل؟

خیلی ساده، ولی سخت در اجرا:

فیلتر کن. کل دنیا رو فیلتر کن.

مارکت، اخبار، آدم‌ها، حتی افکار خودت…
همه رو بذار کنار خشک شن هدف فقط:

:bullseye: اجرای دقیق پلن معاملاتتیه

یاد ململانی اودیسیوس افتادم :joy:

اودیسیوس توی داستان Odyssey وقتی می‌خواست از کنار «سایرن‌ها» رد بشه (همون‌هایی که با صداشون ملوان‌ها رو نابود می‌کردن)، یه کار عجیب کرد:

• به ملوان‌ها گفت گوش‌هاشونو با موم ببندن ( خیلی دارم خودم رو کنترل می کنم که گند با شوخی گند نزنم به متن )

• خودشو بست به دکل کشتی

• و دستور داد حتی اگر التماس کرد، آزادش نکنن

این دقیقاً یعنی چی؟

یعنی:

خودش می‌دونست در لحظه تصمیم‌گیری، ممکنه تسلیم وسوسه بشه
پس از قبل «مرز» ساخت

اودیسیوس میدونست که میرینه پس برنامه ای داشت که نتونه خرابکاری کنه :joy:

ترید موفق از این نمیاد که بیشتر ببینی
از این میاد که کمتر ولی درست انتخاب کنی

مرزبندی شناختی = نه گفتن به ۹۰٪ بازار ( این ۹۰ خیلی توی دنیای ما کاربرد داره )

امیددرام که هنوز زنده باشید :wink: لذت بردم از اینکه اینجا مطالبی رو شیر کردم سیستم تایپ پستش منو یاد وردپرس میندازه فکر کنم یکی از دلایلی که در اینجا شروع به نوشتن کردم همین باشه .

#روانشناسی_ترید #تجربه_معاملاتی

2 لایک کرده

از مطالب ناب و کاربردی که منتشر کردید بسیار سپاسگزارم. خیلی خوب میشد اگر همه رو در یک فایل pdf برامون بنویسید که بتونیم چاپ کنیم و در کنارمون داشته باشیم(البته من انجام دادم ولی فکر میکنم خوب نشد!) باید بصورت سازماندهی شده و ی چکیده مرتب باشه که فکر میکنم خود شما بهتر میتونید انجامش بدید
اگه براتون مقدور بود این لطف رو در حق ما بکنید اگه حالشو ندارید که هیچی :slightly_smiling_face:

1 لایک کرده

قرار بود آخرین پست تاپیکم مبحث مرزبندی شناختی باشه اما بسیار بسیار واجب بود که این مطلب رو هم پست کنم امیددارم که مفید باشه و استفاده کنید . \

:brain:Confidence Bias

دوستان روانشناستون میگن که زمانی که یک شخص بیش از حد اعتماد به نفس داشته باشه و بیشتر از اندازه واقعی به مهارت و شخصیتش اتکا کنه طوری که توهم بزنه ( اینو خودم میگم ) از فاصله ی بسیار زیاد بوی بدش آدم رو فراری میده .

:collision:اصل مطلب در معامله گری فردی که دارای سوگیری اعتماد به نفس است بیش از حد به تحلیل یا مهارت پیش بینی خودش اعتماد داره و احتمال اشتباه رو دست کم میگیره . که یکی از ویران ترین سوگیری هاست .

نشانه های این سوگیری :

1. افزایش حجم معامله
  2. نادیده گرفتن مدیریت ریسک
    1. استفاده نکردن از Stop Loss
    2. ریسک کردن درصد بالایی از سرمایه در یک معامله
  3. ترید بش از حد یا به قول شما Overtrading
  4. عدم پذیرش اشتباه
    1. نبست پوزیشن در ضرر با امیدواری به برگشتن بازار

:white_check_mark: فرض کنید پنج معامله پشت سر هم سود کردید . آیا شما خدا را بنده هستید ؟ مسلما خیر

به خاطر داداشمون Confidence bias غیر از مسائل توهمی که در مغز ایجاد میشه و درموردشون توضیح دادم , حجم رو تغییر میدید یا از رو معقد ببخشید معده وارد معامله میشید ( بگم میشیم بهتره ) و تق تق کیه ؟ ضرر بزرگی که گند بزنه به همه چیز .

چند عامل روانشناسی داره این اتفاق :

1. موفقیت های اخیر
  2. توهم کنترل بازار
  3. نادیده گرفتن احتمالات

چطور کنترلش کنیم ؟ ( باید نماز بخونیم :wink: )

• پلن معاملاتی کامل - ورود و خروج مشخص و … ثابت ها در بازار پویا برنده اند . ( اینم تقدیم به رفقا در فرهنگستان زبان و ادب فارسی *

• مدیریت سرمایه سختگیرانه

• نوشتن ژورنال شخصی ( بحث مدیرت و خود کنترلی , در موردش عمری باشه مفصل مینویسم )

• همیشه و همه جا سناریوی اشتباه رو درنظر بگیریم

• شاید دزد با بالگرد بیاد داخل خونتون و شما هم چون اشتباه فکر کردید که احتمالا دزدی نمی کنه ( نه اینکه نمی تونستید جلوش رو بگیرید ) میگذارید اون چیزی که میخواد رو بدزده و ببره البته شاید از اول برای خودش بوده )‌چه ربطی داشت .
  • هر چند وقت یک بار آمار معملات رو چک کنیم تا بدونیم که نه به خدا بله :joy: آمار میگه که من 3 ضرر پشت سر هم داشتم .

• تعادل بین دانش فنی و انرژی شناختی یا ذهنی (حرفه ای ها اینو مازاد بر چیز هایی که ما داریم دارند . )

@Mohammed_S_Nurinejad

#روانشناسی عمومی

1 لایک کرده

مقاله نقش انرژی شناختی در کیفیت تصمیم‌گیری معامله‌گران بازار فارکس تقدیم به شما .

نقش انرژی شناختی در کیفیت تصمیم‌گیری معامله‌گران بازار فارکس .pdf (448.6 کیلوبایت)