واقعا خوش بحال تریدری که میتونه دائم سود کنه، دیگه اصلا اخبار قیمت دلار به هیچ جاش نیست، دلار هر چی بره بالا پایین اصلا لازم نیست نگران باشه،
اگه آدم منظمی بودم و دیسیپلین داشتم الان منم همین آدم بودم😑
واقعا خوش بحال تریدری که میتونه دائم سود کنه، دیگه اصلا اخبار قیمت دلار به هیچ جاش نیست، دلار هر چی بره بالا پایین اصلا لازم نیست نگران باشه،
اگه آدم منظمی بودم و دیسیپلین داشتم الان منم همین آدم بودم😑
دقیقا وقتی یک تریدر به ثبات نسبی میرسه خبر دلار و نوسانات بازار دیگه قرار نیست هر روز حالش رو عوض کنه چون تمرکزش بیشتر روی اجرای سیستم و مدیریت ریسک خودشه البته سود دائم و بدون دوره ضرر عملا وجود نداره چیزی که مهمه اینه که حتی در دوره های بد هم میزان ضرر و رفتار تریدر از کنترل خارج نشه
ولی به نظرم دیسیپلین هم چیزی نیست که یکدفعه داشته باشی یا نداشته باشی خیلی وقتها باید با ساختن قوانین ساده و محدود کردن موقعیت های تصمیم گیری کم کم ایجادش کرد مثلا حجم ثابت داشتن یا بعد از چند ضرر متوقف شدن یا معامله نکردن خارج از شرایط سیستم این کارها باعث میشه کمتر مجبور باشی هر بار با اراده و مقاومت ذهنی خودت جلوی رفتار احساسی رو بگیری
اره دیگه
این دیسیپلین بنظرم چیزی نیست که بشه تغییرش داد
مثل اینه به یکی که کل عمرش عوضی بوده بگی خب از حالا سعی کن آدم خوبی باشی
نمیشه حالا هر چقدر هم دوره ادب و نزاکت هم بره نمیشه
دقیقا دیسیپلین رو نباید فقط به قدرت اراده ربط داد چون اگر هر بار وسط فشار بازار مجبور باشی با خودت بجنگی احتمال خطا بالا میره ساختن محدودیت های از قبل تعیین شده کمک میکنه تصمیم های حساس کمتر به لحظه و احساسات وابسته باشن
مثلا حجم ثابت یا سقف ریسک مشخص و توقف بعد از چند ضرر باعث میشه حتی وقتی ذهن درگیر جبران یا هیجان شده فضای کمتری برای تصمیم اشتباه داشته باشی و این قوانین اگر بر اساس داده های سیستم تنظیم شده باشن میتونن به مرور اجرای درست رو ساده تر کنن
به نظرم نکته مهم اینه که این قوانین خودشون نباید تبدیل به باورهای خشک و بدون پشتوانه بشن مثلا توقف بعد از چند ضرر زمانی معنا داره که مشخص باشه هدفش جلوگیری از افت کیفیت تصمیم گیریه و نه اینکه تصور کنیم چند ضرر پشت سر هم حتما یعنی معامله بعدی هم باید بد باشه
در واقع دیسیپلین پایدار بیشتر شبیه طراحی محیط تصمیم گیریه تا زور زدن برای کنترل خودت هرچقدر شرایطی که معمولا باعث رفتار احساسی میشه از قبل با قانون محدود شده باشه احتمال اینکه در لحظه از سیستم خارج بشی کمتر میشه و بعد از تعداد زیادی معامله میشه دید این محدودیت ها واقعا کیفیت اجرا و کنترل ریسک رو بهتر کرده یا نه