تقریباً همه ما وقتی وارد ترید شدیم، یکسری حرفها شنیدیم که بعدها فهمیدیم شاید آنقدرها هم واقعیت نداشتهاند؛ از «درآمد دلاری راحت» و «سود ماهانه ثابت» گرفته تا «با یک استراتژی میتونی همیشه برنده باشی».
حالا بیاید بدون تعارف بگیم: بزرگترین دروغ یا باور غلطی که اوایل مسیر درباره ترید شنیدید چی بود؟
شاید چیزی که برای شما یک اشتباه بود، برای یک تریدر تازهکار هنوز یک باور جدی باشه.
برای من بزرگترین دروغی که درباره ترید شنیدم، همین «درآمد دلاری راحت» بود.
اوایل واقعاً فکر میکردم ترید یعنی چند ساعت پای لپتاپ بشینی، چندتا معامله خوب بزنی و آخر ماه یه درآمد دلاری قابلتوجه داشته باشی.
حتی یادمه قبل از اینکه واقعاً این بازار رو بفهمم و معامله کنم، با خودم حساب میکردم اگه ماهی فقط ۵٪ سود بگیرم، آخر سال چقدر پول درمیارم!
یعنی هنوز اولین قدمهای ترید رو برنداشته بودم، ولی تو ذهنم درآمدم رو خرج کرده بودم.
چیزی که بعداً فهمیدم این بود که قسمت سخت ماجرا اصلاً پیدا کردن چند معامله سودده نیست؛ سخت اینه که بتونی ماهها و سالها با ریسک کنترلشده، بدون طمع و بدون تصمیمهای احساسی دوام بیاری.
اون موقع فهمیدم «درآمد دلاری» شاید جذابترین بخش ترید باشه، ولی «راحت» احتمالاً گمراهکنندهترین کلمهایه که میشه کنارش گذاشت.
شما با چه تصور سادهای وارد ترید شدید که بعداً فهمیدید واقعیتش خیلی سختتر از چیزی بوده که فکر میکردید؟
من اینو خودم کشف کردم کسی هم نگفته بود اثلن چیزی بنام بازار دو طرفه وجود داره و بعدش ضرر ها شروع شد و از یه صرافی داخل کیف پول شروع شد و بعد یک هفته فهمیدم کندل ها تایم داره و بعدش با سرچ تو گوگل و یوتیوب وارد بروکر شدم این مسیر من بود کلن
بزرگترین باور غلط همین بود که فکر میکردم اگه یه استراتژی خوب پیدا کنم دیگه بخش سخت کار تموم شده بعدا فهمیدم پیدا کردن استراتژی شاید نصف ماجرا هم نباشه و قسمت سختش اجرای مداوم همون سیستم و کنترل خودته
اتفاقا این مدل شروع کردن خیلی واقعیه بدون اینکه کسی چیزی بهت بگه خودت مرحله به مرحله کشفش کردی از صرافی و کیف پول شروع کردی بعد فهمیدی کندل تایم داره بعد رسیدی به بروکر فقط قسمت بازار دو طرفه رو خوب اومدی چون خیلیا اولین چیزی که ازش ضربه میخورن همینه
شاید بزرگترین باور غلط این بود که فکر میکردم باید اول بازار رو کامل بفهمم بعد شروع کنم به سود گرفتن فکر میکردم یه جایی میرسه که چارت برام کاملا واضح میشه و دیگه میتونم با اطمینان تصمیم بگیرم بعدا فهمیدم همچین نقطه ای عملا وجود نداره و قرار نیست بازار هیچوقت کاملا قابل پیش بینی بش