سلام بر و بچه ها
من چند ساله ترید میکنم و تونستم چندین برداشت بزنم تجربه ای که داشتم اینه که با مهارت به تکنیکال اضطراب و قسمتی از روانشناسی شما ناخوداگاه برطرف میشه
نظرتون چیه و چه توصیه هایی دارید ؟
سلام بر و بچه ها
من چند ساله ترید میکنم و تونستم چندین برداشت بزنم تجربه ای که داشتم اینه که با مهارت به تکنیکال اضطراب و قسمتی از روانشناسی شما ناخوداگاه برطرف میشه
نظرتون چیه و چه توصیه هایی دارید ؟
سلام.
روانشناسی زیر مجموعه تکنیکاله . اگر تکنیکال قوی داشته باشی مشکلات سایکولوژی بروز نمیکنن
صد درصد روانشناسی شما یه سکه برداری شیر یا خط بندازی با ریوارد دو سی تا 40 درصد وین ریت داری یعنی در بدترین حالت سربه سری بدون هیچ اج معاملاتی حالا به نظرت چی بااعث میشه 95 درصد بازنده باشن؟
قطعا اول باید تکنیکالت اوکی باشه، و بعد روانشناسی
تا شما دانش و مهارت ترید نداشته باشی، تا به سیستم و چک لیست خودت مطمین و باور نداشته باشی، تا دلیل فنی سود و ضررات رو نتونی چیه، روانشناسی کاره ای نیست،،، در اینکه روانشناسی و نظم و کنترل احساسات عامل مهمتری برای موفقیت هستن شکی نیست، اما مقدمه حتما مباحث تکنیکالیه،،، یعنی اول وقتی ساختار مارکت رو به خوبی درک کنی، اونجا روانشناسی بدرت میخوره، برعکسش کاری نمیتونه برات بکنه
اینا حرفای کلیشه ای و تکراریه.
شما هیچ وقت نمیتونی با سکه انداختن به سود برسی چرا چون نمیتونی منظم اجرا کنی
معامله گری یعنی اجرای معاملات با نظم و برنامه از پیش تعیین شده. وقتی سیستم ضعیفی داشته باشی حتی وجود یک استراتژی ضعیف ، شما نمیتونی به خوبی اجرا کنی. حرفای روانشناسی قوی روی کاغذ زیباست ولی وقتی به اجرا میرسه عملا غیر ممکنه
تکنیکال.
تنیکالت قوی باشه روان اصلا رو معاملاتت تاثیری نخواهد داشت.
اونی که میگه روانشناسی احتمالا سیستم تحلیلیش اونقدری ضعیف هست که باعث بشه اشتباهاتشو بندازه گردن سایکولوژی.
خب سکه بنداز و معامله کن و سود کن! اگه میگی میشه!
من همینجوری معامله میکنم
اره واقعا اصل هر کاری اینه که اول همون کار رو بلد باشی
مثلا شما رانندگی بلد نباشی حالا هرچی هم روان قوی داشته باشی که نمیتونی رانندگی کنی که
وقتی روی تکنیکال و اجرای سیستم مسلط میشی خیلی از اضطراب ها خود به خود کمتر میشن چون دیگه سر هر معامله دنبال این نیستی که ببینی الان چی میشه
مهارت تکنیکال به تنهایی کافی نیست باید ریسک هم به اندازه ای باشه که تحملش برات راحت باشه وگرنه حتی با بهترین تحلیل هم فشار روانی برمیگرده
بهترین ترکیب تجربه کافی مدیریت ریسک و ژورنال کردنه چون بعد یه مدت دقیقا میفهمی کجاها مشکل از تحلیل بوده و کجاها از خودت و اجرای خودت بوده
اینجا باید بین تکنیک قوی و اجرای قوی تفاوت گذاشت تکنیک خوب میتونه خیلی از ترس و تردید رو کم کنه چون تریدر دقیقا میدونه کجا وارد بشه و کجا خارج بشه ولی لزوما جلوی اورترید یا حجم اضافه یا انتقام از بازار رو نمیگیره
اول باید ابزار کار رو بلد باشی و بعد روانشناسی میاد که بتونی همون چیزی که بلدی درست اجرا کنی
مثل رانندگیه وقتی رانندگی بلد نیستی آرامش داشتن به تنهایی کمکت نمیکنه ولی وقتی رانندگی رو یاد گرفتی تازه کنترل ترس و تمرکز و تصمیم گیری اهمیت پیدا میکنه ترید هم همینه اول باید ستاپ و مدیریت ریسک و اجرای سیستم رو بلد باشی بعد روانشناسی کمک میکنه همون چیزی که بلدی رو خراب نکنی
روانشناسی فریبیه که وقتی از پکیج فروشا سوال میکنی چرا استراتژیت کار نمیکنه همه چیو میندازن گردن اون.
اتفاقا گاهی تکنیک قوی خودش میتونه باعث اعتماد به نفس کاذب بشه و تریدر فکر کنه چون تحلیلش درسته پس باید بیشتر ریسک کنه به نظرم روانشناسی زیرمجموعه تکنیک نیست بلکه کنار تکنیکه و چیزی که نتیجه رو میسازه ترکیب این دوتاست
تکنیک قوی منجر به اجرای قوی میشه. امکان نداره تکنیکال قوی داشته باشی ولی نتونی اونو خوب اجرا کنی.
معامله گر اول باید تحلیل گر خوبی باشه. نسبت به تحلیل اصولی که میکنه استراتژی مینویسه و اونو به راحتی اجرا میکنه. انتقام از بازار ترس و طمع و اورترید تماماً حاصل ندانستن هستش.
اورترید میکنی چون نمیدونی داره چه اتفاقی میفته یا اصطلاحا متعصب میشی نسبت به تحلیلت
طمع میکنی چون نمیدونی بهترین نقطه خروج کجاست؟
میترسی چون نمیدونی قیمت از کجا قراره حرکت کنه
مباحث مدیریت سرمایه و اضافه و کم کردن حجم بخشیش به تکنیکال ارتباط داره و بخشیش به خود شناسی
ینی چی توضیح میدید
به نظرم یه مقدار داریم تکنیکال و روانشناسی رو مقابل هم میذاریم در صورتی که هر دو لازمن. تکنیک خوب ترس از ورود رو کم میکنه ولی اگه مدیریت ریسک و نظم نداشته باشی باز میتونی خراب کنی.
ولی اورترید و انتقامترید با تکنیکال حل نمیشه، اینجا مدیریت ریسک و ژورنال خیلی مهمه